Hamilton: "Henüz İstediğimiz Yerde Değiliz"

yazar:

kategori:

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Hamilton, ilk bölümde Ferrari sürücülerine geçilmekten kurtulamadı. Hamilton, uzun yarışın sonunda ise 3. olarak podyuma çıkmayı başardı.

Hamilton “Nerede kaybettiğimizi gerçekten bilmiyorum. Bugün genel performansımız yoktu ve araçta belli noktalara odaklanabiliriz.”

“Bazı güncellemelerimiz vardı ve çalışmaya devam etmemiz lazım. Zaman kaybettiğimiz alanlarda çalışmamız, o alanlara odaklanıp gelişmemiz lazım.” dedi.

Buna rağmen Hamilton, Çin’de kazandığı podyumdan memnun.

Hamilton “Kazanmayı tercih etsem bile üçüncülükten oldukça mutluyum. Raikkonen ile Alonso yarışta bizden hızlıydı. Kimi’ye biraz baskı uygulasam da geçmeyi başaramadım.” dedi.

Süspansiyon sorunu nedeniyle yarışa erken veda eden Nico Rosberg “Çok fazla önden kayma sorunu vardı ve pitlerden sonra durum daha da kötüye gitti. Ön tekerlek viraj içlerinde çok fazla titremeye başladı.”

“Kontrol için pite geldim ancak sorun devam etti ve yarışı bıraktım.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Lewis son dönemlerde oldukça olgunlaştı.hakikaten bazen sempati duyuyorum ona.F1 gridinde en sevmediğim pilottu eskiden.

  2. lewis ve melekleri, alonso ve hamilton'u bu konuda çok taktir ediyorum. yardıma ihtiyacı olan insanların olduğunun farkındalar. gridde var baya kişi tabii ama bu ikisi bu konuda daha iyiler.

  3. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    )))))

  4. Bu aptal Ron Dennis inat etmeyip 2007 de ALonso nun yanında pişmesini sağlayıp sonra önünü açsaydılar şimdi ALonso da Hamiltonda daha fazla şampiyonluk yaşamış olacakdı.McLaren de daha fazla şampiyonluk almış olabilirdi… Ron Dennis, iyi bir start alıp iyi yarışan araca benziyor ama iyi bir bitiş yapamadı.Tıpkı Haiknen in son 500 m de patlayan motoru gibi sürekli bitiş öncesi altına verdi.Bu durum Senna-Prost zamanında da aynıydı son haddedeki Kovalinen_Hamilton ilişkisindede aynıydı.

  5. Schuminin aracını kime verecekler diye merak ediyordum bunun cevabı belli oldu 3 de 2:) Hemde 3 yıl boyunca bir elin beş parmağını geçmeyecek kadar arıza yaşayan rosberg in sıkıntılarını gördükten sonra.Ayrıca takım birinci pilotunu en baştan seçmişti zaten geçen haftaki takım emri ve bu hafta hamilton podyum aldıktan sonra özellikle brawn tarafından gerekirse takım emri verebiliriz demeci zaten takımın birinci pilotunun kim olduğunu göstermekteydi.Bundan sonra rosberg daha çok problem yaşar.Bütün bunlar rosbergin hamiltondan iyi pilot olduğunu göstermez.Bu başka bir konu.Ancak hamilton şampiyon bir pilot olarak yaşının genç olması yetenekleri göz önüne alındığında takım hamiltondan yana doğal bir tercih kullanmıştır mesele bu.Schumininde yarış performansı rosbergden geri de değildi ama rekabet edebileceği sağlamlıkda bir aracı yoktu.Hamilton potansiyelini ortaya koyabilecek sağlamlıkda bir araca ve takım tarafından birinci pilot seçimindeki avantajlara sahip yolun açık olsun hamilton.
    Rosberge de hiç acımıyorum o haksız rekabette kendisini kaf dağının tepesinde görüyordu simdi aynı duruma düstü demekki arac sıkıntılı oldumu hiç bir sey olmuyormuş…

  6. Takım deil ama lewis hakettiği yerde.Adam her şartta hızlı.Bu sene bir çok kez pole alabilir ama Mercedes in senelerdir çözemediği yarış hızı ve dolu depolu lastik kullanımı sorunu varken yarış kazanma şansı az.

  7. rosberg konusunda, geçen senelerde schumacher taraftarı arkadaşların savunduğu ve dikkat çektiği bir konu vardı; schumacher'in aracının neden bu kadar çok arıza verdiği.. ben de buna inana grubun içindeyim, ama şu 3 yarıştır rosberg'in başına gelenler bu düşüncenin ne kadar yerinde olduğunu ispatlar gibi.

    3 senede 3 arıza vermeyen rosberg mercedes'i, 3 yarışın ikisinde arıza çıkarıyor, diğerinde de takım emri yiyor. sanırım schumacher taraftarlarının senelerce şaç baş yoldukları konu, başka bir araç ve pilot kılığında geri dönmüş gibi. bu kadar tesadüf olmaz. oldum olası ross brawn'ı sevmem, onun bulunduğu yerde de her türlü hinliği beklerim. mercedes'in bu adamdan kurtulması herkesin selametine olacaktır kanımca.

    hamilton tarafına gelirsek, mercedes'in neden schumacher'in ardından bir dünya parayı bayıp hamilton'u aldığı çok açık. gerçekten çok hızlı, akıllı ve her şartta rekabetçi.

  8. anlamadığına göre senin dilinde yazılmamış. o zaman ilgilenme. anlayanlar var

  9. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    What do you say dostummmm ?

  10. keser ve sap döndü işte. şimdi anlat istediğin kadar derdini kimse anlar mı? "Altında pol alan araç var yazıklar olsun, Mercedesi başarısızlığa alıştırıyorsun" demek, birilerinin yaptığı gibi çok yerinde olurdu. böylece biz de kendi pilotumuzu daha iyi savunabilirdik (!)
    ama dur, biz o kadar anlayışsız değiliz. aracı üst seviyede sınırda kullandığını fark ettik. tempo düşüklüğü araçtan kaynaklandı. sen çok iyi sürdün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir