Ecclestone Turbo Motorlar Konusunda Hâlâ Mutsuz

yazar:

kategori:

Ecclestone, en başından beri Formula 1’de V8’den daha küçük turbo motorların olmaması gerektiğini söylüyor. 

Ecclestone “Tehlike, olan her şey üreticiler arasında oluyor. İşe yaramazsa sporu bırakacaklardır. Ron Walker’ın dediği gibi motorların 16000 devirde olması lazım.”

“Bu konuda karar alınmıştı ancak öyle olmayacak. Yakıt akışı konusunda karara varıldı. Bu yüzden büyük tanklar olsa bile 16000 devir olmayacak.”

“Belki onların şu anki motorlar gibi ses çıkarmalarını sağlayabilirler.” dedi.

Avustralya GP organizatörü Ron Walker “Bernie’nin dediği gibi V6 motorlar çim biçme makinesi gibi olurlar.” dedi.

Honda’nın V6 motorlarla ilgilendiği bilinirken Volkswagen ve Toyota’nın da bu projeye sıcak baktığı tahmin ediliyor.

 


Yorumlar

  1. Todt'un amacı üst düzey yarış serilerinin hepsi için tek bir motor belirlemek. Böylece atıyorum Hyundai bir V6 turbo geliştirdiği zaman bununla WEC, WRC ve F1 yarışlarına katılabilecek, böylece tek bir geliştirme maliyetiyle istediği yerde bulunabilecek. Bu yüzden başta sıralı 4 silindirde ısrar ettiler. Anlaşılan evdeki hesap F1'e uymadı ve V6da karar kılındı.

  2. Günay dayanıklılık yarışlarından bahsediyor.

  3. F1'de kullanılan motoru WRC'de kullanamazsınız.Motor hacimleri ve turbo beslemeye sahip olması dışında ortak bir noktaları yok.WRC'deki motorlar standart yol otomobillerindeki motorlar baz alınarak üretiliyor.

  4. teknik işlerden anlamıyorum da, bu devir limiti konusuna kafam takılıyor. turbo ve ers gibi sistemler kullanılıp da devir limitinin bugünkü gibi 18000 olması mümkün değil mi? şu yüzden soruyorum, 80'lerdeki 12000rpm civarındaki turboların ve 90'ların başındaki 15000 devir limitli v8'lerin sesleri pek de bugün bildiğimiz f1 motoru sesi değildi. ha öyle de böyle de olsa bir süre sonra alışılacak ama 2014 için devir limitinin 12000'den 15000'e çıkarılması ses ve hız konusunda endişelerin olduğunu gösteriyor.

  5. Biz V10 ların geri gelmesini beklerken adamlar V6 inatlarından vazgeçmiyorlar nerde o eski Ferrari'nin 412t2 ve 050 motorları ah ah 🙁

  6. Ron Walker "Bernie'nin dediği gibi V6 motorlar çim biçme makinesi gibi olurlar."

    Geçenlerde Bobiler'de görmüştüm 😉

    http://radorecdn.bobiler.org/upload/photographs/30051815787.jpg

  7. Turbo motorlar konusundaki fikrimi değiştirdim. Başta ben de karşıydım da Todt'un yapmak istediğini çok iyi anladım. Bu motorlar sayesinde sadece F1'e yenü üreticiler girmeyecek, WEC gibi serilerde de daha fazla üretici olacak.

  8. Yıllardır ilk defa haklısın Bernie.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir