Stewart Tecrübesiz Hamilton'u Savundu

yazar:

kategori:

Eski dünya şampiyonu Jackie Stewart, Lewis Hamilton’a yapılan eleştirilerin azaltılması ve İngiliz pilotun henüz Formula 1’deki ikinci senesi olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.

Lewis Hamilton, son iki yarışta da puan alma başarısı göstermedi ve basın tarafındna baskı altına alındı. Buna rağmenStewart, İngiliz pilotun kendisi de dahil olmak üzere herkesin Lewis Hamilton’un ne kadar tecrübesiz olduğunu unutmaması gerektiğini ifade etti.

Stewart: "Lewis Hamilton, geçen sene kendisine verilen inanılmaz fırsat ve avantajını kullandığı inanılmaz yeteneği sayesinde şimdiden dünyaca ünlü."

"Şu anda hem imtiyazı hem de kutlama cezasını tecrübe ediyor. Basını çok heyecanlandırdı ve şimdi bazı insanlar kendilerini hayal kırıklığına uğramaya başlamış gibi hissediyor. Ama Lewis’in Formula 1’deki henüz 15 aydır var olduğunu unutmamalıyız. Henüz maddeleri tamamlamadı ve yapması gerektiğini düşünmek yanlış olur."

"Bunu duymaktan hoşlanmayabilir ama sporun zirvesinde temel bir tecrübe eksikliği var. Eğer bir öneri isterse şunu söyleyebilirim "Zamanı kullan ve kendinden çok fazlasını bekleme."

"Biliyorum çünkü orada kendim de oldum. İkinci senemde büyük bir kaza geçirdim, hayatta kaldığım için şanslıydım. Sonraki bir kaç sene boyunca değiştim. Tecrübe kazandım, bu bana değerlendirmek için mümkün hale gelen bilgiyi sağladı."

Stewart ayrıca, şimdiye kadar verilen bir çok cezanın ardından FIA’nın istikrarını da sorguladı.

Stewart: "Geçmişte FIA tarafından verilen düşüncesiz cezalar gördük, hem grid cezaları hem de para cezaları açısından. Pilotlar açısından görmek için herhangi bir gerçek teşebbüs veya bir merhamet nadiren var gibi."

"Pilotlar ayrıca, kendilerinin yarışmasını sağlayan süper linas maliyetlerindeki 10 kat artışı da eleştiriyor. FIA adına parayı arttırmanın başka bir yolu gibi görünen fazladan maliyeti kimse uygun görmüyor. Yarışmacıların, katılmak için para ödediği bir başka spor bilmiyorum."

"Ayrıca cezaların uygulanmasındaki istikrarı sa sorgulayabilirsiniz. Bir çok insan – ve McLaren personeli değil – FIA’nın diğer takımlardan çok McLaren’de hat bulma ile daha ilgili olduğunu söylüyor."

"Örneğin Fransa’daki yarışta Kimi Raikkonen’nin egzoz sistemi kırıldı ve parçaları aracın üzerinde görünür bir şekilde sallanıyordu. Neden pite çağrılıp da gevşek olanın çıkarılması istenmedi. Bu, yarışın dönüm noktası olabilirdi."

"Sonunda gevşek gövde parçası araçtan uçabilir ve çevredekiler veya diğer pilotlar için tehlikeli olabilirdi. Bazı insanlar eğer bu McLaren’e olsaydı takım kesinlikle ceza alırdı diyor."


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Kimici evet hoş ben keşisel bazda f1 sever olmadığım için tuhaf geliyor sen kiminin durumuna bakıyorsun ben ise takımın zaten yazıdada ferrari taraftarları dedim ;
    spor kişiselleşirse ortay çıkan yorumlar ,tepkiler spordan beklenmeyen şekilde oluyor yapılan eleştiriler kişisel algılanıyor ve reaksiyonlar şiddetli ve acımasızca savunmaya yönelik oluyor bunun örneklerini sağolsun bazı arkadaşlar bu sitede yorumlarıyla bize ispatlıyorlar onun için fazla uzağa gitmeyede gerek kalmıyor ayrıca sen bir kimi seversen ben zaten ferrari taraftarlarını kastetmiştim :))
    Artık yorumlarda bunlarıda belirtmemize gerek kalacak galiba değerli kimi taraftarları ,ferrari severler ,hamilton severler ,mclaren taraftarları ,kubica severler veya bmw taraftarları gibi bu arada f1 severler güme gidecek

  2. Sener kardes ben Ferrari`ci degil Kimi`ciyim, son turda kopan sag on lastikte Kimi`nin di, o yuzden bilirim nasil bi duygu oldugunu 🙂

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Sallanan parça koparken ferrarinin arka kanadını kırsa idi nasıl olurdu eee ne demişler en iyiyi umut et en kötüye hazırlıklı ol ayrıca sıkıntı kopan parçalarda değil sallanan parçalarda isteyenlere kopmakla sallanmak arasındaki farkıda açıklayalım ;yarış kazanıldıktan sonra ferrarinin ve taraftarlarının bu kadar rahat olması normal çünkü onlar son turda hiç ön sağ lastik kaybetmediler

  4. Yahu her yarista goruyoruz araclardan kopan parcalarin saga sola firlayisini, Kimi Mclaren`deyken duz yolda arka kanadi kopmustu, olsa o zaman biseyler olurdu demi, o yuzden komis iste 🙂

  5. ahmet eğer kiminin sallanan parçası yarışı kenardan takip eden yarış görevlilerinin kafasına gelse ve ve adam allah korusun oracıkta ölse; günümüzde araçlar gofret gibi olur böyle şeyler orda durmasaydımı diyecektin merak ediyorum. allahım yaa araçlar gofret gibiymiş bilinçli yorumlar yapın lütfen.

  6. senin yazdığında komik.f1 aracı birşeyler kopacak sekilde yapılmadığına göre,bir şekilde kopmus ve asırı sıcak olan bir parcanın arac üzerinde sallanması tehlikeli,bir kablonun tutugunu söylüyorlar süre kaybetmeden kesebilecekken ona bile yanaşmıyorlar.O kadar hızlı giderken o parca yolun kenarına düşmez seyircilere yada arkadaki pilota zarar verebilir.

  7. Cok komik 🙂 ona bakarsan gofret gibi olan F1 araclarindan her an hersey kopabiliyor. Bunu sadece bir ingiliz-ingiliz polemigi olarak degerlendiriyorum..

  8. ewet kesinlikle doğru fia ferrari destekcisi o parça lewis'ten yada heikki'den kopsa yarış güvenliğinin riske attığı için ceza alırdı ama ferrari ilk iki sırada olunca yarış güvenliği önemli.değil stewart kesinlikle haklı

  9. "Ayrıca cezaların uygulanmasındaki istikrarı sa sorgulayabilirsiniz. Bir çok insan – ve McLaren personeli değil – FIA'nın diğer takımlardan çok McLaren'de hat bulma ile daha ilgili olduğunu söylüyor."

    "Örneğin Fransa'daki yarışta Kimi Raikkonen'nin egzoz stemi kırıldı ve parçaları aracın üzerinde görünür bir şekilde sallanıyordu. Neden pite çağrılıp da gevşek olanın çıkarılması istenmedi. Bu, yarışın dönüm noktası olabilirdi."

    "Sonunda gevşek gövde parçası araçtan uçabilir ve çevrediler veya diğer pilotlar için tehlikeli olabilirdi. Bazı insanlar eğer bu McLaren'e olsaydı takım kesinlikle ceza alırdı diyor."

    gerçektende tehlikeli bir durumdu, herkes görüyodu ama kimse bişiy yapmadı, o uçan parça bir seyircinin başına düşebilirdi ve muhtemelen oracıkta ölürdü, aynı sorunu mclaren yaşasa ve böyle bir parça bu şekilde araçtan fırlasa kesinlikle şampiyonadan ihraç edilirlerdi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir