Pitstop Rekoru Kıran Red Bull: "İki Saniyenin Altı Mümkün"

yazar:

kategori:

Geçen sene Almanya GP’de McLaren, 2.31 saniyelik pitstop ile rekoru eline geçirmişti ama Red Bull, Malezya’da bu süreyi birçok defa geçtiklerini belirtti.

O hafta sonu Sebastian Vettel ve Mark Webber arasındaki Multi-21 takım emri tartışması büyük yankı yaratmıştı; dolayısıyla bu pitstop rekoru, çok dikkat çekmedi.

Red Bull, araçlarındaki verilere göre her iki araçla da ilk lastik değişiminde 2.13’e düştüklerini; Webber’in ikinci lastik dğeişiminde 2.05, üçüncü ve dördüncüde ise sırasıyla 2.21 ve 2.26 yaptıklarını açıkladı.

Takımın internet sayfasında: “Her zaman daha hızlı pitstop mevcut ve bu sezon bazen iki saniye sınırının altına inmek mümkün”

Öte yandan Auto Motor und Sport dergisi, McLaren’ın da Malezya’da gelişim gösterdiğini ama 2.28’in, rekoru Red Bull’a kaptırmamaya yetmediğini yazdı. Hatta o hafta sonu Mercedes de Nico Rosberg’in lastiklerini 2.29 saniyede değiştirdi ve eski rekoru geçmiş oldu.

 


Yorumlar

  1. 2.05'de lastik değiştirmiş tamamda o pit stop 2.6 saniye sürmüş lolipop man iyi refleks vermediği sürece istersen 1.5 saniyede değiş farketmez birde fazla aceleye gerek yok. Ferrari gibi garanti yap 2.9-3.0 saniyede yap. Hızlı koşan atın tekeri yolda düşer. 1 Olmaz 2 olmaz bir yarışta olur ama. Hızdan ziyade total sürece bakmak lazım. Aynı webber'in avustralyada, bu hızlı pit yapma yüzünden 4.7 saniyelik pit süresi var.
    Bence ferrari gibi her yarış 2.9 saniye yada 3.1 saniye yapabiliyorsan mekaniker'in başarılıdir. Yoksa şansa dansa bu yarışta rekor kırıp öteki yarışta 5.0 saniye yapıyorsan totalde bir işe yaramaz bu. Sadece 1 haftasonunu rekorla kapatmış olursun o kadar.

  2. Teşekkür ederim, azımsanacak bir fark değilmiş…

  3. Teşekkür ederim, azımsanacak bir fark değilmiş…

  4. 1.5 saniye kadar gerideler ortalama. Red Bull ve Mclaren çok iyiler şu an. Ferrari de fena değil. Malezyada pit stop kupası Force India'nın ama 🙂

  5. Lotus'un durumu nedir acaba pitstop zamanları konusunda? Çok takip edemedim 2 yarıştır…

  6. Malezyada 4 pit stop yapıldı. Her pit stopta 2 saniye kaybetsen yarış sonunda 8 saniye olur. 8 saniye yavaş kalsan yarışı kazanacağına üçüncü olabilirsin. Pit stopların bu kadar önemli olduğunu anlamalarının 3 sene sürmesine şaşırmıştım.

  7. Bu ne,gözünü kırpsan pitstopu kaçıracan

  8. http://www.gpupdate.net/en/videos/3266/red-bull-s-pit-stop-of-2-05-seconds/

    2.05 saniye nedir arkadaş ? TV'de onboard kameradan dijital kameraya geçene kadar Webber çoktan yola çıkmış 🙂

  9. Bizim Mekanikerler görmesin bu haberi yoksa yine mala baglarlar rekoru kırmak için 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir