Schumacher'in Menajeri Weber: "Alonso En İyi Pilot"

yazar:

kategori:

Weber’e göre Alonso, Sebastian Vettel’in istatistik olarak gerisinde olmasına rağmen Alman sürücüden daha iyi ve hatta Formula 1’in en iyi sürücüsü.

Weber “O çok istikrarlı ve çok fazla konuşmayan bir sürücü. Her zaman üst düzey performansa sahip ve her şeyin en iyisini yapıyor. Araç içerisinde ya da dışında her durumda en iyisini yapıyor.”

“Bana göre şu anda o en iyisi.” dedi.

Weber ayrıca Sebastian Vettel’e Red Bull’da kalma tavsiyesinde bulundu.

Webber “Şu anda en iyi takımda ve en iyi aracı kullanıyor. Nereye gitmek istiyor bilmiyorum ancak ona anlaşmasını 10 sene daha uzatmasından başka bir şey tavsiye edemezdim.” dedi.

 


Yorumlar

“Schumacher'in Menajeri Weber: "Alonso En İyi Pilot"” için 70 yanıt

  1. Alonso iyi bir Pilot olabilir. Ama Schumacher. Kadar degil. Michael schmacherin rekorlarini kirmasi icin Zaten Daha. Kirk firin ekmek yemesi gerekir

  2. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Hamilton * gönlümce ve görünürce F1 tarihinin Montoya ile beraber en çok korkusuz geçiş yapan, tek turda en hızlı ve ikisinden en çok keyif veren pilottur… Zihinsel ve konsantrasyon açısından en kötülerden hata yapmaya meyilli en çok olan pilot..

    Raikkonen * F1 tarihinde kazanabileceği her şampiyonada, her yarışta şanssızlığı ile bana en cok hasss… ya dedirten tek turda Ham dan yavaş Fernando'dan hızlı, geçiş leri her ikisinden
    mükemmel olan pilot..

    Fernando * İstikrarın abidesi, Yukarıda yazdıklarımın hepsinden aynı derecede barındıran, ikisinden en önemli özelliği aceleci olmayıp eninde sonunda kendınede aracınada zarar vermeden cuk diye rakibini alt etmesidir.. buna garanticilik değil yarış zekası diyorum ben ( çoğu arkadaş karambole drıft yapar gibi şikanda kıyıdan köşeden riskli zorla geçmeyi kabiliyet sayıyor aksine şikan sonrası da pistın devam ettıgını 🙂 bekleyıp ben şampiyonayı dusunuyorum yarışı değil dusuncesı yok, aksı taktırde yoksa geçişlerin ağ babası kobayashi, turıllı ve heidfeld olurdu)

    Vettel hakkında göreceli olarak ben dahil herkesin kabiliyet yorumu yapabilmesi için Redd harıcınde en az iki sezon baska bır takımda yapabileceklerını izlemek ve buna paralel analiz yapmaktır, bende çoğu zaman bo cocuk ta iş var tuttum bunu, mükemmel yada bu esteban ancak webber i geçer dediklerimde oldu.

    Haber deki çoğu yorum kabiliyet yada diğerlerine göre üstünlük hariç taraftardan ziyade kendi kişilik ve hoşgörü babında kendılerını empati yapabildikleri pilotları zirveye taşımışlar…

    3 ündende ayrı ayrı zevk almakla beraber hepsını aynı dönemler izlemk hepımız için cok buyuk şanstır, ki bazı arkadaslar bilir vakti zamanında Hakkinen, Michael, Montoya, üçlüsünün yanında 4. bi dişli rakip olmayan en tane sezon izledik.. Ya sumı ydı yada Hakkınen, ama şuan emınımkı altın çağdayız…

  3. alonsonun akılda kalan geçişi varmı?lütfen yaz..bu arada artık sıkılmadınız bu konudan,ayıptır..vettel düzlükte,drs de pistin en yavaş aracını kullanıyor nasıl geçiş yapsın?ancak yağmurda ve cadde pistlerinde abudabi ve brezilyada olduğu gibi geçiş ustası olduğunuda gösteriyor bilhassa virajları mükemmel alıyor,açılarda hiç hata yapmıyor.

  4. Henry Crazy avatarı

    Eleştirilerinin bazıları doğru olabilir.Ama katılmadıklarıma cevap vermek istiyorum.
    F10 ve F2012 kötü araç demedim.Vettel'in aracına göre kötü dedim.2010'da pol canavarıydı araç.2011'in bir nevi habercisiydi.2012'de araç başta iyi değildi.Ama Ferrari'de iyi değildi.Kuru havalarda geride kalan araçtı.Her iki sezonda da Redbull aracı daha iyiydi.
    Vettel'in geçiş becerilerinin iyi olmadığı konusunda kararım değişmedi.Tabiki belli seviyenin üstünde olduğunu kabul ediyorum.Ama 3 dünya şampiyonluğu olan pilotlara bakın efsane geçişleri vardır.Onu geçtim.1 Dünya şampiyonluğu olan Raikkonen veya Hamilton çok iyi geçiş yapıyorlar.Ama 3
    Dünya şampiyonluğu olan Vettel'in akılda kalıcı bir geçişi yok.
    Bana göre şu anda tek turda en hızlı pilot.F1'in tek turda şu anda en hızlısı.Ama komple bir pilot mu? Kesinlikle değil.

  5. Yorum yapan herkes Rory Bryne ı düşün(e)memiş. Ferrari'yi bu kadar bu kadar rekabetçi hale getirebilen mekanik , aerodinamik anlamda o gizli kahraman. Yeni nesil şasi leri çözümleyince aracı oturtmuş Dominicaliye kimse tebrik sunmasın. Bütün tebrikleri hakkeden adam arka plandaki yaşına rağmen hala Newey'den 1 gömlek üstün olduğunu ispat eden Rory Bryne ve çekilemeyen bir zamanlar Schumacherin Ferrarideyken gördüğü saça sapan ithamlara maruz kalan Fernando Alonso . Tebrikleri sitemlerimiz yerine ulaştı kendinizi aştınız Ferrari

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    F1 dünyasından birileri "Alonso en iyi pilot" dediği vakit birileri de bundan aşırı derecede rahatsız oluyor.Yok Alonso hiçbir zaman yavaş araca binmemişmişmiş.Yok hep en hızlı ilk 3 takımın içindeymiş.Yahu bu adamlar 2011 senesini de mi izlememişler.İlk 3 değil ilk 2 nin içinde olsan ne yazar.Koskoca 2011 de redbullsuz sadece ve sadece 1 tane podyum var.Kalan tüm yarışların podyumunda redbull var.Koca sezonda sadece bir tane poleyi alamadılar.En hızlı 2. takım olsan ne yazar.
    Redbull parladığından beri (2009 10 11 12) Ferrari hiçbir zaman sezonun en hızlı 2.aracı olmadı.Bu yıl nasıl sonuçlanır bakıp göreceğiz.

  7. Alonso lewis kimi bu 3 pilot farklı seride….

  8. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Alonso çok konuşuyor diyenler acaba şöyle hiç düşündümü..

    Alonso aslında diğer pilotlardan fazla veya agresif yorum yapmıyor. Durduk yere çıkıp bişey de söylemiyor. Biri soruyor o da cevap veriyor neticede.

    Peki neden sürekli bu adam gündemde, neden sürekli bu adama soru soruluyor ?? İşte burda Alonso klası bir kez daha belli ediyor kendini.

    Adam her şeyi ile zirvede. En basitinden bu siteye bakalım, yine bir Alonso haberi, yine onlarca mesaj. Gazetecilerin de yaptığı bu, kim ne yapsın Perez haberini Vettel haberini. Adamlar gidiyor F1 camiasının yarışan en iyi pilot olarak kabul ettiği adamlan roportaj yapmak istiyorlar. Daha çok okunsunlar, hitleri/trajları artsın diye.

    Burdan bakınca da Alonso çok konuşuyor gibi görünüyor.. Aslında olayın boyutu çok çok farklı… Sadece biz anlamak istediğimiz gibi anlıyoruz.

    Her şeyini seviyorum pilotumun.. Helal olsun..

  9. Vettel gerçekten de çok şanslı bir pilot şunu da unutmamak gerekir ki her pilot kendi şansını kendisi yaratır.
    2006 Türkiye Grand Prix hafta sonunda, Cuma günkü antrenman seansında, 19 yaş 53 günlükken, piste BMW Sauber takımının üçüncü pilotu olarak piste çıkan Vettel, Formula 1 tarihinin en genç pilotu ünvanını kazanmıştır.17 Haziran 2007 tarihinde koşulan Prix’nde, "bir Formula 1 yarışında start alan en genç 6. pilot" ünvanını kazanmakla kalmamış, aynı yarışta "bir Formula 1 yarışında puan alan en genç pilot" rekorunu da kırmıştır. 30 Eylül 2007 tarihindeki Prixsine bir ara liderlik eden Vettel, bu yarışta da "bir Formula 1 yarışına liderlik eden en genç pilot" rekorunu kırmıştır. 2008 İtalya Grand Prix'inde "bir Formula 1 yarışında pol pozisyonunu kazanan en genç pilot" ve "bir Formula 1 yarışını kazanan en genç pilot" ünvanını kazanmıştır. İtalya da pole ve yarışı kazanması ile Fernando Alonso gelip bizzat kendisi tebrik etmiştir. Yarışa gelirsek günün en hızlı araba olmasının en büyük nedeni Vettelin yağmur performansı ve araba da en iyi ayarları bulmasıydı. Fernandoya gelirsek kariyerin de harika işler çıkarmıştır bunu kimse inkar edemez Minardi ile başlangıç kendini kanıtlaması ile dediğim gibi kendi şansını kendisi yaratması ile Renault ile anlaşması en büyük avantajı olmuştur. R24 serisi kullanımı biraz hırçındı ama R25-R26 şampiyon olduğu arabalar harikaydı elektronik kontrol çekiş sistemi ile startların en iyisiydi yeteneğinin de katkısı ile. 2007 yılı baya bir karmaşık şüphesiz ki en iyi arabalardan biriydi Mp4-22 ama sezon içerisin de yaşananlar ortada bu yaşananlar dan dolayı sezon sonunda ayrılmış şampiyon olduğu Renault takımına geri dönmüştür ve Mclaren de Kazanmaktansa burada üçüncü dördüncü olmayı tercih ederim demiştir. Takımın yavaş olduğunu bildiğini ama bunun üstesinden beraber geleceklerini söylemiş ve takımın da son yarışa kadar güncelleme getirmiştir R28 iyi bir foruma sahip olmuştu yine Alonso kilidi açılmayan ilk yarıya değinmiş ikinci yarısın da ise gelişim de harikalar çıkartıp sezonun ikinci yarısı en çok puan kazanan pilotu olmuştur gelişen Renault ile.

    2009 sezonu kabus gibi geçti Renault F1’e döndüğü 2002 yılından o güne kadar en kötü F1 arabasını yaptı R29 u bunda değişen kuralların büyüklüğü etkili oldu devlerin düşüşe geçtiği dönemdi Kers ile aerodinamiği bir arada anlamak güçtü. 2010 ve 2012 yıllarında ki arabalara kötü araba demişin F10 kötü bir arabamıydı sence? Fernando F1 kariyerim de kullandığım en iyi F1 arabası demiştir. Ve aldığı Pole ve kazandığı yarışlar ortada. 2011 e gelirsek sorunlu bir seneydi ama buna rağmen işin içerisin de Ferrari gibi bir takım olunca elinden gelenin en iyisini yaptılar ama ortada Rb7 gibi bir paket vardı. Ve başarı Pilot şasi ve motor kombinasyonu ile gelir. Gelelim 2012 yılına Ferrari agresif bir yaklaşım benimsedi gerek egzoz sisteminde yenilikler gerek ön süspansiyon geometrisi arka süspansiyon geometrisi testler sıkıntılı geçti bunu kimse inkar edemez ama sezon içerisinde ki lastik karmaş asası Ferrari ve Fernando’nun maksimum puanları çıkarmasına yardımcı oldu, İspanyada gelen güncelleme ile büyük bir adım attı takım ve sıralama performansı olarak geri kalsalar bile tartışmasız yarış performansında Ferrari en iyiler ile yarışır konumdaydı şuan bile öyle durum.

    Vettelin geçiş becerilerinin iyi olduğunu düşünmüyorum derken objektif olmadığını düşünüyorum 2008 sezonun da altındaki Toro Rosso ile Lewisi son yarışta geçtiğini hatırlatırım. Bunu da geçtim tek bir sezon 2012 sezonu Abu Dhabi nereden geldiğini gördük bunu da geçtim Brezilya son yarış zemin hasarlı egzoz hasarlı arka süspansiyon kolu hasarlı araba ile nereden gelip şampiyonluğu nasıl aldığını gördük ama bunlar görülmez. Vettel 2007 yılından beri yarışıyor derken buna da katılmıyorum neden dersen 2-3 yarışa çıkmak tam bir sezon yarışmak anlamında mı?

    Şunu da belirteyim Buemi 9 Ocak 2009 tarihinde Toro Rosso ile anlaştı.

  10. Webber "Şu anda en iyi takımda ve en iyi aracı kullanıyor. Nereye gitmek istiyor bilmiyorum ancak ona anlaşmasını 10 sene daha uzatmasından başka bir şey tavsiye edemezdim." dedi.

    webber rbr olayını çok abartmış yok 10 sene, bu sene bile rbr tahtının sallanacağını düşünüyorum, vettel artık yarışlarda yalnız olacak webberde ondan puan çalacak ve yol vermeyecektir, gelecek sene ise yeni motor sistemiyle rbr ciddi sorun yaşayacağını düşünüyorum…

  11. arkadaşlar, o kadar çok değişken unsur var ki bu işin içinde, duygular olmayan robot koysan o kokpite her zaman aynı performansı gösteremez çünkü o'nun dışında gelişen o kadar olay oluyorki… hatasız sürse, vites kutusu arıza yapabilir, mekaniker falso yapar iki yarış sürücü hata yapar, lastik aşınır, yagmur yağar, basıç artar… olur da olur…hepimiz biliyoruz,görüyoruz…bunların hepsi hemen hemen aynı ayar (alonso,vettel,kimi,hami weber vs..) ve hiç birisi şapkadan tavşan çıkaramaz. çünkü sihirbaz değilller. sonuç; haticeye değil neticeye bakılır.

  12. fernonda kadar konuşan ve politika yapan bir baska pilot varmı.çok saçma yorum ,bilakis vettel konusmuyor sürüyor ve üc yıl üst üste bu adamı yendi

  13. osman erener avatarı

    abi bu yorumlar çok sıklaştı..temel sebebi vettel hegemonyasının suni olduğunu göstermek..ama bu kadar peşpeşe aynı haberin çıkması altında bir şey yatıyor hissiyatı veriyor bana..

  14. Henry Crazy avatarı

    Bourdais miş 4. kalkmış 🙂

  15. Henry Crazy avatarı

    Buemi diye hatırlıyorum.O zaman 3. olabilir.

  16. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Hatırlatma: 2008 Monza'da ilk çizgiyi; Vettel ve Kovalainen paylaşıyordu.

  17. Henry Crazy avatarı

    Vettel çok şanslı pilot 2007deki ilk kullandığı Bmv çok iyi araçtı.2008de Toro Rosso Redbull mekanikerleri tarafından yapıldı.Ve kötü bir araç değildi.Kazandığı ilk yarış İtalya'da takım ilk 2 çizgiyi beraber aldı.Yani araç günün en iyi aracıydı.Redbull macerası malum.Dahi ile çalışıyor.Karşılığı 3 dünya şampiyonluğu oldu.
    Alonso'da şansız bir pilot değil.Ama Vettel kadar şanslı olmadığı da bir gerçek.2003 yılında kötü olmayan bir Renault sonraki 3 yıl en iyi araçlardan birine dönüştü.Mclaren Renault Ferrari derken son yılları nerdeyse hep harcadı.Ve bence 2007'den beri hiç en iyi araca sahip olmadı.Ve 2009 hariç tüm katıldığı yıllarda iyi işler yaptı.Bence 2009'daki araç bayağı kötüydü bu arada.
    2010 ve 2012'de daha kötü bir aracı olmasına rağmen yarış zafer sayısı bildiğim kadarıyla Vettel ile aynıydı.2011 malum F1'in en sıkıcı sezonlarından biri.
    Bana göre Vettel pol alıp kazanan overrated pilot ben onun ilk çizgi dışında kazandığı yarışı hatırlamıyorum.Geçiş becerilerinin de çok iyi olduğunu düşünmüyorum
    Alonso Raikkonen Hamilton bu üçünü kıyaslamakta zorlanırdım.Ama Vettel bana göre bu üçü kadar iyi değil.Rambo gibilere şu hatırlatmayı yapmakta fayda var.F1 malum 2010'dan beri olan spor değil.Hani 2007 2008 şaşırmasınlar.Vettel 2007'den beri yarışıyor

  18. Önü boşsa Vettel,Araç sorunsuzsa Rai,Nicole yoksa Hami,Araç kötüyse Alonso 🙂

  19. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    nasıl tespit etmiş onu anlamadım oda aynı aracımı kullanıyorda biliyor iyi pilot demek ayrıdır en iyisi demek ayrıdır kısaca kendi fikri ferrari aracı geçen senede iyiydi alamadılar 1. liği kendide hata yaptı ayrıca nerdeyse 2.3 pilotlada ferrari takım emri yaptı bu mudur yani en iyi pilot vites değiştirmeler sıra kazandırmalar v.s böyle en iyi pilot olunuyorsa olsun bakalım vettel 2 sene rahat kazandı geçen sene test oldu aracı o kadar iyi değildi ve kazandı iyi pilotlar belli kimi ,alonso,hamilton ve vettel bunlar aşağı yukarı aynı ayardalar ama farklarıda var alonso genelde istikrarlı ve az hata yapanlardan ,kimi aynı istikrarlı ve az hata yapanlardan birde elindeki araçla maksimumu iyi çıkaranlardan ( mclaren de iken kimi aracı mahvediyor diyorlardı ama görüldüki hami de de sorun çıktı button dada haksız bir değerlendirmeydi)hamilton ise istikrar olarak çok iyi değil ama hızlı birisi ve gözü kara o sebeple istikrarlı değil massa ile kazaları neydi öyle çaylaklar gibi vettel de istikrar var geçen sene kendini kanıtladı ama sanki aracı çok dengeli o sebeple bu kadar iyi gibi kısaca özetlemeye çalıştım nasıl en iyi pilot demiş şahıs hayret 🙁 zaten iyi araç olmadımı şampiyon olamassın ki anca takımlar verilere bakar aracını kim daha maksimum kullanmış onlar değerlendirir ) bu 4 pilotda her takımda aynı anda yarışmadıki

  20. senin söylemine göre halamın bıyıkları olsa amcam olurdu hesabı gibi olmuş.

    asıl ahmaklık, binlerce küçük ihtimalin, mekaniğin sonuçlara çok büyük etki ettiği böylesine bir sporda vettel, alonso, raikkonen, hamilton arasından birini daha iyi pilot olarak öne çıkarmaktır.

  21. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Schumi varken pistte kimse ondan üstün olamaz zaten herkes sıradandır Vettel de dahil.Ama sen alonso sıradan değil diyorsan schumi varken senin objektifliğinden şüpe ederim.

  22. yok, 200 ekleyip 200 çıkarsak bile sen başbakan olamazsın.

  23. turancılık osmanlıcılık akımları olmasa osmanlı imp belkidede yaşıyordu.hiroşima ve nagasaki ye atom bombası atılmasaydı (atanlar sonsuza dek azap içinde cehennemde yanacaklar) japonlar dünyaya hükmederdi.çanakkale geçilmedi manda ve himaye kabul edilmedi hattı müdafaa değil sattı müdafaa oldu olmasaydı bugün ne sen ne ben vardım olsaydık bile ne olduğumuz belli değildi Allah muhafaza

  24. evet 2 ekle 1 çıkar bende başbakan olurum 🙂

  25. bence de biraz garipti.yüzü fazla asıktı.kişisel ailevi bişeyde olabilir.

  26. Little Bambi avatarı

    Düzlükte en hızlı pilot Vettel.. Nr.1

  27. eyvallah ben müslümde dinlerdim ( eskiden dinlesemde eskide kalsada güzel parçalarını).mahsuni babayıda dinlerim neşet babayıda aşık veysele hayranım michael jacksonı çok severim hatta mozart bile dinlerim yeterki güzel olsun ve eser hoşuma gitsin ruhuma hitap etsin)

  28. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Nasrettin Hoca bunu yapmaya çalıştığında ya tutarsa dedi ve yola çıktı ilham olmuş Alonso ya fakir edebiyatı tuttu. Fakat çok büyük bir başarı bu kadar insanı genjutsu altına alıp ikna edebilmek Prost tan daha öte bir yetenek… Alonso nun yarışta en büyük artısı garantici olmsadır. Eskiden öndekiler yarış dışı kalırdı ya yarış kazanır yada şampiyon olurdu, fakat son yıllarda tüm araçlar dayanıklı elde bir şey yok, şampiyonluğa ortak olması ya Vettel hata yapar tecrübesiz ya da diğerleri yarış dışı kalır kazanamazsa da araç yavaş Renault dönemi hariç tüm sezonlarında ilk 3 içinde ki araçlarla yarıştı bence çok büyük bir şans. 07,10,11,12. kimse demesin sezona 1 sn yavaş araçla başladı o zaman da araç yağmurda müthişti ve kaptı puanları ve sezon sonunda en iyi araçlardan birisi olarak çıktı.

  29. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İyi geceler hacı…Bu arada Müslüm Gürses için sana başsağlığı dileyemedim.Başın sağolsun.

  30. daha onun farkında değilsin. 2011 sezonu. hamilton o sezon bile button'ı geçerdi. kanada'da, hamilton button'ı geçecekken, button hamilton'a çarptı adam yarış dışı kaldı bunun üzerine but yarışı kazandı, sonrasında hamiltondan özür diledi. genel olarak da button'dan daha çok araç arızası yaşadı.

    şimdi şu olayın tam tersini düşün, kanadada hamilton button'a çarpıp yarışı kazanmış olsun, sezon sonu puanlarından button'unkinden 25 çıkar, hamilton'a 25 ekle, ne oluyor? hamilton puan durumunda yine önde oluyor.

  31. Alonso gerçekten şu anda griddeki en iyi sürücü olabilir ancak çok konuşmama olayına taktım biraz 🙂 willi amca doğru kişiden mi bahsediyor acaba? Alonso ile Kimiyi mi karıştırdı?

    Bu arada Kimi Çin'de çok garipti. hem sıralama podyumunda hem de yarış podyumunda "Hadi verin kupamı ve içkimi de gideyim havalarındaydı tam anlamıyla"

  32. hacı rosbergci değil doğrucu ben ne yazmıştım sen daha iyi bilirsin zira arşivin var tüm yazıları arşivliyorsun.ben gönlümden geçeni ve kendime göre tahminimi yazarım sezarın hakkı sezara ise gerisi boş hak eden ve iyi olan kazansın felsefe budur ama çelme olmasın.adalet herkese lazım bu gün bana lazımsa (ben kül olur yanarım belki ama) yarında başkalarına lazım yani her zaman adalet

  33. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Burada avatarına ismine takımına pilotuna bakmadan değer verdiğim önemsediğim nadir kişilerdendir Kemal..Köşe yazılarını okur ve beğenirim.
    Ne oyundan bahsediyorsun jetman.Particilik falan mı oynuyoruz burada.Benim oya ihtiyacım yok.Bütün oylar senin olsun.Kimseyi sömürdüğüm falan da yok.Sakin ol kendine gel nefes al.Benim sana söylemem gerekenleri sen bana söylüyorsun.Ben asla Şumi taraftarlarıyla senin gibi oynamadım.1 saat önce rosbergci olarak yerin dibine soktuğum adamı bir saat sonra övmeye başlamadım.

  34. destek olmayalım derken doğru olan ve doğru olduğuna inandığımız olaylara destek vermeliyiz .onlarda zaten doğru olduğunu düşündüklerini yazarlar.benim görüşüm her zaman belli;siteye üye olduğumdan beri objektiflik.öyleki benim hangi pilot taraftarı olduğum sezon testlerinden sezon başlayana kadar çözülmemişti.elbette kimi taraftarıyım ama elimden geldiğince bertaraf etmeye çalışmıştım.ama artık saklama gereğim elbette yok.örneğin serhan acar ferrari ve senna taraftarıdır ama bertaraf etmeye çalışmaktadır.

  35. o değilde son cümleye dikkat adam kısacası senden altında en hızlı araç yokken hiç bir halt olmaz demeye getirmiş

  36. doğru söze ne denir 🙂

  37. sadece kemal değil diğer schum ci arkadaşlarında yorumlarını bekleriz.saygı ayrı tartışma ayrı ama (tartışmalar bitmiştir schumi maalesef gridden gitmiştir) ama sen nebuc bu insanları sömürerek oylarını alma peşindesin bırak bırakalım onlar gönüllerinden geçeni yazsınlar sen yada ben engel yada destek olmayalım

  38. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Çok teşekkür ederim, bir yorum bile bazen insanın için faydalı olma hissi getiriyor. Şuanda öyle oldu 🙂 en iyisi ben motor yazımın 3. bölümünü yazayım bu hafta 🙂 seninle bayağıdır görüşemiyorduk konuşmak iyi geldi .) Yok istemem, helal olsun güzel kardeşim.. 🙂

  39. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Raikkonen'in en büyük özelliğini unutmayalım "Şanssızlığı" hızlıdır ama istikrarlı değil Raikkonen Yarışı son tura kadar lider götürür bir anda süspansiyonu kırılır ve yarış dışı 🙂

  40. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Altına yorum yazmıyoruz diye ilgisiz mi oluyoruz:):)Tarihteki motorları arşivime aldım bile.Telif hakkı isteme sakın.Eline sağlık.Hakkını helal et.

  41. alo garanticidir icabında pistde dolanır boş boş.ham istikrarssızdır.bir bakmışsın bir pilotla dalaşmış nakavt.vet hızlıdır ama bencildir kimseyi takmaz bu nedenlede seveni azdır.rai hem hızlıdır hem istikrarlıdır hemde herkesle geçinir.rai genel olarak en iyi karakterdir f1 de (yarış ve yarış dışı şartlarda)

  42. Eğer o karting yarışını netten izlenme imkanım olursa kaçırmayacağım..
    Bazen de diyorum Schumacher niye bıraktı! son sırada olsa bile gene izlerdim. Çok zor ama Maclaren şu Perezi gönderip Şumaher' i geri getirse ne güzel olurdu!
    Her şeyin hayırlısı..

  43. alonso hangi kritere göre en iyi 2006 sezonundan sonra şampiyonlu yok kendi içinde düşman oluşturuyor ya takım arkadaşına tavır yapıyor yada takımına çok sıkışıncada rakiplerine sardıran acayip bir f1 sürücüsü alonso

  44. 2013: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)

    🙂

  45. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Görevi henüz resmi olarak başlamadı. Ancak önümüzdeki aydan itibaren resmi olarak Mercedes'deki görevine başlıyor. Ek olarak Mercedes Schumacher'in karting yapmasına engel bir durum olmadığını söylüyor, yani Schumacher istemesi durumunda karting yapmaya devam edecek..

    İnanırmısın bu sezon geride kalan 3 yarışı ne izledim nede sonuçları takip ettim içimde pek Formula 1 sevgisi kalmadı diyebilirim, ama her hafta olmasada 2 haftada bir yazı yazmaya devam edeceğim inşallah. Pek fazla ilgi gösterilmiyor ne yazık ki :/

  46. ya tamam adam en iyisi her gün F1 'den birilerinin aciklamalarını duyuyoruz zaten . artik herkes kabullenmis vaziyette . haber niteligi tasimiyor bu tip söylemler ..

  47. TifoAlo HRT avatarı

    Alonso en iyi diyenler gazeteciler otoriteler ve dünya.Vettel en iyi diyenler sadece kendi fanları ve almanlar bakan göz görür.

  48. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Mercedesteki görevine aktif olarak başladı mı? yoksa elçilik adı altında reklam için adını mı kullanıyorlar.
    Bu arada Kemal kardeşim Şumi ayrıldı diye yazılara ara vermeyelim.

  49. adama demezlermi 2011 de ham but un gerisinde kaldı diye (yahut 2012 idi) sen ne diyon hacı ?

  50. Kimi ile Alonso Tecrübe olarak yarışır ikisinin de F1'e girme yılları 2001. Lewis bu konu da geri kalır tecrübeli olsaydı zaten 2007 yılında ki şampiyonluğu Kimiye kaptırmazdı. Aynı şekilde tecrübe olarak Vettel'de yarışamaz tecrübe olarak ama diğer türlü her şekilde karşılık verir. F1 pilotları zorluklarla başa çıkmak için psikolojik destek alırlar.

    Gnel olarak baktığımız da her F1 pilotu iyidir ama bazıları daha da iyidir. Bunlar kim derseniz Vettel-Alonso -Kimi-Lewis mücadeleyi bırakmazlar zorlarlar.

    Vettelin 2012 son yarışında son sıraya düşüp hasarlı bir araba ile o baskıyı kaldırıp şampiyon olarak finişi geçmesi her baba yiğidin harcı değildir.

    Lewis ile Vettel-Alonso Kimi ikilisinden F1'e girme yılı olarak ayrılır. Vettel ile Lewisi her türlü kıyas laya biliriz bu kıyaslamadan da Vettel gerek şampiyonluk gerek Pole gerek istatistik olarak fark atmıştır yeni nesil pilot olarak.

  51. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Alonso – Raikkonen – Hamilton 🙂

  52. O zaman bu seneye kadar Vettel de sıradan bir pilottu.Schumacher varken.

  53. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    bundan bir hafta önce Karting testlerine devam ediyordu hatta Monza karting yarışına çıkacağı iddaa edilmişti ancak herhangi bir açıklama yapılmadı

  54. hacı baba bana görede alo ve rai en iyi pilotlardır gerisi show

  55. Üstadım mizah anlayışına gerçekten hayranım.Seni takip ediyorum lütfen daha sık yaz.Bizi senden mahrum eyleme:)

  56. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bismillah sezonun açılışını yaptılar. Gerçekten iyi pilot olsa şimdiye grid içerisinde en başarılı pilot olurdu demekki değil kısa ve net.

  57. Bu arada Michael Schumacher ne yapıyor? hakkında bilgisi olan var mı?

  58. alonso ve hamilton bu griddeki en iyi 2 pilottur. diğer tüm pilotlardan ayrı seviyededir bu ikisi. hele de kendini objektif addedip raikkonen ve alonso'yu en iyi olarak sayıp da, alonso ile ilk yılında kafa kafaya mücadele edebilmiş bir hamilton'u saymamak, f1 tarihinde yapılmış en büyük ahmaklıklardan biridir. adama derler, ilk yılında kimi heidfieldin gerisinde kalmadı mı, ikinci yılında coulthardın gerisinde kalmadı mı diye.

    kıscası hamilton-alonso ikilisinin yanında bir 3. yoktur. ardından vettel ve rai ikilisi gelmektedir.

  59. Alonso'yu rehavete sokmak için blöf yapıyor. Gördü ferrarinin hızını la dedi bu alonso bu sene şampiyon olur en iyisi rehavete sokuyum sen iyisin deyimde bizim vettel:e sorun çıkarmasın diye düşündü. Vetteli hirslandırmak için yapılmış kurmaca bir senaryodur bu açıklama.

  60. 2013: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Türkçesi:
    Willi……. bu kulağından bakıyorum diğer kulağından dışarıyı görüyorum.

  61. Alonso,Lewis,Kimi bana göre de gridin eniyi pilotlarıdır.

  62. Little Bambi avatarı

    Yarış performansı olarak Alonso ve Raikkonnen , Sıralamada ise Hamilton..

  63. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Tarafsız gözle bakmak gerekirse gridde en iyi pilot Alonso ve Raikönen ikilisidir.

  64. ha ayrıca schumi takım arkadaşını geçtimi la ne oldu ? sen sabaha kadar yorum yap derlermi demezlermi ?

  65. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    saflıktan deil kardşşş kendi tuttugum pilotun en iyi oldugunu söyleyip destekledigim için en iyi oldugunu söylemiş olmuyum diye hamiltonu yazdım bana göre en iyi pilot kesinlikle RAİKKONEN ' dir.

  66. la sen safmısın raide olan özellikler hamda olamaz en azından hepsi !

  67. Ben Alonso-Raikkonen-Hamilton'u birbirinden ayıramıyorum.Kimisi sıralamada iyi,kimisi yarışta iyi,kimisi yağmurda iyi sürüyor,kimisi daha istikrarlı,kimisi daha tecrübeli.2007'den beri bu böyle,sene 2013 oldu,belki istatistik anlamında çok şey değişti ancak bu üçü hala gridde başı çekiyor.

  68. halt etmiş bencede rai buyur canım burdan yak

  69. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bana sorsalardı şuan rai taraftarı oldugum için rai demiyceksem hamilton derdim bu adamın saydığı özelliklerinse hangisi raikkonende yok onu merak etmiyorum çünkü hepsi var.

  70. çok fazla konuşmayan bir sürücü = zaaaaaaaa 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir