Lotus: "Malezya'daki Sonuç Gerçek Potansiyelimizi Göstermedi"

yazar:

kategori:

Sezon açılışı Avustralya GP’de Kimi Raikkonen, damalı bayrağı en önde geçmişti ama Malezya’da liderlik mücadelesinden kopuktu.

Ayrıca o yarışın ardından Lewis Hamilton, Red Bull’un en yakın rakibinin Mercedes olduğunu söylemişti.

Boullier: “(Malezya’daki yarışın) her şeyi tamamen ortaya koyduğunu düşünmüyorum. Açıkçası farklı koşullar vardı ve bu, Red Bull, Mercedes ve Ferrari’nin işine yaradı”

“O yarışta gerçek potansiyelimizin göründüğünü düşünmüyorum. Normal şartlarda çok daha iyi bir sonu. bekleyebilirsiniz.”

Raikkonen Avustralya’da 7. cepten kalkıp harika lastik idaresi ile yarışı kazanmıştı ama Boullier, bunu Sepang’da yapmanın imkânsız olduğunu söyledi.

Boullier: “Sıralama bizim lehimize geçmedi ve yarışın başında kaybettiğimiz süreyi telafi edemedik.”

“Takımın her iki araçla puan alma amacıyla güvenli bir strateji benimsediğini süşünüyorum. Liderlerle olan teması devam ettirebilirdik; yani iyiydi.”

“İyi bir yarış çıkarmak, tamamen lastik idaresinden geçiyordu. (Malezya) bir parça zorlayıcı; normal şartlara sahip olana kadar bir bekleyelim”

Boullier, sıralamalarda rakipleriyle olan farkı özellikle Çin GP’de götürülecek güncellemelerde kapabileceklerine inanıyor.

Boullier: “Şu anda aracımızla tek turda tempomuz var ve yarış tempomuz da iyi.”

“Romain’in Çin’de Kimi ile aynı güncellemelere sahip olacağını düşünüyorum. Her yarışta yeni parçalar gelecek ve zorlamaya devam edeceğiz. İlginç olacak”


Yorumlar

  1. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    haftaya çin gp ve ardından tam lotusluk sıcak havası olan bahreyn gp si var o yarışlarda yine lotus ön grupta kalırsa bu lafının arkasında duracak mısın ?

  2. Lotus aslında Malezyadada çok hızlıydı ama bütün yarış trafikte kaldık buda hızımızı gösterememize neden oldu.Lotus balon dedi bazı arkadaşlar yarıştan sonra ama cin ve bahreynde hızlı bir lotus izliycez.kuru havadaki sıralama performansında ferrarinin önündeyiz diye düşünüyorum malezyadaki antremanlardan bunu gördüm.

  3. Gerçek olmayan Avustralya'daki durumdu.Hayal görmeye devam edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir