Raikkonen, Red Bull Söylentileri Hakkında Yorum Yapmıyor

yazar:

kategori:

Lotus ile anlaşması 2013 sezonunu kapsayan Raikkonen’in adı gelecek sene için Red Bull’da Mark Webber’in yerine anılıyor.

Ancak Raikkonen bu söylentilere dalmak istemiyor. Raikkonen “Formula 1 tamamen söylentilerle doludur. Formula 1’de her zaman kimin nereye gideceğine dair konuşmalar olur.”

“Bu oldukça normal ve isminizin geçmesi hoş oluyor ancak ben söylentiler hakkında yorum yapmıyorum. Geçmişte bunu asla yapmadım.” dedi.

Raikkonen geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada emekli de olabileceğini söylemişti ancak bu sefer geri adım attı.

Raikkonen “Bir anlaşmam yok bu yüzden gerçekten planım da yok. Ancak tabi ki muhtemelen Formula 1’de olacağım. Ancak asla bilemezsiniz. Burası eğlenceli bir yer.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen, Red Bull Söylentileri Hakkında Yorum Yapmıyor” için 34 yanıt

  1. burda olsan seni öperdim :))

  2. raikkonen lotus öncesi f1 dönemine göre biraz daha dikkatli hareket ediyor gibi geliyor bana…önceki pilotluğunu yaptığı takımlar o dönemlerde en iddialı araçlardan biri olunca belki daha saldırgan bir sürüş sergiliyordu buda hata yapmasına yol açıyordu. şu an hizmet verdiği lotus sonuçta en iddialı takımlar içerisinde değil(en azından geçen sene)…bu açıdan bari yarışı mümkün olduğu kadar en ön sırada bitireyimden ziyade yarışı tamamlama gayreti içerisinde oluyor.
    daha mantıklı bir yöntem gibi…
    bir de f1 e tekrar döndükten sonra daha evvelki gibi bir havası olmadığından aman ikinci sefer wrc de birşey yapamadan döndük bu sefer çok dikkatli olayım elaleme maskara olmayayım düşüncesi hakim…
    seveni çok çocuğun…sıradışı özellikleri olan bir pilot…rakiplerinde genel manada saygı duyduğu bir insan..konuşmalarında çok isim zikretmiyor…zikretsede kötüleme aşağılama eleştirme neredeyse lügatinde yok…
    rebull olurmu? kendisine bir teklif gelmeden asla ben redbullu istiyorum demez. geldiği zamanda şartlara bakar perde arkasında pazarlıklarını yapar. sauber de iken kendisine ferrari şuminin yanında 2.pilotluk teklif etmiş düşünmeden reddetmiş bir insan…takım arkadaşına bu şekilde davranan bir vettelin yanına bu şartlarla asla gitmez. eşit statü verilir ve gelecekle alakalı redbull projelerinden bahseder. ne malum belki redbull bundan sonra f1 e çok asılmayacak…gelecek ne gösterir bilemiyoruz…onun için hayırlı olan ne ise o olsun inşaallah…

  3. kimi yakışıklı diye F1'de bu kadar fanı var ve bu kadar uzun süre f1de kalabildi dedim burdan beni yakaladığını sanıyor. dediğimin arkasındayım.

    öğrenmeye başlıyorsun. 2006 sonunda alonso'nun değil de kimi'nin tercih edilmesi aynen bu yüzdendi. ki alonso gelseydi ferrari 2007 şampiyonluğunu bir çaylağın hatası yüzünden değil, kendi elleriyle alırdı. 2008'de de çok hızlı bir ferrari ile muhtemelen yine 4. şampiyonluk gelecekti.

    2009'da reno'nun dengesi bozukmuş. alonso başka araç kullanıyordu doğru. onun dengesi iyiydi.

    en iyi sürüşle ilgili de bu kadar saçma bir mantık olamazdı 🙂 lastik koru veya koruma, ben ne diyorum? mevcut şartlar altında en iyi sürüşü yapmaktan bahsediyorum. yumuşak lastikle hemen yarışta en hızlı turları atıp 2 tur sonra pite girsin demiyorum anladın?

    Kimi en iyi sürüşünü sergileyemiyor çünkü kurallar ve lastikler gereği kimse en son limite kadar çıkamıyor. En üst limit mi? Kimi'nin bence en üst limitini gösteren örnekler mevcut. 2005 Hockenheim sırala turlarını aç ve izle yada daha iyisini yap aç suzuka 2005 i izle. Ama şu anda 2005 suzuka'daki gibi zorladığı anda her 3-4 turda pite gelmek zorunda kalır

    bunu geçtim, 2012'de lastik koruyor diyor, aç izle aç izle demeyi çok seviyorsun ama kendin açıp izlesen daha iyi olacak. çünkü 2005'de lastik değiştirme bile yoktu. tüm yarış tek lastikle yarışılıyordu. yani o zaman da lastik koruma vardı. belli ki bunu bilmiyor.

  4. sınan matias avatarı
    sınan matias

    raikkonen f1 tarihinin en iyi yarış performansı gösteren pilotları içerisinde ilk 3 e rahatlıkla girer.yarışa başladığı sıranın hiç önemi yok çoğu pilotun aksine.her ne koşulda olursa olsun hızlı ve kararlı.ayrıca şu an yarış performansı olarak da zirvede.raikkonenin tek rakibi kendisidir.

  5. sınan matias avatarı
    sınan matias

    a ile b arasindaki iki farkı bul ?

  6. Eee her yere bir Niihat Doğan şart illaki suç bizde ki böyle adamlara cevap veriyoruz. Vettel daha önce hangi güçlü takım arkadaşını yenmiş? Kimi en iyi sürüşünü sergileyemiyor çünkü kurallar ve lastikler gereği kimse en son limite kadar çıkamıyor. En üst limit mi? Kimi'nin bence en üst limitini gösteren örnekler mevcut. 2005 Hockenheim sırala turlarını aç ve izle yada daha iyisini yap aç suzuka 2005 i izle. Ama şu anda 2005 suzuka'daki gibi zorladığı anda her 3-4 turda pite gelmek zorunda kalır bunu hepimiz biliyoruz. Ama dağınık Kimi yok. O da demekki Kimi şu an en üst seviyede. Sürüşü aracın gerekliliklerine uygun istikrarlı. Aklı sıra Romain'i küçük görüyor. Neymiş Alonso 2009 da yenmişmiş gelsin bakalım Alonso 2009 da attığı farkı şimdi atabilecek mi Grassjean'a ama sana göre atar öyle değil mi? Adam sezon ortasında performans dengesi hiç stabil olmayan bir Renault aracında Alonso gibi hızlı hırslı ve güçlü bir takım arkadaşına yenildi ama yılmadı pes etmedi geriye dönüp kendini geliştiirdi. GP2 de şampiyon olmasını da bildi eline gelen fırsatı değerlendirmesini de. Geçen sezonun 2. Yarısından itibaren Kimi'deki performansı göremiyorsan Nihat Doğan'dan gerçekten hiçbir farkın yok benim için. Kazanma şansı varken bunu son ana kadar kovalayan bir pilottan bahsediyoruz biz. Geçen sezondan sonra bu sezon çok daha gelişmiş durumda ve daha da gelişecektir.
    Kimi'yi şu gridde 2. Pilot olarak takıma katabilecek hiçbir takım yok. Şampyonluk savaşından koptuktan sonra takım arkadaşına yardım etmekle 2. Pilot olunmuyor bunu hala öğrenememiş ama her lafa aklı sıra cevap veriyor. Şu an Alonso yada Lewis gelse de sana göre Kimi'yi yener o yüzden sana cevap yazmaya gerek yok. Sen herşeyi biliyorsun nasıl olsa. Kimi koskoca Ferraro kolduğunu da yakışıklı olduğu için almıştı sana göre öyle değil mi? Bende gelmiş yazıyorum burada yaa işe bak…

  7. Raikkonen'in eskisinden daha iyi olduğunu söyleyen bir Kimici görmedim,zaten konu bu değil ki.

    Ayrıca şu lastiklerle hiçbir pilot eskisi gibi değil,heyecan olsun diye Formula 1'e kağıt gibi lastikler getirdiler,gerçekten mücadele bile etmiyor pilotlar,lastiği eski olan yol veriyor nerdeyse..Başımıza daha neler gelecek acaba.

  8. Kadir YILMAZ avatarı

    sadece mevcut sonuclar icinde yasandi, benim gorusumde farkli degil bu konuda. Bir yerde hakli da oldan sende vur deyince olduruyorsun :)) bir de, taa eski profil resminle yazilanlar hatirlaninca genel bir on yargi olusmus olabilir, kendimi disinda tutuyorum, yazmayacaktim da 2. pilot olmaz doye dusundugumden tutamadim.
    Eski Kimi ye, o zaman…

  9. raikkonen konusunda haklısın. geri döndüğünden beri kesinlikle en iyi sürüşünü gerçekleştirmiyor.
    sana katılmadığım tek nokta vettel in raikkonen i rahatça yenebileceği konusu. ki benim düşüncem de vettel red bull da raikkonen i yeneceği doğrultusunda fakat bu olayın basit bir şekilde olmayacağı yönünde. raikkonen den bahsediyoruz sonuçta.

  10. tamam kardeş . kardeşim bıraksınlar bu alonso raikonen ve hamilton,nu Schumacher,ile kıyaslamayı . Schumacher başka klasmanın adamı . Schumacher ferrarri ile 72 yarış kazanmış alonso kaç yarış kazanmış ferrari,de zaten 12 yılda kazandığı yarış sayısı topu topu 30. öbürlerini saymaya gerek yok

  11. öncelikle button araca alışık değilken değil, 2011'de hamilton'u yendi. yani 2. yılı iken. aslında bana göre button hamilton'u yenmedi, hamilton button'a yenildi. bu ikisi arasında fark var.

    zaten ben de kimi'nin şuanki performansına bakarak konuşuyorum. bu şekilde gitmesi halinde redbull'da rahat 1.5'uncu pilot olur. yeni fanlar bazen geliyor zıplıyor diyorlar ki kimi kariyerinin en iyi sürüşünü gerçekleştiriyormuş. işte bunlara bakıp gülüyorum. öyle birşey olsa grosjean 2013 koltuğunda olmazdı. ne de redbull parmak çocuğu rai'yi alarak riske atardı.

    aslında böyle birşey derken (kariyerinin en iyi sürüşüymüş ya) fanı oldukları pilotu milletin gözünde düşürüyorlar haberleri yok. millet diyor ki, en iyi performansını gösterdiği yılda grosjean'a geçiliyorsa, normal halini en iyisi görmeyelim diyor. ben gelip kimi kötü sürüyor deyince, nokta virgül paragraf olmadan biraz isyan biraz kızgınlık dolu yazılar buluyorum 🙂

  12. Kadir YILMAZ avatarı

    Uzerime alinmisim olacakti, amaaan iyiki yazmayi birakmisim, beceremiyormusum..

  13. Avustralya'daki başarı sadece lotusun lastik saklama becerisi ile gelmedi,Raikkonen sürüş tarzı sebebiyle lastiklere çok iyi davranıyor,James Allison'un dediklerine bakılırsa,son set lastiklerinin yarısını kullanmadan bitirdi yarışı,bu bir şeyler açıklıyordur umarım.

    RoyalHunt sence acele etmiyor musun?İlk hafta Raikkonen kazanınca Raikkonen kendine dönüyor mu ne hadi bakalım diye yorumlar atmaya başladın şimdi o piyangoydu diye çark ediyorsun,sonra kötü bir hafta geçirince bakıyorum çizgileri kötü felan demeye başlıyorsun,bir tutarsızlık mı var bana mı öyle geliyor,madem çizgileri kötü Avustralya'da nasıl kazandı ya da niye bunu dile getirmedin,tartışmaya girmek istemiyorum,en ufak kötü sonuçta Kimi'yi hedef almanı anlamıyorum sadece.

    Geçen sene Kimiyi bende çok eleştirdim ki,sezonun 2. yarısına kadar çok dağınıktı..Ancak bu sene bambaşka bir tablo olacağını düşünüyorum.

  14. Kadir YILMAZ avatarı

    Uzerime alinmis yanlis olmus..

  15. webberle uyumsuzluğu kimi ile görüşmelere bağlayamazsın. konu şu: redbull webber'den vazgeçerse, yerine hamilton gibi bir pilotu almayacağını, bunun dengeleri bozabileceğini söyledi. kimi içinse her zaman redbull adayları arasındadır deniyor. mantık bu. eğer kimi vettel'i zorlayacak olsaydı, webberle uyumsuzluk sonucunda zilyon tane redbull genç pilotu var, onlardan biri gelirdi.

  16. evet. bunu hatırlattığın iyi oldu. çünkü iki sıralamada da rosberg pist daha kuruyken attı turlarını. pist kurumaya yaklaşırken sonraki turu hep rosberg attı. yarışları aynı zamanda live timing'den takip ediyorum. sen de takip edersen kimin ne zaman tur attığını görebilirsin.

    ben de button'a kurduğu üstünlüğü kuracağını zannetmiyorum. aksine button'dan daha büyük bir üstünlük kuracağını düşünüyorum.

  17. Kadir YILMAZ avatarı

    Ben bu spora Sch ile basladim, kendisinin hastasiyim, ama dikkatli oku, o ayarda oldugu icin degil, burda o yillari hatirlarsan biri daha caylak, sence yazdigimin aciklamasi o olabilir mi, 2. pilot mantigini sevmedigi icin gecmedi, o kadar..

  18. raikonen ne zaman Schumacher,in ayarında pilot oldu. hayret raikonen ve Schumacher hiç benzerlik bulamadım

  19. Kadir YILMAZ avatarı

    Duz mantik gidersek 'hei' caylak 'rai' yi, caylak 'ham' 'alo' yu, arabaya yabanci olan begenmedigimiz 'but' 'ham'i ve altta deginecegim 'mas' 'rai' yi (asagida deginecegim) yendi.
    But yenince pek gecerli olmadi, biz seyirciler icin ham daha iyi (bnm icin oyle), cunku göya lastik kullanma bir meziyet degil(!) ama arac arizasi yasanmasi pilotun hor kullanimindan (her hangi bir iddaya karsilik degil sadece aklima gelen gecmis)
    Meshur 2008, belkide son donemin en iyi ferrari si, ama birileri lastik isitamiyor (resmen tum yaris baslarinda ayni) isitincada fastest yapiyor, yine de bu arkadas canada da ne kendi ne takimi yuzunden olmasada arkadan birinin pit yolunda carpmasi ile yaris disi, iddasini kaybedecegi tabiri caizse ev sahibi oldugu spa gibi bir pistte kuru zeminde rahatken (ferrari cok iyi oldasada yagmurda berbat oldugu yil, yanlis hatirlamiyorsam monaco mas bir ornek olabilir) yagmur dusmesi ve hirs ile kaybedilen 10-20 puan (tam o donemdeki puan durumuna bakmak gerekir) ile yenildi. (Amacim birinin hakkini yemek degil, mas bileginin hakki ile gecmistir, sadece durum analizi)
    Bunlarin disinda kimi pilot arkadan kayma, kimileri ise onden kayma ile cok daha iyi basa cikar, arac uyumsuzlugu mumkundur (iyi pilot ikisinide yapabilir ama elbet birinde daha iyidir).
    Hepsini gectim, sch arkasinda 2. pilot olmak yerine mclaren e giden bir durus ortada..
    Tum bunlara ragmen 2. pilotlugu kabul edebilir ama bu kadar net konusabilmek duz mantigi bile asar.. Bu kadar iddaali demeclere gerek yok, belki eski RAI donerde keskin bir cevap verir, kim bilir…

  20. raikonen kendini ispatlamış . vettel kendini ispatlayamamış ne komik ne komik

  21. Raikkonen gibi Schumacher gibi pilotlar hiçbir takımda ve hiçbir zaman 2. pilot olmamıştır ve olamazlar da…ama gerektiği zaman takımın çıkarları doğrultusunda hareket ederler, kapris yapmazlar, Kimi 2008'de bunun örneklerini vermiştir, Schumi de 1999'da vermiştir…o sene Ferrari'nin 21 sene sonraki ilk şampiyonu olma şansını Irvine'a vermek için elinden gelen yardımı yapmıştır, oysa ki bencillik yapıp ben olamıyorsam o da olmasın şeklinde düşünebilirdi…hatta Irvine bununla ilgili olarak "Schumi gördüğüm hem en iyi 1. hem de en iyi 2. pilot" demiştir…

  22. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Hamilton'ın lastiklerini benzinini biz mi tükettik? Rosberg niye tüketmedi ve hamilton ile aynı tempoyu tutturuyordu sence? Neyse izleyelim görelim. Hamilton muhtemelen sene sonunda Rosberg'in önünde yer alır ama Button'a kurduğu gibi bir üstünlük kurabileceğini hiç sanmıyorum. 2.sıralama dediğin Malezya ise bana göre bir referans değil. Yağmurda en iyi zamanda turu atan en iyi dereceyi yapıyor. Bkz. aynı sıralama webber – vettel.. Yarış sonucuna dikkat et. Takım emri olmasa aynı şey Mercedes cephesinde de gerçekleşecekti muhtemelen. Ayrıca Malezya'da 2 drs alanı olmasının da Rosberg'in denemelerinin başarısız olmasında büyük payı vardı bu da ayrı bir boyut..

  23. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    redbull soylentileri webberle uyumsuzlugundan olabilir mi ?Kimi Takim emirlerini 2008 yilindaki gibi takim arkadasinin sampiyonlukta farki belli olduktan sonra dinler ki takimin dengesini gayet net bozabilecek bir kisilik:)birakin bu sporun tadini cikarin,iki iyi arkadas,mucadeleyi sonuna kadar seven iki yarisci.eger ayni takimda olacaklarsa bu 1-2 seklinde degil de farkli sekilde olabilir ;)Bu sporun bu kadar zevkli olmasinin sebebi mucadelenin yaris sonuna kadar hic bitmemesi ve kesinligin olmamasi yani vettel kimiyi yener 😉

  24. üynenin biri yazmış rai 1.5-2.pilot olacakmış.bugüne kadar 4 takımda yarıştı hangi takım onu 2.pilot olarak aldı ? hepside 1.pilot olarak aldı ne alaka.ayrıca rai güçlü rakiplere alışkın.döneminin en iyilerinden montoya ve massa ile takımdaş oldu.şimdide kazaya bulaşmazsa webberden güçlü bir gro ile takımdaş.vettel kimle oldu.a klas bir pilotla takım arkadaşı oldumu rüştünü ispatladımı o açodan ?webberle dersen rosberg daha çaylak yılında webberle takım arkadaşıyken ondan hızlıydı puan olarakda yakın bitirdi.2008 yılında mc laren rosu almak istedi ama rosun willimasla 4 yıllık anlaşması vardı gidemedi

  25. Raikkonen "Bir anlaşmam yok bu yüzden gerçekten planım da yok. Ancak tabi ki muhtemelen Formula 1'de olacağım. Ancak asla bilemezsiniz. Burası eğlenceli bir yer." dedi.

    Görünüşe göre yine yarışacak Kimi ancak takımı belli değil bakalım neler olacak.

  26. evet yener. zaten kimi vettel'i zorlayacak olsa redbull söylentileri bile olmazdı. redbull 2013'de hamilton seçenekleri varken webber'i seçti. sebep olarak hamilton'un gelmesiyle takımın dengesinin bozulacağını söyledi. yani vettel 1 webber 2 hamilton gelirse denge bozulur demek bu. böyle bir politika izleyen takım kimi'nin vetteli zorlayacağını düşünse anlaşma imzalamaz. kimi gelirse webber'den biraz daha üst bir rol oynar. uyumlu bir 2. pilot olmasa da 1.5'uncu pilot olur.

  27. evet hakkaten çok zorluyor rosberg. 2 sıralamada toplam 1.5 saniye fark yedi, malezyada ise lastikleri bitik ve benzin koruma modundaki hamilton'u 2 kez atak yapmasına rağmen geçemedi. eninde sonunda geçecekti belki ama bu sefer de yarışı bitiremeyecekti.

    o takımda biri zorlanmaya başlarsa bu rosberg olur. çünkü araca alışkın rosberg'in esas performansını görüyorsun şuan. hamilton'un ise daha tam performansını görmedin bile. araca tam alıştığı zaman button'dan bahseder gibi bahsedeceksin rosberg'den.

    kimi'nin 2. sene iyi olacağını sanmıştım ama yarış çizgilerine bakıyorum da pek iyi sürüş göremiyorum. avustralyadaki sadece eksik pit yapmasından ve ilk yarış karmaşasından doğan bir ilüzyon gibi görünüyor. grosjean'a bile bazı sıralamalarda ve yarışta geçilen birinin vettel'e yenilip yenilmeyeceğini bilmek sihir değil. vettel 5 senedir redbull'da, aracın her noktasını biliyor, 3 kez dünya şampiyonluğu almış, kimi gelip yenecek ha. o iş yatar.

  28. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Son cümlende yanlışlık yok ise sıralamalarda dediğin belki olabilir de yarışta hiç de öyle bir durum olacağını sanmıyorum. Yoksa senin Ham Ros'a karşı zorlanmaya başladığı için mi bu noktadan teselli arıyorsun bilemiyorum.

  29. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    yazında ya yanlıslık yapmıssın yada bilerek işine gelmedigi için yazmıssın SON cümlede vettel raiyi rahat yener demissin rai vetteli rahat yener olmalıydı orası bu yazdıgın Rai boru degil hani webberle kıyaslanmaz o

  30. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    piyasa bu herkes en iyiyle ve huzurlu ile calismaya cabalar.Mclaren'dan kimler gitmedi ;)Olmamis seyleri karsilastirmaniza hayranim(kimi ile vettel ayni takimda olursa vettel yenermis)

  31. ne button mclaren'dan ne mclaren button'dan vazgeçmez. öyle olması için önce diğer pilotun button üzerinde üstünlük kurması lazım.

    redbull'un eğer kimi'yi alırsa webberi göndereceğini zaten f1le en az alakası olan bile bilir. vettel'in sözleşmesi var zaten iptal edip webber kimi ikilisiyle devam edecek halleri yok. takım içi karışıklıklar kimi ve vettel arasında olmaz. örnek 2008. – vettel kimi'yi fazla zorlanmadan yener.

  32. Ben açıkçası Kimi'nin RBR'ye geçeceğine inanmaya başladım. Ancak bunu yaparken RBR Vettel'den mi yoksa Weber'den mi vazgeçecek. Açıkçası ben RBR'nin Mc laren'in 2007'de yada Prost-Senna döneminde yaptığı gibi bir takımda 2 şampiyon 2 süper yetenek riskine gireceğine pek ihtimal veremiyorum. Şu an neler konuşuluyor bilemem ama grid bence harika bir dağılım içerisinde belki Perez koltuğu hakkında soru işaretleri oluşturuyor ama Onun da zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum ben.
    Olası bir Kimi transferi gridde yine ciddi değişimler meydana getirebilir tıpkı 2007'deki gibi. Hala daha ben Vettel'in RBR'den ayrılırsa şayet Mc Laren'e gideceğini düşünüyorum. Button'da belki Lotus'a Kimi'nin yerine gidebilir. 2014 piyasası hareketlenmeye oldukça müsait bir görüntü çiziyor aslında bence. En ufak bir adım çok daha büyük adımların atılmasına sebep olabilir bence…

  33. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai haklı hele bu sezonu yaşayalım sanki takım puan bile alamadan yarışları bitiriyor şuan icin lotus ve kimi birbirine uyumlular ve bu yüzden sezonun ortasından sonra seneyi düşünmek gerekir.

  34. bilinmeyen bi sezona redbulla girmek lotusla girmekten biraz daha iyi olabiilir.böyle bi şansı varsa değerlendirmeli kimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir