Fernando Alonso 2013'teki İlk Zaferini Çin'de Kazandı!

yazar:

kategori:

Yarışa 3. sıradan başlayan Fernando Alonso, iyi bir kalkışla önce ikinciliği ele geçirmesinin ardından bir süre sonra lider giden Lewis Hamilton’u geçmeyi başardı. Alonso yarışın geride kalan bölümünü kontrol altında tutan isim oldu ve damalı bayrağı ilk sırada gördü. Böylece Ferrari ve Fernando Alonso 2013’ün ilk zaferlerini kazandılar.

Yarışın son bölümü oldukça heyecanlı geçti. Red Bull pilotu Sebastian Vettel, son bir kaç tur kala yumuşak lastiklere geçince çok hızlandı. Tur başına 3 sn kazanan Vettel son turda öndeki Kimi Raikkonen ile Lewis Hamilton’a oldukça yaklaştı. Ancak Vettel geçmeyi başaramadı.

Kimi Raikkonen ikinci başladığı yarışta ikinci olurken Lewis Hamilton pole pozisyonunu galibiyete çeviremedi ve 3. oldu. Vettel ise dördüncülükle yetinmek zorunda kaldı.

Yarışa 8. sıradan başlayan Jenson Button iki pit stopla çok iyi bir yarış çıkardı ve damalı bayrağı 5. sırada gördü. Ferrari ile 5. sıradan çok iyi bir kalkış yapan ve takım arkadaşı Fernando Alonso’yla birlikte Lewis Hamilton’u geçmeyi başaran Felipe Massa, ilk pitlerde trafiğin ortasında kalınca oradan kurtulmayı başaramadı ve ancak 6. olabildi.

Toro Rosso’nun Avustralyalı sürücüsü Daniel Ricciardo, sıralamaların ardından yarışta da oldukça iyiydi ve 7. olmayı başardı. Onu uzun süre Felipe Massa’yı arkasında tutmayı başaran Paul di Resta takip ederken sorunlardan kurtulamayan Lotus sürücüsü Romain Grosjean 9. sırada yer aldı.

Günün son puanı, bir ara ön bölümde yer alan Sauber sürücüsü Nico Hulkenberg’in oldu. Sergio Perez pek iyi bir yarış çıkaramadı ve Vergne ile Maldonado’nun önünde 11. oldu.

Yarış, farklı stratejiler olması nedeniyle ilk başta oldukça karışık geçti. Lider sürücülerin beklendiği gibi yumuşak lastiklerle pite erken gelmeleri arkadan sert  lastikle gelen sürücülerin liderliğe yükselmesine neden oldu ve yumuşak lastiklerle başlayan sürücüler yarışın yarısına kadar trafikte mücadele etmek zorunda kaldılar.

Mercedes pilotu Nico Rosberg, muhtemel süspansiyon sorunu nedeniyle yarışa ikinci pit stoplardan sonra veda etmek zorunda kaldı. Bu arada yarışın ardından bazı sürücülerin sarı bayraklar altında DRS açmaları nedeniyle incelenecekler.

 

Poz  Pilot         Takım                       Süre
 1.  Alonso         Ferrari                    1sa36:26.945
 2.  Raikkonen      Lotus-Renault              +    10.100s
 3.  Hamilton       Mercedes                   +    12.300s
 4.  Vettel         Red Bull-Renault           +    12.500s
 5.  Button         McLaren-Mercedes           +    35.200s
 6.  Massa          Ferrari                    +    40.800s
 7.  Ricciardo      Toro Rosso-Ferrari         +    42.600s
 8.  Di Resta       Force India-Mercedes       +    51.000s
 9.  Grosjean       Lotus-Renault              +    53.400s
10.  Hulkenberg     Sauber-Ferrari             +    56.500s
11.  Perez          McLaren-Mercedes           +  1m03.800s
12.  Vergne         Toro Rosso-Ferrari         +  1m12.600s
13.  Maldonado      Williams-Renault           +  1m33.800s
14.  Bottas         Williams-Renault           +  1m35.400s
15.  Bianchi        Marussia-Cosworth          +     1 lap
16.  Pic            Caterham-Renault           +     1 lap
17.  Chilton        Marussia-Cosworth          +     1 lap
18.  van der Garde  Caterham-Renault           +     1 lap

Hızlı tur: Vettel, 1m36.808s

Yarış dışı:

Rosberg        Mercedes                     22
Webber         Red Bull-Renault             16
Sutil          Force India-Mercedes         6
Gutierrez      Sauber-Ferrari               5


Puan Durumu:                

Pilotlar:                    Takımlar:             
 1.  Vettel         52        1.  Red Bull-Renault           78
 2.  Raikkonen      49        2.  Ferrari                    73
 3.  Alonso         43        3.  Lotus-Renault              60
 4.  Hamilton       40        4.  Mercedes                   52
 5.  Massa          30        5.  Force India-Mercedes       14
 6.  Webber         26        6.  McLaren-Mercedes           14
 7.  Button         12        7.  Toro Rosso-Ferrari          7
 8.  Rosberg        12        8.  Sauber-Ferrari              5
 9.  Grosjean       11       
10.  Di Resta        8       
11.  Ricciardo       6       
12.  Sutil           6       
13.  Hulkenberg      5       
14.  Perez           2       
15.  Vergne          1       

 


Yorumlar

“Fernando Alonso 2013'teki İlk Zaferini Çin'de Kazandı!” için 282 yanıt

  1. thrillercd thrillercd kardes sezon ortasina dogru ne demek istedigimi anlarsin biraz bekle olurmu

  2. kardeşim bize ne?napalım sen nerde günesleniyosun

  3. Sadece beklemekle kalacaksınız.

  4. Emre Aktaş avatarı

    Alonso ve Ferrari'den Bahreyn'de pole ve double bekliyoruz:)

  5. " ama bu yarisi gorunce anlasildiki rosberg orta sira pilotu arasira saman alevi gibiparlar ondan sonrada araki bulasin"
    Bunu neye dayanaraktan söylüyorsun anlayamadım. Yarışta Rosberg ve Hamiltonu karşılaştıracak kadar anlamlı veri yok. Ama diyorsan sıralamalara göre karar verdim. Onda da şöyle bir şey var: Sıralama turunda Rosberg son sektörde hata yaptı yoksa arada öyle ahım şahım bir fark yok. Hatta hatırladığım kadarıyla normalde Rosberg son sektörde diğer sektörlere oranla daha iyiydi. Son sektörü tur zamananından çıkarırsak ilk iki sektör zamanını dikkate aldığımızda Hamiltonla arada 0,1 saniye bile yok.

  6. düzeltme:tüm zamanların fastest lap yapan 2.pilotu schumiden sonra

  7. senna nın rekorunu hem alo hemde vet kıracaktır.bahis konusu prostun 51 zafer ve 4 şampiyonluğu kırılabilirmi.ayrıca 41 hızlı turla tüm zamanların yarışta en hızlı tur atan pilotu.gerçi o rekoru rai kırabilir 3 hızlı tur var arada ama vet ve alo nun kırmak için uğraşması gereken bir rekor.pole rekoruna gelince alo nun dediğine katılıyorum pole den ziyade yarış ayarlarıyla yarışta hızlı gitmek daha önemli şu an lastik olayından dolayı yani boşver pole pozisyonunu yarışı kazan

  8. fatih kılıç avatarı
    fatih kılıç

    pilotlar yarışları kazansada kazanmasada paraları cebine güzelce indiriyor. bizlerde anlamsız yere onlar paraları yerken burda birbirimizi yiyoruz. yapmayın etmeyin arkadaşlar. yorumunda insaflısı olur. niye kırıyorsunuz birbirinizi?

  9. Mrb. lar herkese uzun zaman oldu buraya yazmayali basta alonso olmak uzere kimi ve hamiltona son tura heyecan kattigi icinde vettele tsk ler yarisin basinda belliydi hamiltonun ferrarilere fazal direnemeyecegi cunku arac hala digerleriyle rekabet edecek kadar iyi degil ama hamiltonun kisisel becerisi ve korkusuz surusu sayesinde podyumun son basamagini aldik gecen yaristaki takim emrine kizmistim gerci rosbergi pek sevmem ama hizliysa gecmesi gerekir daha sezonun baslari ama bu yarisi gorunce anlasildiki rosberg orta sira pilotu arasira saman alevi gibiparlar ondan sonrada araki bulasin redbulsuz bir podyum guzel oldu mc laren hala kayiplarda hamilton iyiki mercedese gecmis zaten efsaneden sonra kimi ve hamiltonla takilicaz ayrica bu sene alonsonun sampiyon olmasi buyuk bi olasilik son olarak vega_nitro bir dahaki sefere benim icinde yuz slm lar

  10. Furkan Özcan avatarı
    Furkan Özcan

    Ben almıştım ekran görüntüsünü ahahaha. Nerelere gelmiş ya. Baktım atmış, kesin vettel kapatır diye almıştım. Bu arada https://twitter.com/frkanozcn/status/323356554822823936 bu da paylaştığım adres. Çok mutlu oldum niyeyse 😀

  11. Emre Aktaş avatarı

    Alonso'yu beğenmeyenler izleyinde startta kalkış nasıl yapılırmış iyi öğrenin;)http://youtu.be/Tzj9V78tBpE

  12. Yarışı izlemektense bir kaç Erasmus grubu Paestum diye bir antik kentin plajı var Günay İtalya'da orada denize girmeye gittik. Yol boyunca twitter'dan İspanyol arkadaşlara yarışın akışını baktım haber verdim.

    Neyse Alonso kazandı, bu aralar da ben güneşleniyordum. Kısmet bir sonraki yarışa 😀

  13. Lastik sayesinde bir curcuna yaşıyoruz.Bir yarış bir takım üstün görünüyor.Öbür yarış başkası.Lastikte rekabet yok. DRS ile birlikte suni bir heyecan yaratılmaya çalışılıyor.İki gün yarışsanız sizi geçemeyecek arabalar tur bindirir gibi yanınızdan geçiyor.Sizi bilmem ama benim hoşuma gitmiyor.Eskiden herkesten bir iki pit stop fazla yaparak bir şeyler kazanabiliyordunuz. Şimdi mümkün mü?Yumuşak lastiklerle gitmek için 10 kez pit stop yapmak gerekirdi sanıyorum.

  14. hayır dostum arkdaşın yorumları çok güzel. vettelcilerin gerçekten nasıl biri olduğunu gösteriyor. vettel fanı değil yani arkadaş. :))

  15. Açık_Mert_Korkusuz_Pirelli avatarı
    Açık_Mert_Korkusuz_Pirelli

    Bu lastik saçmalığı için ortak bir mail kampanyası mı yapsak nedir bu arkadaşlar.3 turda biten soft lastik nedir?Düşünsenize herhangi bir yarışa soft ve supersoft ile gelindiğini Formula 1 tarihinde lastik yüzünden tamamlanamayan yarış olarak tarihe geçer herhalde.

    Artık öyle bir saçmalık hal aldı ki bu durum yol vermeler savunma yapmamalar başladı.Button ile Vettel q3 te ısınma turu attı önlerde yer alabilmek için bunu 6 7 araç yapmaya başlarsa yakında şaşırmam

  16. Burda lastiklerden şikayetçi olan herkes f1'in geldigi yada getirildigi durumdan bahsediyor,ama sözde objektif olan sen ferrari ile lotus lastikleri çok iyi kullanıyor diyorsun.kimin lastikleri iyi kullanıp, kullanmadığı değil mesele,mesele f1'in ne durumda oldugu.Button ve telsiz konuşması ve kimi'nin podyumda söylediği kısa ama öz açıklama durumu gayet net bir şekilde gösteriyor zaten.

  17. Hızlı araç yavaş araç muhabbetinden bütün site birbirini yiyor,sonra aynı site üyeleri oovvvv schumi böyleydi oovvvv schumi şöyleydi şöle 7 dünya şampiyonlugu kazandı diyor.

  18. daha yarışı izleyipte çözememişdsin burada yorum yapıosun.ne demek massayla ham i ayı anda geçti? bu o virajda mümkünmü?bu senemi başkadın f1 e??b,ide her konuya yorum yazmıssın

  19. Grande Fantastica Matador hep böyle devam.

  20. çizgi filmler bitince buralara sarıyolar.

  21. senna dan sonra encok yarıs kazanan pilot oldu sayet gecerse ki gecer efsanesin alonso ..

  22. efsane yarış kazanmakla olmuyormuş arkadaş mantık bu adamlarda . schumi 91 yarış kazandı adam boşuna kazanmış bu kadar yarışı hey Allahım adamlardaki mantığa bak…

  23. Henry Crazy avatarı

    Rambo farklı hesaplarla giriyor siteye.

  24. Little Bambi avatarı

    Vettel hiç acımadı bastı gaza , bastı gaza.. Lastiklerden %120'sini çıkarttı..

  25. Henry Crazy avatarı

    @F_Alonso Diaz kardeşim herif troll.Kızdırmak için yapıyor.Boşver onu.Gerçekleri bizden iyi biliyor.

  26. Little Bambi avatarı

    O bir numara

  27. Bu arada bu lastiklerle şampiyona yarış olmaktan çıkıp Lastik bakım serisi oldu, bu ne yahu, pilotlar gaza basmaya korkuyor, abartısız söylüyorum Rezil duruma düşürüyor Formula-1 kendini..

  28. raikkonen kurnazlık yapıp sıralamadan sonra kendisine göre en sağa geçmiş 🙂

  29. Little Bambi avatarı

    Yanlış biliyorsun dostum. RB 5 ya da 6. araçtı.. Vettel süperdiiiii

  30. Biliyorum sıralama sonrası demeci olduğunu, yarıştan sonra da aynısını demiştir kinayesi yapmıştım 🙂 Rai doğru söylemiş, en hızlı 3. araçtı bugün Lotus, Ferrari 1 Redbull 2 idi..

  31. Henry Crazy avatarı

    Efsanelik ergenlere göre birşey değil kanımca…

  32. yarış sonrası değil sıralama sonrası verilen bir demeç.

    her pilotun verdiği sıradan demeçlerden bir tanesi. Raikkonenin de sıralama sonrası liderle mücadele edemeyiz haberi var

  33. Yarış sonrası Alonso: "Lider Takımlarla Aramızda Kapatmamız Gereken Büyük Fark Var" :))))

    İlk 4 e tebrikler, hepsi zaman zaman iyi tempolar ortaya koydular, Alonso baştan sona aracıyla bir bütün olup yarışı aldı götürdü, Raikkonen beklediğimden daha kötü kalkış yapıp beklediğimden daha iyi gidip 2. oldu, Hamilton elinden geleni yapıp bu araşla bu kadar dedi, Vettel iyi bir strateji ve sürüş ile 4. oldu, son pite 50. turda alınmalıydı, geç kaldılar..

    Son olarak bu Perez'in Raikkonen'e bir garezi var galiba, adam Raikkonen'e her türlü pisliği yapıyor 2 senedir, sonu hayrola..

  34. Bu arada dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. alonso araç hafifledikten sonra (son pitten sonra) hakikaten hiç kasmadı.
    Ve yine dikkat ettiniz mni bilmem, yarış bittiğinde kirli alandan topladığı kauçuklar dışında lastikler ayna gibiydi. çok ümitlendim

  35. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Devridaim olduğunu düşünürsek; 1 tur sağa dönmüşler :))

  36. Galibiyet sayısıyla adam olunmuyor arkadaşım. Geçmişte ne adamlar,gelmiş geçmiş bir şampiyonluğu bile yok ama 60 sene sonra isimleri anılıyor. 3-4 senelik f1 maceranla burada anca madara olursun,keep pushing baby..

  37. elTURCO valla bütün öğleden sonrasını yorumlarını okuyup,gülerek,kahkahalarla geçirdim sağolasın valla keyifli bir pazar oldu bütün arkadaşlarıma seni tavsiye edicem 🙂

  38. aha savunmaya bak . yazmaktan bıktık alonso yarıştığı takımlar minardi,yi hadi es geçelim . renault,da şampiyon oldu foyaları sonradan meydana çıktı mclaren gitti yine foyaları meydana çıktı sonra ihraç edildiler şampiyonadan . renault ve ferrari alonso,nun hangi başarılarını savunuyorsunuz

  39. bir yeri düzeltelim.
    galiba o geçiş olayını pek iyi takip etmedin gibi.
    alonso ve massa, aynı anda hamilton'u geçti; alonso hem massa'yı hem de hamilton'u geçmedi. zaten alonso massa'nın önündeydi starttan itibaren.

  40. Yorum yapmıyım yapmıyım diyorum ama cidden artık bu işin cılkı çıktı. Ferrari ve Alonso taraftarları anlamalılar Vettel çok iyi bir sürücü belki Alonso'dan daha iyi. Ayrıca Vettel taraftarları anlamalılar Alonso çok iyi sürücü belki Vettel'den daha iyi. Saçma sapan yorumları kesip neden F1 den zevk almıyorsunuz?
    Kimi Raikkonen taraftarı olarak her zaman Hamilton'ın en iyi pilot olduğunu söylerim. Gerçek bir yarış pilotu, sürüş tarzı agresif olduğundan Pirelli ile birlikte çok parlayamadı, lastikleri çabuk aşındırıyor. Bu şekilde objektif olup zevk alın!

    Hamilton.. Daha çaylak sezonunda şampiyonluğu 1puanla kaçırdı. Çin GP de pit stop'a giderken çaylakça çakıl havuzuna girmişti. Alonso gibi bir pilotu alt etti ( benim düşüncemdir ). Vettel, daha çocukken BMW Sauber ile Amerikada puan aldı. Monza'da Toro Rosso ile yarış kazandı. Red Bull'a geçtiğnden beri Webber'e bariz üstünlük kurdu. Aynı keza Raikkonen, Mika'yı bize hiç aratmadı, hatta bence Mika'dan daha değerli, ilk McLaren'da 2002 de Coultard'ı geçti. 2003 te şampiyonluğu kaçırdı. Alonso.. en komple sürücü, Trulli'ye ve Giancarlo'ya bariz üstünlük kurdu.

    Hiç bir başarı tesadüf değildir.

    Saygılarımla

  41. ufuk kalender avatarı
    ufuk kalender

    alonso ne yapsa justin biebercilere yaranamıyo.herşeyi bitti politik açıklamaları kaldı…justin bieber 3 hafta boyunca kendini masum gösteren açıklamalar yapıyodu sürekli bi reddediş duymadım görmedim farkında değildim gibi.sonunda gerçeği söyledi tam olarak olmasada.Bir söz vardır yargılamaya önce kendinden başlamalısın diye justincilere tavsiyem budur.

  42. alonsonun kariyeri şu anda Schumi ile karbon kağıtta yazılmış gibi zaten. renoda 2 şampiyonluğu ferrariye gelişi zaman ve yaş olarak benzer.

  43. eee sonuç netice

  44. Tüm matador severler gelsin.

    adam eze eze tüm yarışı domine

    startta kimi lerine dersler verirken

    yeri geldi massa ve hamiltonu aynı karede geride bırakarak jeneriklik görüntüler verdi.

    tebrik etmeyi de öğrenecekk arkadaşlar var

  45. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bir hatırlatma, schumi ferraride 2000-2004 arası şampiyonluklarına 32 yaşında başladı. Alo daha 31 yaşında.. Hangi kariyerin sonuymuş bu.. Ne komiksin mübarek..

  46. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    2007 den beri istatistikler…

    f.a = 3-5-13-2-4-2
    s.v =14-8-2-1-1-1

    Şimdi bu durumda Alo 3 iken, Vettel 14. müş, Alo 5 iken (reno 2008), Vet 8. bitirmiş. Sonra RBR ye geçince büyük kural değişiklikleri ile birlikte zaten RBR aldı başını gitti, bunu herkes cümle alem biliyor.. Hiç boşuna zırvalama..

    Nerdeymiş len bu Vettel 2009 dan önce… Gidememişmi altında araç yokken :))

    Kalkmışın bide galibiyet sayısını kıyaslıyorsun, çok merak ediyorsan 31-26 şu an için. Bu 26 galibiyetin 11 tanesini 2011 de almış Vettel.. Düşün artık nasıl bir araçsa 2011 deki.

    Birde anlamadığım iyi güzel Vetteli tutuyorsunuz, kendi pilotunuza neden yorum yapmıyorsunuz da gelip Alonso'ya demediğinizi bırakmıyormusunuz. Bugün Alonso olmasa, kimi o olmasa, Lewis kazanacaktı. Onlara da saracakmıydınız böyle, yoksa sadece terbiyesiliğinizden mi böyle yapıyorsunuz…

  47. hakkaten, takım'ı görmeyince ona odaklanıp gerisini kaçırmışım. podyumda 3 farklı pilot vardı nedir yahu 😀

  48. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Alonos kötü renoya döndüğünde 2008 yılının 2. yarısı en çok puan alan plottu. Bol keseden sallamayın.

    Dünya alem, 12 takım patronun 10 tanesi Alonso diyorsa (2 si malum zaten) olay biter.. Şu 3 sayfada en az 50 kere Alonso hızlı araç yavaş geyiği yapıyorsunuz. Bitaneside resim koymuş, sonrada resim silindi diye siteye yazmıyacakmış, ne olur yaz, hatrımız kalır.

    Vettel ne yapmış bakalım. 9. başlamış, önünde yavaş mclaren, grosjean, tororosso var. Tr yi zaten geç, gorsjean+button fasulye, geriye massa kalıyor, o da zaten gelene gidene yol verdiği için problem değil. Hulk'u bile geçemedi adam pitlere kadar :))

    Kimi geçmiş oldu yani, ben bir Lewis'i, bir Kimi' yi, bir Alonso'yu geçtiğini görmedim. Sadece pist üstünde Alonso'ya 2 kere geçildiğini gördüm.. :))

    Büyük iş yapmış Vettel.. peh peh..

  49. Aşağıdaki yorumların saatlerine bakarsan aynı zamanda atılmış olduklarını görürsün. Adamın dediği elle tutulur bir şey değildi, hatırlatıldı.

    Burada atlayan sen olmuşsun 🙂

  50. işte mühendislerin görevi de bu olmalı. bizler amatör izleyiciler olarak "aynı anda 2 aracı da alamayacaklarına göre, biri 1 tur sonra girecek" diyoruz doğal olarak, aklımıza başka bir şey gelmiyor. ama o pit duvarında oturan mühendisler bu soruna daha akıllıca bir çözüm getirebilirler.

    mesela, alonso için ideal pite girme turu 5. tur olsun.
    massa'nın illa ki alonso'nun planlı pitini beklemek gibi bir zorunluluğu bulunmamalı.
    4. turda da massa pite alınsın.
    böylece, ne lastiklerini alonso'ya göre çok daha hızlı tüketen massa eski lastikleriyle pistte kalmak zorunda kalmaz; ne de alonso, massa lastik bitiriyor diye lastikleri iyi durumdayken erkenden pite girmek zorunda kalmaz.

    bugün ilk 4 pilot içinde 3. giden hamilton 5. turda pite girdi.
    1. giden alonso ve 4. giden raikkonen 6. turda pite girdi.
    2. giden massa 7. turda pite girdi.

    çıktıklarında ise sıralama 1 alo, 2 ham, 3 rai ve 4 mas idi.
    aynısı geçen avustralya yarışında da oldu.

    lastiklerini erkenden tüketen massa ile, gayet başarılı bir şekilde lastik yöneten alonso'yu bir tutmak büyük hata bence. her ikisini de kendi stillerine göre, kendi ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirmeli pite alırken. alonso pite giriş turunu öne çekmesin; ama massa da alonso'nun pite giriş turundan sonra pite gireceğim diye pistte sürünmesin. söylemek istediğim bu.

  51. Yok bu sefer bal değil. Aracı zaten çok iyiydi, pitler sonrası trafikten çok çabuk kurtulmayı başardı da kazandı.

  52. Zaten burada yarış yorumlarındaki tutumu tartışılıyor.

    Twitter etkinliklerine ben de katıldım, şimdiye kadar atmadığım tweet'i attım oluşturduğu hashtag'e. Orası ayrı konu.

    Hakaret konusuna gelince, doğrudan yapmadı evet. Ama bütün bir siteye yalancı dedi ya yetti zaten.

  53. orada takım var da ben düşündüğümü yazmamışım. podyum 3 kişilik ve 3 farklı sürücünün olması gayet normal. anlatım bozukluğu oydu 🙂

  54. şu vettel,le alonso,nun kazandığı yarış sayılarını yazda hayranlığım dahada artsın

  55. Deme la! Neresi oluyo bu iskandinav ülkeleri, otobüs kalkıyor mu 😛

  56. Bahsettiğin benim de dikkatimi çekti ama aynı anda 2 aracı da pite alma şansları yok. Haliyle pilotun birinin bir tur daha atması gerekiyor ki lastikler sürekli daha da aşındığından ister istemez sonradan pite giren geride kalıyor. Alonso pite girdikten sonra Massa'yı 3-4 tur filan bekletseler anlarım da şu an Ferrari ilk pitlerde elinden geleni yaptı.

  57. ben polü alan pilot en iyi pilottur sözüne karşılık düsüncelerimi ortaya koydum onun dışındakilerin altına imzamı atarım.

  58. Ah ulan el Turco sen yok musun sen? sen yok musun sen? sendeki Alonso hayranlığı kimsede yok. Bu kadar atıp tutmak normal değil 🙂

  59. Çaylak yılında Alonso ile olan kapışmalarında özellikleri tüm dünya gördü.Benim burda anlatmak istediğim adam özelliklerini ortaya koyamıyor lastikler yüzünden.Lastik koruma yüzünden ya hemen atak yapıcaksın yada hiç yapmıcaksın böyle saçmalıkları var.Uzun süre öndeki aracı kirli havada takip edersen lastikler aşınıyor.Defans yaparsan lastik aşınıyor.Geç Fren yaparsan Lastik aşınıyor.Hızlı gidersen Lastik aşınıyor.Pistin farkı noktalarında gidersen lastik aşınıyor.Ne anladım ben o işten.

    En iyi hiç yarış yapılmasın.Sırayla herkes 56 tur atsın.En kısa sürede bitiren yarışı kazansın.Suni geçişler lastik koruma savaşı.Adam telsizden geçmesine izin ver lastikleri korumamız gerek talimatı geliyor.Siz bu yeni formattan memnunsunuz herhalde.5 turda lastik patlayacak seviyeye geliyor.Adam pole almıs gaza basamıyor.Gaza bassa 12 tur gitmek yerine 7 turda lastikleri biticek

  60. Kabul edersek her konuya 20 tane yorum atmayı kesecek misin ?

  61. sizde avunmaya devam edebilirsiniz . bana kazandığı yarış sayılarını yazarmısın arkadaş

  62. bende değilde sizdeki vettel kopmleksi nedir istesenizde istemessenizde vettel alonso,dan daha iyi pilot .

  63. Ulaşım anlayan anladı ikimizin de ne demek istediğini no problem 🙂

  64. evet bende biliyorum nasıl yorum yazdığını yani objektif değilsin gözümde.başkaları umrumda değil açıkçası herkes kendinden sorumlu.yorumun kendi ile çekişkili.hem diyorsun sızlanmıyorum hem diyorsun sızlanıyorum.kendi ağızınla itiraf ettiğine göre daha fazla uzatmaya gerek yok hakanım.afiyet olsun :))

  65. Bir organizasyonun içinde aktif olarak görev alan kişiler o birleşim hakkında otarite sayılmazlar. Fakat anladım ki sana uzun uzun her şeyi en başta açıklamam sonra da örneklendirmem gerekiyor o sebeple sen inandığın şey için gevelemeye devam edebilirsin

  66. Sonunda 🙂 gercekten cok iyi aracimiz var ve ferrari bole olmali. Alonso ferraride belkide en baskin zaferini aldi. Ama gelisime devam etmeli takim. sezonun 2. Bolumu redbull her yil oldugu gibi ataga kalkicaktir. Umarim bahrain de bu sekilde devam eder sezon basi olabildigince iyi sonuclar almaliyiz

  67. Beni herkes biliyor burada nasıl yorum yaptığımı yada gerçekte. Sende dahilsin kardeşim benim nasıl biri olduğumu bilen. Lastiklerden sızlandım evet ama ben kendi takımım adına sızlanmadım Rbr için sızlansam haklısın dersin ki lastikleri çalıştıramadınız eleştirirsin ama bu gün lastikler ile hiç bir sorun olmadı Rbr için. Bu gün yarış başladı 7-8 tur sonra pitler başladı bunu doğru bulmuyorum bunu eleş tirdim. Button adam gidecek basıp arkadan geliyor Lewis ama takıma soruyor mücadele edeyim mi yoksa lastiklerimi saklayayım diye. Sonra sıralamalar başlamış piste çıkıp tur atan yok bunları söylemek sızlanmak sa eğer sızlanıyorum. Bernie de Conuya değinmiş Cuma gübü takımlara fazladan 2 set lastik verdirecek 2-3 yarışa kadar. Bunlar hoş şeyler değil. Ağlayanlar belli. Benim bölümüm doğru inan hiç bir korkum yok Teknolojinin zirvesin de Motorların donmuş olması kadar utanç verici bir durum yoktur. Sarı çaydanlık bir Efsanedir tarihte de yerini almıştır o dönem teknolojisi ile F1 Dünyanın en prestijli sporuna Turbo beslemeli motoru tanıtan ve başta olay konusu olup sonra ciddiye alınıp herkesin kopyalaması gurur vericidir benim için. EBD-Kütle amastör bir birne yasaklanma olarak benzer biri bir yarışlık diğeri sezonun ikinci yarısı boyunca yasaklandı hoş değil. Lastikler de geçen sene ki hamurlara dönsün demiyorum takımlar bu arabaların aerodinamiğine göre yaptılar her şeyi ama lastiklerin bu hamurlar ile biraz daha dayanıklı olması sağlanıp daha güzel mücadeleler izleye biliriz lastiklerin konuşulduğu mücadele değil pilotların takımların konuşulduğu mücadele beni tatmin eder. Hepsine yazık hepsi bu alanda adımlar attı süspansiyon geometrisi olarak. Lastikler den şikayetçi denildi Redbull Renault a ama duple yaptık Mercedes şikayetçi denildi pol aldılar durum kötü değil. Pilotların açıklamalarına bakalım şikayetçi olmayan pilot yok lastiklerden ufalanıyor yol tutmuyor kısa ömürlü olmasından dem vuruyorlar ama sağlık olsun olan olur Şeriatın kestiği parmak acımaz.

  68. hakan bırak numara yapmayı seni tanımıyor muyuz?lastiklerin dğeişmesini istemiyormuş.resmen yorumunda sızlanmışsın lastiklerden.kazanınca öyle demiyordun ama değil mi?daha nesini göreceksin teknoloji diyorsun senin dalın olan motor dondurulmuş sesini çıkartmıyorsun yoksa sarı çaydanlık olmasından mı korkuyorsun?motorlar açılsın,testler gelsin o zaman ayrıca bu da engeldir.kalkmışsın lastikten yana ağlıyorsun.ebd ayrı konu değil ayrıca sezon ilerlerken yapılan her kural değişikliği yanlıştır.sezona nasıl başlandıysa öyle devam edilmedilir.ihlaller düzgün denetimler ardından testip edilip yapılmalıdır.hiç boşuna ağlamayın. sezon bası testlerden beri bu lastıkler var lotus ve ferrari çok memnun. testlerde redbull lastıkler hakkında pek konusmadı ama avustralyadan itibaren konusmalar başlandı. sezon içi lastık değişimi yada kural değişikliği olmamaalı. 2011 de ebd 1 yarıslıgına yasaklandı rbr baya etkılendı. şimdi lastıkler daha dayanıklı olursa rbr daha çok zorlayabılecek daha hızlanacak hızlansın lafım yok . ya pekı ferrari lotus napsın butun guncellemelerını ayarlarını bu lastıkler ıcın yaptı sımdı lastıkler değişirse komple ayarlar hatta guncellemeler bile değişecektir. ferrari ve renault motorlu lotus a yazık deyilmi.

  69. pol alan en hızlı:) üst düzey bir formula 1 pilotunda olması gereken tek özellik hız değildir.bir özelliğiniz 10 üzerinden 9 ken diğerleri 5-6 ise bu sizi bir yere götürmez tarihte dolu örneği var hızlı ama bir türlü komple pilot olamayan .hamilton dan daha hızlı pilotlarda geldi geçti bu arenadan ama dediğim gibi önemli olan özelliklerinizin 10 üzerinden ortalama en az 8 i bulması.Herseyden önce istikrar önemli çarpısan araba gibi kazalar yaparsanız göstere göstere inatlaşa inatlaşa massa örn.olduğu gibi bu sizi iyi pilot yapmaz.

  70. elindeki pakete göre mi ?

    vettelde Marussia paketi mi var? Çünkü bu laf genelde aracı yarış kazanmaya ya da podyuma çıkmaya yetmeyen takımlar için söylenir.

  71. ahaa efsaneye bak vettel,e arasında 2 . 3 fark var kariyerin sonlarındaki alonso efsaneyse vettel efsane üstüdür herhalde

  72. Henry Crazy avatarı

    Güzel yarışlardan biriydi.Alonso'ya ve Ferrari fanlarına tebrikler.
    Alonso çok iyi yarıştı.Zaten efsaneler arasına girmek üzere.Bildiğim kadarıyla Mansell ile birlikte en çok kazanan 4.pilot oldu 31 galibiyet ile.
    Ferrari 2008'den beri beklediğimiz 'Hızlı aracı' bu yıl vermiş gibi gözüküyor.Rüzgar tüneli probleminin giderilmesi de bence çok etkili oldu bu sonuçlarda bence.
    Rai çok iyi kalkamamasına rağmen çok iyi yarıştı.Ama zaten Rai yarış uzmanı kalkış konusunda zaten en iyi pilot Alonso aktif pilotlar arasında herhalde.Ama o kadar ara vermesine rağmen halen müthiş yarışıyor.Podyumu geçtim gridde olması bile insanı heyecanlandırıyor Rai'nin.
    Ham'ı eleştirmemek lazım.Adam bambaşka bir yere bambaşka bir ortama gitti.Araba bile alıştığından çok farklıymış(Bir yerde okumuştum.) ona rağmen podyum görebilmesi başarı.Araç hızlı ama başarı için herşeyin bir araya gelmesi lazım.Bence tamamen hazır değil.
    Vettel hakkında objektif olabileceğimi sanmıyorum.Kendisini pek sevmiyorum.Onun için yorum yapmayacağım.
    Button beklediğimin altında performans gösteriyor.Ama Mclaren beklendiğinden bayağı yavaş.Mclaren'e saygı duyuyor ve üzülüyorum.Her sene geriye gidiyorlar gibi.Mclaren'i yönetenler oturup düşünmeliler neyi yanlış yapıyoruz diye.Ham gibi bir pilotu çok zor bulursunuz mevcut pilotlar arasında.
    Perez'den beklentilerim büyük yıl sonuna doğru umarım beklenen performansı gösterecek.2yıl içinde şampiyonluğu kovalayan bir pilot olacaktır.İnşallah Mclaren ona iyi imkanlar verir.
    Massa top class bir pilot değil hiç olmadı.Kendisi severim.Ama bence kendisinden çok daha iyi ikinci pilotluk yapabilecek pilotlar var.Kazadan öncede iyi pilottu.Ama hiç top class olmadı bana göre.
    Ricciardo beni bayağı yanılttı.İnşallah böyle devam eder.

  73. onu diyen hangi pilotlar dela rosa,mı button,mu hamılton,mu webber.mi . bunlar kendileri pilot olmuşlarmı

  74. Bu saçmalık Lastikler yüzünden Hamilton yeteneğini sergiliyemiyor.Pole kazanan bir pilot bana göre en iyi pilottur.Tamam yarış içerisindeki dayanıklılık konsantrasyon filan tamam ama Gp2 de show yapan adam burda lastik korumak yok motor soğutmak için heba oluyor.Böyle bir yarış pilotunun 7 yılda 1 dünya şampiyonluğu nedir ya.Allah belanı versin pirelli

  75. bırakın şu yavaş araç muhabbetini araç yavaş alonso 3.ncü sıradan kalkıp yarışı birinci bitiriyor . vettel kazandımı araç hızlı . alonso raikonen hamilton kazandımı araçları yavaş pilotlar hızlı . bunlar ucuz hayeller o ferrari ile schumi 72 yarış kazanmış. alonson 13 yıldır kazandığı yarış sayısı 30

  76. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Alonsonun kazandıktan sonra yaptığı hareketleri görünce hemen şükür namazımı kıldım. iyiki…

  77. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    daha dün dedi yavaşız v.s millet aslında alonsonun hep kendini övmesini sevmiyor hala anlamıyormusunuz hep ben mantığında birisi araç yavaş ama o hep hızlı böyle sonuç çıkıyor senin verdiğin örnek arada sırada verilen demeçler geneline bak hep o dur ben sadece birşey diyeyim anlamak adına 2 sene reno da 2 yarışi kazandı illegal birşeylerde vardı araçta neyse mc laren e geldi birşey olmadı gene reno ya gitti galiba 2 yıl gene orada kaldı peki o 2 yılda alonso ne yaptı ? kaç galibiyet aldı biri aklımda kaza yaptırdılar da öyle bir 1 i olmuştu sadece anlayacağınız takım olayı bu takım iyi+ araç iyi+ pilot iyi =şampiyonluk denklem basit

  78. Henry Crazy avatarı

    Bianchi'yi çok dikkatli izlemedim.Ama yetenekli olduğu söyleniyor.Bakalım.Hamilton daha genç ama o bile 27 yaşında yanlış bilmiyorsam.İşte 10 yıl sonra 40 yaşına yakın bırakır tahmini olarak.

  79. Çok komik. Vettel nereye 6 senedir hemde Alonso'yu malup ediyor. 2009 dan önce Vettel neredeydi bu gayet açık. Otariterler bile bunu benimsedi gridde ki en en iyi pilotlar şuan da Alonso,Kimi ve Hamilton dır. Vettel balondur,3 şampiyonluğun ikisi tamamen aracın eseridir direksiyonda kim olsa üst seviye pilotlardan şampiyon olurdu. Ne Raikkonen'nin 2007 ne Alonso'nun 2005 ne de Hamilton'nın 2008 deki şampiyonlukları kadar unutulmaz ve değerlidir. Sen neyin tartışmasını yapıyorsun.

  80. Henry Crazy avatarı

    Di Resta dışındakilere pek katılmıyorum.Hulk beklenen en azından benim beklediğim patlamayı yapamadı.Kobaya bence haksızlık yapıldı. Paralı pilota ben karşı değilim.Yeterki para yeteneğinin önüne geçmesin.Alonsoda paralı pilot ama Alonso'ya paralı pilot diye önyargıyla yaklaşırsan komik olur.Ama yeteneksiz veya yeteneği kısıtlı bir adamı sen sırf paralı diye oraya koyarsan bence Maldonado en iyi örneği işte o zaman F1 biter.

  81. Haklısın.Şu anda beni heyecanlandıran bu 3 lü dışındaki tek pilot Bianchi.Hamilton neyseki diğerlerinden biraz daha geç Alonso ile Rai gidince bayrağı biraz daha taşır.O zamana kadarda 2 3 tane iyi pilot çıkar ins

  82. redbul yönetimine ramen vettel 4.ncü oldu . vettel 6 yıldır alonso,yu mağlup ediyor sen neyin tartışmasını yapıyorsun

  83. Kaldırılan resimde ufak bir iğneleme vardı sadece okadar.Anlamak mümkün değil

    Mesala şu aşağıdaki yorum hala sitede durmakta.Bu ne anlama geliyor önetimden bir cevap bekliyorum.Tamam belki hoşunuza gitti ama hakaret ve tahrik olduğu ortada

    ''The-Iceman 11.04.2013 13:19:42
    ucube

    Cevap ver Beğen 23''

  84. Bu geçmişten beyli böyledir F1 de herkes kendi çıkarı için çabalar. EBD ayrı bir konu Lastikler ayrı bir konu hangi sezonda görülmüş sezon ortası değişim yapmak ama yapılıyor maalesef ona kaldıysan ben sana geçmişten de örnek vereyin Objektif olalım lütfen Renault un kütle amortisörü'nün yasaklanması sezon içerisin de hoş bir şey miydi başta izin ver sonra birilerinin talimatı ile yasakla bu olmaz. Bu gün lastiklere gelirsek her şey ortada umarım aynı hamurlar biraz daha dayanıklı olur F1 de 7-8 tur götüren lastikler acı verici.

  85. Vettel ne mi yaptı ? 9 sıradan kalkış yaptı karambolün ortasından çıktı geldi lider gittiği turlar oldu elindeki pakete göre maksimum sonucu elde. Ben her zaman objektif oldum olmaya'da devam edeceğim ben lastiklerin değişmesini istemiyorum nereden çıkardın onuda anlamadım Ulaş? bir yazdım da benim mi haberim yok lastiklerin değişmesini. Bugün Vettelin yaptığını Alonso yapmış olsaydı siz alkış tutardınız elinden geleni yaptı maksimumu aldı diye bu kadar da görmezlik olmaz adamı çekemiyorsunuz çekeme nedeninizi'de gayet iyi anlıyorum 2010 son yarış 2012 son yarış kolay değil. Göreyim teknolojiyi keşke serbest olsa motor kuralları senin tuttuğun pilotun 2006 sezonun da Schumacheri motor patlattığın'da yanından geçti gitti Japonya da peki o dönem serbestti motor geliştirme bir çok kaynak o yıl Ferrari'yi suçlu buldu motor gelişimin de yapılmış bir hatamıy'dı diye ama bunlar unutulur. Lastikler umarım aynısı gibi kalır herkesi görürüz o zaman geçen yarış Duple yaptığımız da nasıl ki eleştirmedim dörtlük aldığımızda da eleştirmedim sadece Button dan yorum yaptım görüşüme saygın olur yada olmaz oda senin bileceğin bir iş…

  86. Emre Aktaş avatarı

    Sen kimi destekliyorsun bilmiyorum ama vettel'in elde ettiği 3 şampiyonlukta redbull'un griddeki en iyi araç olması değilmiydi??? Alonso ferrariye geldiğinden beri hep şunu söylüyor galibiyet almam yada pole kazanmam için en iyi araca sahip olmam gerekmez sadece rekabetçi bir aracım olsun yeter diyee..Alonso bugünkü yarışı tamamen bileğinin hakkıyla kazandı vetteliniz madem o kadar süper pilot neden hala rekabetçi aracınız olmasına karşın Fernandoya geçildi….

  87. alonso hızlı araç yavaş ahaa ahaaa

  88. Şu yorumumun altındaki 10 küsür mesajı okuyun hepsi tıpatıp aynı.Anladık yanlış söylemiş.Daha ne yalan yanlış şeyler gördük ama Rambo olunca herkes atlamış.

  89. vettel 2nci sıradan başlasaydı alonso ne yapardı

  90. ferrari severler araç,mı hızlı alonso,mu

  91. vettel severler yine burada

  92. 2011 EBD yasaklandı 1 yarıslıgına ortalık karıstı sadece ferrari ve sauber istemişti. rbr buyuk tepki gosterdi. KISACA her takım kendı cıkarları doğrultusunda hareket edıyor rakibi durdurmak amacıyla.

  93. vettel kahraman olmak için ne yaptı?herkesin kendi görüşü ama sana göre zaten hep vettel en iyi.hiçbir zaman objektif olamadın dostum.şimdi lastiklerin değişmesini istiyorsun tabi takımın iyi çalıştıramıyor geride kalıyor yardım lazım.geçmişte olan haksızlık veya skandallar tekrarlansın.neymiş en hızlı araç biziz lastik yüzünden geride kalıyormuşusuz.geçiniz efendiler belli ki lastik sorunundan fazlası var redbull da.bu haftasonu geride kaldılar.sadece lastik olsa mercedes gibi olurdu durumları yani.böyle sezon başlamış devam ediyor sırf 1-2takım için lastiği değiştir diğelerini perişan et.lotusun ferrarinin ve diğerlerinin ne günahı var.hee şöyle olsaydı derdim ki tamam ama kış testinden beri böyle.araçlar buna göre hazırlanmış.eğer uzun süre dayansa rb domine etse kimse sesini çıkarmaz.artık biri yapamıyor diye ötekilerini yavaşlatma haksız rekabet dönemleri sona ermeli.ferrari de yapsa aynı tepikiyi veririm.kimse için böyle adaletsiz uygulama olamaz olmamalı. madem öyle gelişim test yasağı serbest bırakılsın motorlar dondurulmasın gör sen teknolojiyi ozaman.

  94. ''Yarışın kahramanı Button ve Vettel'di bana göre ''

    biz hangi yarışı seyrettik acaba şimdi kuşkuya düştüm

    şu sauberin arkasında turlayıp pitstop hızıyla geçen redbul sürücüsümü

    kahraman olan ne kahramanı öndeki aracı takip etme kahramanı olabilir bence..

    yarışa gelirsek

    Alonso rekabetçi bir araba ile neler yapılabileceğini herkese gösterdi

    hele hamilton ve massaya virajdaki geçis hareketi yarışın en fotojenik anıydı..

    tebrikler matador.

  95. aslında son 2 senedir massa yavaş yavaş dağılmıyordu 😀 gayet berbat başlıyordu. 2010'dan sonra en iyi sezon başlangıcı oldu kendisi için. böyle de devam eder takım tarafından morali bozulmazsa. en azından şampiyonluk mücadelesi vermediğini, destekleyici rolünde olduğunu kabullendi ve hızlandı. şansı yaver gider de bundan sonraki yarışlarda ilk pitlerden dönüşte iyi bir yerde çıkarsa ve podyuma çıkarsa devamı gelecektir. bu senenin en iyi ikilisi ferrari sürücüleri olacak gibi.

  96. ona tükürdüğünü yalamak denir canım.balonunu patlattılar.yinede pasifikten birşeyler yazıyor.acaba smart spor pasifkte çekmediği için korece dinliyor galiba.

  97. Öncelikle ilk üçü tebrik ederim. Yarışın kahramanı Button ve Vettel'di bana göre ellerinden geleni yaptılar maksimumu çıkardılar.

    Lastiklere değinmek istiyorum benim çok canımı sıktı F1 tarihinde teknolojinin böyle yüksek seviyede olmadığı dönemler'de bile 6-7 tur giden lastik olmamıştır. Bu lastikler mücadeleyi kısıtlıyor Button'un telsiz konuşması ile yıkıldım resmen takıma soruyor mücadele edeyim mi ? Mercedes ile yoksa bırakayım geçsinler mi diyor bunu niçin diyor lastik strateji pist üstü konum için bu tür sporun prestijini düşürüyor bana göre.

    Kazananın hakkı ettiği bir yarıştı genel olarak güzel bir yarıştı güzel ataklar izledik. Lastikler umarım biraz daha dayanıklı olur da daha güzel ve ciddi mücadeleler gerçek geçişler görürüz. Saygılar sevgiler.

  98. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Massanın kötü geçen bir yrışı sonrası seni aramızda gördüğüme ve objektif yorumuna teşekkür ederim kendi adıma.

    Massanın sorunu bence ne pit ne başka bişey, sorun kendisi. Alonso ile 1 tur araylan pite girmeden önce aralarında 1.5 saniye gibi bir fark vardı. Dolayısı ile Alonso da pitten çıktığında bir çok adamı geçmek zorunda kaldı, çok da güzel geçişler yaptı. Massa da bu yok, pitten çıktı önünde adamlar vardı ama bunların hepsi kullanılmış lastiklen dönüyorlardı. Ferrari'nin hızı + yeni lastiklerle Alonso gibi tek tek geçmeliydi hepsini ama malesef tıkandı kaldı.

    Massayı en çok eleştiren ben, bu sene dua edecem nerdeyse iyi yerlerde bitirsinde, şu Ferrari'ye hem takımlar hemde pilotlar şampiyonluğu gelsin bu sene diye.

    İnşallah geçen senelerde olduğu gibi yavaş yavaş dağılmaya başlayıp Alonso'yu yine yanlız bırakmaz.

  99. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Fernando'nun 1 adım önde oldugunu söylemiştim dün yanılmadık 🙂 alonso şampiyon olur bu sene 🙂 vettel her türlü pis oyunu oynucaktır.

  100. DreamOfWinD  avatarı

    Normalde iyi, seviyeli yorumlar yapardın ama bugün bir liseli gibi yazıyorsun.

  101. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Hızlı araç yavaş araç polemiği gene başlamış. Bu kadar tartışmaya girmeye ne gerek var anlamıyorum ama neyse. Ben kendi görüşümü yazayım:

    Ferrari bu sene dünya şampiyonluğunu kazanacak bir otomobile sahip. Bu çok açık. Otomobilin zayıf bir yönü yok. Hızlı. Çekişi iyi. Startlar iyi. Dayanıklılık zaten tavan yapmış durumda. Lastiklere iyi davranıyor. Düzlük hızı güçlü.

    Tabi bu söylediklerim yarışta geçerli. Sıralama turlarında birazcık gerideler fakat geçen seneki sıralama turlarına bakarsak bu sene ön gruba çok daha yakınlar cumartesi günleri. Dolayısıyla bence bu yıl Stefano Domenicalli'nin en iyi şansı. Benim bu yarış için favorim Ferrari idi ve şampiyonluk için de favorim Ferrari.

    Red Bull'un bu sene işi çok zor. Hele de geçen yarıştaki olaydan sonra takımın içinde bir boşluk var bence. Otomobil hızlı olsa da zayıf yönleri var. Lastikleri bitiriyor. En yüksek sürat konusunda sıkıntı var.

    Mercedes lastik idaresi konusunda geride. Ancak Hamilton gerçekten sürüşüyle 1 adım öteye çıkardı Mercedes'i. Geliştikleri çok net ama şampiyonaya bence ortak olamazlar.

    Lotus bence geçen sezonki gibi bitirecek. Çok büyük beklentim yok. Seneye durum ne olur kimse bilmiyor ama Kimi şampiyon olmak istiyorsa başka bir takıma geçmeli. Tabi seneye takım tercihi yapmak büyük risk. Ne olacağı belli değil çünkü.

    Kısacası bence Alonso geçen seneki gibi sürerse rahat şampiyon olur.

  102. Nereye olacak… sert lastikleri zaten sevmezken birde sırf önde olmak adına yumuşaklara göre ayar yaparsan olacağı buydu.Aynı durum Malezya da kendini gösterdi.Massa sürüşündeki hızı lastikleri kullanabilmede yapamıyor. Hususen… Massa lastik seçiyor yada tersi.

  103. metin mete türkiyedeki formula 1 için çok şey yapmıştır arkadaşlar.tahmin hataları kişinin karakteriyle ilgili olamaz kaldı ki son derece kişilik sahibi bir inandır. kimseye hakaret ettiğini görmedim.geçen yıl f1 i türkiyeye geri istiyoruz başlıklı tt için çok uğraştı ve world wide tt olmasını sağladı.biraz saygı

  104. Dün alonsonun kazanacağı yönünde görüş belirtmiştim.Neticede herşeyin bir mantığı var ferrarinin yarış performansı ortada redbullda geriden kalkmış ayrıca geçen senelere göre ben ferrarinin sıralama performansınıda biraz daha üste çektiğini düsünüyorum.Bu şartlarda alonso gibi üst düzey bir pilotun kazanması gayet mantıklıdır.Tabi hayal gören arkadaslar herzaman olmustur.Pist koşulları diğer pistlere nazaran mgp nin lehine olmasına rağmen Hamilton ın da podyum dışında kalacağını düsünüyordum.Biraz orda yanıldım:) Vettel hesabı bozdu takım vettel i çok geç pite aldı 2 tur önce almaları gerekirdi bunun yanlış bir strateji olduğunu da vettelin podyumu kılpayı kaçırması olarak gördük Pit alanındada zaman kaybettiler o da artı parantez olarak söylenebilir.Neticede genel beklentileri karsılayan bir yarış oldu.

  105. yarış

  106. sıralama

  107. gelen pilotlardan sadece di resta, kobayashi, hulkenberg bu seviyeye çıkabilir gibi duruyor. 5-10 sene sonrasının büyük pilotları olabilirler (ne yazıkki çok genç değiller). yani paralı olmayan pilotlar. böyle bir kaç tane daha çıkar. bir iki de akademilerden gelir. hepsi bu. ama ben hulkenbergi görmek isterdim büyük takımlarda

  108. Arkadaşlar ferrari buraya tc ile ilgili güncelleme getirdi mi? Viraj çıkışları falan baya iyiymiş analdığım kadarı ile ecnebi forumlarda.Lastik kullanımı da iyi zaten bu galibiyet kaçınılmaz oldu zaten bu durumda.Pistin yapısı da ferrarilik gerçi bu da var.Bi de imparator Alonso var tabi adam akıyor 😀

  109. lastiği sıfırdı. minimum 5 tur gideceği açıktı. arkadan kendisini sıkıştıran olmayacaktı denenebilirdi bu açıdan. kaybedecekleri hiç bir şey yoktu.

  110. grande grande alonso…..yarışı kazanmak kadar ferrarilerin hamiltonu aynı anda geçişleri harikaydı. hamiltona de ja vu yaşattık resmen. hamilton, alonso beni kaç defa geçecek demiştir :):)::):) massa neden 1. pilot olamayacağını kanıtladı adeta. ilk pitten sonra geri düştü kabul. ama sonrasında da 40 sn fark yenmez yahu. 3. turda aloya atak yapacak kadar hızlı olan adam nereye gitti.

  111. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Alonso , Raikkonen ve Hamilton'a tebrikler. Lastikler nedeniyle biraz karmaşık olsa da güzel bir yarış oldu. İlerleyen yarışlarda gelişim nasıl olacak bilemiyorum ama mevcut duruma göre Alonso , Vettel , Raikkonen arasında bir şampiyonluk yarışı geçecek gibi görünüyor. Mercedes'in ise bu kadar uyumlu olduğu pistte nispeten geride kalması gelişim yarışında bir dezavantaj gibi görünüyor şimdilik. Hamilton'un da şampiyonluk yarışına dahil olması daha keyifli hale getirecektir şampiyonayı. İzleyip görelim..

  112. rahatlıkla derken? en azından diğer Alonso galibiyetlerinden daha rahattı tamam.

  113. gayet doğru tesbitler. tebrikler.

  114. TifoAlo HRT avatarı

    Japon olayini bilmiyorumda İskandinav yarim adasinda gercekten esmer ve killi erkeklere tapiliyor

  115. kimi nin doğru dürüst önü açık olmadığından pek hızlı tur atamadı. alonso 1.39 lu tur atarken pitten çıkalı bir kaç tur olmuştu daha. ama aynı anda kimi de en az 15 tur takılı olan lastikler vardı.
    ferrari en hızlı araç ama bununla beraber lotusun da ferrariden aşağı kalır yanı yok. bunu söylemek istiyorum.

  116. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Alonso zorlamadığı aracıyla 1.39'lu turlar atarken kimi 1.40'ların altına hiç düşmedi. Şimdi iki araç eşit hızlara sahip yani öyle mi diyorsun? Ayrıca sıralama turlarında Alonso kullanılmış lastikle kimi yeni setle turladı ona rağmen Alonso yanlış hatırlamıyorsam 0.070 gibi bir farkla geride kaldı. Şimdi bu iki araç aynı yani öyle mi? Bence aynı şartlarda Ferrari ile Lotus arasında sıralamada 0.3 sn fark var. Yarış ise lastikler nedeniyle karmaşık olduğu için tam olarak kestiremiyorum.

  117. takım eksik.

    anladım bozukluğu.

  118. Vettel in durumunu bir iki tur daha görmeden söylemek biaz erkencilik olur.Bu lastiklerin ne performans vereceği tamamen hesap dışı bir durum.3 sn hızlı bir araç bir anda 1 sn yavaş araca dönüşebiliyor.Bunu en iyi değerlendirecek olan RBR ve Pirelli dir. Belkide bu kadar hızlı olabileceklerini yada göremediğimiz 1 tur sonrasında başlarına gelebilecek bir yavaşlamayı hesap etmeleride söz konusu olabilir.

  119. fernando alonso'ya tebrikler. bir yarış ancak bu kadar iyi idare edilebilir ve kazanılabilirdi. start iyi, lastik idaresi 10 numara, gerektiğinde vakit kaybetmeden yapılan geçişler gayet yerinde. bunların sonucunda da alınmış bir galibiyet. bize de helal olsun demek düşer.

    ama takıldığım bir nokta var, arkadaş aşağıda da yazmış.
    onda bir saniyenin bile hesaplanarak alınan pit stop kararlarında ferrari, felipe'yi tamamen savsaklama durumuna devam ediyor maalesef. elbette alonso da ferrari pilotu, elbette en iyi stratejiyi sunmaları gerekir. amma felipe'yi de aklının ucuyla düşünüverip biraz daha dikkatli pit stratejisi seçseler bunun ferrari'ye bir zararı olmaz, bir taraflarına filan batmaz. fena mı olurdu felipe de podyuma çıksaydı? ilk pitlere girerken alonso ve massa 1-2 gidiyor, aralarındaki fark 1 saniye, ilk pitlerin hemen ardından fark 7 saniye arada 5 araç.. sanırım bu cümle, pit stratejisinin bu dandik lastiklerin var olduğu günümüz yarışlarındaki büyük önemini anlatmaya yetiyor. 3 yarış koşuldu, felipe bir kez olsun pit stratejisiyle yer kazanmadığı gibi, elindekini de göz göre göre kaybetti. gerçekten yazık. pit stratejisi bu zamanda adamı vezir de ediyor, rezil de ediyor. şu şartlarda, "iyi strateji" demiyorum, "kötünün iyisi bir strateji" bile olsa felipe bundan daha yukarıda yer alabilir pit çıkışlarında. bu kadar umrunuzda olmayacaksa tek araçla çıkın yarışlara.

    felipe bu kadar arka plana atılmasının doğal bir sonucu olarak acayip saçma araçların arasında trafiğe takılıyor. yeni lastiklerinin avantajı bir şeye yaramıyor, onlarla cebelleşirken bozulup gidiyorlar. zaten yarışta alonso ile aralarında lastik kullanımı bakımından dağlar kadar fark var, çabuk bozan bir stili var lastikleri. iyi stratejiyle alonso gibi gider demiyorum, ama böyle iyi yarışların sonu da bu kadar hüsran olmaz en azından. yine boşa giden bir yarış.. ama şunu da ekleyeyim, bu da felipe'nin kafasına gelsin. lastik koruma olayına bu kadar yoğunlaşıp önündeki aracı o kadar tur geçememek de felipe'nin ayıbıdır, buna da diyecek bir söz yok.

    mercedes yarış hızı konusunda geride, hamilton'un başarısı ile iyi şeyler çıkıyor ortaya. kimi gayet stabil ve hızlı sürmeye devam ediyor. red bull anlaşılmaz şekilde 2.liği alacağı yarışta button'a yoğunlaşarak vettel'in podyumunun içine etti.

    göründüğü kadarıyla ferrari yarış hızında belki de en hızlı otomobil, en azından liderliği paylaşan grupta. fazlası var, ama eksiği kesinlikle yok. alonso'nun "aradaki büyük farkı kapatmalıyız" sözü ne kadar yalansa, bu aracın alonso'nun sürüş stili ve lastik idaresi ile birlikte bu kadar hızlı olduğu da o kadar gerçek.

    perez, gutierrez, maldonado, grosjean, arka grupta bianci hariç diğerleri… milliyetinden ve sponsorlarından kaynaklı takımda koltuk bulduklarını ve sürüşlerindeki eksiklikleri gözümüze gözümüze sokmaya devam eden pilotlar. özellikle gutierez ve perez felaket. telmex'in paracıkları sauber ve mclaren'i rezil ediyor maalesef.

  120. Little Bambi avatarı

    Piston aşağı indi demek..

  121. redbull zaten son 4-5 senedir sezon genelinde en hızlı araç. onlar kazandığında da tebrik falan pek olmadı zaten en hızlı araç olduğu biliniyor. ve çoğu zaman da dile getiriliyor.

    ''Ben yorumlarıma Alonso yavaş araçla kazandı diye mi yazdım''

    evet, sen yazmadın. ama alonso daha dün gelişmemiz lazım öndekilerle fark var dediği araçla zorlamadan sürdüğü yarışta lotus mercedes ve redbull'a 10ar saniye fark attı. alonso yavaşız deyince millet de doğal olarak diyor ki yahu bu adam yavaşız diyor zorlamadan 10 saniye takıyor. polemik falan değildir bu alonso'nun demeçlerini sorgulamaktır.

    ben redbull'un bile bayadır 10 saniye farkla yarış kazandığını hatırlamıyorum. kısacası şu; ferrari bu pistte lotusla birlikte en hızlı araçtı. lotus'dan baya hızlı görünmesine rağmen kimi startta yavaş kaldı, hamilton'un arkasında çok takıldı, perez'de de takıldı ve aracına hasar verdi. bunların sonucu olarak fazla lastik kullandı, büyük ihtimalle benzin de fazla kullandı. bu yüzden geride kaldı, alonso kadar temiz bir yarışta lotus ferrari farkı 3-5 saniyeye inebilirdi.

  122. bu arada Alonso'ya tebrikler. farklı bir dünyada sürdü. peşinden gelen herkes yerini fazlasıyla hak etti. hepsine tebrikler. Vettel çok daha erken gelemezdi ama iki tur daha erken gelseydi çok büyük ihtimalle podyumda olacaktı. massa ilk pitlerin kurbanı oldu. ilk pitlerde pite bir tur geç girmek demek bayağı bir kayıp etmek demek oldu artık. eskiden tam tersi oluyordu. Formula 1 izlemeye alıştığım dönemle şu anki dönem arasında çok büyük fark var gerçekten.

    Mclaren gerçekten gelişti mi bilmiyorum ama Button iyi sürüşler çıkarıyor. kendisine tebrikler.

  123. İlk 5 pilota tebrikler. Bence hepside iyi iş çıkardı. Ancak Lotus ve Mercedes'in yarış temposu Red-Bull ve Ferrari kadar iyi değildi. Böyle devam ederse şampiyonluk yarışı gerçek anlamda Vettel ve Alonso arasında geçecek gibi gözüküyor.

    Yalnız lastiklere değinmek istiyorum. Hakikaten 2 senedir F1'e yakışmıyorlar. Yani bu durumdan takımlar, pilotlar ve seyirciler de dahil olmak üzere memnun olan var mıdır merak ediyorum.

  124. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Polemiği çıkaranlara cevap veriyoruz.İnsanca tebrik etmek yerine neden etiket yapıştırılıyor.Ben yorumlarıma Alonso yavaş araçla kazandı diye mi yazdım.Sadece hazımsızlıklara karşı cevaplar veriyorum.Sayfaya İlk yorumum da şöyleydi: Bırakın kim hızlıydı kimin aracı yavaştı muhabbetlerini de tebrik edin''… Redbull duble yaparken bir kişi bile rb9 dan bahsetmezken bu neyin kafası.

  125. aracın hasarlı olmasına pek takılmayın. aracın hızına etkisi olsayı değiştirirlerdi kanadı.

    alonso nun altındaki ferrari ile kimi nin altındaki lotus hemen hemen aynı düzeyde hıza ve dayanıklılığa sahip. evet.

  126. Her neyse Nico Rosberge üzüldüm, sanki takım Schumi gittikten sonra onun aracını ve stratejisini alıp Nicoya vermişler.
    Perşembenin gelişi Çarşambadan belli olur:)Sıra Rosbergte bu tablo Mercedesin sadece bir araca odaklandığının manidar bir göstergesi.Neyse birazda o tatsın bakalım çenesi durmuyordu bi afra bi tafra parayla değil sıraylaymış…

  127. birader, senin de ne dediğin belli değil.

    şunu diyorsun;

    '' Aynen devam.Alonso kazandığı vakit tarihin en hızlı aracı ile kazanır.Ama hasarlı aracıyla 40 tur boyunca devam edip sadece 10 saniye farkla 2. olan raikkonen harika bir iş çıkarır

    Niye lotusun da hızlı olduğunu söyleyemiyorsunuz.Kırık kanat ve delik burunla bir sürü aksiliğe rağmen 2. olan lotus hızlı değil mi? ''

    sonra da şunu;

    ''Biz burada kim hızlıydı kim yavaştı polemiği yapmıyoruz.''

    ben de diyorum ki lotus ve ferrari aşağı yukarı eşit hızdaydı, kimi hamilton'un arkasında ve diğer trafik sorunlarıyla yavaş kaldı, fazla lastik ve muhtemelen fazla benzin harcadı. sen bence bir kafanı toparla ne diyeceğine karar ver öyle yaz. hafif bir hasarı vardı çok da küçük de olsa onun da etkisi vardır. bunun dışında iki aracın temposu arasında büyük fark yoktu.

  128. Henry Crazy avatarı

    Alonso Hamilton Raikkonen F1den emekli olunca tahminen 10 yıl sonra F1 çok sıkıcı olacak gibime geliyor.İnşallah alttan doğru düzgün pilotlar gelir.Yoksa şu anda F1'i insanlara izleten şu üç pilot.Eskiden geleceği parlak olarak nitelendirilen pilotları önceden tahmin ederdik.Şimdi bakıyorum piste Perez bile bir istikrarsız.Raikkonen ilk senesinde Mclarende heyecan yaratıyordu mesela.

  129. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Alonso'nun altındaki hızlı ve sağlam ferrari ile kimi'nin altındaki hasarlı lotus aynı mı? Ayrıca lotus'un düzlük hızıyla ferrari'nin düzlük hızı bir mi?

  130. Yarışı kazanan Alonsoya tebrikler. Kimi ve Hamilton da iyi yarışlar çıkardı. Yarışın sonlarına doğru biraz heyecan katan Vetteli de unutmamak gerekir. Bugün Vettel ve Red Bull bir parça Schumi ve Rossun Ferrarideki günlerini hatırlatan stratejiye imza attılar. Son pitstopu bir iki tur daha erken yapsaydılar ikinci olmamamaları işten bile değildi. Son pitstoptan sonra Vettel sanki ardı ardına sıralama turu attı, fakat yetersiz kaldı ve Red Bullun dün yaptığı strateji kısmen olsa da boşa gitti. Dün Vettel sıralama turları atmış olsaydı da muhtemelen bugün yarışta aşağı yukarı aynı sırada bitirecekti.

    Yakıt ikmali geri gelmeli yoksa Pirellinin bu lastikleri yüzünden takımların ikinci pilotları çok fazla zarar görmeye devam edecek. Pite ilk alınan pilot ikinci pilota göre çok avantajlı oluyor. Bu da ikinci pilotların yarışlarını mahvediyor. Örneğin Massa bugün yarışı kazanmak için şavaşıyor olabilirdi. Her neyse Nico Rosberge üzüldüm, sanki takım Schumi gittikten sonra onun aracını ve stratejisini alıp Nicoya vermişler.

  131. Bunlar o şehirlerin gerçekleri… efsaneleri değil.İskandinav ülkelerinde de esmerler revaçta…

  132. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Biz burada kim hızlıydı kim yavaştı polemiği yapmıyoruz.Sadece diğerlerinin yapıştırdığı etiketin haksızlığından bahsediyoruz.Ben aracımız kağnı gibi demedim.Bu yeterli mi?.Hayır.Elbette daha çok çalışıp daha da hızlanmalıyız.Bunun kazası var belası var aksiliği var.Benim tepkim ilk 2 yarışta kazananlara söylenemeyen sözlerin şimdi söylenmesidir.

  133. Ben ALonso taraftarıyım… Eyvallah kardeş. Teşekkür ediyorum.

  134. Malezya'da galibiyet icin yarismadik o yuzden olabilir mi acaba? Burada bir aracimiz zirve mucadelesi verdi. Malezya'da yarisin yildizi da takimimdan birisi degildi. Beni ilgilendiren neyse onun hakkinda yorum yaparim Malezya'da ne Lotus ne Grosjean zirve mucadelesi yapmadi bu yuzden Vettel ya da Red Bull benim yorum sinirimda degildi ama burada durum farkliydi.

  135. bu arada perez'in rai'ye yaptığı şeyden sonra ceza alması lazım bence. pist dışına itti, ciddi bir hasar ve kaza olabilirdi.

  136. Hala gelişmemiz gereken çok nokta var… ama başarıyorlar be Tahir im. Hamilton u sevmem ama takımımı seviyorum ve Hamiltonda benim için sadece bir aracı.İnşallah MGP de iyi işler çıkaracak.

  137. Birileri daha hamlıktan kurtulamamış,pişmeleri sonrada oldum demeleri gerek ama daha ham iken oldum hülyalarındalar.Alonsoyu tebrik etmek (tabiki önce ince mesaj vermeden araca atıfta bulunarak basitleştirmeden)bu kadar zor olmamalı.Tebrik ediyorum ayaklarına,dua etsin araç hızlıydı göndermesi yapmanın bir alemi yok.Bu adamı yeri geldi çatır çatır eleştirdim beğenmediğim bi hareketini görürsem yine eleştiririm geçmişte yaptığım eleştiri konularında fikir olarak bi değişiklik içerisinde değilim.Schumacher taraftarı olarak yarışları izlerken hep en sıkı,en büyük tehdit olarak Alonsoyu görmüşümdür.F1 i dün izlemeye başlayanlar varsa bir şey diyemem ama uzun süredir izliyorumun iddaasında olan taraftarlar rakip bile olsalar artık Alonsoya araca göre pilot (Araç iyiyse iyi yarış çıkartır)derlerse bu resmen hazımsızlık,çekememezlik olur.Adam aynalardan takibi bir an bile bırakılmayacak bir pilot.Hem Alonsoyu hem taraftarlarını kutluyorum…

  138. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sizi de kutlarım.Mercedes podyum seramonisine devam ediyor.İnşallah zafer de yakındır.

  139. O kadar zamanın erimesinde en büyük etken tabii ki lastik. Ama bugün Ferrari'nin yavaş olduğu nasıl iddia edilebilir. Ferrari rahatlıkla kazandı yarışı. Son yıllarda hangi yarışta yapmışlardı bunu. Benim anlamadığım(yada bazı kişilerin böyle olmasını istediği şey) neden Ferrari yavaş gibi bir hava estiriliyor. Alonso tebrik edildi, Ferrari hızlı dendi bazıları Ferrari değil Alonso hızlı diyorlar. Ya İlk bölümde Alonso ve Massa Herkesten daha hızlıydı. Alonso elini kolunu sallayarak yarışı kazandı. Ferrari hızlı değince neresi sorun oluyor.

    Eklemeden geçmeyeyim. Bu hafta Ferrari en hızlı araçtı antrenmanlarda çok iyiydiler. Klasik Ferrari tek tur sorunsalını saymazsak sıralamalarda da hızlıydılar. Yarış temposu olarak zaten çok iyiler ve yarışı hakederek kazandı Alonso ve Ferrari. Sorun bunun neresinde.

  140. İnanmayın bunlar şehir evsaneleri 🙂

  141. Yok ya olur mu Lotus en hizli(!) aracti eksik soylemissin el insaf be telsizden zorlama dediklerinde zaten zorlamiyorum ki diyen Alonso 1.39.larda zorlamadan gezerken Raikkonen bir taraflarini yirtarak ancak 1.40.500 lu dereceler elde edebiliyordu.

  142. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Romain kardeş senin amacın üzüm yemek değil.Redbulların duble yaptığı malezya yarışın altında sadece grosjeanın durumu ile ilgili yorumun varken şimdi burada Alonso kazanınca neden en hızlı araç sayesinde etiketini yapıştırıyorsun.Vettel kazanınca hakkıyla oluyor ama Alonso kazanınca en hızlı araç oluyor.O habere neden vettel en hızlı araçla kazandı demedin? şimdi burada neden diyorsun.
    Ben aracımızın yavaş olduğunu söylemedim ki.Ama siz sürekli bir kılıf derdindesizniz.Tamam bundan sonra her kazanana bunu söyleyin.Ama adil davranın.Rai kazanınca vettel kazanınca da aynı cümleelri söyleyebilin ki amacınızı anlayalım.

  143. ALonso nun durumu iyi gözüküyor… Tek engel Japonya yarışıdır… Japonya yarışı iyi geçerse bu adam şampiyonluğu alır.Japonya da yaşadığı sorunlar sonrasında son yarışda kaybedilen 3 şampiyonluğu var.

  144. Sizin içiniz fesat,düşünmeseniz o zaman kendinizden şüphe edin olurmu?

  145. ben bu tv ekranındaki ingilizce konuşmaları anlamıyorum. nedir bu Allah aşkına? Multi Yirmi Bir demek varken, yumuşak lastik demek varken Malti Tüventi Van ve Soft lastik nedir?

    Bu arada anlatım bozukluğu sorusu soruyorum 🙂

    "Böylece podyumda 3 farklı ve 3 farklı pilot yer aldı." buradaki anlatım bozukluğu nedir?

  146. Arkadaşlarım, biraz tipin varsa ve konuşmayı biliyorsan düşüremeyeceğin kız yok yurt dışında. Daha önce ABD de yaşadım, şuan da Polonya'da yaşıyorum 🙂
    Saygılarımla :))

  147. ALonso yuda Tahir ide Sami yide Burak ıda … vss herkesi kutluyorum.En hızlı araç olmasada en iyi yarış performansını yakalayarak bu işi başaran Ferrari de kutlanmalıdır.

  148. Siz baya bir didişmiştiniz 2-3 ay önce. 🙂 Burada bunu koymamdaki amaç bilmişlik taslayan bir adamın nasıl rezil olduğudur. Çünkü geçen yıl Abu Dhabi'den sonra Hamilton'a ırkçı bir kelime kullandı sonra tepki gösterince ben sevdiğimden falan filan dedi kıvırdı. Bugün yine bilmişlik tasladı ve rezil oldu.

  149. normal iskandinav ülkelerindede esmer erkeklere sarı saçlı mavi gözlü hatunlar direk yazılıyormuş.orada yaşayan bir tanıdık söylemişti mağlum orada esmer erkek çok nadirmiş 🙂

  150. ben söyleyeyim o zaman. lotus ile ferrari eşit hızdaydı bana göre. kimi hamilton'u kolay geçemedi ilk bölümde, bu yüzden yavaş kaldı. startı da kötüydü. pitlere girdikleri anda zaten kimi önde çıktığı için uçtu, lewis yetişse de, alonso'yu yakalayamayacağını farkeden kimi hamilton ile farkı belli seviyede tutmaya çalıştı. ve başardı da.

  151. Bu yarışta yemedi ne olacak bu redbull'un hali 😛

  152. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Allahualem ki ben de yakalacağını tahmin etmiyordum.Fark fazlaydı.Belki son virajı kaçırmasaydı podyumda bile olurdu.Kendi hatası da var.Eminim o esnada kimse böyle birşeyin olacağını beklemiyordu.Hazır mevzu açılmışken millet ferrarinin hızına kafayı takmışken buna da yorum yapsalar ya.Birkaç turda o kadar zaman nasıl tükendi.Redbulldan mı?.Vettelden mi?.Pireliden mi?:):):).Kesin vetteldendir kesin.

  153. alonso nun herkesi geçmesiyle raikkonen in herkesi geçmesi bir mi sence? bence değil.

  154. Eleştirince hoşuna gidiyorsa eleştirilincede hoşuna gidecek. Burası senin taranelerini okuyacağın bir yer değil.İnsanların keyfini bozma… Taraftarı olduğun takımı tepip giden üç pilotunda pistde olması seninde ruhuna dokum-nmuş olsa gerekiyor ki taaaa Metin Mete nin durumunu anlatarak kendine farklı bir çözüm yaratmışsın.Haydeeee….
    ,

  155. Tabii bu arada lastikler hiç eskimeyecek 🙂

  156. Raikkonen 10 saniye geride bitirdi ama alonso fark açabilirdi,limitlerinde gitmedi sonlarda,bence bugün tartışılacak bir şey yok hak edilmiş bir galibiyet Alonso için,takım arkadaşına bakarsak olay anlaşılıyor zaten..

  157. Ya isiniz gucunuz bos polemikler yaratmak ona buna saldirmak bu nedir ya savasiyoruz sanki burda yemin ediyorum sogutuyorsunuz insanlari buradan her seyin altinda bir sey aramalar her seye her yoruma saldirmalar falan bu ne ya? Alonso'nun hakkini mi yemisim Massa'ya oranla harika bir is cikardigi ortada demisim di mi? Pilotlari hic bir zaman yuceltmem bilen bilir takim agirlikli konusurum genelde gordugumu soyluyorum livetiming agirlik izledim Ferrari araci acik acik en hizli aracti soylemeyelim mi? ne bu kin ne bu satasma arzusu ya? Raikkonen'i one cikararak kendi pilotuma da giydiriyorum ve oldukca objektif yazdigima inaniyorum cunku benim acimdan once Lotus sonra Grosjean'in basarisi gelir ona ragmen Rai'yi one cikariyorsam demek ki benim gozumde Rai harika bir is cikartmis.

  158. Yarışı kazanmasında tabiki Alonso'nun payı büyük. Trafikte kaldığı vakitlerde pist üzerindeki herkesten daha çabuk geçiş yaptı ve lastiklerini iyi korudu.Bu da yarışı kazanmasındaki en büyük etkendi. Ama cuma günü antrenmanlarda sert lastiklerle herkesten iyi stintler atan Ferrari'nin yarışı kazanacağını dün de başka bir haberde yazmıştım. Ayrıca kırık kanat mevzusunu fazla takılmaya gerek yok. Eğer araca zaman kaybettiriyo olsaydı zaten 2.pitte değiştirirlerdi demekki araca çok fazla bi olumsuz etkisi olmamış.Belki de hiç olmamıştır. 10 saniyelik fark da tamamiyle Alonso'nun yarışı kontrol altında tutmasından kaynaklı. Eğer isteseydi 20 saniye de olabilirdi.

  159. F1, TRT'de yayınlanırken Okay Karacan'la beraber yarış öncesi-sonrası yayına çıkar yarışı değerlendirirdi. TRT bırakınca oda devam etmedi haliyle ama twitter'da hala yorumlar yazıyor Formula 1'le ilgili. Ama adam bilmişlik taslayıp sonra kıvırmasıyla ünlüdür. Mesela geçen yıl Hamilton'a ırkçı bir ifade kullandı tepki gösterilince kıvırdı. Bugünde bilmişlik yaptı sonra attığı tweet'i silmek zorunda kaldı.

  160. Çekik gözlülerin sarı saçlı renkli gözlü veletlere kalplerini çıkarıp fırlattığını bilen herkes çinli genç kızların bağırtısını duyuyor olabilirmi? ÇOk yakışıklı bir arkadaşım Londrada Japon kızlarına çok yanaşma olmak istemiş ama bir şey çıkaramayınca… bu kadınlar sarı saçlı renkli gözlü Avrupa erkeklerine koşulsuz teslim oluyorlar ama benim gibilerine selam dahi vermiyorlar demişdi.

  161. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    En büyük tebrik Fernando Alonso'ya. Hakettiği, net ve temiz bir galibiyet aldı. Lastik kullanımı, hızı, geçişleri kusursuzdu. Net olarak kazandı.

    Riccardio hafta sonunun en etkileyici ismi oldu. Hem sıralama hem de yarış performansıyla.

    Raikkonen, Hamilton, Vettel ve Button'a da iyi mücadeleleri ve kazandıkları puanlar için tebrikler.

    Felipe içinse felaket bir gün oldu. Start ve ilk pit stoplara kadar iyiydi, ancak ondan sonra özellikle ikinci bölümde -muhtemelen trafik, lastik- sorunları nedeniyle bir türlü iyi tempoyu yakalayamadık. Malezya'nın ardından kötü bir yarış daha oldu.

    Ayrı bir parantezde strajilere açmak gerekir. Avustralya'da, Malezya'da ve burada 3 yarıştada pitlerde Massa'ya yer kaybettirmeyi başardık. Gerçekten can sıkmaya başladı artık. Avustralya'da Massa önde Alonso arkada Massa yer kaybetti Alonso yer kazandı, Malezya'da Alonso yok, Massa yine yer kaybetti, bugün Alonso önde Massa arkada Massa yine sıra kaybetti.

  162. Aman diyeyim yine aynı rezillik başlamasın. 🙂

  163. ''Malti Tüventi Van Münüte''

  164. İstediğimi bu platforma taşır, yazar, ifade ederim. Seni ne ilgilendirir. Hoşuna gitmiyorsa cevap verme. Kimsenin gerildiği falanda yok. Gerilen sadece siz oluyorsunuz nedense.

  165. Little Bambi avatarı

    2 sene öncesine kadar TRT-1 de yorum yapıyordu bu adam. İster istemez takip ediyor insanlar.

  166. sınan matias avatarı
    sınan matias

    metin mete kim ? 10 senedir f1 i takip ediyorum böyle bir ismi ilk defa duydum.

  167. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Aynen devam.Alonso kazandığı vakit tarihin en hızlı aracı ile kazanır.Ama hasarlı aracıyla 40 tur boyunca devam edip sadece 10 saniye farkla 2. olan raikkonen harika bir iş çıkarır.Lotusun adı esamesi yok tabi. Niye lotusun da hızlı olduğunu söyleyemiyorsunuz.Kırık kanat ve delik burunla bir sürü aksiliğe rağmen 2. olan lotus hızlı değil mi?

  168. AŞağıya doğru yol aç demekmidir?

  169. bu ne şimdi dostum Allahını seversen. Bari izle de öyle yorum yap. Şuan bize olan garezin nedir.

  170. pilotları çinli kızların içine atsan yerler bitirirler adamları :DD

  171. ciddiyetle izlenecek adam değilse neden buraya taşıyorsun.Adam sayfasında birebir hepinizin ağzının cevabını vermek bir yana bir güzelde kovdu.Neden reklamını yapıyorsun yada buraya taşıyıp insanları geriyorsun.Zaten… ALonso cuğum kazanmış ve acısı başları sarmış.Vatandaş yasdayken ve güçlü görünen Ferrari yüzünden durumu an layıp sıvışmayı çare seçenlerin olduğu şu anda bunu yazıp ortalığı bulaştırmaya ne gerek var.Vira Bismillah…

  172. Little Bambi avatarı

    Çok büyük kayıp (!)..

  173. o araç o kadar fazla zaman kaybettiriyor olsaydı lotus pitte fazladan 2-3 saniye kaybetmeyi göze alarak ön kanadı değiştirirdi. yani lotus hızına göre normal bir yerde bitirdi.

  174. tam isabet

  175. Fernando'ya tebrikler, çok temiz iş çıkardı ve zorlanmadan yarışı kazandı. Kimi start anında geri kalmasaydı çok farklı bir yarış izleyebilirdik. 3. pozisyon her zaman 2. den daha iyi. Ayrıca helikopter çekiminde de temiz taraftan kalkanların hızlanması çok daha iyiydi. Yorumlarda herkes Ferrari'nin hızlı olduğunu yazmış bence Lotus'da Ferrari kadar hızlı..

    Şimdi diyeceksiniz madem ki hızlı neden Lewis'le fark sabit kaldı? Teknik açıdan bakın..
    Kimi'nin lastikleri Lewis'in lastiklerinden 2 tur eskiydi. Kimi lastikleri koruması gerektiğini biliyordu. Avustralya'da ki gibi yaptı. Hamilton'la mesafeyi korudu gerektiği yerlerde farkı açtı. Hamilton hava koridoruna bile giremedi.

    Lewis'e de bir tebrik gelsin. 3. lük alabileceği en iyi sonuçtu. Belki de grideki en iyi pilot

    Ayrıca podyumda Kimi'nin Fernando'dan çok fazla alkış almasına da değinmek gerekir bence. Buz adam çok seviliyor herkes tarafından. Fernando gibi politika yapmıyor, çıkıyor kendisi gibi davranıyor.. Coultard'la konusurken yüzüne bakmaması, bitsede gitsek modu, Fernando ve Lewis şapanya patlatırken Kimi'nin şampanya içmesi.. 2 yıl boyunca Kimi'yi F1 den uzak tutanlara acıyorum! Umarım takımını değiştirmez, Lotus'ta çok mutlu gözüküyor. Şampiyon olamasa da sorun değil. F1 de mutlu bir Kimi görmek şampiyon Fernando,Vettel görmekten iyi bence

  176. Talha Yıldız avatarı
    Talha Yıldız

    arkadaşlar sizde fazla abarttınız ferrari yarış temposu açısından en hızlı takım bunu inkar etmenin manası ne anlamıyorum.Tebrikler Alonsoma tebrikler Ferrariye gelişimi böyle sürdürürsek Şampiyonluk içten bile değil.Haftaya bahreyn de güncellemelerimizde olucak inşallah orayıda kazanacağız.

  177. Yarisi en hizli aracla Alonso kazandi. Massa'ya oranla mukemmel is cikardigi asikar ve kocaman bir tebrigi hakediyor. Ama yarisin yildizi tartismasiz Kimi Raikkonen'di ve bugun berbat starta hasarli araca ragmen harika is cikardi.

  178. Bence perez hatalıydı,perez yer bırakmadı kimiye,massa aynı yerde vettele yer vermişti,Raikkonen gerektiğinde atakları çok çabuk yaptı,atak yapmanın numarası kalmadı zaten aç drsyi geç,lastiğin yeniyse geç 🙂

  179. ALO RAİ HAM herkesi geçti daha ne yapsınlar 🙂 orda suç perezde.içeriyi kapatıyosan bi anda tekrar yarış çizgisine dönemezsin

  180. Senin gibilerin yüzünden kaliteli çok izleyici buralardan çekip gitti…. Sen gidiyorsun diye kimsenin ah-vah edeceği yok.Yolun açık olsun.

  181. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Özlediğimiz Araca Sonunda Kavuştuk Gibi Görünüyor.

    Temiz İş. Değerli Bir Galibiyet.

    Tebrikler Alonso 🙂

  182. Raikkonen in ön kanadı kırılmasaydı , Vettel pite 6 tur önce girseydi , Alonso Massadan sonra pite girseydi , Almanya İngiltereye savaş ilan etseydi,San Marino da İtalyayı yenseydi Alonso yarışı kazanamazdı. Bal 🙁

  183. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    20 Tur Önce Girseydi Kazanırdı Hatta ! 🙂

  184. vettel hızlandıkça vermiş retweet i :DD

  185. Ciddiye alınacak bir adam değil. Geçen sene Hamilton'a ırkçı bir kelime kullandı sonra ben tepki gösterince kıvırdı da kıvırdı. Şimdi de Vettel konusundan tweeti silmiş yine kıvırıyor.

  186. "Malti Tüventi Van Nedir?"

  187. sen demiyorsun, alonso diyor. alonso gelişmemiz lazım dedi zorlamadan gittiği yarışta redbull mercedes ve lotus'a 10'ar saniye taktı. gördüğümü söylüyorum, onun dışında bir derdim yok. alonso araç kötü kötü dediği için ben ferrari hızlıydı diyorum.

    '' ferrari baya baya hızlıydı <strong>bu pistte</strong> benden söylemesi. ''

    diğer konu keşke hızlı olsa, böyle devam etse de şu redbull hegemonyasına son verse.

  188. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    haftaya alonso ve ferrari bahreyn'de ezici üstünlük yakalayacak pist uyuyor ferrari'ye.mekanik veya teknik bir sorun yaşamazsa alonso bahreyn'i kazanır.

  189. şu raikkonen artık atak yapmasını hatırlasın lütfen. döndüğünden beri bi korkaklık, çekingenlik var üzerinde.
    perez olayında perez kadar suçlu durumunda. o virajda dışardan nasıl geçmeyi planladı acaba. bide ısrar edince kanadı hasar gördü. iyi ki yarış kalmadı.

  190. Little Bambi avatarı

    Sezon başıda ferrari öle yavaş böle yavaş, şu takım şöle böle diye sallıyordu. Çoğu tutmadı yazdıklarının. Alayını silmiş olabilir 🙂

  191. Sağduyulu gerçek bir alonso taraftarı tebrik ederim 🙂

  192. Bu arada Metin Mete twitter'da Redbull'un Vettel'e zorla demesi mallık. O fark kapanmaz boşu boşuna motoru harcayacak yazmış. Vettel son anda podyumu kaçırınca da silmiş tweeti. 🙂 Ahahahaha. Bu adam kendini motorsporları otoritesi sanıyor. :)) Ezikliğin bu kadarı.

  193. McLaren'e çok yazık.Kimlerin eline kaldı..Alonso'ya tebrikler, hızlı bir aracı olunca kolay kolay ona direnebilen rakibi olmuyor.Nerde ne yapmasını çok iyi bilen bir pilot.Hamilton yine maksimumu çıkarttı aracından.Kimi'de hasarlı araçla iyi iş çıkarttı.Bu senede şampiyonluk için Vettel ve Alonso çekişmesi izleyeceğiz gibi……..

  194. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    isabet olmuş..güle güle.

  195. Yarışı unutmuşum öyle bi uyumuşum ki.İyi ki de uyanmamışım zaten kesin balıyla kazanmıştır alonso.:)Başka yorum yapamıyorum izlemeyince bu kadar 🙂

  196. daha doğrusu sarı bayrak altında geçiş yaptılarmı göremedim

  197. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Dostum FIA sadece alonso sıkıştırıldığında ceza veriyor bkz Monza 2012 ( 2011 de Vettelin yaptığını alonsunun yapamadığı yarış)

  198. son turlarda uçuşa gecen vettel ve mavi bayrakları istiyorum diyen hamilton harika bir heyecandı. tebrikler alonso, tebrikler şampiyon pilotlar…

  199. hayret, kimse söylememiş.
    red bull, vettel in önünü açmak için webber e bilerek kaza yapmasını söyledi. gözlerden kaçmasın.

  200. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Takrik edici bir çok yorum olduğu halde benim yorumum şaka içerikli olasına karşın vede bunun 5 6 kezdir tekrar olduğunu göze alarak 2009 beri aktif yorumculuğumu sona erdirme kararı aldım.siteye başarılar dilerim

  201. vet ve rai ye sarı bayraklarda drs açmaktan ceza gelecek gibi.20 sn cezası gelirse rai 3 vet 10.olur.sıra cezası gelebilirmi acaba ?

  202. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    bu arada 5-6 tane araç sarı bayraklar altında drs açma şüphesiyle yarıştan sonra inceneleceği bilgisi geçmişti. Bunların içinde vettelde vardı bakalım birşey çıkacak mı?

  203. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    İlk defa alonsoyu tebrik etmek istiyorum çok güzel bir tempo yakaladı Vettel güzel heyecan kattı yarışa Redbull u da taktik olarak tebrik etmek istiyorum bir ara Alonso ya defans yaparak zaman kaybetme dediler sertlerle sürekli iyi turlar atması gerekiyordu softlara geçmeden önce 1 tur önce pit yapsaydı belki podyum gelirdi.Buttonda çok güzle iş çıkardı Webberde güzel puanlar alabilirdi geriden başlamasına rağmen ama lastik kurbanı oldu bu seferde.Massa ise tam bir facia tempo tutturamıyor yarış içerisinde

  204. Bu arada VET WEB RAI BOT RIC ve CHI sarı bayrakta DRS kullanımı için inceleme altında. Podyum değişebilir yani…

    Serhan Acar Twitter

  205. Biz yavaş mı dedik ? Anlaşıldı,bu senenin mottosu "Ferrari hızlı" olarak kabul görmüş.RB7 de 2011'de çok hızlıydı.

  206. Bence bazılarını görmezden görmek gerek,ben cevap vermekten yoruldum bazılarına,top speed ile araç hızlarını karşılaştıranlar var,ne bekliyorsun ki 🙂

  207. 14:30 ….eurosport 2 de…

  208. evet bu şekilde yarışı takip etmekte güçleşiyor. arabalar değil sanki lastikler yarışıyor.

  209. Alonso,Raikkonen,Hamilton,Vettel i 2 takıma yerleştirsinlerde yarışlara heyecan gelsin.Diğer bütün pilotlar eşit.

  210. alonso güzel bir galibiyet aldı. tebrikler. raikkonen startta kirli taraftan kalkmanın dezavantajını yaşadı. araç patinaja düştü ve kalkışta sıra kaybetti. kırık burunla yine de çok iyi bir performans ortaya koydu ve podyumdaki yerini aldı. hamilton bekleneni veremedi. belkide araçtan kaynaklıdır. redbul podyum göremeyeceğini anlayınca işi şova çevirdi. on turluk lastikleri beş turda bitirecek şekilde kullanarak vetteli iyi iş çıkarmış gibi gösterdiler. ama en azından dördüncülük geldi. güzel zevkli bir yarıştı.

  211. kenanın yarışı kaçta bilen varmı??? ve hangi kanalda

  212. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yemin ediyorum bunu düşünmedim değil.

  213. Birileri, birşeyler yapsın artık ve bu lastik rezilligine son verilsin,bu yarışlardan nasıl zevk alınıyo anlamıyorum zaten kimi yanlış anlamadıysam podyumda gerekli cevabı verdi.paul ve tayfası allah belanızı versin.

  214. istediğini görebilirsin. ama hakikat bu.

  215. Ferrari bu hafta sonu açık ara daha hızlıydı diğerlerinden bunun neyini tartısıyosun ya,vettelin yumusak lastiklerle attıgı turlara bakarak cok hızlıydı diyosun.Tebrik ederiz hızlı araçla Alonso kazandı işte

  216. Little Bambi avatarı

    Bianchi yine çok iyi iş çıkardı. Williams'ların 10 saniye arkasında bitirdi. Maldonado bi ara, bu sene kazanabiliriz falan diyordu.

  217. Adamda hırs yok. Çatır çatır atak yiyor. Bir ara takım arkadaşıyla arka arkaya gidiyordu. Button 5.oldu Perez 11.oldu. Perez'in en kötü puan alması lazımdı. Ama adam sıralamalarda vasat. Yarışta da ortalarda yok. Hayır kalan 16 yarışta bu adam çekilmez yani. McLaren olarak zaten seneyi çöpe attık ama bari pilotlar biraz heyecan yaşatsın bize. Perez'le olacak iş değil bu ne yazık ki. Dediğim gibi seneye Vettel ne yapıp edilip takıma katılmalı. Perez'de şampiyon olacak pilot kumaşı yok. Adam bildiğin Sauber'in lastik avantajı sayesinde podyuma çıkıyormuş.

  218. Ferrari'nin yarış temposu çok iyidi Alonsoya da tebrikler.Vettel için ise sadece 1 tur daha erken pite girmek podyumu getiriyordu yazık oldu ama iyi heyecan oldu

  219. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    ferrari'ler hamilton'u geçince farkı açarlar rahat duble yapacaklar dedim fakat Massa'nın trafiğe takılması olası dubleyi önledi. Ferrari açık ara hızlıydı kimse yetişemezdi. Yarış performansı en iyi araç. Hadi massa geç pite girerek trafiğe takıldı, ondan sonra bırakmasını anlamıyorum. Bıraktı mı yoksa yapamadı mı. Bence yapamadı gibi. Di resta'nın arkasına takıldı kaldı. Yarışın en hızlı aracı altında, ilk turlarda alonso'yu geçecek kadar bile hızı da vardı. Neden gerilerde kalınca kafa tutamıyorsun. Tabi lastiklerinde payı var ama tek sen geriye düşmedin.

    Massa gerilere düşünce vasat bir pilot gibi görünüyor.

  220. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonso drs nin aktif olmasını bekliyordu.Lastiklerin yüzünden o turlarda artistlik yapmanın gereği yoktu.Massa fazla aceleci davrandı.Sonra drs açılınca ikisi birden hamiltonu eş zamanlı tokatladılar sabrın sonu dedikleri şey bu olsa gerek.

  221. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Son 12-13 tur varken, telsizden basmana gerek yok dediler, o da basmıyorum dedi 🙂 O arada en hızlı turu atmıştı.

  222. giornata fantastica, giornata fantastica

    grande

  223. sınan matias avatarı
    sınan matias

    arkadaşlar az önce domenicali açıklama yapmış seneye ferrari araç yapmayacakmış. sadece alonsoyu piste sürüyorlarmış.

  224. iyi tut kaçmasın. tabi ki Sıralama temposuna göre dedik. Alonso da sıralamalardan bahsederek bunu demişti. Yoksa os..rarak aracı falan hızlandırmıyor yani.

  225. Tebrikler Alonsoya temiz ve güzel bir galibiyet aldı.

    Öncelikle Raikkonen perezi geçmeye çalısırken perezin yaptığına nasıl ceza verilmiyor aklım almıyor.Raikkonen perezin soluna çıktıgında artık orda boşluk bırakmak zorunda.FİA ne diyor ''her zaman bir araba boşluk bırakmalı'' Perez bu kurala uymadı ve Raikkonenin ön kanadına zarar verdi buda bize downforce kaybettirdi.o ufacık kırık bile araçta çok büyük etkiye neden oluyor.

    Raikkonen hatasız ve çok iyi sürdü.Hamiltondan her zaman hızlıydı ancak son pit stoplardan sonra neden arayı açamadı anlamadım.Redbullun Vettele uyguladığı strateji boşa çıktı.sıra kazandı ancak belkide galibiyet mücadelesi verebirdi.Yarış çok karıştı ilk pit stoplarda Grosjean Raikkonenin arkasındaydı ne olduda bi anda okadar geriye düştü orayı anlamadım.

  226. haberdeki yoruma bakmama gerek yok yarışı izledim ne olduğunu gördüm.

  227. içimi acıtan pitten başlattıkları adamı sırf ağlakın önüne çıkmasın diye ilk turda pite alıp sonrada sanki str emir verip yolunu kapattırarak kanadını kırdırıp pite alıp lastiği takılmayan webberin bu hali nedir.ben olsam aracı pit duvarına sürerdim.lan vettel ne şanslı lastik keşke ön kanadına isabet etseydide malezyanın acısı çıkardı ne diyeyim.perez süremediği için rezil oluyor webberde iyi sürdüğü için.adalet yok.

  228. Tebrik etmeyi bilenlere laf yok zaten.Ama bazıları tebrik etmiyor,sadece araç hızlı diyor.Kimi ve Vettel Toro Rosso ve Williams ile yarışıyor zaten.

  229. Vettel drs açtığından inceleme altında. bu arada alonso nerede "I am not pushing" dedi? kaçırmışım?

  230. doğrusu yarış ayarlarıyla bile sıralamada bu kadar hızlı olabiliyorlarsa, ferrari baya baya hızlıydı bu pistte benden söylemesi.

  231. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    değil mi 🙂
    vettel in olmadığı her tablo güzel :)))

  232. Vettelin yumuşak lastiklerle hızlanacağı belliydi asıl yarış temposuna bakman gerek son turlar harici hep hızlıydı ferrari.Biz tebrik etmeyi bilelim sizde aracın hızlı olduğunu

  233. yarış sonu demeçleri alonso: aracım 1 sn geride olmasına rağmen kazandım buda bnm en iyi pilot oldumu gösterir hahaha 😀

  234. Gayet güzel bir yarıştı. İlk 3'e tebrikler. Alonso ve Ferrari oldukça hızlıydı, trafikten az etkilenmesi Alonso'nun çok işine yaradı. Kimi az hasarlı kanadı ile lastiklerini koruyup gayet iyi iş çıkardı. Kimi için kırılma anı onu iyi bir stratejiyle Hamilton'dan önce pite almaları oldu. Webber'e yazık oldu yine. Ricciardo 7. olarak harika bir iş çıkardı.

  235. Ferrari ile 5. sıradan çok iyi bir kalkış yapan ve takım arkadaşı Fernando Alonso'yla birlikte Lewis Hamilton'u geçmeyi başaran Felipe Massa, ilk pitlerde trafiğin ortasında kalınca oradan kurtulmayı başaramadı ve ancak 6. olabildi.

    ahh bi de haberi okusanız

  236. O dün Ferrari yarış ayarı yaptı deyince karşı çıkan arkadaşları da görmek isterim burada.Gözlerinin önündeki şeyi sırf Ferrari'ye inat olsun diye reddediyorlardı.

  237. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bırakın hangi araç hızlıydı muhabbetlerini de tebrik etmeyi bilin.Ferrari hızlıydı da lotus yavaşmıydı.Kırık ön kanatla ve delik burunla 40 tur boyunca süren ve yarış sonunda sadece 10 saniye fark yiyen lotusa ne demeli.Rainin aracı sağlam olsaydı ve startta yer kaybetmeseydi yarışı kazanma olasılığı yüksekti.
    Peki vettelin aracı yavaşmıydı?.1 tur daha olsa yarışı 2. bitirecekti.

  238. gerçekten mutlu harika bir podyum

  239. yumusak lastikler 7-8 tur dayanıyo en fazla eğer 1 tur önceden alsaydı vetteli pite yine podyuma çıkardı

  240. İlk 3'e tebrikler.Alonso çok iyi yarış çıkarttı.Ferrari yarış hızında şuan herkezden önde.Lewis elinden geleni yaptı onu podyumda görmek yeterli benim için en azından galibiyet mücadelesi veremiyorsak iyidir podyum 🙂

  241. Perez bu form grafiğini sürdürülürse seneye şutlarlar ama yinede bi Barselona sonraki form grafiğini görmek lazım.

  242. Vettel son pit stop'unu 2 tur önce yapabilirdi..Riske girmeye değerdi.Belkide 2.lik gelebilirdi..

  243. Tebrikler Jules

  244. sınan matias avatarı
    sınan matias

    raikkonen çarpmadı perez yer bırakmayınca ancak kendini kurtarabildi.perez ceza almalıydı.

  245. Little Bambi avatarı

    Ferrariyi tutuyorum ama iyi güldüm :)) Allah da seni güldürsün. Arkadaş 0.3'ü sıralamadaki farka göre söyledi heralde. Yarış temposu ve lastik kullanımı bakımından ferrari en iyi araçtı bugün.

  246. 0.3 saniye derken sıralama performansından bahsediyorsun dimi.yarış temposunda Ferrari en hızlı takımdı bugün.

  247. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    i'm not pushing…

    Koptum burda.. Helal olsun Aslanım sana. Hem çok güzel geçişlerin için, hem hatasız yarıştığın için. Özlemiştik seni orda görmeyi. Bu sene Ferrari aracı iyi çalışıyor gibi gözüküyor. Zaten Alonso'da telsizden gerekli teşkkürleri yaptı takımına..

    Lewis'in geçişleri de çok harikaydı. Podyumda olduğu ve son anda Vettel'e yerine kaptırmadığı için ayrıca sevinçliyim.

    Ferrari lastiklere iyi baktı kanımca, daha doğrusu Alonso daha iyi baktı gibi Massa'ya oranlan.

    Massa yine vasta bağladı, daha da düzelmez artık. Her sene ilk 1-2 yarışta biraz görünüp ondan sonra kayboluyor ortadan. Puan puandır tabi ona da şükür ama yine Alonso'nun rakiplerinden bişey çalamadı. Zaten her türlü sadece Alonso'ya defns yapar bu adam, diğerlerine gel geç diyor adeta. Sevmiyorum…

    Kimi'de iyi idare etti yarışı, geriye düşmesine ramen iyi iş çıkardı. Başladığı yeri korudu.

    Sarı bayraklar altında geçiş yaptıklarında bakalım ceza gelecemi Vettel ve diğerlerine..

    İyi bir yarış oldu, geçiş boldu, zevksiz geçmedi. Özellikle Alonso'un Vettel'i pist üstünde 2 kere geçmesi çok güzeldi..

    İnşallah sene boyu böyle olur, özeldiğimiz şampiyonluk artık gelir.

  248. 15 tur önce pite girse bırak yarışı kazanmayı puan alması bile zor olurdu.O lastikler en fazla 5-6 tur dayanıyor. Önden başlayan isimler zaten 5-6 turda hemen pite girdi. Koskoca şampiyon takımın teknik elemanları bunu akıl edemiyor öyle mi?

  249. Teşekkürler Ferrari Teşekkürler Massa/ALonso

    başka bişey yazmaya gerek yok

  250. Pistin en iyisi olan Alonso'mu unutmuşum. HELAL OLSUN SANA ALONSO !!

  251. ama bnm aracım cok yavaş tamamen kendim itekleyip kazandım cok iyi bir pilotumya

  252. 15 tur önce girseydi dördüncü bile olamazdı. yumuşak lastikler çabuk tükeniyor çünkü. üstelik son pitten sonra on tu gidecek lastikleri beş turda bitecek şekilde kullandı. arayı kapatması bu şekilde oldu.

  253. valla gerçekten çok akıllısın. o yumuşak lastikleri o kadar aşırı zorlayarak 15 tur dayandırabilecek miydi? o lastikler o kadar zorlamayla ancak 5-6 tur giderdi, tam zamanında da pite aldılar zaten. 1-2 tur sonra 1-2 saniye düşmeye başlayacaktı.

  254. He lastikler o kadar dayanacaktı zaten,bazen ne izlediğinizi merak ediyorum sizin!

  255. sınan matias avatarı
    sınan matias

    bence ferrari en az 2 saniye yavaştı.senin dediğin gibi olsaydı alonso herkese tur bindirirdi.

  256. Felipe Massa avatarı

    Vettel 15 tur önce girip yumuşak lastik taksaydı 6 veya 7 tur sonra mecburen sert lastiklere geri dönerdi softlar en fazla 6-7 tur idare ediyor

  257. Bravo be bravo ! Helal olsun Ferrari ! Açık ara en hızlı araç Ferrari.Bu süper.

  258. Yumuşak lastikler en fazla 10 tur dayanıyor kasmazsan. Bilgisiz olan adamlar değil yani 🙂

  259. ufuk kalender avatarı
    ufuk kalender

    bravo alonso

  260. Lastik 1 şampiyonası devam ediyor. Herşey lastik üzerine kurulmuş. Pilotlara telsizden sürekli stratejiden bahsetmeleri zorlama demeleri gerçekten üzüntü verici. Pist üzerinde atakları genelde lastik avantajına sahip pilotlar yaptı.

    Gelelim yarışa. Alonso çok iyiydi. Ama Ferrari'de hızlı bir araca sahip. Mercedes yarış performansı olarak kazanacak kadar iyi değildi. Raikkonen yine lastikleri iyi kullandı ve podyuma çıktı. Vettel elinden geleni yaptı. Son 5 turda harika zorladı ama geçemedi. Belki de DRS bölgesine çıkmadan önceki virajda apexi kaçırmasa podyumda olacaktı. Button elinden geleni yaptı. Yumaşaklara geçince ne yazık ki ufalanma sorunu başgösterdi ve hızlanamadı ama hızlansa dahi. 5.likten öteye geçemezdi.

    Perez'e dünde değinmiştim ama ne yazık ki hayal kırıklığı çıktı. Açıkçası ilerisi için ümitte vermiyor. İki Toro Rosso'dan aynı anda atak yerken gerçekten sinirlendim. Önümüzdeki sene için ne yapıp edip Vettel alınmalı. Perez'le olacak iş değil bu. Ne yarışta ne sıralamada iyi. Düm düz bir pilot. McLaren adeta Button'la yarışıyor.

  261. 15 tur ? Oooooo. uçmuşsunuz siz hardlar bile 22 tur süründü. 2 tur sonra o lastikler bitecekti. Ama yine de 1-2 tur önce alabilirlerdi.

  262. sıralamada da yarışta da çok küçük farklar vardı, yarışın ilk bölümünde massa alonso'ya atak yapmaya başlayınca birden massa'ya bişeyler oldu. ne oldu acaba? çok ilginç.

  263. Little Bambi avatarı

    Sorma , hiç kafa yok bunlarda(!). 15 tur önce girse , 15 tur 1.36'lı tur atacaktı.. tur bile bindirirdi alonsoya..

  264. Çok iyi yarıştı gerçekten Alonso açık ara herkesten hızlıydı. Zorlamıyorum dediği halde o turda en hızlı turu elde etmesi güzeldi. Vettel 3 turda 11 saniye farkı inanılmaz kapattı ve gerçekten yazık oldu 😀

  265. sebastian vettel 15 tur önce pite girseydi yarışı kazanabilirdi horner ve neweyy nasıl bu kadar bilgisiz oluyor anlamıyorum 5 tur kalmış adamı pite alıyor sinirlenmemek elde değil

    kimi ve hamido da iyidi bugün alonsoya da tebrikler

  266. 0.3 sn yavaş araç, ve Alonso kazanır. olay bu. mükemmmmel yarıştı ve herkesi pist üsstünde geçerek, lastikleri mükemmel götürerek trafikten kendi çabasıyla kurtularak, massayı ezerek birinci.
    Massa Alonsoyu önünde görmediği her zaman yaptığı gibi kabiliyetini gösterdi. Artık sabır taştı.
    Raikkonen ve Vettel ve Button da çok iyiydi
    Bu arada Hamilton geçen senelerde Alonsonun söylediklerinin aynısını söyledi. 3. olduğumuz Şanslıydık dedi. Garip geldi çünkü Alonso o zamanlar en iyi 5. başlıyordu.

  267. Alonso ve Ferrari'ye tebrikler. Alonso trafiklerden çok hızlı kurtulmasının ekmeğini yedi. Trafiğe takılan gümledi. Malum lastikler. Massa'nın ilk pit stopunu bir tur sonra yapmak zorunda kalması işini bitirdi. Mercedes kazanır diyordum ama pole Hamilton kaynaklıymış, araç değil 🙂

    Webber'e yine yazık oldu. Gerçi kaza kendi hatasıydı. Orada yer vardı da girecekti sanki 🙂 Raikkonen de fazla aceleci davranınca çarptı. Esteban çaylaklığını yaşıyor. DRS açınca aracının o kadar hızlanacağını tahmin etmemiş. Sutil'e yazık oldu.

    Di Resta kendisi için iyi bir yarış çıkardı ama herkes için kabus oldu. Pitten çıkanlar kendilerini hep di restanın arkasında buldular.

  268. I Love you FERRARİ <3

  269. Alonso,Raikkonen ve Hamilton a tebrikler. Perez Mclaren pilotu değil.Sezon 4 şampiyon pilot arasında geçecek ve takım arkadaşları iste hiçbir varlık gösteremeyecek gibi duruyor.Mclaren dahil olursa ordada yine aynı durum geçerli olacak

  270. Little Bambi avatarı

    Button'a da bir parantez açmak gerek. 2011'deki Alonso rolüne Button girecek sanırım bu sene. Bu araçla her yarış 5. lik çıkartsa iyi sonuçtur. Perez ….. …… …………………………. Fatal error. Mclaren tarihinin en kötü kararlarına imza attı bu sene. Umarım kısa sürede toplarlar. Pereze değil , Button'a acıyorum..

  271. ferrari'nin ileri düzeyde fakir edebiyatı yaptığının kanıtıdır bu yarış..Pistteki tüm araçlardan daha iyi bi araç ve 3 yıldır kaybedilen takımlar ve pilotlar şampiyonluğu

  272. bu kadar iyi bir araçla bu kadar kötü sonuçlar alan bir massaya ne diyeceksiniz? Yarış performansı sadece araca ait değil. motivasyonu da unutmayın.

  273. Vettel'in attığı son turlarda, aracın ve yeni lastiklerin farkının ne kadar belirleyici olduğunu görmüş olduk. O konumda griddeki çoğu pilot aynı turları atardı, ama yine de tatlı bir heyecan yaşattığı için Vettel'e teşekkürler.

  274. Çok iyi yarış oldu bu hafta acık ara en hızlı araç ferrariydi ve yarışada yansıttı.Massanın ilk pistlerden sonra neden bu kadar yavaş kaldığını anlayamadım doğrusu,Sebastiana gelince gerçekten cok iyi yarış cıkardı podyumuda haketti o son turu neydi ya öyle 1 tur daha olsaydı hamiltonu her türlü geçerdi 🙂

  275. Little Bambi avatarı

    Ferrari ve Alonso'ya tebrikler.. Açık ara en hızlı araçtı..

    Raikkonen hasarlı ön kanatla çok iyi gitti, Hamiltona da tebrikler.

    Geçen yıllarda Shumi'yi bulan aksilikler nedense Rosberg'i bulmaya başladı.

    Ve son olarak Pirelli ; senin yapacağın lastiğe sokayım..

  276. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    büyük yarıştı perez i mclarene alan a acıyorum ben adam sürmeyi bilmiyor daha bide ceza almadı raiyi pist dısına yitti kanadını kırdı buna ragmen yarışı 2. bitirmek çok büyük başarı yarışın sonu nefesleri kesti

  277. alonso araç kötü araç kötü diye diye zorlamadan gittiği halde lotus, mercedes ve redbull'a 10ar saniye taktı yanarım yanarım ona yanarım. alonso bıraksın bu işleri. gayet hızlı bir aracı var gayet açık.

  278. Dün dediğim oldu.İlk virajı kazasız belasız atlattık ve yarışı rahat kazandık.Kimi kırık kanatla çok iyi iş yaptı.Hamilton da tam açıklamalarına uygun yarıştı,galibiyet mücadelesi (!) verdi :))) Vettel'in o son anda attığı en hızlı tur da neydi öyle ?

  279. İşte görmek istediğimiz podyum tablosu budur 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir