Malezya'da Webber Yakıt Tasarrufu Yapmak Zorundaymış

yazar:

kategori:

Auto Motor und Sport, Sebastian Vettel’in yarışta takımdan gelen emri geri çevirdiği dönemde Mark Webber’in yakıt tasarrufu için motorunu kısmak zorunda kaldığını belirtti.

Michael Schmidt “Formula 1’de gerçek bölük pörçük ortaya çıkar.” dedi.

Aynı şekilde Mercedes sürücüleri de yakıt tasarrufu modunda gidiyorlardı ancak, Red Bull takımından yapılan açıklama, sürücülerin lastiklerini bitirmemesi amacıyla takımdan emir verildiği şeklindeydi.

Schmidt “Açıkçası Red Bull’un söylemek istediğinden daha fazlası vardı.”

“İlk 42 turda Webber, Vettel’e göre daha fazla yakıt harcadı ve çoktan kırmızı alana geçmişti. Vettel ise 12 tur boyunca DRS kullandı ve Webber’in hava koridorunda gitti.”

“Bu yüzden Red Bull sadece kazadan değil, aynı zamanda Webber’in yakıtının bitmesinden korktu. Bu yüzden bitiş çizgisine varabilmesi için motorunu kısması istendi.” dedi.


Yorumlar

“Malezya'da Webber Yakıt Tasarrufu Yapmak Zorundaymış” için 15 yanıt

  1. ben sana bi şey empoze ediyor oluyorum da sen bana etmiyor musun? sezon içi performans farkıyla alakalı olarak 2. yorumumda bi kaç öneri yazdım ama kesin şudur diye bi yorumda getirmedim. heralde okumamışsın. benden soruna cevap vermemi isterken bende senin teorini duymak isterim. zira kinayeli bi şekilde ''ne oldulda'' sorusunun redbull a atıfta bulunduğunu herkes anlabiliyor. bu kinayenin ne olduğunu sen açıklamak zorundasın ben değil.ikinci olarak ısrarla neden anlamak istemiyorsun bilmiyorum.benim anlatmak istediğim şey vetteli sevmeyen topluluk ona vurmak için fırsat kolluyor.itirazım burada ki vettel webber kıyaslamısının doğru olmadığınadır. vettel ilk yorumumda da belirtiğim gibi webber i her zaman geçmiştir.aksi bir örnek görülmemiştir.özellikle geçen seneki belçikaya bakabilirsin aynı lastik aynı araba vettel ne yaptı webber ne yaptı?önce massayı sonra webberi geçti. yani webberi geçmek için 0.8 sn ye hızlı lastiklere ihtiyacı yokmuş demekki.işte benim itirazım bunadır vetteli küçümsemek için doğruyu göz ardı etmek.sen sanki vettel 0.8 sn hızlı olmasa geçemez demeye getiriyorsun ki bu düpedüz yanlıştır. alonso mevzusunda anlatmak istediğim şey şudur. avustralyadaki ferrari brezilyadakinden daha mı yavaştı. hadi webber i redbull yavaşlattı alonso ya kim ne yaptı. daha kötü bir araçla ilk bölümü önde geçerken 2. bölümde daha az farkın olduğu araçla niye önde bitiremedi. buradaki cevap alonso nun hakkını yemek değil vettel in yenen hakkını savunmaktır. birini övmek illa ötekini yermek anlamına gelmez. benim anlayışım kazandığında mağlup ettiğini öv, kaybettiğinde kazananı takdir et ki mücadelenin bir anlamı olsun. birinin başarısına kulp takarak bir sonuca varamazsın

  2. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Birader ben senin şahsına bir hakarette bulunmadım. Yazım tarzına ithafen söyledim o lafları. Nasıl anlıyorsan artık…

    ''serhan abi yi bende severim ve sayarım ama çok şükür bizimde ortalama bi zekamız ve bilgimiz var. bi yorum yapmak için illa birini referans göstermek zorunda hissetme kendini.''

    Ben kimseyi referans göstermedim. Sadece bu işi senden, benden daha iyi bilen birisinin, Türkiye'de bu işin üstadı sayılabilecek birisinin bilgisini aktardım. Referansla ne alakası var?

    ''1-vettel webber kafa kafaya çıktı ama 2. sektörde webber farkı açtı ve drs de yaklaşık rosberg-vettel gibi bi durum vardı. aradaki fark vettel zorladı ve devam eden turda geçti''

    Ortalama bir zekam ve bilgim var diyorsun. Ama bu ortalamanın altında konuşuyorsun ne iş? Şu örnek verdiğin duruma bak ya. Şaka gibi.
    Vettel-Rosberg aynı araçla mı mücadele ediyor da bunu baz alarak konuşuyorsun? Red Bull ve Mercedes'ler çizgiyi geçtiklerinde arada kaç saniye vardı haberin var mı? Nasıl bir kıyaslama bu.

    Vettel-Webber mücadelesinde de, Webber fark felan açmadı. Sadece virajlı bölümlerde araç takibi zor olduğu için; Vettel DF kaybından geride kaldı. Dediğim gibi; Vettel teknik olarak, zaten Webber'den avantajlıydı. Daha yumuşak lastiğe sahipti ve teknik olarak 0.8 sn avantajı vardı. Daha nasıl Vettel'i hızlı göstermeye çalışıyorsun anlamadım?
    Birader kabul et; Senin amacın tartışmak değil, kendi düşüncelerini bana kabul ettirmek. Buna tartışma/münakaşa denmez. O yüzden bir sonuca varamayacağız. Boşuna demogoloji yapma.

    '' motor kısma dediğin şey 2 tuşla yapılan bi şey yeniden açmak 5 saniyeni almaz. 3 turda açacak zaman mı bulamadı webber?''

    Olayla ilgili araştırdım ve dediğin gibi motor kısmanın sadece bir bahane olduğunu düşünüyorum. Ancak arada ki lastik faktörleri azımsanmayacak derecede. Dile kolay 0.8 sn. Webber hala yaptığı işten dolayı tebriği hak ediyor. Günümüz F1'in de lastiğin ne kadar önemli olduğunu biliyorsundur umarım. Eğer bunu biliyorsan zaten Webber'in performansını takdir edeceksindir. Ha etmiyorsan da at gözlüğünün camını temizle. Ne diyim…

    ''lastikler arası 0.8 sn fark sıralama için geçerli bi durum.yarışta 4-5 tur sonra medium hard eşitlenir sonra hard avantajlı hale gelmeye başlar. eğer senin mantığın doğru ise 3. pitte medium a geçen webber zaten 2-3 saniye önünde olduğu pitte hard lastik takan ve bu sırada bir süre hamilton un arkasında olan vettelle farkı 10 saniyeninin üzerine çıkarması lazımdı. pite girmeden fark 4 saniyenin altındaydı oysaki''

    Birader bu nasıl bir laf kalabalığıdır. Yahu senden çok bir şey istemiyorum. Azıcık mantıklı yorum yap ya, azıcık. Çok zor bir şey mi istiyorum?
    Webber, Vettel'e geçildikten sonra zaten koruma moduna geçti. Geçmese zorlasa benzini biticekti adamın, yarışı tamamlayamayacaktı.
    3.pitlerden sonra Webber gene koruma modun da gitmiş. Bu direktifi de takım vermiş. Çünkü galibiyetin artık Webber'in olduğunu düşünüyorlarmış. Zaman tablosuna baktıysan eğer Vettel son pitstopunu yapmadan önce Webber'le deli gibi fark kapatıyordu. Pit çıkışı da yan yana geldiler. O ara kanımca, Webber motoru koruma modundan çıkardı ve 3 tur direndi Vettel'e. Geçildikten sonra da tekrar koruma moduna almış olabilir. Çünkü Vettel bir kaç turda farkı 3 saniye yaptı.
    Ne olursa olsun, Webber her ne kadar -Multi21- gibi bahaneler üretirse üretsin, 3 tur boyunca teknik olarak 0.8 sn yavaş bir araçla Vettel'e direndi. Bence takdir edilicek bir iş yaptı. Sen kabul etmesende.

    ''ben alonso nun altındaki araba şöyle iyidi veya vettelinki kötüydü diye bişey belirtmedim. saydığın sezonlarda vettelin tek rakibi webber değildi yani hadi redbull webberi saf dışı bıraktı alonsoyu kim engelledi?''

    Te Allah'ım ya. Sen o araba şöyle iyi böyle iyi diye belirtmemiş olabilirsin, ama Vettel geriden geldi geçti diyerek araçların gücüne dem vurmuş olmuyor musun? Daha ettiğin lafın nereye gittiğini bilmiyorsun, gelmiş burda Vettel'i savunuyorsun. Kendi kendine mi gidiyor bu araçlar, yada bütün araçların gücü eşit de, Vettel pilotajla mı geriden geldi de geçti Alonso'yu? Sen geriden geldi geçti diyorsun, bende arabaların güçlerine atıfta bulunuyorum. Bundan doğal ne var da, benim ortaya farklı bir tez attığımı öne sürüyorsun?
    Tamam senin dediğin gibi de düşünelim; Vettel pilotaj yeteneği ile geriden geldi ve Alonso'yu geçti. Demezler mi; Madem bu adam o kadar yetenekli de neden sezon başında geriye düştü diye? Nerden tutarsan tut, nerden bakarsan bak -saçmaladığın- ortada.

    ''hep işine gelen komplo teorilerini anlatıyosun ama kanıtın yok. madem redbull webbere aynı arabayı vermiyor bir şekilde yavaşlatıyor hatta yem olarak kullanıyor neden webber çıkıp redbullu ifşa etmiyor. veya biliyorsa bu demek ki karaktersiz bir adam çünkü hala o takımda. ama yazdıklarında o kadar kesin ifadeler varki heralde webberin bilmediği bilgilere sahipsin. sevabına paylaş ki bizde webberi komplolardan haberdar edelim''

    Birader daha neyin ne olduğunu bilmiyorsun, gelip de burada kanıt manıt ahkam kesme. Ben yavaşlatıyor demedim?
    -Sezonun ilk yarısında daha iyiken, ikinci yarısında ne oluyor da bu kadar yavaşlıyor- diye sana sordum? Ama cevap veremedin.
    Daha yazdığımı idrak edemiyorsun, neyine güvenerek cevap veriyorsun?
    Ben her zaman Webber'i yem olarak kullanıyorlar demedim, 2010 Abu Dhabi'de böyle olduğunu söyledim. Arada fark var yani, ama anlayana. Senden bunu anlamanı beklemiyordum zaten.
    Ben Webber'in söylenenin aksine çok karakterli bir pilot olduğuna inanmıyorum. Takımın ona yaptığı haksızlıklara sadece sözlü olarak 1-2 kelime söylüyor ve sonra hiç bir şey olmamış gibi yoluna devam ediyor. Ha karakterde göreceli kavram. Sana göre karakterlidir, bana göre değildir.
    İdrak problemi olan adama laf anlatmak ne kadar da zor. Ben -şöyle oldu, böyle oldu, ben biliyorum, olay yaşanırken ordaydım- gibi kesin ifadeler kullanmadım. Hep -soru kip-li cümleler kurdum. Anlamanı bekledim, ama yanılmışım.

  3. ilk önce üslubuna dikkat et. ben de senin görüşüne katılmadım ama saçmalamışsın vs demedim. 4 yıldır bu siteyi takip ediyorum ama bu tip durumlar yaşandığı için yorum yapmamıştım. 2. yorumumda korktuğum başıma geldi. serhan abi yi bende severim ve sayarım ama çok şükür bizimde ortalama bi zekamız ve bilgimiz var. bi yorum yapmak için illa birini referans göstermek zorunda hissetme kendini. 1-vettel webber kafa kafaya çıktı ama 2. sektörde webber farkı açtı ve drs de yaklaşık rosberg-vettel gibi bi durum vardı. aradaki fark vettel zorladı ve devam eden turda geçti. 2- motor kısma dediğin şey 2 tuşla yapılan bi şey yeniden açmak 5 saniyeni almaz. 3 turda açacak zaman mı bulamadı webber? 3- lastikler arası 0.8 sn fark sıralama için geçerli bi durum.yarışta 4-5 tur sonra medium hard eşitlenir sonra hard avantajlı hale gelmeye başlar. eğer senin mantığın doğru ise 3. pitte medium a geçen webber zaten 2-3 saniye önünde olduğu pitte hard lastik takan ve bu sırada bir süre hamilton un arkasında olan vettelle farkı 10 saniyeninin üzerine çıkarması lazımdı. pite girmeden fark 4 saniyenin altındaydı oysaki. 4-ben alonso nun altındaki araba şöyle iyidi veya vettelinki kötüydü diye bişey belirtmedim. saydığın sezonlarda vettelin tek rakibi webber değildi yani hadi redbull webberi saf dışı bıraktı alonsoyu kim engelledi?
    5-hep işine gelen komplo teorilerini anlatıyosun ama kanıtın yok. madem redbull webbere aynı arabayı vermiyor bir şekilde yavaşlatıyor hatta yem olarak kullanıyor neden webber çıkıp redbullu ifşa etmiyor. veya biliyorsa bu demek ki karaktersiz bir adam çünkü hala o takımda. ama yazdıklarında o kadar kesin ifadeler varki heralde webberin bilmediği bilgilere sahipsin. sevabına paylaş ki bizde webberi komplolardan haberdar edelim

  4. 22 pilot yarışıyor
    pilotaj dersi verecek en son pilot vettel
    2012 brezilya yerine neden 2011 çin örneğini vermiyorsun >:)

  5. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Geçmiş olsun. İdrak yolları enfeksiyonuna yakalanmışsın!
    Saçmalamadan, düzgün ve okunaklı bir cevap yaz demiştim ama gene bildiğin gibi yazmışsın.

    ''ilk önce ilk tur drs noktasında vettel de çok yakın değildi. 2. denemesinde geçebidi.''

    Birader sen yarışı izledin mi? Vettel son pitstopa, Webber'den önce geldi. Webber 1 tur sonra girdi ve çıktığında; Vettel ile mücadeleye girişti. Ne fark kapatmasından bahsediyorsun, kısaca beceremedi desene. Demogoloji yapma. Ayrıca Webber'de sert, Vettel'de yumuşak lastik vardı. Serhan Acar'ın dediğine göre bu iki hamur arasında ki fark 0.8 sn. Artı Webber benzin tasarrufu yapıyordu ve buna rağmen Vettel'i 3 tur arkasında tuttu. Diğer turda neredeyse atağı yiyordu.

    2010'da ilk önce Alonso, Vettel'i yakaladı. Daha sonra Vettel, Newey'in olaya el atmasıyla beraber o müthiş RB6 ile ard arda aldığı galibiyetlerle şampiyonluğu ulaştı. Bu şampiyonlukta da Webber'e bir teşekkür borcu var. Zira takım Webber'i, Alonso'ya karşı yem olarak kullandı. Ferrari ve Alonso'da bunu yuttu.

  6. ilk önce ilk tur drs noktasında vettel de çok yakın değildi. 2. denemesinde geçebidi. ikinci olarak sezonun yarısındaki değişim için çok çeşitli yorumlar yapılabilir.sezonun ilk yarısında yeterince ciddi davranmadığı daha fazla risk aldığı gibi vs şeyler söylenebilir. veya baskı altında rakiplerine göre daha iyi sonuçlar aldığı söylenebilir. tabi tam tersini webber e de sormak lazım ilk yarı hoşta sezonun 2. yarısında niye aynı performansı gösteremiyosun. tabi bu soruda kastettiğin asıl şeyin redbull un 2 sine eşit davranmadığı teorisinin olduğunu biliyorum. ama benim bir kanıtım yok webber de çıkıp benim aracım aynı araç değil demedi henüz. o yüzden ona cevap veremem. son olarak vettel 2010 ve 2012 de geriden gelip sezonun 2. yarısı alonso yu da geçti. heralde ferrarinin alonso ya komplo kurduğunu düşünmüyorsundur

  7. alonso ve raikonen taraftarları neyin tartışmasını yapıyorsunuz kardeşim. vettel brazilya,da hem alonsoy,a hem raikonen,e hem hamilton,a plotaj dersi vermiştir

  8. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Çok ama çok alakasız bir örnek verdin. Vettel, sadece pit çıkışı Rosberg'le yakındı, daha sonra DRS noktasına gelinene kadar farkı 0.8 saniyeye çıkardı. Dolayısıyla Rosberg DRS noktasında istediği kadar yakın değildi, bu yüzden atak yapamadı.

    ''4 yıllık takım arkadaşlığı döneminde vet webber i her defasında geçmiştir. web in vetteli geçebidiği de görülememiştir.''

    Haklısın. Ancak burada kafa bulandıran bir şey var; Webber sadece ve sadece 2011 sezonunda, sezonunun ilk bölümünü Vettel'in gerisinde bitirmiştir. Bunun dışındaki her sezonun, ilk yarılarını Webber önde tamamlamıştır. Ama nasıl olduysa, sezonun 2.yarısından itibaren ortalarda görünmeyen bir Webber oluyor. Buna bir açıklaman var mı? Saçmalamadan, düzgün bir cevap verebilir misin?

  9. enişte alonso:) sen anladın hala ile enişte arsındaki bağı.

  10. kendinizi vettele laf çakarak rahatlatabilirsiniz ama gerçekler ortada. 4 yıllık takım arkadaşlığı döneminde vet webber i her defasında geçmiştir. web in vetteli geçebidiği de görülememiştir. gerçi webber in başa güreşen pilotlara yaptığı ataklarda bir kaç numune den fazla değildir. ayrıca vettel 3.pitinde rosbergin hemen önünde çıkmıştır. vettelde hard rosbergde medium lastik vardır. 2 tur drs de kalmasına rağmen geçeilmemiştir.yani bu kalite ve yetenek meselesi. tabi görmek istemeyen gözlere bi çaremiz yoktur

  11. çevirdim kazı yanmadı:)

  12. Redbull Renault avatarı
    Redbull Renault

    aslanım rambo bu senede sarı lacivert üçlü çektiricez seninle inşallah Hala Vettel

  13. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    -Bence- Vettel için çok kötü bir haber. Yakıt tasarrufu yapan ve kendisinden daha sert hamura sahip olan bir pilotu(ki Serhan Acar'ın dediğine göre iki hamur arasında 0.8 saniye fark oluyormuş) 3 turda anca geçti.
    -Bence- Webber, Malezya'da yaşananlardan dolayı boyun bükmemeli. Zira son 3 sezonun şampiyonu Vettel'e bu şartlar altında bile ders verdi.

    Bu arada; 'Malezya Gp' yıldızı kim adlı anketi sitede göremedim. Editörler olaya bir el atsa fena olmaz.

  14. parçadan nasıl üstün alman ırkı çıkardın zekana hayranım….şalu

  15. AMuS haberi olmasına hiç şaşırmadım 🙂 Klasik "üstün Alman ırkı" 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir