Berger, Vettel'i Senna ve Schumacher ile Aynı Kategoriye Koydu

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Malezya’da takımdan gelen emri reddederek takım arkadaşını geçip galibiyet kazanmıştı.

Toro Rosso döneminde Vettel’in takım patronu olan ve Ayrton Senna’nın en ünlü takım arkadaşlarından birisi olan Berger “Senna, Schumacher ya da Vettel gibi pist üstünde ekstra bencil sürücüler vardır.”

“Malezya’daki gibi durumlar ortaya çıktığında onların öldürücü içgüdüleri ortaya çıkar ve o an sadece yarışı kazanmayı isterler.”

“Bu tür şeyler sizi 3, 5 ya da 7 defa şampiyon yapar.” dedi.

 


Yorumlar

“Berger, Vettel'i Senna ve Schumacher ile Aynı Kategoriye Koydu” için 73 yanıt

  1. Onur Aybars,
    Senin müthiş F1 bilginden istifade etmek her zaman güzel olmuştur. Lakin 13 dersinin 10'u zayıf olup ŞÖK kararıyla sınıf geçenlere böyle beleş dersler vermek hiçbir işe yaramıyor; tecrübeyle sabit. Yine de bilesin ki bizler bu dersten bir şeyler öğrenmiş olduk.

  2. 2008,de torro rosso.da imzası var diyiyorsun newey,in. newey,in şimdi yokmu parmağı torro rosso,da sonlarda dolaşıyor .

    Çok şükür burayı anlayabilmişsin.

    newey bu kadar deha adam 1994 2004 arası mclarende kazandığı şampiyonluk sayısı 2 .

    Newey 97-05 arası McLaren'de ve kazandığı şampiyonluk sayısı 3 (2 sürücüler, 1 üreticiler).

    Sen iyice çorba yapıyorsun. En iyisi şu:

    Ders: Tarih
    Konu: Süper hızlandırılmış A. Newey tarihi

    Newey, 1988'de March ile Formula 1'e merhaba diyor.

    1991-1997 arası Williams'ta P. Head'in altında şef tasarımcı oluyor. Williams bu dönemde 'Williams' oluyor. 7 sezonda 5 kez şampiyonluğa ulaşıyor, 2 kez 2. oluyor. Sürücüleri ise 7 sezonda 4 şampiyonluk sahibi oluyorlar. (Aynı döneme ('94-'95) Benetton-Schumacher ikilisinin girdiğini göz önünde bulunduralım.)

    Williams'ın 1997'de yarıştığı FW19'u tasarladıktan sonra McLaren'e geçen Newey'in ilk McLaren aracı MP4/13 oluyor. Kural değişikliklerine denk gelen sezonda McLaren çifte şampiyon oluyor. Ertesi yıl bir sürücüler şampiyonluğu daha geliyor. (Üreticiler şampiyonluğunun gelmemesinin nedeni senin anlayamayacağın kadar karışık, o sebeple hiç girmiyorum.) 2000 sezonuna takım dayanıklılık sorunlarıyla başlıyor. Her iki şampiyonluk da kaçıyor. '01-'05 arası dayanıklılık seviyesi resmen yerlerde sürünüyor. (Motor ve elektronik sistemler kırılganlığın başlıca sebepleri.) '03 sezonu için tasarlanan MP4-18 çarpışma testlerini geçemiyor, takım, bir önceki sezonun aracını elden geçirip yarışmak zorunda kalıyor. 2005 sezonunda yarışan MP4-20 son derece hızlı ve son derece kırılgan oluyor.

    Kısacası, RBR öncesi dönemde (yani Vettel'in sokakta çamurla oynadığı dönemde) Newey'in imzasını taşıyan araçlar 6 üreticiler, 6 da sürücüler şampiyonluğu alıyor.

    2006 şubatında RBR'ye geçen Newey 2007 için sıfırdan araç çizmiyor. 2005'de McLaren için çizdiği aracın bir kopyasını çıkarıyor. 2008'de de aynı temelle devam ediyor. Newey bu iki sezonda araca, BMW'nin icadı olan burun üstündeki boynuz kanadı ekliyor, McLaren'in icadı olan köprü kanadı ekliyor, motor kapağını da arkaya kadar uzatıp köpek balığı yüzgecini buluyor. Görünüşte Newey iki yıl boyunca eli cebinde geziyor, ancak aslında Formula 1'in dahisi bu arada boş durmuyor. Kuralların yeniden yazılacağı 2009'a hazırlanıyor. Formula 1'in kafadaki iki takımı McLaren ve Ferrari, 2008'in son yarışı Brezilya'ya kadar o sezon kullandıkları aracı geliştirmeye çalışıyorken Newey değil Üsküdar'ı, Sivas'ı geçmiş oluyor. 2009'dan günümüze kadar olan kısmı zaten biliyorsundur. Biliyorsun, değil mi?

    Toro Rosso araçlarına gelirsek; 2010'a kadar Red Bull'un küçük takımı STR, Newey tasarımı olan Red Bull'un müşteri araçlarıyla yarıştı. 2010'da müşteri araçlarının yasaklanıp her takımın kendi şasisini üretmesi zorunluluğu kuralı gelince STR kendi aracını tasarlamaya başladı. Yani '07-'09 arası STR araçlarının tasarımcısı A. Newey oldu.

    Bu sana verdiğim son ücretsiz ders olsun. Daha da senle uğraşamam. Biraz bir şeyler bilsen yardımım dokunabilir ama bu konuda 'sıfır' seviyesinde dahi değilsin.

  3. 2008,de torro rosso.da imzası var diyiyorsun newey,in. newey,in şimdi yokmu parmağı torro rosso,da sonlarda dolaşıyor . newey bu kadar deha adam 1994 2004 arası mclarende kazandığı şampiyonluk sayısı 2 . 2004 2009 redbul başarı yok vettel şampiyon olunca newey deha oldu . David Coulthard Mark Webber 2004 2009 arası neredelerdi

  4. Aslında adam gibi cevap yazmayanlara cevap yazmama kararım vardı. Çünkü anlayacağınız dille yazıyorum ve yazdıklarım kaldırılıyor. Buna rağmen senin çirkin hatırına bu kararımı bir kereye mahsus olmak kaydıyla bozuyorum.

    Formula 1 tarihini ucundan da olsa biraz bilirim. Bu tarih içinde izlediklerim ve okuduklarımdan şampiyon sürücüler arasında kendime 3 süper şampiyon seçtim. Bunlar Fangio, Clark ve Senna'dır. (Tarihte Stewart, Hunt ya da Prost gibi pek çok muazzam şampiyon var ama ben kendime yukarıda saydığım 3 kişiyi seçtim.)

    Bu sürücülerin kazanma azimleri, araçlarının limitlerini zorlamaları, takım arkadaşlarına karşı bariz üstünlükleri (Senna-Prost hariç), günümüz araçlarına kıyasla sürüşleri çok zor olan araçlarla yaptıkları işler v.s. son derece zor ve her sürücünün yapamayacağı işlerdir.

    Bu sürücülerin bir diğer özelliği de devirlerinin en iyi araçlarında yarışmaları.

    Fangio'ya bakarsanız Alfa Romeo güçlüyken Alfa Romeo'da, Mercedes güçlüyken Mercedes'de, Ferrari güçlüyken de Ferrari'de. (Ferrari'ye geçmesi biraz farklı bir hikaye ama sonuçta Ferrari'nin güçlü zamanında Fangio orada.) Tabi Fangio dönemin en iyi aracına sahip takıma gidip "Sizin adınıza yarışayım, yalvarırım" demiyor. Aynen günümüzdeki gibi üstlerde olan takımlar üstlerde yarışabilecek, araca kendilerinden bir şeyler katabilecek sürücüleri tercih ediyorlar. Tabi arada döneminin en iyilerinden olmadan en iyi araca oturanlar da var, aracı en iyi olmadan en iyi sürücüyü kiralayan takımlar da.

    Senna'yı sanırım bilmeyen yoktur. Döküntü Toleman'da Toleman tarihinin en iyi sonuçlarını alarak kendini gösteriyor, Colin Chapman sonrası dönemde son fişiklerini atan Lotus'a geçiyor, oradan devrin en güçlü takımı McLaren'e, McLaren gerileyince o zamanın en güçlü takımı Williams'a.

    Clark, Lotus'la yola koyuluyor ve başka bir takıma geçmiyor. Zaten başka bir takıma geçmesi için bir neden de yok. Çünkü dönemin en müthiş mühendisinin tasarladığı çok güçlü araçlara sahip oluyor. Tabi bu araçlar 1963, 1966 ve hatta 1967'de dayanıklılık sorunlarıyla Clark'ı şampiyonluktan ediyorlar, orası ayrı.

    Günümüze gelelim. Newey deyince akıllara ilk gelen şeyler nelerdir? Yenilikçi tasarım, hızlı ve kırılgan araç. Tıpkı Chapman gibi.

    Vettel deyince akıllara ilk gelenler neler? Hızlı, istekli, genç, yetenekli. Tıpkı başlıca rakipleri gibi.

    2008'de Vettel'in altındaki STR2B ve STR3 Newey imzalı müşteri araçlarıdır. Anlaşılan bir tek Formula 1 tarihinden değil günümüz Formula 1'inden de bihabersin.

    İşin özü, Clark'ı en iyi 3'lüme sokmuş. Vettel'i ona benzetmeme rağmen yazdıklarımı anlayamamış olman sağlıklı bir düşünce yapısına sahip olmamana ya da anlama sorunu çektiğine işaret olabilir. Bir ağabeyin olarak doktora görünmeni tavsiye ederim, bu bir.

    İkincisi, Vettel'in başarılarını hiç bir zaman küçük görmedim. 2008'den beri siteye üyeyim. Bir tane Vettel'i (ya da başarı yakalamış ve bu başarıyı devam ettiren bir başka sürücüyü) küçük gördüğüm yorumumu bulursan senin gibi olayım, doktora beraber gidelim.

    Günümüzün dahi mühendisi Newey'i Vettel'in başarılarında görmezden gelemem. Eğer öyle yaparsam senin bakış açınla Newey'i küçük görmüş olurum.

  5. hıım yani newey olmasa vettel olmazdı öylemi anlıyoruz . peki toro rosso,da 1,ncilik 4, ncülük 7,ncilik bir yarışta 2.nci giderken webberl,e çarpışıp yarış dışı kaldı . 2008 sezonu 6.ncı bitirdi . peki 2008 sezonundaki başarısını neye bağlıyorsun orada newey yoktu o toro rosso şimdi 13.ncü 15,nci sıralarda dolaşıyor açıkla bakalım

  6. Geçen sene Stirling Moss da Vettel için "Fangio'nun modern hali" ifadesini kullanmıştı.

    Herhangi bir konuda bugün ile geçmişi karşılaştırmayı pek doğru bulmam. İnsanları birbirleriyle kıyaslamayı sevmem. Ama Vettel konusunda benim düşümcem şudur:

    Jim Clark & Colin Chapman – Vettel & Newey

    Clark, Formula 1 tarihinde beni en çok etkileyen 3. şampiyondan biridir. Vefat ettiğinde 25 yarış ile en çok galibiyet rekorunu elinde bulunduruyor. Start aldığı her 3 yarıştan 1'ini, tamamladığı her 2 yarıştan 1'ini kazanıyor.

    Chapman, son derece hızlı araçlar tasarlayan, zamanının ötesinde yenilikçi bir mühendis. Tasarımlarında pek çok ilke imza atan Chapman'ın 1970 sezonunda yarışan Lotus 72'si "modern çağın araçlarının atası" sayılıyor. Ayrıca lider giderken yolda kalan araçları da oluyor.

    Clark ve Chapman Lotus'u "Lotus" yapan ikili.

    Günümüz Vettel ve Newey'ini zaten biliyorsunuz.

  7. her 3 kez şampiyon olan efsane olamaz ama 1 kere 2 kere kazanan alonso raikonen ve hamilton iyi pilot olacak öylemi vay vay vay

  8. MP4-20 (2005) avatarı
    MP4-20 (2005)

    Her 3 kez sampiyon olan bu efsanelerden iyi olacaksa benim de sana diyecek lafım yok.

  9. Abi boş ver sen, yak şurdan bi sigara

  10. Ekleme: Burada biraz fazla asabi arkadaşa özenerek yazdığım lafların kaldırılmasını şahsen ben de istemezdim. Yönetimdeki arkadaşlar bu anlamsızca tartışmayı kabul etmemişler ki kaldırmışlar, haklılar da.

  11. Ana yorumumda ne varmış ki kaldırılsın? Sorunu açıkla kendim basayım uygunsuz yorum butonuna.

    Yoksa sende mi burada Vettele laf soktuğumu düşündün? Döndük başa…

  12. internette olunca gereğinden daha sert bir üslupla ifade edilebiliyor fikirler. sana verdiğim ilk cevap biraz öyle olmuş. sağol aynı şekilde cevap vermediğin için.

  13. Bu site de seni beğenirim tartışmak ta istemem zaten o raddeye gelmedi de 🙂 .Adam daha sonra yarış kazanabilecek bir araca geçti ve 3 defa şampiyon olup kendini kanıtladı.Hala Vettel'i küçük gören görüşlere karşıyım sadece

  14. Onca sene F1 yarışmış ve yarış kazanmış birinden daha iyi biliyorum diyorsan,benim yapacağım yorumu çerez diye yersin sen onun için yapmıyorum

  15. demek ki zayıf bir araba ile kazanılan bir yarış tek başına çok fazla şey kanıtlamıyormuş.

  16. 2005 mclaren'i nereye dayanıklıydı? tarihin gördüğü en dayanıksız araçtı. 2 aracın birden arıza veya yaşamadan bitirdiği yarış sayısı 4'tü.

    http://www.youtube.com/watch?v=zvn3L-UPU04

    bu videoyu izle.

  17. Bu sitede cevapları kaldırılıpta ana yorumu kalan nadir insanlardansın.Hoşuma gitmedi

  18. evet 2009 ferrari ve mclaren'i karşılaştırdım sezonu 6. sırada bitirdi 2009'da ferrari, mclaren ise 1 puanla 5. idi. senin istediğinde bu değil miydi? 2009'daki redbull 2 sinden de çok daha hızlıydı. onu mu söyleseydim acaba. vettel ilk 10 içinde garip kovalainen ve massa dışında hiç ciddi rakip olmadan bitirdi. zaten pist de düzlük olduğu için araçlar arasında çok büyük fark yok. yarış da yağmurlu geçince, balına alınan bir galibiyet oldu.

  19. MP4-20 (2005) avatarı
    MP4-20 (2005)

    Gerhard Berger'e saygım sonsuzdu, ta ki Schumacher, bilhassa Senna gibi efsaneyi bu hazırcı pilot bozuntusuyla karşılaştırana dek.

  20. Evet Fisi o yarışta pole den kalkacak kadar yetenekli değil

  21. MP4-20 (2005) avatarı
    MP4-20 (2005)

    Hocam 2004 ve 2006 sezonları için haklısın fakat 2005 yılının Mclaren'i oldukça dayanıklıydı ve şüphesiz 2005 sezonunun en hızlı aracıydı.

  22. aslında 2009 belçika dada kazanırdıda ferrari koltuğu için atak yapmadı kimiye.dikkat ederseniz tüm yarış boyunca hep 1 saniye içinde ensesinde bitirdi yarışı.aldığı pol balon değildi yani.hala o pol ve podyum takımın en büyük başarısı.ahhh ahh nerdesin fisi nerdesin Morten Harket ikizi

  23. 2008 deki ToroRosso ile 2009 daki Mclaren ve Ferrariyi kıyaslamışın daha ne diyeyim.Mutlaka daha çarpıcı örnekler vardır biraz zorla onları bul

  24. monza 2008'le ilgili. lewis ve kimi elendikten sonra q3'te vettel'le aynı fırsata sahip olan 9 pilot var. bunlardan üçü çok daha hızlı arabalara sahip olan massa, alonso, heidfeld ve kovalainen. vettel'in bu şartlarda hem polü hem yarışı alması istisnai bir başarıdır. ayrıca normalde en önemli unsur olan aero etkili olmasa da bu pistte çekiş, maksimum hız ve mekanik tutunma fark yaratır ve çok ciddi farklar da yaratabilir. yağmursa pilotajı öne çıkarır, bunu eleştiri amacıyla kullanmak senden bile beklenmeyecek derecede gülünç:

    madem bu kadar yetenekliydi neden 1 tane ve yağmurlu yarış kazandı?
  25. lewisin alonsonun vukuatlarınıda anlatın objektif olun

  26. 97 schuminin puanları neden silindi

  27. schumi senna kaç kere geriden gelip yarış kazandı bir sezonda 1 bilemedin 2 kez olabilecek olay schumi 5 sezon geriden geliptemi şampiyon oldu 3 kez şampiyon olan bir sürücü saygıyı hakediyordur alonso 6 lewis 4sezondur şampiyon olamıyor kötü sürücü oldukları için mi araçları redbul kadar hızlı olmadı için mi vettel hızlı araçın ekmeğini yiyor istikrarlıda

  28. fisi 97'de kazanmamış, yanlış hatırlıyormuşum. ama olivier panis, johnny herbert, david coulthard, damon hill ve fisichella 4. ve daha geride bitiren arabalarla yarışlar kazanmışlar.

  29. O yarışların yarısında da beceriksizlikleri yüzünde geriden kalkmışlardır.

    sallama, örnek ver.

    6-7 saniye fark en hızlıyla en yavaş arasında olabiliyordu. en hızlı otomobille 3. otomobil arasında değil. ayrıca geçiş yapmak bugün olduğundan çok daha zordu.

    97'de fisichella 5. bitiren jordan'la yarış kazandı. evet, fisichella'nın yeteneği hakkındaki görüşlerini alayım.

  30. Yok artık senna ne kadar büyütüldü bu adam yarış kazanıyor olması onu senna yapmaz diğer dünya şampiyonları ile aynı aracı kullansın sonuncu olacağı kesin

  31. 2009'da red bull en hızlı araç mıydı? ok.

  32. vettel toro rosso'yla mclaren'a karşı kazandı, kimi ferrari'yle force india'ya karşı… ayrıca kimi o yarışta kers sayesinde düzlüklerde rahatça uzaklaşabiliyordu. vettel'e çamur atmanın bu kadar saçma bir yolu olamaz. lafa bak, neden 1 tane ve *yağmurlu* yarış kazandı diyor. araba toro rosso. TORO ROSSO.

  33. lastikleri aynı zamanda taktılar ve yarışa aynı miktarda benzinle başladılar. hamilton rosberg'le aynı tempoyu yakalamak için daha fazla benzin harcadı. sonra daha fazla tasarruf yapması gerekince de yakalandı. iki tur dayandı, bu 10 tur daha dayanabileceği anlamına gelmiyor. schumacher çin'de alonso'ya 10 tur dayanıp 11. turda geçilmişti. ayrıca hamilton'ın yerin korumasının nedeni arka arkaya 2 drs alanı bulunmasıydı. bunun örneğini abu dabi 2011'de görmüştük. webber çok daha hızlıydı ama button 2. drs bölgesinde yerini geri alıyordu.

    hamilton kendisi demiş rosberg podyumu daha fazla haketti diye bu hala…

  34. geldi 2008 monza bitti 2008 monza iyi ki vettel bir kumar yarış kazandı. madem bu kadar yetenekliydi neden 1 tane ve yağmurlu yarış kazandı? aero pek gerekmediği için monzada araçlar arası büyük farklar olmaz bu bir. yağmur vardı bu iki, sıralamadan sonra fırsatı iyi değerlendiren vettel polü aldı, hamilton ve raikkonen zaten elenmişti yanlış lastik seçiminden dolayı. ilk 10'da değillerdi.

    ha çok istersen sayarım 2009 spa raikkonen, yağmur falan da yok. 2009 macaristan lewis hamilton. senin vettel'inin bala kazandığı yarış gibi değil gayet aracın suyu çıkarılarak kazanılmış 2 galibiyet.

  35. O yarışların yarısında da beceriksizlikleri yüzünde geriden kalkmışlardır.Zaten en iyi 1.veya 2. araca sahip oldukları için yükselmekte zor olmasa gerek.Mutlaka bilirsin zamanında takımlar arasında 6-7 sn fark bile oluyordu.
    Vettel sezonu 6. sırada bitirebilen bir araçla bile yarış kazandı.Bunu yakın tarihte yapabilen varmı?
    Çok değil 1 kişi söyle.

  36. Sporcu ahlakının olacağı son spor formula 1 dir. ne senna nede schumi illah değildi ve vettelde ilah olmayacak ama tarih şampiyonluk sayılarını yazacak..

  37. Ya bi kaybol. Mclaren'de yatmışmış. Mclaren aracı yarışı kazanabilecek düzeyde olduğu hemen her yarış Kimi kazanmasını bilmiştir. Bak bakalım takım arkadaşlarına Kimi'yle aynı araca sahipken kaçar galibiyet almışlar Kimi'nin yanında… İnsanı tahrik eden küçük çocuklar gibisin. Vettel'den soğudum sayende ama istersen bir de ben sırf sana özel biraz Vettel düşmanlığı yapayım. Bir daha Vettel hızlı diyecek yüzün kalmasın…

  38. Evet bildiğin hurda Mc laren…. Ortalama 3 yarıştan birinde motor patlatan, durduk yere arka kanadı kopup giden bir Mc laren vardı o sezonlarda… Özellikle 2005 yılında lider giderken yada galibiyetin en büyük adayıyken yarış dışı kalmaları, motor değişikliği yüzünden sıralamalarda 10 sıra grid cezası alması vs vs vs… 2004 yılındaki Mc laren in ne kadar rekabetçi olduğunu koş bi araştırıver… 2003'te sezon sonuna kadar oldukça iyi gelse de açıkçası sezonu 1 galibiyetle şampiyon olarak bitirmesi imkansıza yakındı normal şartlarda ki çok yaklaşmasına rağmen olmadı. ( Bu arada 2003 Brezilya'da şanssızlık sonucu Alonso'nun ve Weber!in dahil olduğu kaza yüzünden yarış kırmızı bayrakla bitirildi. Son 2 tur içinde Jordan takımı pilotu Fisichella'yı geçen Kimi'nin galibiyeti kurallar gereği Fisichella'ya verildi…2002 de Ferrari karşısında hangi takımın ne kadarf şansı vardı? O Ferrari karşısına Senna çıksa duramazdı tıpkı Senna'nın 93'te Williams'ın karşısında duramadığı gibi… 2006 yılı hakkında tek söyleyebileceğim Allah aşkına aç Bahreyn sıralama turlarını izle bak bakalım araca ne olmuş sezonun geri kalan kısmını anlatmaya bile tenezzül etmiyorum…

  39. ha o zaman raikonen mclaren,de 5 yıl yarıştı bu araca hurda diyenlere duyrulur raikonen yarış kazandımı raikonen hızlı yarış kazanamadığı zaman araç hurda oluyor vay size

  40. Dur ben sana söyliim mal olduğu için yarış dışsı kaldı bildiğin mal. Adam hata yaptı ve Mclaren'in takımlar şampiyonası için yaptığı mücadeleye hiçbir şekilde katkıda bulunmamıştır. Hayırdir güvenlik aracı ne zamandan beri yarış formatından çıkarıldı. Kimi o yarışta son tur da atağını yaparak klasını konuştururken sen hasetinden çatlıyordun değil mi?. Boşuna uğraşıyorsun. Schumacher'e saygımız sonsuz ama gerisine ettiğin laflar onların değil senin seviyeni belli ediyor… dur tahmin edeyim sana göre Montoya yarışı Kimi kazansın diye kaza yaptı değil mi?….

  41. Büyük pilotlardan bahsederken listede taraftarı olduğu pilotu göremeyenler için epic fail 🙂

  42. ya arkadaş vettel,e pilot değil diyiyorsun ama senin adamın raikonen sanki 12 yıldır pistlerin tozunu atıyor 5 yıl mclarende yattı kalktı kocaman bir hiç fiyasko . ferrarid,e ne yaptı son nefeste şampiyon oldu e sonra sonrasını niye getiremedi sıkıyı görünce kaçtı . biraz rakibinize saygılı olun hele bu 3 yıl üst üst,e şampiyon olan birine dahada saygılı olun

  43. o yarışta montoya neden yarış dışı kaldı bana bir anlatsana

  44. madem öyle bir kabiliyeti vardı o yarışdan başka hangi yarışda aynısını yaptı . böyle karambolden yararlanıp öne geldi

  45. adam gibi yarış söyle. yarış 10 kere durmuş montoya.nın aracı ortadan bölünmüş schumacher sorun yaşamış barrichello yarışı bırakmış . suzuka,nın startı bir kere karmakarışık

  46. 2005 Suzuka / Japonya yarışını aç izle bir ara

  47. yok artık lebron james !!

  48. Alonso, Hamilton ve Raikkonen bu pilolların ne özelliği var , bunlar gittikleri takımlarda başarısız olmuşlar Raikkonen ve Alonso, hepten fiyasko

  49. hadi bi saysana bu pilotların 17 18,nci sıradan kalkıp yarış kazandığını yaz . Schumacher hariç o başka katagoriden

  50. emin misin izin vermediklerine? rosberg 2 tane atağı kime yaptı? hamilton benzin koruma modunda ve lastikleri dağılmış bir şekilde bile yerini korudu. eğer izin verilseydi 2 takım arkadaşı da zorlamaktan benzinleri bitecekti. hamilton kolay pes etmez brawn bunu anladı, bir süre sonra pozisyon koruma emri geldi. ayrıca 36 yaşındaki webbere kaç tane vetteli zorlama geçsin emri geldi onu da saydırma bana. kaç sıralamada 36 yaşında vasat bir pilota geçildi vettel? şu bizim kariyerinin sadece 1 yılında orta hızlı, diğer tüm 5 yılda en hızlı araçla yarışan vettel?

  51. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Vettel'in gerilerden gelip kazandığı 5 yarış sayabilirmisin bana yada harika bir sürüş ile zafere gittiği 5 yarış ? Schumacher, Alonso, Hamilton ve Raikkonen'in onlarca yarışını sayabilirim.

  52. Bu tür şeyler sizi 3, 5 ya da 7 defa şampiyon yapar.

    Senna = 3, Vettel = ?, Schumacher = 7.

  53. tarih yazıyor yaş 25 şampiyonluk 3 . büyük ihtimalle bu sezon 4 olucak .belki Schumacher olmayacak ama Senna,yı geçeceği ortada

  54. Redbull Renault avatarı
    Redbull Renault

    25 yaşında bunları yapmak kolay değil kolaysa yapan niye çıkmadı be gülüm ne çektiniz bee sizde

  55. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Senna ve Schumacher olmak bu kadar kolay demek.

  56. "Epic Fail"lik durum nedir? Sonuçta bir alanda aynı kategoriye koymuş. Yalan dolan bir şey mi var ben anlamadım?

  57. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Schumi gülüyordur bu habere çoluk çocuğa iyi araç verdiler diye hemen bizi geçti 3 senede diye adam 20 küsür senedir bu işin içinde sen ne konuşuon Berger Efendi!!!

  58. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    e yuh yani.yok artık lebron james!!!!!!!!!!!

  59. Ah royalim bu sene ya senin hamilton ya benim alonso şampiyon olsa keşke. Valla şu red bull mutlakiyetine son verecek babayiğit kim olursa olsun yeğdir. Artı raikonen bile şampiyon olabilir. Sezonun ilk yarısında kim önde olursa onu destekleyecem. Misal vettel liderse 2. olan pilotu destekleyecem. Vettel'i severim aslında ama red bull pilotu olması kanıma dokunuyor. Önümüzdeki 4 yılda hamilton 3, alonso 3, vettel 3 ve raikonen 2 şampiyonluk sahibi olsa, ınan bundan zevkli geçer formula 1. Bu ne ya fıckıcılar alıyor götürüyor?

  60. Berger sen ne yaptın arkadaş vettel,i niye onların katagorisine koydun . alonso raikonen ve hamilton,u niye koymadın o katagoriye ayıp sana vettel kimmiş . bunlara 6 yıldır toz yutturran parmak çocuk 3.nü toplasan bir vettel etmiyorlar şampiyonluk sayısında sadece 1 fazla oda bu sene eşitlenir. ayıp sana Berger

  61. bu alonso ve raikonen ne zaman üst klasman pilot oldular . raikonen biraz zoru gördü kaçtı gitti mclaren,de 5 koca yıl duvarlara çarptı durdu . ferrari,de son nefeste şampiyon oldu o kadar başka yok . alonso,yu anlatmaya gerek yok

  62. hımm gördük malezya,da hamilton,u . rosberg,in geçmesini hazmedemediler geçmesine izin vermediler

  63. 3 Dünya Şampiyonluğu olan bir çocuk.Bu daha da korkutucu

  64. redbull azcık mclaren gibi olup hamilton seçenekleri varken webberle anlaşma uzatmak istemeseydi, o zaman görürdük vetteli. redbull'un bu konuda ferrariden farkı yok.

  65. Zamanı gelince Vettel ve diğerleri olur zaten.Vettel bambaşka bi klasmanda.

  66. Başlık yine epic fail.Berger sadece bencillikleri anlamında üçünü aynı kategoriye koymuş.Zaten Vettel'i sadece bu alanda diğer ikisi ile karşılaştırabiliriz 🙂

  67. Senna, Schumacher ya da Vettel gibi pist üstünde ekstra bencil sürücüler vardır.

    sadece bu anlamda karşılaştırmış.

  68. Senna mı 😀 Top diye oynarlar bunu drs olmadan geçiş yapma kabiliyeti yok araç 2 sn hızlı olmadıkça Sennaymış 😀

  69. Vettel ilk önce adam olmayı öğrensin

  70. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Senna ile Schumacher'de sporcu ahlakı ve şerefi vardı.Eğer Bunlar Vettel'de olursa işte o zaman belki yarışabilir!Belki!!!

  71. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Vettel imparator felan değil. Senin de dediğin gibi çocuk.

    Çocuklar laftan, sözden anlamaz. Vettel anlıyor mu? Anlamıyor. Bknz: Malezya.

  72. vettel senna ve şumi ile aynı seviyede bu çocuk imparator

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir