Audi Toyota İle Şampiyonluk Savaşına Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Dünya Dayanıklılık Şampiyonası Silverstone yarışı ile başlıyor ve bu yarış Audi Sport Team Joest takımının 2013’teki ikinci yarışı olacak.

Takım Mart ayında koşulan Sebring 12 Saat yarışını duble ile noktalamıştı.

Dr Wolfgang Ulrich Audi’nin şampiyonluk savaşının motorsporlarının avrupadaki beşiği İngiltere’de başlayacağını belirtti.

“Geçtiğimiz yıl Audi’nin hibrid teknolojisi Silverstone’da pistlere çıkmıştı. Mart’taki Sebring 12 Saat zaferimizden sonra rakibimiz Toyota ile ilk düellomuza çıkmaya hazırız.”

Audi sezona iki R18 e-tron quattro ile katılacak. İlk aracı Marcel Fassler, Andre Lotterer ve Benoit Treluyer, ikinci aracı ise Loic Duval, Tom Kristensen and Allan McNish paylaşacak.

Alman takımının en büyük rakibi yine iki hibrid araçla yarışacak Toyota olacak.

Geçtiğimiz yıl Silverstone’da Audi ve Toyota arasında büyük bir çekişme yaşanmış ve liderlik 14 kez el değiştirmişti.

2013 Audi R18 e-tron quattro’da gelişmiş aerodinami, daha da geliştirilmiş bir hibrid sistemi ve ultra-hafif tasarım bulunuyor.

Bunların yanında dikkat çeken bir yenilik de aracın tavanına yerleştirilmiş ve sürücülerin kokpitten önünü görebilmesini kolaylaştıran iki kameranın eklenmiş olması.

Yeni kurallar özellikle sıralama seansında değişiklikler içeriyor. Seansta iki sürücünün yer alması şart koşuluyor ve her birinin en az iki zaman turu atmış olması gerekiyor. Bu dört hızlı turun ortalamaları grid pozisyonunu oluşturacak.


Yorumlar

  1. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Le Mans 24 Saat dışında Toyota çok üstündü,daha ilk senelerinde büyük bir başarıydı bence

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir