Horner: "Kontrol Bende"

yazar:

kategori:

Çin GP öncesinde Vettel, yaptığı açıklamalarda Malezya’da kendisine verilen takım emrini tam anlamadığını belirtti ancak bunun peşinden anlasa bile yine aynısını yapacağını söyleyerek durumu ileri seviyeye taşıdı.

Yaşananlara cevap veren Horner “Benim otoritem göz ardı mı edildi? o yarışta benim istediğimi yapmadı. Bu konuda mutlu muydum? Tabi ki hayır. Bu konuyu konuştuk mu? Evet. Özür diledi mi? Evet. Bundan ders çıkardı mı? Eminim çıkarmıştır. Bunu tekrar yapar mı? Sanırım iki kere düşünür ancak dün söylediği gibi iki sürücü arasında çok büyük bir geçmiş var.”

“Yeni bir şey yok. Son 4 – 5 senedir iki sürücü arasında yaşanan bazı şeyler var. Ancak onların bu spordaki gelmiş geçmiş en iyi ikililerden olduğunu unutmayalım. Takım için art arda 3 defa takımlar şampiyonluğunu kazandılar ve Seb en genç dünya şampiyonu oldu. Benim liderliğim sarsıldı mı? Sanmıyorum.”

“Red Bull spora girdiğinden beri takımın başındayıım. Dünya şampiyonluklarıyla birlikte 35 galibiyet kazandık. Tabi ki bu yol boyunca iniş ve çıkışlar oldu. İki sürücü arasında olaylar yaşandı ancak onlar rekabetçi oldukları için birlikte devam ettik. Birbirlerini ilerletiyorlar ve birbirlerinden maksimumu çıkarıyorlar.”

“Bazı noktalarda takım için pek rahat olmayan durumlar ortaya çıktı ancak sağlıklı bir rekabet olduğunu düşünüyorum. Kendilerini düşünseler de birbirlerine yeteri kadar boşuk bıraktılar.  Onları pit duvarından izlemek rahat olmasa da her ikisinin birbirlerine bir çok kez yeteri kadar yer bırakarak yarışması görseldi. Olanlar oldu. Artık değiştiremeyiz. Geriye dönemeyiz. İleriye bakıp bu yarışa ve diğer 16 yarışa odaklanmalıyız.” 

“Sebastian tüm başarılarını uysal olarak kazanmadı. Bir fırsat gördü ve kendi kontrolü altına aldı. Bir önceki günden lastiklerini sakladı ve o galibiyeti her şeyden çok istedi. O gün kendi kararını verdi.”

“Yarışta aç bir sürücü olarak tüm hisleriyle kararını verdi. Kendi kararını verdi ancak ardından benden ve takımdan özür diledi. Bu yaşandı ve artık geride bırakmalıyız. Değişen bir şey yok.” dedi.

Horner, Red Bull Racing’in sahibi Dietrich Mateschitz ile yaptıkları uzun görüşmenin ardından artık direkt takım emrinin verilmeyeceğini, sürücüleri durumdan haberdar edip kendi kararlarını vermelerine izin verileceğini söyledi.

Horner “Açık olalım. Dietrich ile yarışın ardından uzun bir şekilde Malezya’da yaşananları konuştuk. Dietrich titiz bir insandır ve spor taraftarıdır. Red Bull mücadeleyi destekleyen bir firma. Dünyada çok farklı spordularda Red Bull atletleri yer alıyor ancak Red Bull Racing’de takım olarak varız. Orada bir anlaşmazlık çıkıyor.”

“Bundan sonra sürücülerimize inanıp birbirleriyle yarışma kararı aldık. Bilgiye sahip olacaklar. O bilgiye göre ne yapmaları gerektiğini bilecekler.” dedi.

 


Yorumlar

“Horner: "Kontrol Bende"” için 5 yanıt

  1. bla bla bla Fettel efendi patron kimseyi kandiramazsin düdük makarnasi olmussun haberin yok !!

  2. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    bu yarıştada aynı sorun çıkarsa umarım " kuzen yazmış " demezsin horner ne kadar sözünde durabilirsinki vettel varken vettel durmuyor söz dinlemiyor olay basit aslında

  3. sende olmadığını herkes gördü duydu

    sevgili edit neden mesajlarım yayınlanmamakta illa meşrubat takımını pofpoflamak mıdır

    olayımız

    aksi düşünmek yasakmı.

  4. Ağa kızmış anlaşılan. Red Bull F1'e hile yapmak için değil kazanıp spora ve marka imajına katkıda bulunmak için gelmiş olmalı. Bu haberde azarlanmış bir Horner gördüm.

  5. yanlışın var kontrol fettel de.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir