Mercedes, Süspansiyon Tartışmalarından Endişeli Değil

yazar:

kategori:

Mercedes ve Lotus takımlarının birbirine bağlı ön ve arka süspansiyon sistemlerini kullandıkları biliniyor. Her iki takım yıllardır bu sistem üzerinde çalışıyorlar. FRIC adlı sistem ön ve arka süspansiyonları hidrolik ile birbirlerine bağlıyor. Bu sayede aracın sürüş yüksekliği frenleme, hızlanma ve viraj dönme anlarında aynı kalıyor.

Brawn “F1 araçları icat edildiğinden ve aerodinamikler anlaşıldığından beri süspansiyonlarla aerodinami arasında her zaman bir taviz olmuştur.”

“Yumuşak bir şekilde esneyen araç istersiniz ancak aerodinamiden çok fazla ödün verdiğiniz için bunu yapamazsınız.”

“Bu yüzden F1’de olduğum her sene süspansiyon ile aerodinami performansı arasında ideal dengeyi bulmaya çalışırım. Bugün de geride kalan yıllardan farklı değil.” dedi.


Yorumlar

  1. Lotus'un basarisinin en buyuk nedeni bu sanirim, cunku Melbeurne' de dikkat etmistim Lotus yarisin basinda yere surtup arkadindan kivilcimlar cikartiyordu, yaris sonunda tekrar baktigimda yine arac yere surtuyor kivilcimlar cikiyordu, dusunun arac bir depo benzini bitirmis 150 kilo hafiflemis hala yere cok yakin kalabiliyor, normalde hafifleyince arac yukselir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir