Brundle: "Mclaren Hulkenberg Yerine Perez'i Alarak Hata Yaptı"

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz sene Lewis Hamilton’un Mercedes ile anlaşacağının anlaşılması üzerine Mclaren, sürpriz yaparak Sergio Perez ile anlaştığını duyurdu. Bu gelişmede Carlos Slim’in ticari etkisinin de olabileceği söyleniyor.

Ancak Perez, 2013’ün ilk 3 yarışında henüz bekleneni veremedi.

Brundle “Mclaren’in niçin Hulkenberg ile anlaşmadığını hâlâ anlamıyorum. Onun yetenekleri çok açık.”

“Perez’le anlaşana kadar 10 kez Hulkenberg ile anlaşırdım.” dedi.

 


Yorumlar

“Brundle: "Mclaren Hulkenberg Yerine Perez'i Alarak Hata Yaptı"” için 55 yanıt

  1. en başta videoyu yüklerken tek fark birinin redbull, diğerinin mclaren olması dersen ben bunu birbirine benzer olan sürüşlerini göstermek için koyduğunu düşünürüm. ki yanlış da olmaz.
    ayrıca yine bilmeden ön yargılı davranarak bir sonuca ulaşmışsın. birbirine oldukça benzer bir videoyu seçip bularak koyarsan önüme heralde benzer diyecem. böyle seçip seçip bakarak pek bir yere varamazsın.

  2. ben de benzer sürüşleri olmuş demiyorum. bu tura bakınca senin gördüğün şey farklı, benim gördüğüm şey farklı. mesela toro rosso ile vettelin turunu koysam sen yine aynı turları atıyorlar dersin. ama o ince farkları görmek biraz bu alanda tecrübe ister. ayrıca, birçok tur koyabilirim vettel ve button ile ilgili. ben çok karşılaştırdım.

  3. burda konu yarış çizgisi değil. pisti kullanmak, apexlere giriş çıkış ve hızlanma. tüm pilotlar yarış çizgisinden giderler zaten. gitmek zorundalar. herkes ordan gittiği için orası kauçuk kaplı. başka yerden gitmeye çalışırsan yol tutuşun olmaz. o turları analiz etmek için teknik bilgi lazım. çoğu kişi bakar aynı turu görür, teknik bilgin yoksa farkedemezsin.

  4. tabi ki aynı mantıktan bahsediyorum. button senelerdir farklı araç sürmüş birisi. vettel ise f1'e girdiğinden beri redbull'dan başka araç sürmedi. illa ki zorlanacaktır.

  5. donnie darko avatarı

    Yanlış anlamazsan aklıma takılan bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Geçenlerde Rai Redbull'a geçerse Vettel onu yer demiştin hatırladığım kadarıyla. Aracı Vettel daha iyi tanıyor demiştin. Şimdi aynı mantıkla, aracı daha iyi tanıdığı için mi Button Vettel'i yer diyorsun, yoksa eşit olan her araçta yer mi demeye getiriyorsun? çünkü bu önemli bir ayrııntı. Tabii ki düşüncene saygım var. Ama vereceğin cevap Button'un Kimi'yi katlaması anlamına gelebilir ve açıkçası benim aklımın pek yatmadığı birşey bu.

  6. sınan matias avatarı
    sınan matias

    sezon sonu gelsin öyle anlarız rosberg mi önde hamilton mı dereyi görmeden paçayı sıvama bence.

  7. sınan matias avatarı
    sınan matias

    diğer pilotlar bunlardan çok mu farklıymış? orada kaç tane yarış çizgisi var?

  8. royal burda yanılıyorsun,bence vettel tek turda hamilton ı bile geçebilir.unutma yıllardır webber in en iyi olduğu şey sıralama turlarıdır ki vettel hep yeniyor,vettel kaç kere geçildiysede hepsinde sorunu vardı..yarışta da webber de sorun oluyor hep!

  9. bak işte konu sapıyo bir yerden sonra.

  10. aklıma kimse gelmedi diye öyle dedim. ki dediğimi anlamayacak biri değilsin.çok brundle vari birini istiyosan davidson diyeyim bazen rast gelmiştim böyle analiz yaptığına.
    tamam brundle bir video da sonucu söylüyor. evet buna eyvallah ama sen kalkıp da buna bakıp veya bir kaç benzer sürüşleri olmuş diye ile aynı seviye de pilotlar diyemezsin vettel ile button a. benim de söylemek istediğim bu.

    hamilton-rosberg olayında sen diyeceğini dedin ama benim ne söylediğimi bilmeden o grubun içerisine sokamazsın. diğerleri beni ilgilendirmez.

    umarım gelir vettel. konuşuruz çok çok.

  11. yahu istersen lauda deme coulthard de. benim dediğim şey burda martin brundle'ın 2+2'yi gösterip sonucunu da 4 demesi. yani kendi yorumunu katmaması. sen ise kendi yorumunu katan bir adamın söylediğini benimsemekten bahsediyorsun. yani konudan sapıyorsun.

    sen ne dersen de rosberg hamilton konusunda ben diyeceğimi dedim, senin şuanki konuda duruşun gibi birkaç kişi çıktı ama sonuçta benim öngördüğüm şey oldu. ki zaten hamilton'a önyargısı olmayan birinin bileceği şeydi söylediklerim. mucize falan değildi. şuraya bağlıyorum: şimdiki vettel button'a karşı zorlanabilir demem de kendimce yaptığım analizlerin ve araştırmaların sonucu. bu sefer de sen zorlanmayacak falan demeye getiriyorsun, ben de diyorum ki benden bu kadar, vettel gelsin görelim.

  12. vettel redbull'a geldiğinde webber kaç yıllık pilottu sonuç ne oldu, hamilton mclaren'a geldiğinde alonso kaç yıllık pilottu ve kaç yıllık şampiyondu? vettel ilk yılında alonso'nun yanına gelse, alonso onu biçerdi. hatta hala biçer.

  13. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Niye Bu Kadar Sert Çıktın Anlamadım 😀

    Sonuçta Uygun Şartlar Olmadıkça Maksimum Performans Ortaya Çıkmıyor.

    Vettel – RBR – Newey Gibi 🙂

  14. örnek teşkil etsin diye lauda dedim. bir videoya bakarak vettel ile button ı aynı düzeyde pilot olarak görelim hem brundle de analiz etmiş, konu kapansın. her yerde tartışılan hangi pilotun nasıl olduğunu da aşmış oluruz brundle nin analizleriyle. herkes boşuna tartışıyomuş. olay bu kadar basitken.

    hamilton-rosberg olayında benim düşüncelerimi bilmeden nasıl kendine böyle bir haklılık payı çıkardın pek anlam veremedim.

  15. niki lauda kendi fikirlerini söyler, martin brundle gözünün önünde turları analiz eder. martin yorum katmıyor, analiz edip aynı turu attıklarını söylüyor. birçok video koyarım buraya ama vettel mclaren'a gelip button karşısında baya zorlanmadan anlamsız. hamilton-rosberg olayı gibi anlatacağım anlatacağım söylediklerim gerçekleşene kadar anlamayacak, gerçekleştikten sonra da susacaksınız.

  16. tecrübe çok önemlidir. vettel red bull a ğeldiğinde webber kaç yıllık bir pilottu ve sonuç ne oldu.
    bak şimdinin en iyi pilotları arasına ğirecek olan hulkenberğ aynı şekilde tecrübeli barrichello ya yenildi.
    ayrıca button şampiyon pilot havasıyla mclaren e geçmediki. hem button şampiyon olduğunda hangi f1 izleyicisi button ı çok iyi bir pilot konumuna yükseltti. button yine aynı button dı.
    neyse konuyu çok başka yerlere çekmeye başladık. böyle olunca da anlamı kalmıyor pek.

  17. az önce sen benzer sürüş serğilediklerini düşündüğün için koymadın mı o videoyu oraya. şimdi ben değil brundle benzetiyor diyosun.
    ben de niki lauda nın sözlerini kesin doğrudur diye kabul edip ona göre kendi görüşlerimi söyleyecem.
    zaten ben o video daki sürüşler için benzemiyor demedim ki. neyse.

  18. webber önceden ne yapmış da vettel'in yanında kötü görünsün? bu dediğin button'da olur ancak. mclaren'a gelmeden önce şampiyondu. mclaren'a geldi yavaş pilot oldu. mark webber vettelle takım arkadaşı olmadan önce de vasat bir pilottu. kendin söylüyorsun zaten, eşit şartlarda olsa diye. adam hem vasat, hem eşit şartlarda yarışmıyor. hem de geride bırakabiliyor.

  19. artı; ben benzetmiyorum, martin brundle benzetiyor. azıcık ingilizcen olsa adamın söylediklerini anlayabilsen bu yorumu yazmazdın bile. hem benzetmek başka, neredeyse tıpatıp aynı olması başka. benzeteceksem tüm pilotların turları birbirine benzer zaten. aynı pistte sürdüklerinden ve f1 pilotu olduklarından dolayı.

  20. takım arkadaşları onlar diye öyle söyledim. ayrıca webber eşit şartları yakalayabilseydi red bull da çok daha iyi yerlerde bitirebilirdi.
    ayrıca webber in kötü bir pilot olarak görünmesinin bir sebebi de vettel dir.

  21. üstte bir video daha var. onu da izle. o da tatmin etmezse netten araştır bul.

  22. böyle bir tane onboard kameradan izleyip iki pilotun sürüşlerinin birbirine benzemesi sonucunda iki pilotu aynı kefeye koyman çok çok iyimser ve küçültücü bakış açısı olmuş. öyle zamanlar ve durumlar gelir ki kartikeyan ile schum inin sürüşleri bile benzerlik gösterebilir böyle seçmece bakarsan. (biraz mübalağa oldu fakat söylediğimi anlatma açısından böyle bir karşılaştırma yaptım)

  23. Little Bambi avatarı

    Vettel düzlüklerde buttonu ezer geçer. Hiç şansı yok.

  24. japonya 2011 yine button vs vettel, Q3 turları. button daha iyi bir sürüşe rağmen araç farkından geride kalıyor. martin brundle anlatıyor.

  25. çin 2011, 2 tur arasındaki tek fark birinin redbull, diğerinin mclaren kullanması.

  26. sen buttonla webberi kıyaslarken iyi 🙂 biri şampiyon pilot, diğeri yıllarca altında en hızlı araç varken 3.lüğe, 4.lüğe oynamış vasat bir pilot. buttonla kapışmakla webberle kapışmak aynı şey değil. az sonra video paylaşacağım button ve vettelin turlarını gösteren. görelim bakalım vettelin ne farkı var.

  27. burclarini .. yukselenlerinide soylede tam magazin olsun 😀

  28. sen de hamilton u göklere çıkarmak için button ı çok iyi bir pilot yapıp vettel in üzerine koydun ya.
    vettel arada bir webber e geçilen biri evet ama ona bakarsan hamilton da button a geçiliyodu. hatta 2011 sezonunda button ın gerisinde bitirdi.
    bu durumda vettel i button la değil hamilton la kıyaslamak gerek. mantıklı olan bu.

  29. sana button'ın nasıl sürdüğüne dair bir video gösteririm öyle sırıttığına pişman olursun.

  30. tek yapmamız gereken beklemek.

  31. forza_ferrari avatarı
    forza_ferrari

    sıralamalarda vettel ve button başabaş mı gider? 😀

  32. heikki 1088 avatarı

    İstediğin kadar Massa'yı tutabilirsiniz. Ben bir tecrübeli bir de geleceğin yıldız adayını takımda görmeyi tercih ederim…

  33. heikki 1088 avatarı

    Bu olsa şu olsa diyorsun yok halamın bıyığı olsa falan da sende bilmem kim gelseydi daha iyi olurdu diyorsun. Sende ihtimaller üzerinden konuşuyorsun. Hiç kimse Hulkenberg gelseydi Perez'den daha iyi olurdu diyemez. Belki hiç puan alamayacaktı Hulkenberg belki de podyuma çıkacaktı. Bak ne yapıyorum, ihtimaller üzerine konuşuyorum. Neden ? Çünkü ne kadar çok seviyoruz arkadaş şu işi yapmayı. Bir başarısızlıkta hemen ihtimaller üzerinden bahsediyoruz. Bunu yapmakta oldukça kolay zaten. Söylemeye çalıştığım şey, yaptığın ve söylediğin şeyler çok ucuz şeyler. Yapma…

  34. ferrari'nin politikası öyle değil. onlara kalsa 2007'de hamilton'u direk yarış koltuğuna da oturtmazlardı. en az bi 3-4 başarılı sene geçirmeden ferrari pilot almıyor. bu yüzden de baya kaybetmiştir çünkü pilotların tam başarılı dönemlerini kaçırıyor. artık ''tecrübeli pilot'' konumuna geliyor aldıkları pilotlar. hele de 2 tane 1. sınıf pilotu beraber takıma katmamaları ferrarinin en sevmediğim özelliği.

    mclaren genç sürücülere hem şans veriyor, hem de bundan kârlı çıkıyor. 2001'de de kimi'ye şans vermişti. 2002'de coulthard'a yenilince kimi'ye zaman vermeseydiler 4 sene hangi pilotla idare edeceklerdi? o zaman da senin gibi 'işe yaramaz' falan diyenler çıkmıştı. bir olup bir olmayan montoya ile mi devam edilecekti? güvenilmezdi ona. 2007'de hamilton'a şans verdiler. tarihin en iyi pilotlarından biri çıktı. kötü araçla da iyi araçla da mclaren'i hep zafer kazanabilecek takım durumuna ulaştırdı.

  35. perez'in daha iyi olacağını bilmeme rağmen asıl istediğim perez'in bu sene iyice batırması, 2014'de button'ın gitmeden vettel'in mclaren'a gelmesi. vettel'in öyle rahat rahat button'ı yeneceğini hiç ama hiç sanmıyorum 🙂 sıralamalarda başa baş, yarışta button tecrübesiyle öne çıkar gibi geliyor bana. sonuçta vettel webbere bile arada geçilen biri. 1 ve 2. pilot olmalarına rağmen. eşit şartlarda button'a karşı ne yapabilecek göreceğiz.

  36. Demek ki onun gördüğünü McLaren yöneticileri gör(e)memiş.

  37. Koskoca takımı yöneten Luca Di Montzemolo da Perez şuan büyük takımlar için hazır değil dedi ve almadı.

  38. Koskoca takımı yönetenler bir şey görüp de aldılar bu adamı…Vardır bir bildikleri…Sabırla bekleyeceğiz…

  39. hulkenbergin kuması gercekten iyi,sürüsünden belli, kaliteli pilot oldugu her halinden belli.bence rosberg'dende daha iyi.

  40. hep söyledim yine söylüyorum perez bir pişmanlık ve yanılgı ürünüdür.

    sauber aracı hızlı idi ve doğru pit stop taktiği ile sanki perez cebinden tavşan çıkarmışcasına öne çıktı

    şimdi mc laren iyi değil perezde kendince sürmeye çalışıyor işte perezin yeri..

    ne zaman düzelir mc laren rekabetçi bir araç ortaya koyduğunda değil buttona yaklaşmak kıyısından bile geçemez bana göre.

  41. osman erener avatarı

    bi ayrıntı da benden o zaman 🙂 perez ocak 90- hulkenberg ağustos 87..neredeyse 2 sene 🙂

  42. Henry Crazy avatarı

    Hulk 1987li Perez 1990lı imiş.Gene 3 yıl var.Az değil

  43. osman erener avatarı

    o kadar yaş farkı yoktur herhalde..zaten tecrübe ile farklı meziyetler gelişiyor..hız biraz farklı sanki..

  44. Henry Crazy avatarı

    Perez daha geleceğe yönelik alınmış olabilir:Bence de Resta mevcut en iyi seçenek.Ama 2 3 yıl içinde Perez muhtemelen en iyi pilotlardan biri olacak.Benim beklentim o yönde.

  45. Henry Crazy avatarı

    Perez ile Hulk arasında yaklaşık 4 yıl var bildiğim.4 yılda Perez Hulk'u katlar.Perez bence gençlerdeki en iyi pilot

  46. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Perez alışınca, araç hızlanınca, o olunca, bu olunca, şu olunca Perez iyi olacaktır. Halamın bıyığı olsa, dayım olur misali klişeleşmiş lafları bir kenara bırakın artık.

    Perez, Hamilton'ın boşluğunu doldurmak için gelmedi mi? Evet. Ee hani ne yaptı da dolduruyo Hamilton'ın boşluğunu? Hamilton'ın, adeta ezip geçtiği Button'dan; hafta sonları devasa farklar yiyor.
    Brundle son derece haklı bu konuda; Perez yanlış tercihdi. Di Resta yada Hulk'un çok daha iyi işler yapacağını düşünenlerdenim. Sayımız fazla!

  47. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Bence Kumaşı İyi. Mclaren Sorunları Aşınca ve Perez Tam Olarak Oraya Alışınca Daha İyi İşler Yapacak 🙂

  48. McLaren Heikki Kovalainen'i almayarak da hata yaptı diyebiliriz. En azından Button'a puan konusunda daha fazla destek olurdu. Fin pilot da pek F1 ile alakadarmış gözükmüyor aslında. Bütün kışı kros kayak yaparak geçirdi, şimdi de golf oynayıp bateri çalıyormuş.

  49. Son gülen iyi güler unutma bunu 😉

  50. bir F1 sever. avatarı
    bir F1 sever.

    birazdan belirteceklerim açısından senelerdir dikkatimi çekiyordu
    Mclaren F1 pilotlar tarihine şöyle bir baktığımızda Jochen Mass dışında neden Alman pilot yarıştırmadığını çözemiyordum halada devam etmekte
    yani nedir bu Alman pilot belirsizliği Mclaren'in hiç anlam veremiyorum
    bakalım bu Alman pilot belirsizliği kim tarafından ve ne zaman sona erecek merakla beklemekteyim.

  51. Perez için herşey erken.Şuanki formunun düşük olduğunu aşikar ancak ondan daha düşük formda olan bir mclaren var.Mclaren ona yeteneklerini göstereceği aracı verdiği zaman eleştirmek lazım.

  52. 2013: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Perez ile kumar oynamadığımız ancak sabır sonucu ortaya çıkacaktır.

  53. bence perez hülkden yetenekli cok fazla potansiyeli var

  54. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    🙂 Anlaşma olduktan sonra bazı mc laren fanları, Ferrarinin böyle bi yeteneği massa uğruna nasıl elinden kaçırdığı gibi söylemler edip alay konusu haline getirmişlerdi. Şimdi çok gülüyorum onlara

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir