Pirelli Bahreyn Lastiklerini Değiştirdi

yazar:

kategori:

Pirelli bu seneki Bahreyn yarışına yumuşak ve sert lastikleri getirecekti ancak Çin’de yumuşak lastiklerin aşırı seviyede aşınması nedeniyle Pirelli, daha dayanıklı olan orta sert lastikleri getireceğini duyurdu.

Paul Hambery “Lastikler açısından sezonun en zorlayıcı pistlerinden birisi çünkü çok yüksek nem ve sıcaklık var. 3 pit stop bekliyoruz ancak öncelikle cuma antrenmanlarına çıkmamız ve verilere bakıp daha kesin tahminler yapmamız lazım.” 

“Bahreyn’deki en zor mücadelelerden birisi pist gelişimini tahmin etmeniz zor olması. Bu piste ne kadar kum geldiğine bağlı. Geçen sene gördüklerimize bakarsak çok farklı yarış stratejileri olabilir. Böylece iyi sıralama geçiremeyen sürücüler yarış içerisinde yükselebilirler.” dedi.

Pirelli’nin son gelen eleştirilerin ardından bu değişikliği yaptığı tahmin ediliyor.

 


Yorumlar

  1. Mercedes iptal bu yarış.Redbull en büyük favori ondan sonra Lotus ve Ferrari gelir.

  2. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    bahreyn için lotus ve rbr favori. RBR geri dönecektir. Sıralamayı vettel'in alacağını, yarışıda raikkonen'in alacağını düşünüyorum. Bu durumu alonso'nun bozma ihtimali var. Hızlı bir pist olduğu için ferrari için avantajlı olabilir. Mercedes'in bu yarışta podyuma çıkacağını sanmıyorum. Sıralamada bile sorun yaşamalarını bekliyorum. Yarış hızları zaten malum. Sıcak pistleri sevmiyorlar. Geçen senede ilk yarışlarda hızlıydılar. Bahreynden itibaren geri düşmeye başladılar. Bakalım bu sene neler olacacak. Geri düşeceklerini sanmıyorum ama bahreynde iyi olmalarını beklemiyorum.

  3. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    lastik nedeniyle hiçbi takımın kayp yaşayacağını sanmam. Ferrari ve lotus çinde de medium lastiklerle açık ara iyiydi. Ferrari'nin geçen sene en iyi olduğu lastiklerden birisi da hard lastiklerdi.

    Mercedes'e pozitif etki yaratmaz. Mercedes lastiklere önceki senelere göre daha iyi davranıyor. Aşınma sorunu diğer takımlarla aynı durumda. Sadece yarış hızı eksik.

  4. "Lastik kullanım avantajı sadece önü açık araç için geçerli." Ben de böyle düşünüyorum ama millet sıralamaların önemi kalmadı diyor. Polden başlayan daha avantajlı olmuyor mu böyle?

  5. Ben üşenip yazmadım açıkçası. Her cümlene katılıyorum 🙂

  6. Ferrari softlar da diğer takımlara nazaran biraz daha iyiydi. Anca orta sertlikte ki hamurlar da diğerlerinden de epey iyiydi. Bahreyn de ekstra bir güncelleme getirmezse diğer takımlar Yarış için favori yine Ferrari ve Lotus sanki..

  7. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Katılıyorum. Geçen yarışta Alonso son bölümde önü açık olunca bayağı fazla tur attı gibi geldi. Geçen sene de Rosberg Mercedes'in lastik özrüne rağmen Pole'den başlayıp kazanmıştı. Kimi'nin ön plana çıktığı yarışlarda geçen sene de bu senede genelde hep önü açıktı. Malezya'da trafiğe takıldı, Çin'de de aynı şekilde trafikte kaldığı için durum benzerdi. Sadece son bölümde önü biraz açık olduğu için Hamilton'dan daha uzun süre pistte kalabildi. Şurası da var lastikler değişse de ben kimi'nin geride kalacağını düşünmüyorum. Mercedes'in sıcaklık nedeniyle geriye düşeceğini , Redbull'un geçen yarıştan daha iyi olacağını , Ferrari'nin Çin gibi yine güçlü olacağını , Lotus'un ise bu ikisine yakın olacağını düşünüyorum.Strateji doğru olursa kimi'den yine muhtemel bir podyum görebiliriz.

  8. Pirelli sitesinde meidumların hardlara oranlar 0.8 sn hızlı olduğu yazıyor.Geçen Çinde tek turda mediumları en iyi Mercedes çalıştırıyordu.Yarış hızı bakımından ise Mediumlarla en iyi Ferrari.Pole pozisyonunu gene yüksek ihtimal Hamilton alabilir.Hatta Çin ile aynı Sıralama ve yarış podyumunu görürsek şaşırmam

  9. Lastik kullanım avantajı sadece önü açık araç için geçerli. Lotus kirli havaya maruz kalınca avantajından eser kalmıyor. Ama Çin lastikleri tam bir skandaldı. Yumuşak lastikler sıralama seansının da içine etti. Neyse ki Prelli aynı hatayı yapmadı. Sıcak hava lastikleri yine zorlayacaktır. Normal strateji 3 ama 2 deneyen de çıkacaktır

  10. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Politik tartışmanın galibi Mercede-RBR tarafı, Lotus-Ferrari kayıp yaşayacak

  11. ferrari için iyi olması lazım umarım 🙂

  12. lotus için kötü haber..
    Ferrari favori , ardından redbull …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir