Brawn: "Malezya'daki Takım Emrinden Memnun Değildim"

yazar:

kategori:

Mercedes, Malezya yarışının sonlarına doğru Nico Rosberg’in daha hızlı görünmesine rağmen Alman sürücünün geçmesine izin vermemiş ve yerlerini korumalarını söylemişti. Sonuç olarak Hamilton 3., Rosberg 4. olmuştu.

Btawn “Malezya’da takım emri vermekten keyif almadım. Bu benim sportif doğamda yok ve takım geçmişte bir çok kez sürücülerin birbirlerine karşı yarışmasından keyif aldığını gösterdi.”

“Teknik açıdan her iki aracımızın yakıtı bitseydi çok aşırı aptal gibi görünebilirdik. Bu yüzden öyle bir karar verdik.” dedi.

Brawni Hamilton’un takım içerisinde ayrıcalıklı olmadığını ve bizzat kendisinin eşitlik istediğini söyledi.

Brawn “Lewis tabi ki yarışmak istiyor. Lewis ile anlaşmamızda bir numara ya da iki numara gibi bir şey yok. Onun tek istediği eşitlik.”

“Aynı ekipmanı ve aynı fırsatı istiyor. Kollanmak istemiyor. Böyle bir güven ile yaklaşıma sahip olması harika. Bu yüzden Hamilton konuyla ilgili biraz tuhaf hissetti.” 

“Kararı pit duvarında vermek zorunda kaldım. Niki ya da Toto hemfikir olmayabilirler ancak tüm veriler benim elimdeydi.”

“Elimdeki bilgilere göre bir karar verdim. Yarışın ardından her ikisi de doğru karar verdiğimi farkettiler. İhtiyacım olan kararları verme konusunda serbestim.”

“Birileri o tür kararları vermek zorunda. Bu tür kararlar bir grup ya da komite tarafından verilemez. Zaman yok.”  dedi.

 


Yorumlar

  1. Katılıyorum ayrıca Nico benzin idaresi yapmak zorunda olmasaydı bile Hamilton sırf yakıtı az diye kolay kolay yol vermeyecek, böylece her iki pilot da yarış sonucunda gereksiz risk alacaktı. Kaldı ki yarışı izleyenler ısrarla niconun yaptığı agresif ataklarda hamilton ın iyi savunmaları yüzünden geçemeyişini unutuyorlar. Yarış sonuna kadar böyle 3 4 atak girişimi daha yaşamış olsalar ve mercedes puansız ayrılsa bunun suçlusu yine Brawn olacaktı. Adam puanları garantiye almak istemiş hepsi bu.

  2. Biz memnunuz sıkıntı yok:)).Adamın hakkını yedin bee.Ama gene de sevinmedik tabii.

  3. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    nico yarıştan 2 gün sonra benzin tasarrufu yapmak zorunda olmadığını söyledi.yani verilere bakarak bunu söylemiştir. mesele her iki pilotunda tasarruf etmesi gerektiği olsaydı bütün takım bu kararın arkasında olurdu. ama yarıştan sonra brawnın yaptığı takım tarafından eleştirildi. daha fazla rezil olmamak için de mecburen brawnın yaptığı doğru demek zorunda kaldılar

  4. nico benzin tasarrufu yapmak zorunda olup olmadığını pit duvarından daha iyi bilemez. adamların elinde aracın her türlü bilgisi var.

    nico da benzin tasarrufu yapmak zorundaydı, ama hamilton kadar değil, buna rağmen her yaptığı atakta daha fazla benzin harcayacak olduğuna göre, hamilton'da al geç demeyeceğine göre, ki bunu nico'nun yaptığı 2 atak sonrasında pozisyonunu savunmasından gördük, en büyük senaryo ikisinin de yarış sonu aşırı benzin korumaya çalışmaları, ve 3-4 sırayı kaybedip anca ilk 10'a girmeye çalışmaları (geçen senelerde massaya olmuştu) ya da ikisinin de yarış bitmeden benzininin bitmesi.

  5. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    Nico açık bir şekilde benzin tasarrufu yapmak zorunda degildim dedi. Diyelimki Rosberg in yakıtı biraz daha fazlaydı o zaman takım Rosberg in bu avantajını kullanmasina izin vermeliydi. Eğer amaç takımın çıkarlarını korumaksa takım emri şu sekilde olmalıydı: "Hamilton Rosbergin yakıtı seninkinden fazla onunla mücadele etme. " Ama amaç Hamiltonu korumak olduğu için takım emri Rosbergin aleyhine oldu

  6. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    Rosberg yakıt tasarrufu yapmak zorunda olmadığını söylemişti. Brawnın bundan haberi yok sanırım

  7. Malezya'da takım emri vermekten keyif almadım. Bu benim sportif doğamda yok

    bunu söylerken nasıl bir yüz ifadesi vardı merak ettim çünkü ciddi olarak bunu söylediğine inanmıyorum 🙂

  8. ikiside sonuna kadar zorlarlardı ama benzzin yetermiydi sizce?

    mesele de bu zaten. nico'nun lewis'ten daha fazla benzini vardı. ama o da bir miktar tasarruf yapıyordu ve red bull'ları yakalama ihtimali yoktu. takım her türlü 3-4 bitireceğinden bunu riske etmek istemediler.

  9. Malezya'da takım emri vermekten keyif almadım. Bu benim sportif doğamda yok

    Buna gülünür işte 🙂

  10. ''Malezya'da takım emri vermekten keyif almadım. Bu benim sportif doğamda yok '' böyle dersen herkes bi tarafıyla güler

  11. bir F1 sever. avatarı
    bir F1 sever.

    Brawn bence haklı davasında (tabi dediklerini doğru varsayarak…)
    Brawn takımın patronudur ve tüm veriler ışığında son kararıda kendisi verir
    dediklerinden yola çıkarak hadi diyelim rosberg hamilton'u geçti peki siz zannediyormusunuzki hamilton'un pes edeceğini sapına kadar hayır değilmi ama
    ikiside sonuna kadar zorlarlardı ama benzzin yetermiydi sizce?
    rezil olmalarından korktu Brawn ve buna izin vermedi
    hani gönül isterki sonuna kadar kapışsınlar ama işte F1 böyle yani
    bir bütün olarak ele almak lazim
    yarış sonrası neler neler dediniz Brawn'a 🙂
    yafta olarakda takım emri diye yapıştırılıyor maalesef.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir