FIA, Esnek Ayıraç Kullanan Takımları Uyardı

yazar:

kategori:

İtalyan basında çıkan haberlere göre yönetim kurulu, Malezya’daki görevlilerin Red Bull, Lotus ve Mercedes’in araçlarının alt kısmında tartışmalı bölümlere vurgu yapmasının ardından hareket geçti.

Haberde araçların ayıraçlarının çok esnek olduğu ve yaptırımla yüz yüze gelmemek için takımların değişiklik için uyarıldığı belirtildi.

 


Yorumlar

  1. Abuzer belki sacmalamis ama sende zirvalamissin 🙂 Ceza almadi demediki ceza aldigini herkes biliyor. Tabiki durduk yerede ceza alacak degil illaki birseyle suclanacak, Ceza Aldigi icinde kayitlarda neden dolayi suc oldugu aciklanacak bu isin prosedürüdür zaten. Ama Bilgi asirmasi varmi yokmu onuda Allah Bilir artik.

  2. mesela 2007 macaristan, 2 pilotun anlaşmazlığından doğan bir problemin üzerine, FIA mclaren'a takımlar şampiyonasında o yarış için puan almama cezası veriyor. ilginç. daha skandal ortaya çıkmadan önce.

  3. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Sesli güldüm.. Gayet normal şeyler diyorsun yani..

  4. Mclaren Ferrarinin bilgilerini çalmış ve kullanmıştır.Bu yüzden ceza almıştır.Hatta şampiyonluğu vermesi karşılığında şampiyonadan ihraç edilmekten kurtulmuştur.Raikkonenin şampiyonluğunun sırrı budur.
    Ama aynı nitelikteki suçu işleyen Reno ceza almamıştır.Hatta Alonso yarış kazansın diye pilotunu duvara çarptırıp gene ceza almamıştır.Cezalar keyfi olarak verilmektedir.

  5. Mustafa Sar avatarı

    Abuzer saçma sapan yazmışsın..ne demek takım kimsenin bilgisini çalmadı. FERRARİ nin teknik bilgilerini çalıp kullandığına ilişkin karar var. Üstelik 100.000.000. USD Ceza kesildi Mc Laren'e… o yüzden bilmeden ahkam kesmek doğru değil..

  6. Peki bu esnek ayrac denilen Alet ne tür bir Avantaj sagliyor? Mesela pitstopu 2 Saniye yada Yaris turunu 1 Saniye falan hizlandiriyormu yoksa sirf otoriter olmak icinmi uyarildi takimlar ben dogrusu hic anlamadim.

  7. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    zaten o olayda takım kimsenin bilgisini aşırmış değil. olay iki mühendis arasında geçen bilgi paylaşımları ki bu F1 tarihinin başlangıcından beri var. gerisi sadece bernie ve mosleyin ron dennise olan düşmanlıkları,todt un kolay yoldan şampiyonluk istemesi, pistte kazanamazsak masada nası olsa kazanırırz mentalitesi.zaten yıllar sonra sapık mosley McLarene verilen cezanın aslında neden verildiğini açıklamıştır. sadece düşmanlık başka hiçbirşey değil. er geç istedikleri oldu Ron artık F1 patronu değil.

  8. özellikle redbul ile bir ilişkileri olduğunu düşünüyorum FIA nın 🙂 uzun yıllar ferrari ile olduğu gibi 🙂

  9. burak evmez avatarı

    red bull kaç senedir yasaklardan faydalanıyor ama hiç ceza gelmiyor oldukça düşündürücü

  10. Mustafa Sar avatarı

    Nasrettin Hoca hesabı… FİA Yıllardan beri uyarır ama bir türlü yaptırım gelmez.
    En son yaptırım Mc Laren'e gelmişti. Ferrari bilgilerini aşırdığı için..
    Hey gidi günler hey…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir