Kovalainen Caterham'a Dönüyor!

yazar:

kategori:

Takımın iki yedek pilotu Ma Qing Hua ve Alexander Rossi ile birlikte takıma katılan Kovalainen Bahreyn ve İspanya yarışlarının ilk antrenmanlarında Caterham aracını kullanacak.

Kovalainen’in ilk görevi Caterham’ın 2013 aracının performans güncellemelerinin hazırlanmasında takıma yardımcı olmak olarak açıklandı.

Takım patronu Cyril Abiteboul: “Ma’nın Çin ilk antrenmandaki başarılı sürüşünün ardından pilot kadromuzda değişikliğe gitmek istedik. Alexander GP2’de yarışmak için Caterham Racing’e geçti ve orada hemen başarılı olacağından eminim. Heikki tekrar bizimle ve onu karşılamaktan çok mutluluk duyuyoruz. Altı yıllık F1 deneyimi var ve araç hakkında bize önemli dönütler verebilecek birisi. Aynı zamanda yeni lastikler hakkında da bize objektif bir bakış açısı getirecektir. Üç yıl bizimle çalıştı ve getirdiği deneyimi görmezden gelmek doğru olmaz. F1 bir takım sporu ve Heikki, hali hazırda iyi iş çıkaran mevcut pilotlarımız Charles Pic ve Giedo van der Garde’a yardımcı olacak.”

Kovalainen: “Bahreyn ve İspanya’da tekrar pistte olacak olmak harika bir haber. Tekrar çalışmak ve takıma yardımcı olabilmek için can atıyorum. Bahreyn ve Barselona’da ilk antrenman seanslarında yer alacağım ve takıma bu yarışlara getirilecek yeni parçalar hakkında yardım edeceğim. Ayrıca yarış pilotları ile yakın olup herkesin yeni paketten azamiyi çıkarmalarına odaklanacağım.”

“Tony, Cyril ve ben bunun için bir süredir görüşüyorduk. Sonunda bunun açıklanması çok iyi. Fiziksel olarak araca dönmeye hazırım ve biliyorum ki deneyimim takıma yeni fikirler ve ayarlar ve stratejide yeni yönler kazandıracak. Tekrar işe dönmek için sabırsızlanıyorum.”


Yorumlar

  1. sınan matias avatarı
    sınan matias

    heikki eğer bianchi ile mücadele edecek tempo tutturabilirse birkaç yarış içinde koltuğu alır gibi.

  2. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    aynen öyle düşünüyorum bende heikki kendini gelecek seneye hazırlıcaktır gelecek sezon gridde kendine yer bulucaktır.

  3. Lovely_F2008  avatarı

    Yarış koltuğuna geçeceğini sanmıyorum . Bana sadece ideal ayarları bulabilmek ve arabanın potansiyelini ortaya çıkarabilmek için yeniden çalıştırılacak gibi geliyor .

  4. Muhtemelen sezonun ilk yarısından sonra veya ilk yarısına yakın Heikki yarış koltuğuna geçecektir.

  5. Sayın site yönetimi tahmin oyununun puan sisteminde değişiklik mi var acaba?

  6. Caterham, Marussia ya geçilince biz mi geçildik pilotlar mı geçildi diye merak etmiş te olabilir. Caterham ın gücünü KOV gösterecektir ama böyle bir pilotu yolladıkları için ben Catheram a kızgınım. HRT durumuna düşseler üzülmem.

  7. Sezon içerisinden VDG'nin yerini alacaktır.

  8. Sezon içinde dönücek sanırım. Pic ve Vdg'nin Bianchi'yle başetmesi mümkün değil.

  9. Raikkonen06  avatarı

    İyi oldu hanyy :))

  10. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    gelecek sene için iyi haber en azından araçlardan uzak kalmamış olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir