Raikkonen, Perez ile Olan Kazasında Az Hasar Almasına Şaşırmış

yazar:

kategori:

Yarışı 2. tamamlayan Fin pilot, ilk lastik dğeişimi sonrasında Perez’in arkasına geldi. Raikkonen, 5. virajda Meksikalı pilotun dışına çıktı ve 6. virajda geçmeyi planlıyordu ama ikili temas yaşadı. Bu temas sonrasında Raikkonen’in aracının burnu hasar aldı; yarışın sonuna kadar bu burunla yarıştı.

Tecrübesiyle yarış dışı kalmaktan kurtulan Raikkonen: “3. virajdan daha iyi bir çıkış yakaladım ve bana yeterince boşluk bırakacağını düşündüm. Ama o beni pistin dışına itti.”

“Ondan kaçmaya çalıştım ama çim alan ve bordüre yakalandım. Bordür beni kurtardı; orada tutunma elde ettim. Yavaşlayamazdım ve arkadan ona çarptım”

“Beni görüp görmediğini veya olayın nasıl olduğunu bilmiyorum ama ondan kaçışım mümkün değildi. Yanındaydım ve yol bitmişti.”

Lotus pilotu, hasarlı burnun yarış için değiştirilmesini istediğini de belirtti.

Raikkonen: “Değiştirilmesi istedim. İlk pitstopta kanada baktılar ve muhtemelen uzun süreceğini düşündüler”

“Bilmiyorum. Araç yine de iyiydi.”

Raikkonen, hasarın etkisinin çok büyük olmadığını dile getirdi.

Raikkonen: “O kadar fazla hasar olmamasına şaşırdım; çünkü (Perez’e) çok sert çarpmıştım”

“Daha fazla sorun çıkmamasına da biraz şaşırdım; sadece biraz fazla önden kayma vardı; bir de bu kaza sonucunda ön lastiklerim çabuk bitti.”


Yorumlar

“Raikkonen, Perez ile Olan Kazasında Az Hasar Almasına Şaşırmış” için 42 yanıt

  1. kiminin hız olarak bi sorunu yoktu.sıralamalarda david i genelde geçerdi.yarışta dayanıklılık problemleri geldi hep kiminin başına

  2. olur olur hepsi olur kafanı yorma bir gün kral olursun mümkünmü evet kralım ! ya ya ya şa şa şa 🙂

  3. puan olarak tatmin olmadıysan sıralama sonuçlarına da bak. yine barrichello hulk'un önünde.

    hulk pol aldığı yarışta kuru pistte attı turunu. millet yaş pistte nasıl yapsın aynı turu. piste çıkma zamanlamasından başka değil. binde birlik bir piyangodan başka birşey değil o pol. zaten pol aldığı yarışta da 11. oldu puan bile alamadı.

    şu barrichello button konusunda yaptığın açıklama daha da beter. button ilk 6 yarışı kazanmış sonra ne yapmış bilmem ne. adam ilk 6 yarışı kazanmış mı? kazanmış. barrichelloyu yenmiş mi? yenmiş. barrichello koca sezonda kaç yarış kazanmış, 2. sadece 2 ee? daha ne. son yarışlarda puan alamamış olsun, bu yüzden gelip barrichello daha iyiydi mi diyeceğiz? iyi başlangıç yapsaymış. ayrıca, sezonun ikinci yarısında barrichello iyi falan da değildi. button yine daha iyiydi. merak ediyorsan azıcık araştırıp bak.

    o pol aldığı yarışta 2. nin derecesi vettel, redbull, 1 saniye geride hemde. bunun yetenek olduğunu mu sanıyorsun hakkaten? hulk'un 1 saniye daha hızlı tur attığını mı sanıyorsun. sanma.

  4. Burada error vermişsin royalim. O beğenmediğin hulk williamsa 5 yıl aradan sonra pole getirmiştir. Barichello'nun tokatladığı falanda yok. Nereden çıkardın? puan olarak önde olan her pilot dominant bir üstünlük mü kuruyor? hayır. 2009'da gp2 şampiyonu olmuş bir adamdan bahsediyoruz. Buttonun barichelloyu tokatladığıda izafi bir görüş. İlk 7 yarışta brawn'dan aldığı gazla 6 galibiyet alan adamla kötü dediğin baricello son 3 yarışa kadar şampiyonluk yarışı verdi tokatlama yok. Geri kalan 10 yarışta bir kez bile birinci olamayan pilot kimi tokatliyor allasen 🙂 Hızlı otomobili altına koymayınca, adam 10 yarışta galibiyet alamamıs. Çünkü 7. yarıştan sonra red bull hızlanmış ve onlara karşılık veren adamın adı barichello olmuş. tabi sezona iyi başlangıc yapmanın kaymağını yemiş button.

    Hulkenberg 2010'da yarışmaya başlamış ve pole bile almış williamsla hâlâ neyi tartışıyorsun? Button süper hızlı brawn gp ile 2009da 7 pole almış bu adam kötü williamsla pole almış. Button temiz süren pilot ama hızlı pilot değil. İddia ediyorum macaristan hariç yarış bile kazanamaz bu sene. Oysa geçen yıl aynı konumda olan ferrari ile yarışlar kazanan bir alonso vardı.
    Perez hulktan iyi bir pilot değil ama şimdilik tabi. Yaşıda genç 23 yaşında. 25 Yaşında belki hulktan daha iyi pilot olur. Su an dahi buttonla kafa kafa'ya bir pilot. Sadece mclaren aracı onun stilinden biraz uzak, temiz sürüşe meyilli. Ispanyadan itibaren düzenli olarak buttonu geçeceğini düşünüyorum isteyen herkesle iddiaya girerim.
    Sutil konusunda biraz yanılıyorsun sutil adam gibi sponsor bulamadığı için 1 sene ara verdi. Malum pistte o sene 4 tane alman vardı. Almanlar hangi birine sponsor bulsun? 5. ekstra külfet.
    Kobayashiyi tokatlayan bir perez yoktu kobayasii kendini tokatladı her iki yarışta bir kazaya karışarak. Yada yarış tamamlayamayarak.

  5. Henry Crazy avatarı

    Perez Hulktan bence de daha iyi pilot.

  6. Henry Crazy avatarı

    Perez bence iyi pilot.Raikkonen'de ilk Mclaren'e geldiğinde Coultard'ın arkasında kalıyordu.Aslında Perez ile Raikkonen'in şu ana kadarki kariyerleri benziyor.Rai 2.yılında Mclarende ilk pol ve ilk zaferini elde etmişti.Perez neler yapacak göreceğiz.

  7. tesbit değil tespittir o.

    hulkenberg neye göre button'a fark atıyor? button'u ne sandın? şamar oğlanı mı sandın? hulkenberg daha birşey değil heyecan yapma. bir özelliği yok. hulkenberg di resta sutil barrichello bunlar aşağı yukarı aynı seviyede pilotlar.

  8. ben nasıl fikir beyan ediyorsam sen de fikir beyan ediyorsun. bana göre perez hulkenberg'den iyi pilot. martin brundle da hulkenbergle anlaşırdım falan demiş ama ben mclaren'in yanlış karar verdiğini düşünmüyorum. hulkenberg de olsa button'a yenilecekti. button'un 2009'da ''tokatladığı'' barrichelloya, hulkenberg yenildi mesela. şimdi çaylak yılıydı falan diyeceksin ama sezonun ilk ve ikinci yarısında aşağı yukarı barrichello aynı üstünlüğü kurmuş. yani gelişen bir modu yok.

    hele bianchi falan, bunlar rüştünü ispatlayamamış sürücüler, geç bunları. chilton'u yendi diye bianchi 2 tane button'ı tokatlar demişsin, mesela bu bildiğin saçmalık. perez dediğin kobayashiyi rahat yenip adamı f1'den ayırmış pilot. şu bildiğimiz süper agresif kobayashi. perez elbet gelişecek, şimdikinden daha iyi olacak, ama sonuç olarak button'a fark atacağını falan da sanmıyorum önümüzdeki 1-2 senelik dönemde.

    şu yaptığın yoruma bak;

    Di restada buttonun memleketlisi. Ondan bir nane olmaz. Ama sutil buttonu tokatlar.

    sutil button'u nasıl tokatlayacak? sutil neden f1'den 1 sene ayrı kaldı biliyor musun? di resta ilk yılında baya baya sutil'i ''tokatladığı'' için. zaten bu sene de göreceğiz ben yine di resta'nın önde olacağını düşünüyorum.

  9. Bu yorum olmamış royal. Hulkenberg bu button'u biçerdi. Perez sadece şanssız yoksa alonso hariç diğer pilotları çok güzel tuttu arkasında. Rai arka tarafına toslamasa kesin ilk 8:e girerdi. Perez'in hulk kadar olmasada buttonla kafa kafa'ya rekabet edecek pilot olduğunu düşünüyorum. Bianchi 1 sene sonra button gibi iki pilot olsa yine yener. Di restada buttonun memleketlisi. Ondan bir nane olmaz. Ama sutil buttonu tokatlar. Button temiz sürüşü sayesinde dün ilk 5e girdi. Toprağa en ufak bir temas lastiklere 1 tur kaybettiriyormuş. Button çizgileri en iyi alan pilot ama bunun bedelini yavaş kalarak ödedi geçmişte. Hızlı araçta dahi zar zor şampiyon oldu.
    Buttonu abartmaya lüzum yok. Hamilton 3 senenin ikisinde ona ders verdi ama perezin gelecek sene şayet button olursa onu geçmeyeceği ne malum? ben ıspanyadan itibaren perezin buttonu tokatlayacağını düşünüyorum.

  10. hulkenberg buttondan fark yemez fark atardı.yanlış tesbit (perez hala muamma o ayrı)

  11. hee evet yarışları biz izlemiyoruz sadece Mclaren izliyor 🙂 mantığa bak. zaten button yavaş diyen kimki kendi kendine yorum yapıyorsun.

  12. sen göremezsin zaten, mclaren görür. ve alır da. o çocukta kapasite var. hulkenberg de gelse bianchi de sutil veya di resta da gelse, button'dan aynı farkı yiyecekti. hamilton rahat yeniyor diye button'ı kötü pilot sanmayın.

  13. Perez hiç bir zaman iyi bir pilot olamaz.ben o kapasiteyi görmüyorum onda.

  14. kısacası ölme eşeğim ölme

  15. ön kanadın sağ tarafındaki kanatçıklar tamamen gitmişti, burunda da ufak bir hasar vardı. bu temas yaşanmasa kimi muhtemelen alonso ile galibiyet için çekişirdi. perez de kendini schumacher mi sanıyor nedir. acayip acayip savunmalar…

  16. Bu Perez'in Raikkonen'e bir garezi var galiba, adam Raikkonen'e her türlü pisliği yapıyor 2 senedir, sonu hayrola..

  17. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    McLaren Perez'in aynalarını takmasaydı iyiydi, zaten kullanılmadılar. Birkaç ondalık kazanırlardı 🙂

  18. rallideki driflerden çok şey öğrenmiş kimi.gerçekten orda başka biri olsa hemen spin atmıştı.daha öncede kiminin buna benzer driftlerini gördüm çok profesyonel gerçekten.alonso nasıl hakettiyse oda galibiyeti haketti.boks tabiri ile berabere kaldı denebilir.

  19. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Klasik bir boş adamsın.

  20. Tam bir boş beleş adamsın.Fanatik olduğun adam kazandı keyiflende sağa sola saldırmadan olurmu!

  21. bu takımın az pitstop ile yarış tamamlama tılsımları ne oldu bilen varmı

    hani o şu an yazmayan ve ilk yarışta lotusu şampiyon yapan üyeler den bahsediyorum

    lastikleri saklayıp ta..

    saklanan lastikler ne oldu.

  22. kimi kazadan sonra tur basına 0.25 saniye kaybetmiş lotusa göre.bence kanadı değiştirmeliydiler.ama yeni kanattı bildiğim kadarıyla belki başka kanat yoktur ellerinde.eski kanadı da takmak ayarlarda sorun yaratabilir diye düşünmüş olabiilrler

  23. Henry Crazy avatarı

    Açıkçası Perez'den beklentim yüksek.Bu daha ilk yarışları Mclaren'den.Kendi öngörüm
    (İnşallah gerçekleşir.) Perez bu yılın ortalarına doğru düzenli sonuçlar almaya başlar.6.lık 7.lik yılın sonlarına doğru Button ile kapışır.Gelecek sezon Button'ı sürekli geçmeye başlar.Bir sonraki yıl Mclaren ona şans verir.Ve araç iyi olursa şampiyonluğu kovalar

  24. dikkat edin bir kere bile perezin ismini kullanmıyor.sadece perezinde değil diğer pilotlar içinde aynı şey geçerli

  25. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    yazmakla klavye aşınmaz gibi durum olmuş :d

  26. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    rüzgar direk oradan temas edip gidiyor 1 cm uzantı bile etkiler etkilemiştirde ama sadıseler olunca önemsiz kalmıştır 3.5 cm kırık yukarıda duruyordu ve rüzgar çarpıyordu nasıl etkilemeyecek

  27. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Sen f1 seyrederken gözlük takıp da seyret lütfen olur mu? Geçen sene Monza'da vettel niye ceza aldı o zaman?

  28. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ön lastikleri hasar mı aldı ? çeviride hata olduğunu belirtmek isterim. "I was also a bit surprised that we didn’t have more problems,just a bit too much understeer and destroying front tyres because of that.” daha fazla sorun yaşamadığımıza da şaşırdım, sadece biraz fazla önden kayma vardı ve neticesinde ön lastiklerin bitmesine neden oldu.

  29. Boş konuşuyorsun boş…Hemde ne boş!!!

  30. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    ucuz atlatıldı eh idare eder bir 2.lik sezon boyu korunması lazım podyumların şampiyonluk gelecekse şart asıl aday alonso bakalım diğer yarışlarda ne olacak

  31. kimi çok gaza geldi anlaşılan

    aracı biçecekti birde hatalı demezmi sanşlıydım de de anlayalım.

    bu arada ne oldu lotus az pitstop stratejisine

    veya lotus saf hızına startda rosberg bile az kaldı paketliyordu ama ne hız.

  32. 2010 da spa da rubens alonsoya çarptıgında da yarış dışı kalmamıştı.o da çok değişik bi kazaydı

  33. Little Bambi avatarı

    Serhan Acar'ın yayınlarsa sık sık bahsettiği bir durum var böyle vâkalar için. Şampiyon pilotlar gerçekten böyle durumlardan en az hasarla , en az kayıpla ayrılmayı başarıyor.

  34. Kobayashi nin Monaco da ki olaydan hasarsız kurtulduğunu gördükten sonra ben her şeye inanıyorum Nothing's Impossible 🙂

  35. biraz da bana dua et mübarek adam 🙂

  36. Şanslısın raikonen. Toprakta araba çalkalamayıp direk burunu vursan kanat giderdi. Valla bana göre perez arka tampona daha fazla hasar aldı. Topraktaki sendeleyiş raikoneni kurtardı. Burundada öyle büyük sorun yoktu reklam bandaji yırtılmış sadece 🙂 🙂 🙂

  37. bu adam çok dua alıyor galiba…

  38. haftaya tüm takımlar 30 derece yana eğimli ve kalkık burunla yarışacakmış 🙂

  39. griddeki çoğu pilot bu kadar iyi bir şekilde yırtamaz bu olaydan. bravo. perez'e ceza gelmesi lazım.

  40. Little Bambi avatarı

    Ben bi ara acaba hasar aldığından dolayı araç hızlandı mı falan diye düşündüm. Çok iyi sürdü gerçekten.

  41. lotus tank gibi masallah 🙂

  42. O kadar sert bir temasda kanat nasıl bağlantı yerinden kopmadı anlamak güç.Son yarış Alonso – Vettel teması bundan çok daha hafif olmasına rağmen bağlantı yeri kopmuştu.Reliability of Lotus 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir