Whitmarsh: "Formula 1 Eleştirileri Çok Aşırı"

yazar:

kategori:

Son dönemde Formula 1’de çok sayda lider sürücü ve çok fazla geçiş oluyor olmasına rağmen spor, Pirelli’nin aşırı kırılgan yapısı nedeniyle eleştiriliyor.

Pirelli, yapılan eleştiriler sonucunda Bahreyn yarışına getirilecek opsiyon lastiğini yumuşaktan daha dayanıklı olan orta sert hamurlara çevirdi.

Whitmarsh “Her zaman daha iyi olabiliriz. Genel görüşe bakarsak yarışlardan önce yapılan anketlerde 6-7 ismin kazanabileceği sonucunu ortaya çıkarıyor. Bu da spor için iyi.”

Bu yüzden lütfen F1’i sevdiğimiz için onun ne kadar kötü olduğunu söylemeyelim. Ben de daha dayanıklı lastikler isterim ancak son 2 – 3 senedir  spordaki gösteri son 25 senede gördüklerimden daha iyi.” 

“Bu yüzden F1’den şikayet etmeyelim. İsteyen lastiklerden şikayet etsin, F1’den değil.” dedi.

 


Yorumlar

  1. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    genelde doğru söylemiş kısaca lastikler evet bazen sorun oluyor ama renkde kattı f1 e yoksa ilk 3.4 takım uzar gider biz de öyle seyrederdik eskidende böyleydi hatta mc laren ve ferrrari vardı son dönemlerde onlar kapışırdı bizde tren seyreder gibi bakardık sonra rbr geldi iyi oldu ardından motorlar sabitlendi rekabet arttı ama geçişler olmamaya başladı sonra arka kanatlar fazla türbülans olmasın diye küçüldü ön kanatlarda büyüdü sonra gene yeterli olmadı arkadan gelen araç öndekini geçemiyordu eşit şartlar altında sonra drs geldi geçişler sadeleşti ama en azından geçişler olmaya başladı zaten ferrari mc laren mercedes gibi güçlü motoru olan araçlar için drs ye gerek bile yok lotus reno motoru mesela drs açıkken bile geçemiyor bazen bu takımları ben f1 de sadece kural ve ceza olaylarına kızıyorum haksızlık çok bir pilot ile başka pilot eşit ceza almıyor bazen bazısı aynı durumda ceza bile almıyor asıl sorun bu birde motorlar dahada küçülecek o zaman drs bile kurtarırmı bilmem geçişler zor olacak hata yapan pilot öndekileri dahada zor yakalayacak genelde bu durum iyi şimdilik yalnız eksiklik lastik korumak adına son kapasitelerini kullanamıyor takımlar bazen o kötü bir durum tabiki ama geneli iyi

  2. düzlükte zigzag yapmıştı engelleme değildi, petrov hava koridoruna giremesin diyeydi. ama sonuçta o da illegaldi ve fia tarafından uyarı almıştı. schumi ise kendi takımından uyarı aldı ceza alacaksın diye.

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Hamilton'da, 2010 Malezya'da; Petrov'a buna benzer bir -engelleme- yapmıştı.

  4. Kesinlikle haklısın en doğru düzen 2003 öncesiydi.

  5. Eğer DRS yi savunacaksan geçen seneye gitmene gerek yok. Geçtiğimiz hafta da DRS li bol geçişler gördük. Lewis in kısa kalan vites oranı yüzünden atak yapamaması DRS yi etkisiz kılmaz.

  6. Söylediklerin doğru.Ama ben yine de bu düzenin eskisinden kötü olduğunu düşünüyorum.Ha dersen ki eskisi süper miydi,hayır değildi.Bana sorsan 2003 öncesi döneme geçilmesi lazım.60 dakika,12 tur üzerinden sıralama ve tabi ki boş yakıt yüküyle,yarışta da isteyen istediği taktiği seçsin.Kimin hızlı,kimin yavaş olduğunu en net gösteren düzen.Ama tabi ki o zaman olduğu gibi 2 ayrı lastik üreticisi ile değil,tek ve dayanıklı lastikler üreten bir firma ile.

  7. Ne affı Tahir aman diyeyim.Fikir tartışması yapıyoruz o kadar 🙂

  8. burdaki mücadele DRS sayesinde değil. zaten bu mücadele güzel falan da değil. schumi'nin aşırı yüksek hızlı aracıyla düzlüklerde yerini geri alması sadece. ve de illegal defans yapması.

    schumi'nin mercedes'inin düzlükte çıktığı hız, hamilton'un mclaren'inin DRS açıkken çıktığı hızdan daha fazla. ve schuminin yaptığı illegal savunma. frenlemelede içeriyi alması, frenleme sonunda dışarıyı alması. mesela virajın tam adını bilmiyorum, sağa doğru hızlı bir viraj var. hemen start finish düzlüğünden sonra. orda schumi atak yaparken hamilton hiç dışarıyı kapatıyor mu? hayır çünkü buna hakkı yok. aynı atağı hamilton yapacakken, schumi hem içeriyi, sonra da dışarıyı kapatıyor. defans yapmıyor engelliyor.

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sen burada benim en sevdiğim yorumculardan birisin.Sana yazmadım.O kendini bilir.
    Kırıcı bir sözüm olduysa affet kusuruma bakma.

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Şimdi en azından sen şu lastikle şampiyon oldun ben bu lastikle şampiyon oldum muhabbetleri olmaz.Bridgestone michelin derdi yok.Daha da önemlisi filanca takım filanca pilotuna eksik benzin koydu sabote etti diyalogları yok.Düşünsene şimdi massanın geride kaldığı her yarış birileri çıkıp massanın pitlerde aldığı benzini hesaplayıp komplo teorileri ürettiğini.İşin yoksa uğraş otur:):)

    Vettel 4 turda 12 saniye kapattıysa diğerlerinin lastiği bittiği içindir.Bunun benzeri eskiden olmadı mı?
    2005 monakoyu aç izle.Son 14 tur kala renoların lastikleri bitti.Alonso 2.giderken arkasındakilere tek tek geçildi.Özellikle Montoya 14 turda 30 saniye farkı kapattı ve neredeyse Alonsoyu geçiyordu.Alonso kılpayı finişi geçti.

  11. İşine geliyor kısmını bana mı yazdın bilmiyorum.Eğer bana yazdıysan,farkında mısın bilmiyorum ama,bu yorumları 2 gün önce Ferrari'nin domine ederek kazandığı bir yarıştan sonra söylüyorum.Bana dokunmayan yılan mantığıyla düşünüp,sadece ucu bize dokununca bu lastiklere laf etseydim,Red Bullculardan bir farkım kalmazdı.

  12. Şimdiki nedir peki ? En azından o zamanlar sadece bir kaç tane bu tür geçiş görüyorduk.Şimdi tüm geçişler böyle.Farkı 1 saniyeye indir,yanından geç git.Vettel'in 4 turda 12 saniye farkı kapatacak hale gelmesini sağlayan lastiklere ben "yenilik" demem.Ayrıca o Raikkonen'in Alonso'yu geçiş videolarını gösterenlere de istatistiklere bakmasını önerdim zaten.

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    http://www.dailymotion.com/video/xliim4_f1-hamilton-vs-schumacher-monza-2011_auto#.UW1lbEp318F

    Link ekle çalışmıyor ama.

    Bu linkteki videoda drs var, uzun düzlük var , savunma yasak
    Şimdi bu son yılların en güzel mücadelesi değil mi?Bu güzel mücadeleyi hangi etken bozuyor ya da sizi bu güzel mücadeleden hangi etken soğutuyor.Drs mi savunma mı?

    Tabi bazılarının işine geliyor kimsenin birbirini geçemediği pistlerde dönüp dolaşan pilotları izlemek.Lafa da geldi mi macaristan kaldırılsın valensiya kaldırılsın.Üf çok sıkıcı püf uykum geldi.Mücadele izleyemedik diye ağlayanlar Abudabide hayatlarının yarışını izlediler.Neden? Sıkıcı da olsa işlerine geldiği için zevkten 4 köşe oldular.

  14. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Rai o boş depo ile araç patlayana kadar zorluyor lastik desen kamyon lastiği şampiyon olmak istiyorsan geçip risk alacaksın geçemez isen pilotun bileceği iş. Şu an yakıt ikmali serbest olsa ve o boş depo ile turlasa ne yazar 3 tur en hızlı olur ardına stokta lastik kalmaz. DRS ile Alonso şampiyon olur evet olurdu peki bir anlamı olur mu? normal halde geçemediği bir aracı kanat açıp geçecekse geçmesin. Zaten DRS; Alonso Petrov mücadelesi neden oldu. Nasıl Hamilton Malezya da yön değiştirdi kural geldi mücadele izleyemez olduk, bu da bu yönde tetikledi olayı, DRS geldi geçiş göremez olduk.sevilen pilot şampiyon olsun da nasıl olursa olsun mantığı olacaksa diğer ortaya dökülen mücadeleden zevk alınmaz.

  15. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    DRS yoktu 2010 da ama F-Kanalı vardı yani Alonso o ayarlar ile DRS olsada Petrov ustamızı yine geçemeyip şampiyon olamayacaktı.

  16. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yakıt ikmali zamanında mı gerçek geçiş gördün sen.2005 monza ve ingiltereye bak.Alonso yakıt almak için pite giriyor ve 100 lt civarı benzin alıp çıkıyor.Arkadan da raikkonen geliyor boş deposuyla Alonsoyu bir güzel geçtikten sonra pite giriyor.Bu mu gerçek geçiş?.Sonra yutuplarda raikkonen overtake alonso diye senin gibi arkadaşlara izlettiriyorlar.

  17. Motor sporlarının zirvesi denilen bir sporda,dünyanın en iyi pilotları olarak lanse edilen insanların yarışın %90'ında güçlerinin ancak yarısını kullanabilmesi yenilik değildir.Ayrıca yakıt ikmalinin olduğu zamanlarda yarışlar gayet heyecanlıydı ve bundan çok daha önemlisi,"gerçek" geçişler görüyorduk.

  18. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yeniliklere neden karşısın.Mesela Drs nin neresi kötü?.Bu meret 2010 da icat olsaydı Alonso o yıl şampiyon olmuştu.

    Eskiden tek lastikle koşulan yarışları da izledik.İlk pitlerden sonra kazanacak ismi tahmin etmek çok kolay oluyordu.

  19. Son 2-3 senede sporda gördüklerin son 25 senedekilerden iyi öyle mi ? Nedir peki iyi olan ? Suni "yer değiştirme"ler mi ? "Mücadele etme" "Bırak geçsin" ve benzeri telsiz mesajları mı ? 5 turda kullanılmaz hale gelen peynirler mi ? Yoksa sıralamaların son seansının tamamen boş geçmesi mi ? Hangisi ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir