Mercedes, Çin'de Tekrar Kazanabileceğinden Emin Değil

yazar:

kategori:

Mercedes, Formula 1’e dönüşünden sonra fabrika takımı olarak ilk ve tek galibiyetini geçen sene Çin’de kazanmıştı.

Wolff “Nico’nun galibiyetinden bir sene sonra bir çok insan 2013’te bunu tekrarlayıp tekrarlayamayacağımızı soruyor. Ancak söylendiği gibi dün kazanılanlar bugünkü oyunları kazandırmıyor.”

“Bu sene sıfırdan başladık ve aracı piste uydurmak, lastikleri uydurmak ve koşullara uydurmak için sıkı çalışmamız lazım. Bunların ardından mücadelenin neresinde olduğumuzu göreceğiz.”

“Sezona çok sağlam başlangıç yaptık. Nico ile Lewis ilk 2 yarışta çok iyi seviyede performans gösterdik. Bu sene gelişim yarışı çok kritik olacak bu yüzden Çin için planladığımız yeni parçalar var.”

“Hedefimiz sezona iyi başlangıç yapıp her iki şampiyona için iyi puanlar kazanmak olmalı.” dedi.

Lewis Hamilton “Mercedes geçen sene bu pistte yegane durumdaydık ve her şeyi doğru yaptılar. Bu sene lastikler farklı bu yüzden durum farklı olacak.”

“Diğerlerinden uzaklaşmak muhtemelen mümkün olmayacak. Arça iyi çalışırsa ve benzer sonuçlar alırsak harika olur.” dedi.

Nico Rosberg “Şu anda aracım içerisinde çok iyi hislere sahibim. Takım aracı geliştirmek için sıkı çalışıyor ve pazartesi günü, sıradaki 2 yarış için simülatör çalışması yapmak amacıyla fabrikada olacağım.”

“Sezona güçlü başladık ve zorlamaya devam edip Çin ile Bahreyn’de iyi puanlar alabileceğimizden eminim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. hayırdır daha düne kadar Nico Rosberg pilot falan değil diyenler şimdi adamı süper pilot yaptılar dünden bugüne ne değişti

  2. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bende senin gibi düşünenlerdenim. 2010 ve 2011'de o rezil araçla iyi sonuçlar elde etti. Ayrıca en dikkat çekici nokta ise şu: Genelde o zaman ki takım arkadaşı Schumi'ye göre sıralamalarda çok daha başarılıydı. Ama Çin Gp'sin de arada devasa farklar oluyordu. Demek istediğim nasıl Raikkonen Spa'da, Hamilton Kanada'da farklı sürüyorsa, Rosberg'de Çin'de çok farklı sürüyor. Bu senede Çin Gp'si için -bana göre- favori Rosberg.

    Kısa bir anektod: Rosberg 2012'de de ilk 2 yarış takım arkadaşının gerisinde kalmış ve 3.yarış Çin Gp'sinde bildiğiniz üzere en yakın rakibine yarım saniye fark atıp pol almış ve yarışıda baskın bir şekilde tamamlıyıp galibiyete uzanmıştır.

    Çin Gp'de Rosberg, Hamilton'a büyük bir gözdağı vericektir diye düşünüyorum.

  3. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Nico gerçekten iyi bu pistte Mercedes'te aldığı sonuçlar çok iyi aldığı sonuçların şartlarına göre

  4. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    daha erken ama yağmur+çin Mercedes double yapıp götürür gibime geliyor..Mercedes 2013'te şimdiye kadar iyi bir araç yapmış gibi duruyor iş geri kalmamakta Bob Bell ve ekibi bu senenin aracını gelişim yarışında tutarlarsa iyi bir yerde tutarlarsa çok iyi olur..Geof Willis 2014'te inşallah iyi bir araç çıkartır

  5. Çin grand prixi için net birşey söylemek mümkün değil çok ilginç ama shangai'de de yağmur olacak gibi duruyor şu an

  6. evet çin nico'nun pisti.

  7. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Mercedes Bence yine hızlı olacaktır yarışı kazanacak kadar hızlı olacaklardır.Toto Wolf beklentileri düşük tutup sonrası için önlem alıyor gibi ayrıca dikkat ederseniz Mercedes 2010'da podyuma çıktı burada 2011de'de benzin tasarufu nedeniyle yarışı verdi geçen senede kazandı zaten yani mercedes dandik araçlarıyla daha doğrusu 2011 de malezyada 1 tura yakın fark yemişti ve 1 hafta sonra çinde çok güçlü bir yarış çıkarmıştı bence bu sene çok güçlü olacaklardır Mercedese güveniyorum…

  8. Nico Rosberg: Şu anda aracım içerisinde çok iyi hislere sahibim.

    mercedes'in bu seneki en önemli kazanımı bu. griddeki gerçek sıralamayı henüz bilemiyoruz ama pilotlar testlerden beri arabada çok iyi hissettiklerini söylüyorlar. hamilton oz'da yarım saniye yavaştı ama aracın verdiği hissin çok iyi olduğunu söylemişti. önceki yıllarda bu böyle değildi. mesela geçen sene ilk 7 yarıştan sonra sürekli önden kayma yaşaıyorlardı.

  9. Aç tavuk. Hamilton biraz tok tabii:))

  10. Bu Wollf ne çok demeç veriyor ya.Şaka gibi.

  11. Mustafa Sar avatarı

    FERRARİ burada 1 ve 2 yapar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir