Alesi: "Lastik Eleştirileri Anlamsız"

yazar:

kategori:

Pirelli’de elçi olarak görev alan Alesi, İtalyan lastik üreticisinin, tam olarak F1’de gösteriyi geliştirme adına kendilerinden istenen şeyi yaptığını belirtti.

Alesi: “Hiç değişmeyecek bir şey, en iyi takımın daima en başarılı takım olacağıdır.”

“Bu yüzden şikâyet etmenin anlamı yok. Çünkü kurallar ne olursa olsun sonuç değişmeyecek.”

Alesi ayrıca lastik idaresi ile hız idaresi arasında uzlaşıya gitmenin yeni bir şey olmadığını ifade etti.

Alesi: “Pilotlar, performans ve bozulma arasında en iyi uzlaşıyı bulmak zorunda olacak ki Formula 1’de her zaman bu vardı”

“Kariyerim boyunca birçok farklı lastik kuralı kapsamında birçok tedarikçi ile yarıştım; hatta sıralama lastikleri döneminde bile.”

“Ve hepsinde farklı açılar varken, Pirelli taraftarlara en keyiflisini ortaya koyuyor. Şimdiye kadar iki harika sezon geçirdik.”

“İstenen de buydu ve bence sporun da ihtiyacı olandı”


Yorumlar

  1. Bir de şu var ki:
    Formula 1 99-02 Challenge oyunu aracılığı ile 1974'ten 2011 sezonlarına kadar hepsinin pack leri aracılığı ile sezon sezon Formula 1 oynama şansı bulmuştum geçmiş yıllarda. Ve ne enteresandır ki Pirelli ve Good Year lastiklerini kullandığım her sezonda ayarlardaki lastik aşınması normal modda olmasına rağmen lastiklerim 2 bilemediniz 3 turda kendinden geçip eriyordu ve yardımcı eleman habire "You tire is get in the blaster" mı ne öyle bir şeyler söylüyordu ve zırt pırt pite çağırıyordu. Oysa ki bir Michelin veya bir Bridgestone kullandığım sezonlardaki ayarlarımda lastik aşınması x7 olmasına rağmen çok rahat bir şekilde yarışın %35-40 civarını götürüyordu.
    Kısaca oyunlarda bile hangi lastik sağlam hangi lastik kaşar peyniri adamlar biliyor ve ona göre oyun yapıyorlar…

  2. Evet elbetteki iyi pilot her şarta uyum sağlayandır. Lakin ben ve benim gibiler istemiyoruz böyle lastikler. Lastikler Formula 1'de her zaman büyük önem arz etmiştir ama sadece lastik koruma savaşına dönen bir Formula 1 olmasına da hiçbir zaman sebep olmamışlardır.

  3. İyi bir pilot, değişken şartlara uyum sağlayıp kendi sürüşünü de o şartlara uygun hale getirip başarılı olabilendir. Yok lastikler yumuşadı yok araçlar ağırlaştı,yok çekiş kontrol yasaklandı, yok ön lastiklerin kalınlığı azaltıldı, yok araç sürüşüme uymuyor, yok direksiyon istediğim gibi değil vs vs. Formula 1'de yarışıyorsan altındaki araç nasılsa sen de çıkıp ona göre süreceksin.

  4. rekabeti artırmak için özellikle kötü lastikler üretme fikrinden hoşlanmıyorum ama alesi'nin söylediklerinde doğruluk payı var. en iyi pilotlar ve takımlar kurallar, araçlar, lastikler vs nasıl olursa olsun öne çıkıyor.

  5. dogru söze ne denir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir