Vettel: "Kazanmak İçin Görevlendirildim, Özür Dilemiyorum"

yazar:

kategori:

Alman sürücü, takımdan gelen yerini koruma mesajına rağmen Webber’i zorlayıp geçerek yarışı kazanmıştı.

Çin’de konuşan Vettel “Kazandığım için özür dilemem. İnsanlar beni bunun için işe alıyorlar. Bu yüzden buradayım. Yarışmayı seviyorum ve bunu yaptım.”

“Malezya’da zirvede olduğumuz için şaşırdık. Tüm yarış lastikler açısından iyiydi. İnsanların bunu unuttuğunu düşünüyorum.”

“İnsanların aklına takılan şey yarışın bitiş şekli oldu. Olanlar hakkında ekleyecek daha fazla şey yok. Hemen ardından takıma durumu anlattım.”

“Bunu yapmak istemesem de kendimi takımın üstünde gördüğüm için özür diledim. Söylenecek çok fazla şey yok.” dedi.

 


Yorumlar

“Vettel: "Kazanmak İçin Görevlendirildim, Özür Dilemiyorum"” için 54 yanıt

  1. Özür dilediğini söylemişti ama yarış için de ise sürşü ile tam ters iş yaptı
    .Ben ce iyi bir davranış.Yarışta^^ Hızlıysam geçerim^^,yarıştan sonra ise ^^üzdüğüm insanlardan özür dilerim^^ diyor:))

  2. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    yarıştan sonra özür dilemişti noldu? unuttu galiba

  3. allah şaşırtmışş 🙂

  4. "Kazandığım için özür dilemem. İnsanlar beni bunun için işe alıyorlar. Bu yüzden buradayım. Yarışmayı seviyorum ve bunu yaptım."
    diyorsan telsizden takıma da ben Weber'den hızlıyım onu ömünden alın demeyeceksin!!!

  5. şu olayın aynısını kafanda başka pilotlarla kur, massa geride, alonso önde olsun, alonso yarışın başında fazla benzin harcayarak öne geçmiş olsun, massa'da fazla benzin olsun buna rağmen takım pozisyon koru desin, massa korumasın ve alonso'yu geçip yarışı kazansın. bir de alonso yarıştan sonra içerde ''multi 21 birader, niye dinlemiyon? multi 21!'' desin.

    tıpa tıp aynı senaryo ama kişiler farklı, dolayısıyla yorumlar da farklı olacak. massa koçum benim takım emrine boyun bükmedi, bu sene massa şampiyon, alonso ne oldu, artık ferrari massayı gönderir vs vs vs bildiğin delirirdiniz burda. 🙂 hatta alonso içerde çirkeflik yaptı, multi21 diyor yuh alonso'ya, hızın olsa geçilmezdin adam aslanlar gibi geldi geçti seni. takım emrini massa 1 yarış dinlemedi sonuç bu oldu vesaire olurdu.

    örneği alonso-massa'dan verdim çünkü takım emri istemeyenler en çok bu ikili haberlerinde beliriyor. ama bu olayda ise tam tersi bir tavır. olaydaki pilotları önce bir gözden geçirirler, duruma göre yorum yaparlar iki yorumları arasında siyahla beyaz kadar fark olabilir, ki gördük zaten bunu. mercedes'deki olaya rezalet deyip vettel'i eleştiren gördük. kendiyle çelişmenin bu kadarı.

  6. vettel 10 numara konuşmuş adam benim işim geçmek diyor bana buun için para veriliyor burdaki saçma sapan yorumlarıda anlamıyorum o zaman kimse kimseyi geçmesin takım emirleri verilsin f1 güzelliği ne kadar fazla geçiş olursa o kadar seyri zevkli olur.teşekkürler vettel bize geçiş izlettigin için.şumiden sonra izleyecek tek pilot sensin gözümde

  7. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yahu başından beri kavilli dövüş bu olay. Daha yarış başlamadan ayarlanmış şeyler. Önce çıktılar Vetteli suçladılar yalandan, sonra özür diledi hallettik dediler, sonra o bir yarışçı dediler, şimdide adam çımış özür dilemem diyor. Yarında webber suçlu derler olay biter. Aynısı istanbulda oldu. Önce Vettel e kızdı horner, sonra ikiside suçlu dedi, sonra webber suçlu oldu..

    Umurumda bile değil valla, bu kaypak takım için elimi yorduğuma deymez.

  8. vettel in webber i geçmesi problem değil, bir çok kişi yorumlarda yazmış düne kadar takım emri ni savunanlar şimdi tersine itiraz ediyor falan. Burda geçmesi sorun değil, problem olan takımın verdiği emir ile birinin uyup diğerinin uymaması. pitten önce giden 5 sn lik fark var. Eşit araçla geçsin tabiki bence takımın yaptığı yanlış bu. Ayrıca vettel in aracı kısmadığını görmedi mi takım, yani öle sözü dinlemedi vettel geçti olayı değil bu altında çok şey var.

  9. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    Hayır iyi demiş aslında ama bunu baştaki kaypak tavırlarından önce direk deseydi kimse bir gram bir şey diyemezdi. Berger'de demişti gridde ekstra bencil sürücüler vardır diye Senna ve Schumacher'i de dahil ederek. Evet, bencil ve yanlış davranışlar sergiliyor bazen ama Seb, sadece kazanmayı düşünen deyim yerindeyse "çıldırmış" bir pilot, bu sayede yarışlar ve şampiyonluklar kazanıyor. Herkes karakterine istediği şeyi söyleyebilir ama o bu sırada -hızlı ya da yavaş araçla- laflar çarpan diğer pilot taraftarlarının pilotlarına dersini pist üzerinde veriyor.

  10. burak evmez avatarı

    Alonso bunu yapsa yerden yere vurursun ama bir başkası yapınca hep genelleme konuşuyorsunuz hiç tutarlılık yok.

  11. Özür diledi eleştirildi dilemiyorum dedi yine aynı.Vettel'i sevmeyenlerin halini hiç iyi görmüyorum.Bu bitmek bilmeyen öfke onları sağlıklı düşünmekten alıkoyuyor ve derin bir çelişkiye itiyor.Bitmek bilmeyen başarıları karşısında da kahroluyorlar.En ufak birşeye gösterdikleri tepkiden bile bu açıkça anlaşılıyor.

  12. sınan matias avatarı
    sınan matias

    helal olsun çok yerinde bir açıklama yapmış.

  13. Vettel adam değil de Alonso çok mu adam ya da karakterli. Yaptığı eleştirilebilir de Vettel'in kişiliğine yönelik bu kadar kesin konuşmak ne kadar doğru. Amacım tartışma başlatmak değil, Vettel hiçbir zaman bu konularda Alonso kadar ileri gitmemiştir. Vettel için Webber'in sağlam vites kutusu değiştirilmedi. Yanılıyorsam düzeltin, Vettel'e Webber'in yarış içinde sırasını verdiğini de hatırlamıyorum. Buna karşılık geçen yıl kritik Brezilya yarışında Webber'in Vettel'e yaptıkları da ortada.

  14. Güzel bir yorum.

  15. Kısaca demek istediği "Bir taraflarım kalktı indiricek delikanlı aranıyor."

  16. Aslında bu açıklama Vettelin hırsını gösteren bir açıklama ama bunu yarıştan hemen sonra yapmalıydı madem özür diledin o zaman sözünün arkasında duracaksın. ya da bu açıklamayı özür dilemeden yapacaksın. kendini zor duruma düşürmesini çok mu seviyor anlamadım vettel. Ya da birisi vettele iyi gaz vermiş de olabilir

  17. Özür dileme vettelim ne dileyecen? webber senden özür dilesin. Hemide birbirinizle sürtüşün, sakın özür dileme, webber'de hirslansın, fırsat buldu mu biçsin seni. Oh benim istediğim bir göz, Allah verdi kök hücre 🙂 bu sene bu sürtüşme bitmez bu arada Alonsocum puanları toplar ve şampiyon olur. Vettel'de, webberin kafasina sıkar. Webberde gider ayak, vettel'in bacağını kırar, böyle böyle fıçkıcılarda takımlar şampiyonluğundan kopar. Bundan ferrarimiz kazanır. Devam vettel sen en büyüksün devam 🙂 🙂 🙂

  18. mantık yürütmeye bak.

    schumi'nin 7 şampiyonluğu var hamilton+alonso+vettel'in toplamından daha mı yetenekli schumi? hayır. mantığında bir sorun olduğunu anlayamayacak kadar idrak sorunu mu yaşıyorsun?

  19. takımı dinlemediği için takımdan özür diledi. webber'den değil. burda da webberden özür dilemeyeceğini söylüyor.

  20. bu ne perhiz bune lahana tursusu .. Seb ne ictiyse artik daha 10gun once salya sumuk aglayip ozur dileyen bu degilmiydi? ben mi yanlis hatirliyorum . o zamanda soyledim simdide soyluyorum madem bir hareket yaptin sonuclarina katlanacaksin ozur dileme adam gibi dur sonuclarina katlan….

    ama yok zaten ozur diledin birde onun arkasinda dur sozunun adami ol .. o da yok.. bir garip metafor 3 gun sonra cikar ozur diledim der .. sacma sapan seyler..

    hala iddia ediyorum Vettel kendini takimdan daha buyuk goruyor.

  21. Vettel bastı geçti..Yarışıyorlar sonuçta millet takım emrine uyuyor diye Massaya ve Ferrariye giydiriyordu.Noldu şimdi takım emri alkışlanmaya başladı…F1 de gerçek yarış olmayacaksa ne gerek var pilotlara…. nasılsa ilerde pilotsuz da yarış mümkün olacaktır o zaman sadece aracı iyi olan yarış kazanacaktır…

    Ayrıca Vettel şampiyonluğunun 2. senesinden itibaren 1. pilot gibi görünsede Ferrari deki 1. Pilot gibi rahat olamadı.Webber hep Vettel'e zorluk çıkardı.Vettel de bu yüzden Webber'i hiç affetmedi.Fırsatı bulunca geçti gitti..

    Millete ve Webber'e geçmiş olsun..

    Bundan sonra Startta Webber'in gerisinde kalırsa ve geçmesi gerektiğinde Webber her türlü pisliği yapacaktır..Biraz kendine karşı net bir rakip takım arkadaşı sahip oldu…

  22. Herkesin değer yargıları,öncelikleri aynı olamaz olmasını da beklemek saçmalık olur.Önünde iki seçenek var ya takım menfaati şu pozisyonda daha önemli diyerek yerinde kalacaksın ya da ben yarışmaya geldim arkadaş hızlıysam sonuna kadar zorlarım diyeceksin.Takım emirleri yeni çıkmış bir durum değil yapmayanda yok kimi aleni yapar kimi biraz daha profesyonel bahanelerle geçiştirir.Seyirci olarak takım emri elbetteki olmasın olmasın ki şaibelere,acabalara mahal vermesin.Fakat biz sadece seyirciyiz takımların açısından bakacak olursak onlarda kendi menfaatlerine göre hareket ediyorlar.Burada Vettel'e kızacak bir durum yok keşke zamanında her pilot böyle rest çekseydide görseydik kaç atımlık barutları olduğunu,görseydikte "beni takım yaktı yoksa yüzyılın pilotuyum,bi izin verselerdi de geçseydim destan yazacaktım"ayakları yapacak malzemeleri olmasaydı.Vettel bence örnek olmalı diğer pilotlara.Hızlıysalar geçebileceğine inanıyorlarsa sonuna kadar zorlasınlar.Webber de sallamasın takım emrini diğerleri de….

  23. bi dur motorun soğusun. 🙂
    Sebastian senin abin değil kardeşin değil
    bu kadar umursama herşeyi, her sözü.
    Rahat ol ne yırtınıyon ki salla pilotları hiç birisi bi mok değil sen makinelere bak. 🙂

  24. geçin bu size benden avans olsun diyiyor vettel

  25. vettel,in iyi pilot olup olmadığını buradaki ferrari mclaren ve lotus taraftarları karar veriyor heralde . bu arkadaşlar değilmi alonso,yu hamilton,u raikonen,i schumi,ye rakip görüyorlar . oysa 3.nün şampiyonluk sayısı vettel,den 1 fazla. yani 3,nü toplasan bir vettel etmiyorlar . böyle konuşmaları normaldir

  26. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Her zaman iyi pilot diyordum ama ADAM OLMADIGI için iyi pilot olmasının da önemi kalmadı!İNŞALAH hiç bir zaman şampiyon olamaz.

    Vettel gibi egoist,bencil ve hak yiyen insanlardan hayatım boyunca nefret ettim.Uzak durdum.
    Bu güne kadar Vettel hep iyi pilot dedim.Hep bu egoist adamı çoğunlukla övdüm.Ama artık övdügüm kelimelerin son harfine kadar pişmanım!

    İnşallah bir daha şampiyon olamaz!!!!

  27. Arkadaş Senna yapınca kahraman. Vettel yapınca çocuk oluyo hayret doğrusu… hele Durun sizin desteklediğiniz pilotun yaşına gelsin ondan sonra konuşalım biz bu durumları. Hem burası Formula 1 yani hızınızın önemli olduğu elindekinden en fazlasının almanın önemli olduğu platfrm yani karakter yarışması değil. Insanlar yeter ki bi açığını görsünler aç kurtlar gibi saldırak için fırsat koolladıklarını ne kadar da belli ediyorlar ama.. he bu arada size göre Abu Dhabi de son turlarda o riskli atakla Button'u da geçmemeliydi değil mi? Hani O'na şampiyon olma şansı tanıyan atağı… oradaki harekette çocukçaydı…

  28. sen olsan olsan alonso taraftarısındır

  29. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Sana uzanan diller lal olsun aslan parçası sen bir numarasın bir..

  30. ferrari tarftarımı schumi taraftarımısın bay taraftar

  31. Marussia'nın milyonlarca taraftarı var da biz mi görmedik ?

  32. hele ahlak dersi veren takım taraftarına bakın . ferrari mclaren ve renault . ahlak dersi verecek enson bu takımlar

  33. Ulan harbiden takdir ettim seni Vettel. Bu Lewis i severdim de ulan senin gibi de çıkıp şöyle bir konuşmadı sabah akşam özür dileyip dururdu adamı deli ederdi.

    Harbiden şuan gridde Button dan sonra gözde pilotumsun. Oda senin gibi adanmış biri çünkü. Alonso da öyle tabi ama onla başka sorunlar var :)))

    Sonuç olarak takımdan özür dilemiş yerinde Webber den yada başka kimseden özür dilemesine gerek yok bravo.

    Adam noktayı koymuş sadece başlığı okusanız yeterli.

    Bu arada çıkan haberleri takip etmeye çalışıyorum bence 2015 de Vettel Ferraride gibi. Benim şahsi görüşüm. Heleki bu sene de şampiyon olursa işler çok karışacak haberiniz olsun.

    Ben Vettel Horner ve Newey üçlüsünün Ferrariye geçebileciği düşünüyorum artık. Hayırlısı bakalım.

  34. hepsi aynı yolun yolcusu. al birini vur ötekine.. adalet, hak, hukuk vs. bu adamların kıyısından köşesinden geçmiyor demek ki. eline odunu geçiren vuruyor ötekinin tepesine. hepsinin canı cehenneme. bu adamlara bu ayrıcalıkları tanıyanlara, parasal destek verenlere, ceza vermek zorunda kalmamak için kural değiştirenlere yazıklar olsun. izlediğimiz şey yarışmak değil, mücadele değil, sonucu belirsiz bir müsabaka hiç değil. ortaya bir sirk kurmuşlar, adı formula 1. sirkin elemanlarının ellerine ayaklarına ipler takıp yukardan oynatıyorlar. biz de ne olacak bu yarış diye saf saf izliyoruz; sonucu önceden belirlenmiş oyunun bitiminde ne olacak diye.. bu takımdan torpilli ağababaları omuzlar çürütüp birbirlerine horozlanmaya çalışırken, bizler omzu çürüyenlere bakıp bakıp üzüleceğiz..

    bu ve bunun gibi pilotların sözlerini ve davranışlarını, pist üstünde galibiyet için hayatını kaybetmiş, onda bir saniye için sıralama turlarında göçüp gitmiş "gerçek pilot"lara ithaf ediyorum..

  35. Red Bull Racing pit duvarının senaryosu işlemeye devam ediyor.Önce yalandan azarladılar, daha sonra horner vettelin sırtını sıvazlar bir açıklama verdi, son olarak da vettel haklıymış gibi bir de özür dilemeyeceğini söylüyor.Yarış hafta sonuna kadar Webber'i karalama kampanyası başlatsalar şaşırmam.Bir takımın kendi pilotları arasında bu kadar oyunlar oynaması akla yatkın gelmiyor.Beğenmiyorsanız Webber'i gönderin, göndermiyorsanız da adil yarıştırın be arkadaş !

    Vettel şu son olaydan sonra büyük bir kesimin antipatisini toplamaya başardı.Umarım bir gün asla ''webber çok yavaş, önümden çekin.'' şeklinde beyanat veremiyeceği bir takımda yarışırda biz de onun ne kadar yetenekli olduğunu görürürüz.

  36. Yusuf  Hitay avatarı

    hıyar da tıpkı domates gibi meyvedir, bir yanlışlık yok.

  37. suratına bakınca ne kadar karakterli! olduğu zaten belli oluyor.sevimsizlik abidesi

  38. 2009,dan 2013,e vettel,in rakipleri ne alonso ne hamilton ne raikonen nede button . hep yoluna taş koyan hep engel olan birtek yardımı olmayan adam Mark Webber,dir. kendine bir faydasıda yok . hep alonso,ya çalıştı durdu

  39. rosberg severler nerede . massa severler nerede . şimdi herkes Mark Webber,ci olmuş

  40. Çok güzel bi laf var. Biz buraya pazar gezmesine çıkmadıydık 🙂 hemide öz be öz kardeşe karşı ve karakterine saygı duyulan rakiplere karşı. 🙂
    Yani tam bir efsane tavrı mı acaba bu genç yeteneğinki de. Kendinden önceki 3 lüden 5 liden bir farkı oluyor mu acaba bu ifadeleriyle de.
    Diğer taraftan hali birazcık biliyorsa ayıp ve pek adil bir davranış olmadı. Adalet mi üstündür yetenek mi benim safım belli kısaca.
    Öbür taraftan takımını korkutucu bir vaka yeni İstanbul'ları yaşamak içten bile değil. Diğer vakalarıyla da Button mesela geçiş özürlülüğünden korkutmaca oynatır adama.
    Komut varsa nedenleri de vardır.:)
    Yan taraftan Senna olur mu diyorlardı bazı tavırlarıyla olmuş gibi. Bir "ben" varım edasıyla, cümleleri, surat ifadeleriyle.
    Yine büyük bir üstad kask duyguları saklar demişti de kimisi tartıdan sonrasına kadar çıkarmıyorken başından başlığını bu çocuk haftalar geçsede saklayamıyor duygularını, kask ne yapsın.
    🙂

    Velhasıl kelam basına konuşacak, yazacak malzeme bol 2 sn, 5 dk'lık karar amorti eder haftaları. Nede olsa teknik yazılar yazarak takipçi oluşturmak daha zor, ciddi bir gayret istiyor.
    🙂

  41. Terbiyesiz…

  42. Konuştukça batıyorsun Seb…

  43. zamig salahov avatarı
    zamig salahov

    yaziklar olsun,f1in en iyi pilotlarindansin kabul etmemek mumkun degil,ama bu aciklama olmadi.yakişmadi.

  44. "vitaly petrov" sevdiğim bir pilottur 😛

  45. "Biz sana herkesi geç dedik takım arkadaşını geç demedik" 🙂

    Duble yaptıkları sürece takım için fark yok.

  46. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Umarım sene içersinde weber sana çok iyi bir kazık atar o zaman alırsın cevabını 🙂

  47. DreamOfWinD  avatarı

    Muahaha 😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir