Massa için Liderlik Henüz Önemli Değil

yazar:

kategori:

Felipe Massa, kariyerinde ilk kez şampiyona liderliği yapmaktan şu anda çok büyük heyecan duymadığını söyledi. Brezilyalı pilot daha şampiyonanın yarısına bile gelmemişken hiçbir şeyin garanti olmadığını düşünüyor.

"Şampiyonaya liderlik etmek daima büyük bir baskıdır. Ama şu anda biz hiçbir şey kazanmış değiliz, sadece birkaç yarış. Şampiyonanın ucu hâlâ yüzde yüz açık. Daha önümüzde çok yarış var."

"Biz her yarışta işimizi yapmalıyız, puan kazanmayı, yarış kazanmayı düşünmeliyiz. Öyle olmazsa ikincilik hatta üçüncülk bile olabilir bizim için."

"Şampiyonanın son yarışa kadar devam ettiğini bilmeliyiz."

"Söylediğim gibi (Fransa’da) birincilik daha iyi olsa da ikinci olmaktan mutluydum. Bu yüzden tüm fırsatları değerlendirmeye ve mümkün olduğunca önde olmaya ihtiyacımız var."

"Ama yine de şampiyonada lider olmak güzel. Umarım bu pozisyonda kalabiliriz."

Takım patronu Stefano Domenicali medyanın tüm eleştirilerine rağmen Massa’nın lider olmasını değerlendirdi.

"Biz daima her iki pilotumuzdan da memnun olduğumuzu söyledik. Sezon sonuçlanmadan yorum yapmamak en iyisi. Çünkü ilk iki yarıştan sonra Felipe’nin hiç puan alamadığını düşünürseniz durum farklılaşır."

"Güçlü takımlardaki güçlü pilotlar negatif düşüncelere dalmadan, önlerine bakmak zorundadır. Bana kalırsa o şimdi güçlü ve bu onun için harika bir ödül."

Massa, McLaren pilotu Lewis Hamilton geriye düşmüş olsa da şampiyonluk yarışının dört pilot arasında olacağına inanıyor.

"İlk iki yarışta puan kazanamadım ama şimdi liderim. Kimi de son iki yarıştan puan çıkaramamıştı ama o da şimdi şampiyonluk için savaşıyor.

Bu yüzden şimdilik kimseyi mücadeleden uzakta göremeyiz. Daha şampiyonanın ortasındayız ve son yarışa kadar önümüzde uzun bir yol var."


Yorumlar

  1. nazan nokta avatarı

    seni çok sewiyorm massaaaaaa inş şampiyon seni olucaksın

  2. power kardeş çok güzel yorum olmuş aynen katılıyorum

  3. power tüm söylediklerine katılıyorum.. !

  4. tolga soydan avatarı

    halal olsun power kardeş

  5. Kimi'nin buralara nası geldiğini herkes çok ii biliyo. anlamak istemeyenler bile.. mclarenin de ona katkısı oldu tabiki.sonucta orda tecrübe kazandı.ama buna rağmenn bazı arkadaslar kimiyi eleştirmekten baska bişe yapmıoo.gerceklerii görmek bu kadar zor değill.. her neysee konu massa o yüzden daha fazla uzatmak sacma olur.. 🙂

  6. Yahu haber Massa, Konusulan Kimi 🙂 Birakin tartismayi, bende bir Rai taraftariyim ama helal olsun Massa`ya, tebrikler, o kazaninca uzulmuyorum seviniyorum, fanatik Ferrari`ci degilim ama takim arkadasinin kazanmasi rakibinin kazanmasindan iyidir.. Tebrikler Massa, uzerindeki baskiyi at, istikrarli ol, sende sampiyon olacaksin yakinda..

  7. nick f1 kariyerine 2000 de prost ile başladı, kimi ise 2001 de saubere önce test pilotu olarak geldi yeteneği anlaşılınca zar zor çıkarılan süper lisansla yarışmaya başladı yani nick ve kimiyi kıyaslamak hele hele aldıkları punla kıyaslamak çok anlamlı değil kaldıki hiç yarış tecrübesi olmayan kimi ilk yarışında sıralamalarda göz doldurdu ve ilk yarışından puan aldı. mclaren kimiyi sauberden koparmış falan demişsin, koparmış lafı pek olmamış ama illada koparmış diyeceksen dennis onu sauberden değil ferrariden kopardı.bir de şunu hatırlatayım kariyerine kimi gibi sauberde başlayan felipe gösterdiği müthiş! performanstan sonra ikinci yılını ancak test pilotu olarak geçirebildi (ferrari). sonuç kimi mclarene kaşı gözü için değil, getireceği sponsorlar içinde değil, hele hele gelsin bi david abisinin yanında tecrübe kazansın zavallı, biz de olmasak neyapar ortada kalır diye değil, yeteneği ile potansiyel şampiyon olarak geldi.nitekim bir yıl sonra bunun nekadar doğru olduğunu tüm dünyaya ispatladı.

  8. 2001 yılına dönelim. Kimi takım arkadaşı Heidfeld'in 3 puan gerisinde 10. kapatmış sezonu. Heidfeld'in Brezilya'da 3.lüğü var. Sonra ne olmuş 2002'de McLaren Raikkonen'i Sauberden koparmış, Heidfeld Sauberde kalmış. Sonuç Kimi 2 kere şampiyonluğu teğet geçip sonunda şampiyon olmuş. Heidfeld hala Sauberde.

  9. şimdi tahsin arkadaşım 2004-2006 yı izledinmi derken herhalde mclarenin pas geçtiği yıllardan bahsediyorsun, ama merak etme onları izlediğim gibi şampiyonların pas geçtiği yıllarıda izledim.Hill'in 96'ısını,Villeneuve 97'sini izledim sonra pas geçtiği 9 yılıda,hakkinenin 2 şampiyonluğunuda izledim, schumini ayağını kırdığı yarışıda izledim sonra şampiyonluklarınıda, kiminin ilk avusturalya yarışını izledim 2003 te şampiyonluğu nasıl kaçırdığınıda, alonsoyla 7 ye 7 yaptığı 2005 yılınıda izledim sonra fisiyi son turda geçtiği suzuka'yıda. bunlar yettiyse bırakında anlamadan yorum yapmaya devam edeyim artık.

  10. power 2006 yılında ve 2004 yıllarını izlemediğin belli.

  11. Osman ERENER avatarı

    power a katılıyorum.hız duygusu gerçekten öğrenilecek bir şey değil.öğrenirsen de bir yere kadar.başarılı olursun ama tarihe geçemessin.örneğin bi alain prost hiç bir zaman süper bir pilottu yorumu yapılmıcak.çünkü onda birşeyler eksik.ama ayrton senna ya herkes saygı duyacak.

  12. tolga soydan avatarı

    bu birazda hangi pilot hangi pistte iyiyse ona göre veriliyo.mesela türkiyede massa çok hızlı bu yüzden kimi gibi bi pilot yarışa çok ağır başlıyo.

  13. Sinan Şahin avatarı

    massa bu kadar mütevazi biri değil ama bu sefer güzel konuşmuş. bu yarışta strateji kimi'nin lehineydi ve sıralamalarda da bu sefer kimi tercih edildi. çünkü massa'ya göre daha hafifti sanırım. "kendi kaanatım ferrari tavrını kimiden yana koydu." bir arkadaşın demiş olduğu bu söz mantıklı geldi bana. belki de sezonun ilk yarısında massa desteklendi(özellikle sıralamalarda ve stratejide), diğer yarısında da kimi desteklenecek sanırım. "Kimi Raikkonen McLaren desteği olmasaydı Sauber'de takılır kalır ve asla popüler bir pilot olmazdı." bu söze katılmıyorum çünkü, kimi (yanılmıyorsam) 11 yarışlık yarış tecrübesiyle f1'e girmiş ve yeteneği tartışılamaz bir pilottur.

  14. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    En güzel örnek hakkinen dir

  15. tolga soydan avatarı

    herhalde yani altında araç olmadan nasıl başarılı olucaksın.sonuçta aracı geliştrimeye pilotlarında katkısı var.

  16. F1 de takımların pilotlara olan katkısını kimse yadsıyamaz F1 i takip eden çoğu kişi bunu az çok bilir..

  17. tolga soydan avatarı

    powerın yaptığı yorumda ne var.herkesin burda bi bilgisi var.belkide senden daha fazla var.gayette mantıklı konusmus

  18. tolga soydan avatarı

    mclaren kimiye çok şey kattı doğrudr.kimi sauber de kalır demiş bi arkadaş sauberde kalmazdı çünkü ferraride istiyodu.ama schuminin yanında 2.pilot olmak istemediğinden mclarene geçti.iikide gitmiş yarış dışı kalmalarıyla geriden gelip ii sonuçlar almasıyla herkesin beğenisini kazandı.utku avcı sana katılıyorum kimi sanki kilolu gibi =)

  19. power bu sözlerin senin F1 den anlamadığını gösteriyor malesef..

  20. arkadaşlar massa kimiden daha zayıf belki ondan dolayı birkaç sanise kazanıyordur….)

  21. f1 de kimse kimseyi bir yere getiremez, kimiyi karalamak için boşu boşuna çenenizi yormayın, onun pilotajı onun kalitesi defalarca kez otoriteler tarafından onaylandı, a'dan z'ye tüm takımların beğenisini kazandı, o doğuştan yetenekli, f1 e başladığı günden daha fazla yetenekli yada daha fazla başarılı değil, başarmak için çok çalışmaya ihtiyacı yok, şartlar doğru olduğunda o herzaman olması gereken yerde, şampiyonanın her zaman favorisi

  22. Kimi Raikkonen McLaren desteği olmasaydı Sauber'de takılır kalır ve asla popüler bir pilot olmazdı. Ayrıca nasıl başarılı oluncağını, sabırlı olunacağını, yarış kazanılacağını McLarenda öğrendi.

    Kimi McLarenda şampiyon olamasa bile hiç olmazsa şampiyonluğun nasıl geleceğini öğrendi.

  23. umutbg tebrikler bazı arkadaşlar onun bugünlere gelmesini kimin sağladığını görmüyorlar malesef her şeye tek taraflı bakıyorlar 5 yıl boyunca iyisiyle kötüsüyle McLaren gibi bir takımda yarıştı ve geliştirdi kendini bugünlere gelebildiyse bunun yarısı McLarene aittir..

  24. Mustafa Mclarende geçirdigi yıllar neden kayıp olsun büyük bir tecrübe oldu onun için.

  25. "kimi konusurken kendi sampiyonlugu icin takım adına konusuyor.massada bunu göremiyorum" bu söze bende katılıyorum birde kimi hep "biz" diyor ve sürekli hedeflernin duble yapmak olduğunu söylüyor…

  26. mclarende geçen kayıp yıllar…güleyimde boşa gitmesin…

  27. evet ya schumiyle ne kadardaa güzel olurdu..

  28. Mustafa Sar avatarı

    RAİKKONEN'İN mc LAREN de geçen kayıp yıllarına gerçekten çok üzülüyorum…
    keşke şuminin son iki senesinde gelseydi ferrariye….

  29. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    hakikaten massa galib ollduğunda çok abartıyor..ne bu ya çocuk gibi..Kimi'nin yaşadığı şansızlıklara o yaşasa şimdi şampiyonluk potasında da değildi..Massa 2.pilot bu takımda.keşke yerine kovalainen gelse..ne güzel olur ya 2 finli…

  30. kendisi için de biz dediğini anlyabiliyoruzz.. kimi kasdettiğini de bilemeyizz. ama "biz" kelimesinii sadece kendisi için değil takımı içinde konusuoo.

  31. Kimi genelde "biz"li konuşur. Her biz dediğinde takımı kastettiğini sanmayın. Kendisi için konuştuğunda da biz der. Artık kimi kastediyorsa… Yarış mühendisi, kendisine bakan grup, artık neyse onu bilemiyorum…

  32. "konusmalarına dikkat ediyormusunuz bilmiyorum ama kimi konusurken kendi sampiyonlugu icin takım adına konusuyor.massada bunu göremiyorum"

    bu sözüne katılıyorum..

  33. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    bu çocuğu seviyorum hızlı ve artık istikrarlıda,sanırım bu yıl yeni bir şampiyonumuz olacak F1de.Kimi nin ipi gevşek tutmaması lazım yoksa massa işi götürecek gibi.

  34. massa bu yıl formunu gercekten yükselti vede övülmeyi hakediyor.yalnız dün kiminin gerisindeki kaldıgındanmıdır bilmem cok sevinmedi gibi geldi bana.sevincinde biraz burukluk vardı.bugunde cok mütevazi konusmus.arkadaşlar ben kendi kaanatım ferrari tavrını kimiden yana koydu.dünde en iyi strateji kimiye verilmişti.daha önceleri bundan pek emin degildim ama bu yarısta bundan emin oldum.sanki massa bana bu durumuda biraz kabullenmis hissettim. konusmalarına dikkat ediyormusunuz bilmiyorum ama kimi konusurken kendi sampiyonlugu icin takım adına konusuyor.massada bunu göremiyorum.Tahminim bana sanki massayı biraz ferrari acıkca uyarmıs gibi.hatta dünkü yarısta belki kaderin bir cilvesidir.ve massa sampiyon olabilir eger ferrari böyle giderse ne kubica nede hamilton bu iki pilottan arabası yolda kalan sampiyonlugu kaybedecektir.

  35. Kimi motivasyon kaybı mı yaşıyoo? yoksa şanssızlıklar mı peşini bırakmıoo ??

  36. Rakkathebest  avatarı

    nereye motıvasyon kaybı yasıyor ? son ıkı yarısta olanalrı gorduk vede fransayı

  37. Arkadaşlar bu yıl Massa çok daha istikararlı ve güçlü görünüyor,bana göre şampiyonluğun en büyük adayı Massa.Kimi belki geçen yıl şampiyon olduğu için biraz hırs ve motivasyon kaybı yaşıyor olabilir.

  38. hee ayrıcaa daha cok yarış kazandıı diyee ondan iyi bi pilot olmuyoo hatırlatıyım eğer bunu sölemek istediysen.. benim için kimi ve massa eşit ama Kimini ayrıı bi yerii olduğu da doğruu !!

  39. aşağılayan yok zaten. ben öyle sadece pilot tutan bi taraftar değilim. abartmadan konusalım bence. sadece henüz sevinmesinin yanlıs olduğunu düşünüyorum.. yoksa massa da bi ferrari ve zaten en önemlisi buu !!

  40. oda bir ferrari pilotu bu sene o sevdiğiniz pilotunuzdan daha çok yarış kazandı…bunu unutmayın…ve adamı aşağılamayn….

  41. he şunu bileydin massa efendii =)

  42. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    bence de sevinme massa…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir