Nakajima Williams'da mı Kalacak, Toyota'ya mı Geçecek?

yazar:

kategori:

Haberlere göre Kazuki Nakajima 2009 yılında Toyota motorlu bir Formula 1 aracında olmaya devam edecek.

Bu görüş; takımı Japon üreticinin (Toyota) motorunu kullanan Williams takım patronu Sir Frank Williams’a ait.

Williams Magny-Cours’da gazetecilere "Onun iki takımdan birinde olacağını tahmin ediyorum." diye konuştu.

Williams, 23 yaşındaki Nakajima için ‘çok akıllı’ yorumunu yaptı ve giderek daha da geliştiğini söyledi.

"Onun Formula1’de uzun bir geleceğinin olacağına inanıyorum. Sadece zamana ihtiyacı var."

Nakajima takımın şimdiye kadar kazandığı 15 puanın 8’ini elde etti.


Yorumlar

  1. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Frank amca pilot politikalarında çok yanlışlar yaptı. Bundan tam 20 yıl önce dönemin açık ara en iyi motorlarını üreten ortağı, beraber 2 şampiyonluk kazandığı honda japon bir pilot yarıştırmasını istemişti. Aksi amcamız bunu kabul etmeyince Honda Mclarenle anlaştı ve 4 yıl üst üste Mclaren-Honda şampiyonluk yaşadı. Sonunda Williams-Renault ile tekrar öne geçmeyi başarmıştı ama şimdi ayağa düştükten sonra yaptığı hareketi ozaman yapsaydı belki şuanki konumu çok farklı olacaktı. Tabii tek hatası bu değil zamanında TAG gibi ana sponsorları tutunda yıldız pilotlara kadar herşeyini Mclarene kaptırtırdı. Yakın gelecekte ise en büyük hatası BMW'nin istemesine rağmen daha sıkı bir ortaklığı kabul etmemesi RAlf gibi bir pilotu Montoya gibi bir pilota tercih etmesi sonunda da her iki pilotu BMW yi ve anasponsorlarını kaybetmesi. Şimdi elinde Rosbergden başka hiçbirşey kalmadı. Onuda kaybedeceği açık.

    Üzülüyorum ama sanırım Williams geri dönemeyecek. F1 in acımasız dünyasında boşuna çırpınışların ardından Jordan gibi kaybolup gidecek.

  2. Sağlam bir pilot, tüm Japonlarda görülen kamikazelikleri yapıyor (Kubicaya arkadan çarpmak, pit duvarına girmek vs.) ama tarihteki en başarılı kamikaze olacak gibi. Şimdilik en başarılısı Sato idi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir