Bahreyn'de F1 Öncesi Gerginlik Tırmanıyor

yazar:

kategori:

Ülkedeki yönetim karşıtı gruplar, yönetimin Formula 1’i her şeyi normal gösterme aracı olarak kullandığını düşünüyorlar ve bu yüzden yarışın yapılmasını istemiyorlar.

Bu kapsamda Londra’da bir grup sponsor arayışına girdiler ve sürücülerin yarıştan çekilmeleri için destek aramaya başladılar.

Andy Slaughter “Yarış ile rejimin bilinç altı çalışması arasında çok yakın ilişki var. Onlar F1’i kullanarak her şeyi normal gibi göstermeye çalışıyorlar.” 

“Komik olan şey ise hafta içi ve sonu yapılan baskıların bu hafta daha da artması oldu. Böylece bu tür davranışların normal olduğunu göstermeye çalışıyorlar.” dedi.

Yarış hafta sonu yaklaştıkça rejim karşıtı grupların eylemlerini daha fazla arttırması beklenirken Bernie Ecclestone, krallıktaki karşıt grupla görüşmek istediğini belirtti.

Ecclestone “Bu konuda daha önce de söylediğim gibi görüşmeye açığım. Sorun görmek istemiyoruz. İnsanların anlamadığımız şeyler konusunda tartışmalarını ve savaşmalarını istemiyoruz. Bazı insanlar orada sorunlar olmasının bizim suçumuz olduğunu düşünüyorlar. Bunları anlayamıyoruz.” 

“Her iki tarafı anlıyorum. Olumlu olmalı. Protestoculara daha öncesinde de söyledim. Başarmaya çalıştıkları şeyi başarmak istiyorlarsa, ülkeyi kontrol altına almak, bunu kimsenin istemediği şekliyle değil, güçlüyken ve tüm dünya tarafından saygı duyulurken yapmalılar.”

“Şu anda kimse Suriye’yi almak ister? Sahip olunabilecek büyük bir şey değil. Bahreyn için de aynısı geçerli. Biraz sakin olurlarsa daha güçlü bir ülkede daha fazla kontrol sahibi olurlar, zayıf bir ülkede değil. Onları fazlasıyla anlıyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Bahreyn devlet yöneticileri bu ülkedeki yönetim karşıtı gruplara papuç bırakmamalı.Ülkelerine zarar vermekten başka bir şey yapmıyorlar.

  2. Kim nasıl protesto ederse etsin Bernie ne diyorsa o olur. Yanlış hatırlamıyorsam F1 takımları takvimdeki her yarışa katılmak zorundalar. Aksi halde ciddi yaptırımlar uygulanıyor. Hatırlarsanız 2005 amerika yarışında bile bir ton kıyamet kopmuştu nasıl olur da katılmazlar diye. Ağır cezalar gelecekti ama gelmemişti. Bu yarış da böyle yapılır, geçer, gider.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir