Mclaren Bahreyn Öncesinde Puandan Daha Fazlasını Umamıyor

yazar:

kategori:

Takım yeni aracından maksimumu çıkarma konusunda sıkıntılar yaşadı ve en iyi sonuç Çin’de aldıkları beşincilik oldu. Son 2 yarışta performans açısından bazı gelişmeler olsa da araç yaklaşık 1 sn daha yavaş görünüyor.

Martin Whitmarsh “Bahreyn uzak yarışların sonuncusu. Böyle olunca Çin’deki hızlı başarının ardından Sakhir hafta sonunda benzer şekilde puanlar kazanmaya çalışacağız.”

“İlk 3 yarış bizim için kolay olmasa da her yarışta gelişme kaydettik ve biraz daha gelişmeyi hedefliyoruz. Bunun yanında Bahreyn’de MP4 28’i daha iyi tanımaya çalışacağız.””

“Pist üstünde yapılan çalışmalar buz dağının görünen yüzü. Mclaren Teknoloji Merkezi’nde inanılmaz seviyede çalışma gerçekleştiriliyor. Yeni parçalar hazırlanıyor, taze fikirler değerlendiriliyor.”

“Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Onların çabaları dikkatimizden kaçmıyor. Gelişme yönümüz doğru.” dedi.

 


Yorumlar

  1. SONUNA KADAR  MCLAREN avatarı
    SONUNA KADAR MCLAREN

    bence de mclaren en doğrusunu yaptı hem araç için hemde perz için bu araç bu sene yarış ve yarışlar kazanacak hale gelecek belki şampiyon olamaz ama seneye şampiyona nın en byük adayı mclaren dir perez e gelince yeteneği var mclaren e alışma döneminden geçiyor kısa zamanda ben inanıyorum ki button ı geçecektir:))))))

  2. McLaren'in yaptığı revizyonu neden anlamak istemiyorsunuz arkadaşlar ? Geçen seneki araca son yarışlarda tek bir parça bile eklenemedi.Araç artık doldu taştı.Onlar da bir karar verdiler,seneye hızlı başlayıp yavaş mı bitirelim,yoksa 2014 aracının temelini 2013'ten mi atalım ? İkinci seçeneği seçtiler ve bana göre doğru yaptılar.

    Geçen sene Ferrari'nin durumunu hatırlayın,pull-rod olmak üzere araçta çok köklü değişiklikler yaptı.Sezona da McLaren'den bile felaket başladı.Sonradan biraz toparlansa da sezonu yine mücadeleci olmayan bir araçla tamamladılar.Peki ya bu sene ? Yağmura,başkalarının kaza yapmasına/sorun yaşamasına bakmadan yarış kazanıp podyuma çıkabilen bir araç haline geldi.Ben eminim ki McLaren de 2014'te çok güçlü olacak,tıpkı Ferrari gibi.Çünkü pull-rod sistemi,şasiye uyum sağlayabilecek bir hale geldiğinde, (ki bu çok uzun zaman alabilir,Ferrari örneğinde olduğu gibi) aracın önüne muhteşem bir denge katacaktır.Geçen seneki Ferrari'yi hatırlarsınız,önden kayma felaket derecedeydi.Çünkü aracın ön tarafı,fren noktasını kavrayamıyordu.Şimdi ise ön tarafı en sağlam 2 araçtan biri Ferrari.

    Tabi ki bu köklü değişiklik,bu sezonu çok büyük ihtimalle çöpe atmalarına sebep oldu.Ancak bunu yapmasalardı,hem bu sene,hem de 2014'te çok sıkıntı yaşayacaklardı.Bence mantıklı olanı yaptılar.

  3. heikki 1088 avatarı

    Umudumuz Barcelona ya kaldı. Tamam bunu anlıyoruz ama olur da Barcelona'da da tutmazsa o zaman ne yapacağız Bir an önce yarış kazanıp şampiyon adaylarından puan çalmak şart. Sürekli ertele ertele nereye kadar. Anca 5. oluruz bu gidişle. O bile zor olabilir…

  4. mclaren_266 avatarı

    Mclaren sezona kötü başlamış olsada en fazla 2-3 yarış daha bu performansla gider. Galibiyet mücadelesi anca sezonun 2.kısmında olabilir. Bu sezonun hedefi en fazla 3. olabilir.

  5. perez lewis'in yerini sarı kask takarak doldurmaya çalışmış 🙂

  6. Mclaren bu sene fena çuvalladı. Bundan Hamilton'ın gidişi ne kadar sorumludur bilmiyorum. Button'a kalırsa dengesiz olan araç değil Button bile olabilir 🙂 Perez ise henüz çok geride. Sene sonuna ancak ısınacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir