BMW, Fransa GP'nin Olumlu Yanlarını Görüyor

yazar:

kategori:

BMW Motosporları Direktörü Mario Theissen, takımının Fransa’daki kötü performansının Montreal’deki başarının ardından çok da kötü olduğunu düşünmüyor.

Takımın Kanada’da elde ettiği 1-2 sonucun ardından, Robert Kubica ve Nick Hiedfeld Fransa’da zor bir haftasonu geçirmişti.

Hayal kırıklığına uğratan bu sonucun ardından Theissen, BMW Sauber web sitesinde "Hafta boyunca paketimiz işe yaramadı. Antreman seanslarında her iki pilotumuz da aracın tutuşunu her zamanki gibi iyi olmadığını söylediler. Ayarlar üzerinde denemeler yaptık. Yumuşak ve sert lastikleri değiştirdik. Ama ne denersek deneyelim gelişim limitteydi."

"Montreal’deki çıkışın ardından Magny-Cours’daki iniş belki de çok da kötü bir şey değildir. Bu olanlar bize hâlâ yapmamız gereken çok şey olduğunu gösteriyor."

"Salı günü, iki hafta sonra yarışın olacağı Silverstone’da testlere başlayacağız. Orada normal formumuzu yeniden kazanmak istiyoruz." diye konuştu.

Theissen aynı zamanda Nick Heidfeld’in 13. olmasına rağmen Alman pilotun Kubica’ya sıralamalarda daha yakın olmasının güven verdiğini söyledi.

"Kesinlikle, Magny-Cours’da 13. bitirmek onun için hayal kırıklığı oldu. Diğer yanda Fransa GP’si Nick için cesaret vericiydi. Sıralama seanslarında aracın potansiyelini en iyi seviyede kullanarak ileri bir adım attı. Q2’de Robert’dan sadece saniyenin yüzde altısı kadar yavaştı. Ne yazık ki ilk ona kalmayı başaramadı."


Yorumlar

  1. bende anlamıyorum lastikleri nasıl ısıtamadığını takımın genel sorunu olsa kubica öyle değil…canavar gibi yarışıyor…heidfeld in araç üzerindeki kendi ayarlarından falan mı kaynaklanıyor

  2. Yapsınlar Pariste bir sokak yarışı bitsin. Bu kadar kolay.

  3. bu fransa'nın takvimden çıkması için dua ediyorum :)) bu kadar zevksiz yarışların yaşandığı bir pist nasıl hala takvimden çıkmıyor anlayamıyorum birde eccelstone ingiltere'yitakvimden çıkarmaya çalışıyor.f1'in mabedi zevkli mücadeleler vadeden bir pisttin takvimde olmasını istiyorum.

  4. evet her yarış düzeleceğine daha kötü oluyor umarım kendini toparlar. takımdan gönderilmesini istemiyorum çünkü takıma çok şey kattı ve bunların meyvesini toplaması gerek. ama sanırım yakında sabırlar tükenmeye başlayacak.

  5. Ya bu heidfeld nasıl aracın lastiklerini ısıtamıyor anlayamıyorum. Kubi 5. bitiriyor, heidfeld 13. Arada çok büyük fark var. Sezon başında iyiydi sonra gitgide daha berbat oldu. Bakalım silverstone da ne olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir