Vettel, Red Bull'un Lastik Stratejisini Savundu

yazar:

kategori:

Red Bull, sıralamalarda Vettel’i sert lastiklerle piste çıkardı ve podyum mücadelesine girişmedi. Bu yüzden Vettel yarışa sert lastiklerle başlayıp en sonunda yumuşak lastiklere geçti ve kıl payı podyumu kaçırdı.

Vettel “Bugün stratejimiz çalışıyor gibiydi. Startta temiz turlar atmamızın hayati olacağını biliyorduk ancak bunu başaramadık.”

“Nico’nun ve bir başka aracın arkasında kaldık. Bu da lastikler için kötüydü. Doğru dengeyi bulmak zordu.”

“Galibiyetin mümkün olduğunu düşünmüyorum. Fernando burada çok hızlıydı. Stratejiye bakarsanız temiz havada başlayıp temiz havada bitirdiler. Ben temiz havada yarışamadım.”

“Kimseyi suçlamıyorum. Arkadan başlayınca böyle şeyler oluyor. Adil olalım. Fernando çok hızlıydı. Ancak antrenmanlara baktığınızda ulaşılamayacak kadar uzakta değildi.”

“Başlangıçta daha fazla temiz tur atsaydık bizim de şansımız olurdu.” 

“Yarışın sonunda takım öndekilerle büyük fark olduğunu söylediler ancak arkadaki araçlarla da fark vardı.”

“Pitten sonra uzun düzlüğe geldiğimde Lewis’in U virajında gördüm ve çok uzakta olduğunu düşündüm. Ancak lastiklerde daha fazla performansa sahiptik.”

“Sonunda geçemediğimiz için biraz üzgünüm. Bir kaç viraj daha olsaydı bir şeyler deneyebilirdik.” dedi.

 


Yorumlar

“Vettel, Red Bull'un Lastik Stratejisini Savundu” için 23 yanıt

  1. vettel bugün güzel bir yarış çıkardı ya arkadaşlar başka yarışı izledi yada ben fazlada geçiş izledik tek hataları 53 turda girecegine 50.turda girseydi pit stopa en azından 2.olabilirdi güzel bir yarış izledik.mersedesin en iddaalı oldugu çin gp de 3.olması yine mersedes eski hamam eski tas dedirtiyor insana lewis şumiyi daha çok anlayacak.

  2. ne komplosu? olabilecek tüm sorunlar bu hafta sonu webber'i buldu. tamamiyle şanssızlık.

  3. fotoğrafın çok iyiymiş 🙂

  4. Felipe Massa avatarı

    şu konuda haklısın lastik 52 de değilde 51. turda takılsaydı Vettel Raiyi bile zorlardı belkide geçerdi ama sende şurada saçmalıyorsun Vettelin yumuşak lastiği her tur 1 sn yakın performans kaybı yaşadı Hamilton da yaşadı ama Vettel kadar değil yumuşak lastik en ideal 51.turda takılsaydı iş görürdü 50. turda taksalar o performansta yumuşak lastikler (Vettel son 4 turu sıralama temposunda zorlayarak aracı kullandı) elinde kalırdı son 4 tur Vettel ile Hamiltonın tur zamanları :
    53. tur Vettel: 1:36.808
    Hamilton: 1:40.108

    54. tur Vettel: 1:37.256
    Hamilton: 1:40.279

    55.tur Vettel: 1:38.211
    Hamilton: 1:41.346

    56. tur Vettel: 1:40.050
    Hamilton: 1:41.940

  5. Çamur at izi kalsın mantığında insanlar işte..

  6. iyi de son turda vettelin hızı öndekilerle aynımıydıki sen bi tur erken taksalar gene geçemezdi diyorsun?gerçekten arkadasım o lastik 1 tur daha değil 3 tur daha taşımazmıydı..çok saçmalıyorsun bazen.son turda 4 saniye hızlı olan lastik en az 4 tur daha en hızlı olur

  7. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Sen fark görmek istiyorsun onun için böyle görüyorsun bazılarıda bu nerden çıktı deyip şapkasını falan atıyor sağa sola senmi iyi biliyorsun şimdi alonsomu daha iyi biliyor kimin daha iyi olduğunu durumu sıradanlaştırmaya çalışıyorsunuz hepiniz ama bu adam griddeki en iyi en başarılı pilot kardeşim sen anca hayal kur.

  8. kimin yarışı hangi gözle izlediğini ve hangi duygulara sahip olduğunu duyduk işte bazılarının seyir zevkine bakış açıları.

    tebrik edin olsun bitsin büyük erdemdir.

    mazeret üretmeden de daha hayırlı.

  9. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    yarışta geçiş yapılabilmeye uygun sadece 2 yer var biri arka düzlük diğeri start-finish düzlüğü.redbull'un top speed'te çoğu yarış en geride olduğunu biliyorsundur zaten biraz mantık vettel nasıl geçsin önündeki araba ondan fazla hız yapıyorsa derler insana.sırf laf olsun diye eleştirmeyin herhangi bir pilotu.

  10. Bazıları'da muhteşem pilot startta kalkıp ilk virajda arkadan dalıp kanadına zarar verip çakıl havuzuna gömülerek yarış dışı kalacak kadar.

    Vay yavrum vay ne günlere kaldık be İnsan bu kardeşim insan insan robot değil hepside hata yapabilir vede yapmıştırlar da 2013 Malezya biraz aceleci davranmasa oradan çıkacak ama nerede insan işte. Vettel bu gün hata yaptı son tursa yapamaz mı yapabilir gayet doğal. Fernando şampiyonluk savaşı verirken 2010 son yarışta pist dışına çıktı durdu olur böyle hatalar. Bu demek değildir ki kötü pilot vasat pilot her pilot bir yarış bir şeyler öğrenir. Efsane Michael Schumacher 7 kez dünya şampiyonu her yarış bir şeyler öğreniyorum derdi Efsaneyi efsane yapanlardan biride bu görüşüdür. Michael hiç hata yapmadı mı yaptı hemde bizlerin basit gördüğü yapamaz mı tabi ki yapabilir İnsan sonuçta.

    Neyse uzatmayayım biri birine laf atmaya çalışıyor biri diğerine ellerine ne geçiyorsa. Vetteli karalayın bu adamın 3 kez şampiyon olduğunu değiştirmez Alonsoyu karalayın bu adamın Renault fa 2 kere şampiyon olduğunu değiştirmez.

  11. Parmak çocuğun ne kadar muhteşem bir sürüşü var hep beraber gördük..

    önündeki sauberi ancak pittde lastik değiştirirken geçebildi işte hız pit stop hızı hepsi o..

    birde taktik demezlermi trajikomik.

  12. matematikçilere saygılar avatarı
    matematikçilere saygılar

    Matematiğin iyiymiş.9 2 den büyüktür. Ama arkadaki 9 adamı geçmekle öndeki 2 adamı geçmek bir değildir.

  13. 24 başlayıp 3. olmakla 15. başlayıp 1. olmak arasında fark var. esas problem en öndeki 3-4 aracı geçmek zaten, gerisi hikaye. redbull herhangi bir yarışta 24. başlasın ilk 5'e girebilecek bir araç. abu dhabi'de de habire güvenlik aracı girdi orası ayrı konu.

  14. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Sana şöyle cevap vereyim : Diyelim 15 Başladı 1 inci oldu = 14 Sıra Abudhabi 2012 24 – 3 = 21 Sıra konuşuyorsun bari sonunu düşünerek konuş.

  15. Bahreynde ferrariden duble bekliyorum artık. Şu 3 haftalık yeni ara öncesinde duble ilaç gibi gelir. Webber bundan sonra hem vergneye hem Vettele düşman. Büyük ihtimal hafta içinde ipler kopar red bull yedek sürücüye kalır 🙂 🙂

  16. Henry Crazy avatarı

    Bu adamı Ferrari'ye gelse bile sevmem gibime geliyor.

  17. Yanlışlıkla cevap oldu

  18. Sadece 1 tur erken pite çağırsalardı herşey harika olacaktı.Sezon uzun hem Çin RBR'ye uymuyordu yine de iyi sonuç.

  19. elinde olağanüstü bir lastik+araç avantajı varken drs düzlüğünden önceki virajda hata yapacak kadar muhteşem…

  20. Daha ne yapacaklardı zaten ? Yapılabilecek en iyi taktiği yaptılar.Yumuşakları 1 tur erken taksalar bu sefer de lastik biterdi,yine geçemezdi Hami'yi.Trafiğe de neredeyse hiç yakalanmadan bitirdiler yarışı.3.lük ekstra olurdu,4.lük gayet iyi sonuç.

  21. forza Alonso avatarı

    Vettel muhteşem pilot öyle mi bak bakalım Vettel 15. ya da 10. başlayıp kazandığı yarış var mı ???

  22. bu mu muhtesem??gulerim sana

  23. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Aslanım benim ya muhteşem bir pilotsun sen muhteşeeem

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir