Basın: Lotus, Raikkonen'e Para Yetiştirmek için Hisse Satacak

yazar:

kategori:

Cesare Mannucci’nin yazısında Red Bull’un 2014 için Kimi Raikkonen ile ilgilendiği haberlerinden sonra hisselerden gelecek paranın Fin pilotu takımda tutmak için kullanacağı belirtildi.

Genii Sahibi Gerard Lopez: “Kimi’nin (2013 sonrası) pozisyonu, bir sürü şeye bağlı, Red Bull’un söylediklerine değil.”

“Size garanti ederim ki Kimi, kimseyle ön sözleşme imzalayacak tipte biri dğeildir.”

“İstediğini ona vermeye devam ettiğimiz sürece, başkaya yere gitmesine neden göremiyorum”

Bununla birlikte Manucci, teknik patron James Allison’a da takımdam ayrılmaması için maaş artışı önerilecek.

Öte yandan aynı haberde Red Bull’un, Toro Rosso’yu satmak için Orta Doğu’dan yatırımcılarla grüştüğü öne sürüldü.


Yorumlar

  1. ralli yaptıran rakam aslında 12.5 milyon 🙂 ferrari'den ayrılıp F1'de olsaydı, 12.5milyon dolar alacaktı. f1'de yarışmazsa 25 milyon. mclaren zaten bu yüzden 5milyon teklif etti. 12.5 milyon + 5milyon 17.5 milyon dolar alacaktı mclaren'de yarıştığı sene. ama bilmiyorum neden olmadı hamilton'dan mı çekindi onu bilemeyiz. tazminat olmasaydı mclaren 10-15milyonu gözden çıkarırdı.

  2. Bu kadar saçmalık olmaz ya koskoca Lotus diyoruz dev takımlara kafa tutuyor söylenenlere bak Lotus gerek duysa gider 3-5 tane daha sponsor alır işi bitirir zannedersin yıllık 5-6 milyon dolara çalışan bir şirket

  3. para icin yapmasaydi bu isi kimi 2010 da mclarenin teklifini kabul eder hayatinin en iyi yillarini wrc de kaza yaparak gecirmezdi..

    25milyon dolar adama herseyi yaptirir…

  4. Raikkonen06  avatarı

    Ee bırakında olsun o kadar adam emeğinin hakkını alsın gülü seven dikenine katlanır lopez bey

  5. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Öte yandan aynı haberde Red Bull'un, Toro Rosso'yu satmak için Orta Doğu'dan yatırımcılarla görüştüğü öne sürüldü.

    Katar'lıdır görüştükleri yatırımcılar her halde. 🙂

  6. ben para için mclarenle anlaşmadı diye hatırlamıyorum. kimi şimdiki gibi başka dallarda da arada yarışmak istiyordu mclaren de buna izin vermedi diye hatırlıyorum.

  7. başlıgı okudum güldüm :))

  8. 5 milyon euro verdi. kimi ise 10 milyon euro ve küçük sponsorluklara müsaade edilmesini istedi anlaşamadılar. haklısın…

  9. Mclaren James Allison'ı kaçırmasa bari.

  10. sanmam.geçen sezon rai lotusun tahmininden çok daha fazla extra zafer-podyum lar kazanınca lotusa bu extralar için ödenen paralar ağır geldi ve yeniden ilave bir sözleşme yapıldı.eski kontratta senelik az para ama zafer ve podyumlar için fazla prim ödeniyordu.bu oran dengelendi yani senelik daha fazla para ama zafer ve podyumlar için daha az para lopez açıklamıştı.haber italyan dergisine ait (güvenilir bir kaynak değil yani bir autosport dergisi değil) dolayısıyla doğru haber olduğuda meçhul.italyanlar işte psikolojik bir savaş başlatmışlar.baktılarki rai ve lotus şampiyonluk yarışında ayaklarına dolanacak hemen psikolojik harekata başlamışlar.daha çok çamur atmalarını bekliyorum bunların ama rai bunları tınlamaz lotusda kendi işine bakan bir takım bunları yemez

  11. sırf para için yapmıyor olabilir ama paranın etkisi öyle yada böyle var. 2010'da mclaren ile anlaşabilirdi. adamlar birkaç milyon dolar az verdi diye anlaşmamıştı. mclaren de para için yarışan pilotlarla işimiz yok demişti. yıllarca lewisle takım arkadaşı olabilirdi.

    sana nasılolsa birsürü parası vardır senelik alacağı 5milyon fazla para etki etmez gibi gelse de eder. çok parası olanın çok masrafı olur.

  12. Kimi bu işi para için yapmıyor,Ferrariden aldığı tazminat ona bir ömür yeter zaten.o zevk alarak yarışıyor ve paraya bakarak takım değistirceni sanmam.onun amacı yarış kazanıp sampiyon olmak ve yarışı kazanması gereken aracının olmasını ister.

  13. ''süperhızlı'' grosjean'ın yerine kim gelecek ben onu merak ediyorum. bu performansla devam ederse takımda tutacak değiller. bence kimi'nin 3 seçeneği var, mclaren, redbull veya lotus'da kalmak. mclaren için perezin aşırı kötü devam etmesi, redbull için webber'in gitmesi, lotus için yeterli para lazım gibi görünüyor. ama bence mclaren veya redbull daha iyi seçenekler.

  14. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    ortalığı karıştırma haberleri italyanlar hep böyledir baktılar lotus bu sene ciddi aday kimi de istikrarına devam ediyor ara açıcak haberler işte yalnız kimi ile takımın arası açılacaksaki para ile olmaz ya iyi araç veremezler ki veriyorlar yada kimi ile gene sıcak bağ kuramazlar o sebeple kimi gider yoksa para en son planda bence çünkü geçen sene kimi ye yüksek para verdik dediler (alonso hami kadar aldığını sanmıyorum) ama 3 .olunca paramızı geri fazlasıyla aldıkta dediler italyan uydurması bnce

  15. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Büyük dağın büyük kışı olurmuş. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir