Raikkonen Lastiklerden Şikayetçi Değil

yazar:

kategori:

Pirelli’nin lastikleri bu sene aşırı kırılgan yapıdalar. Bu yüzden bir çok takım ve sürücü lastikleri eleştiriyorlar.

Raikkonen “Asla mükemmel olmadı. Her zaman % 100 zorlayamıyorsunuz. Ancak geçen seneye göre bir fark yok. En azından bizim için öyle. Bu yüzden diğerlerinin niçin şikayet ettiklerini anlamıyorum.” dedi.

Lewis Hamilton ise bu durumu değerlendirmiş ve “Raikkonen dışında herkes aynı sıkıntıları yaşıyor. O herkesten daha iyi lastikleri koruyor.” dedi.


Yorumlar

  1. insanın aklına acaba ralli tecrübesinden dolayımı lastikleri bu kadar iyi kullanabiliyor sorusu takılmıyor degil. tebrikler ..

  2. Raikkonen06  avatarı

    Elbette bende isterim Kimi'nin %100 zorladığı zamanları görmeyi ama bu yılda aynıydı geçen yılda acaba neden bu yıl bu kadar itiraz ettiler anlamış değilim ama kimi şikayet etmediyse sorun yoktur lastiklere iyi davranamayan pilotlar düşünsün.

  3. Yakıt ikmali konusunda 2003 öncesi dönem en ideal olanıydı. Herkes boş depoyla sıralama turlarını atıyor yarışa da isteyen istediği benzin yüküyle başlıyor. Açıkçası farklı stratejiler görmek açısından yakıt ikmali kesinlikle gereklidir. Şimdiki geçişlerde son derece yapay zaten adam yeni lastikleriyle pitten çıkıyor ve zorlanmadan önündekini geçiyor.

  4. 🙂 Şu an tüm pilotların yetenekleri kısıtlanmış durumda hiçbir zaman rahat basamıyorlar sıralamalarda bile neredeyse ki bu haftasonu olanlardan sonra haklısın. Benim sitemim sezon içinde böyle bir değişikliğin yapılması. Şimdi diyoruz ki Lotus iyi kullanıyor lastikleri tamam iyi hoş güzel fakat diğerleri aerodinamiye yoğunlaşarak elde ettiği avantajı Lotus bu alana yoğunlaşarak elde ediyorsa ve bu durum sezon içinde değiştirilerek bizim takımın avantajı elinden gidip aerodinamiye önem verenlerin lehine sonuçlarıyorsa burada çok ciddi bir sorun vardır bana göre. Bende isterim tüm yarış boyunca rahat rahat zorlayabilen pilotları izlemeyi ama bu durum böyle olacağı bence daha uzun zamandır bilinmekteydi. Resmen bile bile önlem almadılar. Geçen sezondan sonra lastikleri daha yumuşak hale getirerek ne bekliyorlardı ki? Bu durumdan şikayetçi olmayan tek bir fan bulamazsın ama Lotus şu an şikayetçi diilse değiştirilmemeli. Bu şu anda EBD'nin yasaklanmasına benzer bir durum bence. Yada 2011'de sezon içinde motor yazılımının sıralama ve yarış arasında güncellenmesinin yasaklanması gibi ve bunlar sezon başında takımların bilerek yola çıktığı alanlar. Lotus lastiklere bakmanın yolunu bulduysa diğerleri de bulsun. Hatta Ferrari'de 2 sezondur bu kısımda oldukça iyi durumda bence. Hiç o takımdan lastikleri çalıştıramıyoruz yada çalışma aralığını tutturamıyoruz diye bir sitem duymuyoruz.

    Bazen tüm pilotları karting yaparken izlemek istiyorum aslında 🙂 Asıl yetenek ve heyecan orada bence 🙂

  5. Ne dereler geçilirken at değiştirmedi fia ki pirelli lastikleri değiştirmesin be crasher :).Bu lastikler zaten adamımın yeteneklerini yeterince kısıtladı en azından barcelonadan itibaren hemen aşınmayan lastikler olsunda pist üzerinde kıran kırana mücadele izleyelim başka birşey istemiyorum.

  6. Haklı olabilirsin ama sonuç olarak arkadaşın dediği gibi dere geçilirken at değiştirilmez. Diğer tüm pilotlar şikayetçi. Hatta bende çok şikayetçiyim ve Lotus'un lastikleri geçen sezonun ilk kısmındaki kadar koruduğunu da düşünmüyorum. Geçen sezon ilk yarışlarda harbiden çok sağlam bir avantajı vardı Lotus'un bu alanda ama sezon içinde Coanda egzoza geçildikten sonra Lotus'un eski avantajı yok. Tamam hala avantajı var belki ama eski boyutta değil bence. Kimi Romain'e göre sıralamalarda geri kalsa da işte nasıl dünya şampiyonu olunduğunu, asıl olayın tek tur değil yarış sonunda olduğunu defalarca kanıtladı. Ki ben açıkçası Kimi'nin şu an gridde en iyi lastik koruyan pilot olduğunu düşünüyorum. Hatta Button'dan bile daha iyi bu alanda

  7. şu an lastikleri en iyi kullanan iki isim var.RAİ VE ALO

  8. Lotus aracının geçen yılda lastikleri çok iyi korudugunu unutuyosunuz galiba.Ayrıca lastiklerden şikayet eden sadece Lewis miş gibi konuşmayalım lütfen.Button dahi lastikleri eleştiriyorsa ki bu adam gridde lastiklerine en nazik davranan pilottur yani Lewisin eleştirmesi çok çok normal.

  9. Henry Crazy avatarı

    Ferrari böyle bir adamı göndermekle çok yanlış yaptı çok.

  10. Kurallar bu şekilde ve oyun içinde kurallar değismez.Raikkonen lastikleri iyi koruyorsa sende koru.agresif sürersen lastikleri çabuk bitirirsin sonrada cıkıp lastikler çok fazla aşınıyor dersin.

  11. Kendisinin de dediği gibi her zaman %100 zorlamıyor…gerektiği yerde gerektiği kadar…tabi bu seyir zevkimizden götürmüyor mu? Fazlasıyla götürüyor hem de…Kimi gibi pilotları %100 zorlarken görmek güzeldir her zaman, lastik korurken değil…

  12. bence lastikler daha dayanıklı yapılıp bir de sıralama lastikleri getirilirse F1'deki neredeyse en iyi kurallara ulaşılmış olur.

    yakıt ikmali olursa hem sıralamalarda belirsizlik olur, -takım arkadaşını geçti ama hafif araçla tur attı vesaire- hem de pitteki bu rekabetler, 2 saniyelik pitler ortadan kaybolur. adam 8 saniye benzin dolduruyor değiştir babam değiştir. şuan 2 saniyedeki pitlerle F1 o kadar güzel ve profesyonel görünüyor ki. adam 2 saniyede 4 lastik değiştiriyor. ilk izleyen biri olsam sırf bunu merak edip izlerim.

    ayrıca yakıt ikmali gelirse çoğu geçiş yine yapay olur. pitten 2-3 tur önce çıkmış birini 3-4 tur sonra pite girecek biri boş depoyla geçer.

  13. Lovely_F2008  avatarı

    Geçen sene de gördük aynısını .

  14. Eğer trafikte kalırsan lastik koruması diye bir şey kalmaz ortada.Rakibinin hava boşluğuna girmek lastikleri normalden daha fazla aşındırıyor.

  15. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    herşey kabulumde herkesin lotustan bekledigi pit stop az oldugu halde çin gp de raikkonende digerleri gibi pit stopa girdi çok büyük bir fark yok lotusun lastık korumasıyla digerlerininkinde

  16. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bütün takımlar işlerine gelmeyen durumları eleştiriyorlar/şikayet ediyorlar. Durumdan azamiyi çıkartmak yerine, laf kalabalığı yapıyorlar. Fia böyle bir şeyi uygun görüp uyguluyorsa, takımlarında tek yapması gereken; her şartlarda başarı kovalamaktır, şikayet etmek değil. Fia bu konuda biraz daha otoriter olmalı.

  17. mert akkaya avatarı

    lotus ve ferrari sikayetci degil ama bu lastiklerle olmaz Q3
    de gördük bunu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir