Alonso: "Önemli Olan Takımın Öncelikleridir"

yazar:

kategori:

Katıldığı bir basın toplantısında kendisine sorulan soru üzerine Alonso “Sürücü olarak her zaman kazanmak istersiniz ve bunun için her şeyi yaparsınız.”

“Ancak önemli olan takımın öncelikleridir. Bu yüzden Red Bull ve Mercedes’in son yarışta yaptıklarına dair yorum yapmak zor çünkü daha öncesinde ne tür konuşmalar olduğunu bilmiyoruz.”

“F1’e geldiğinizde takımınızla bir anlaşma yaparsınız. Takım için yapmanız gereken profesyonel zorunluluklarınız vardır. Bazen insanlar takım emirleriyle takım için yapmak zorunda olduklarınızı karıştırıyorlar.” dedi.

 


Yorumlar

“Alonso: "Önemli Olan Takımın Öncelikleridir"” için 6 yanıt

  1. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ne kadar güzel yorum olmuş. Zaten o durum Mclaren takımının Lewis'i kayırdığının %100 resmi olmuştur. Alonso beklemeyi yaptığında Lewis pole pozisyonunda liderdi. Alonso turunu attığında pole'u u aldı. Takımın başındaki şahış Lewis'i piste yollamasa 1-2 şeklinde start alacaklardı. Ama onların amacı illaki Lewis'e pole vermekti. O yüzden yolladılar, ve diğer pilotlarının ceza almasına sebep oldular. Ki telsiz anonsuna uymayıp pite 1 tur sonra gelen Lewis suçluydu.

  2. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Onun takım emri ile ne alakası var, ona strateji derler. Şampiyonluğa oynayan pilotu hiç bir iddiası olmayan pilotun önüne geçirmek, dolayısı ile ön sıraya yaklaştırmak ve temiz taraftan start alması için yapılmış akıllıca bir hamledir. Tabi sizin için A denmesi yeterli oluyor, 40 tane şey çıkarıyorsunuz kendinize göre.

  3. adnı unutmuşumda… sanırım Şeref di değilmi?Bak arkadaşım… bu adama soruyorlar o da cevabını veriyor. Farkı… eskiden de benzer nitelikde cevaplar gelirdi ve bugünde benzer cevap çıkıyor. 2007 de Macaristan sonrasında diğer pilota telsizden yol ver denmesine rağmen bunu umursamamış olmasıyla çıldıran ALonso nun kendine münhasır olarak sırasını almış olması sonucunda da sorulan sorular vardı onlarada cevap verdi. SIralamalar sonrasındaki ortalığın karışmasında uzanan mikrofonlara ALonso nun açıklamasında ' Paramızı onlar veriyor(McLaren takımı) dediklerini yapmamız gerekir 'anakonusunu ele almışdır. SIralamalar sonrası FIA tarafından çağrılan tarafların durumu leyhlerine aktarma adına kendi sularına doğru açıklama yapmaları sonucunda ALonso nun yediği ceza neticesinde durumu anlatmayıp benim ceza yemem sonrasında bu kaçan puanlar şampiyonluğuma sebep olmuşdur açıklamasınıda hatırlıyoruz. O günde takım demişdir bu günde takım demişdir.

  4. Bu konu hakkında en çok yorum yapan iki pilot Alonso ve Button,hayır diğerleri neden bukadar yorum yapmıyor.Alonso hakikaten politika konusundada çok başarılısın tebrikler.Bu işin zihinsel olarakta oynandığını gayet iyi biliyor ve başarılı şekilde uyguluyor.Ah Vettel ah ne diyeyim sana,milletin eline harika bir malzeme verdin.

  5. …Bazen insanlar takım emirleriyle takım için yapmak zorunda olduklarınızı karıştırıyorlar.

    .

  6. al birini vur ötekine.vites kutusu mühürüde sütten çıkmış ak kaşık değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir