Bahreyn GP – Sakhir – Ön Değerlendirme

yazar:

kategori:

Pist uzunluğu: 5.412 km
Tur: 57
Mesafe: 308.238 km
En hızlı tur: 1:30.252 (Michael Schumacher, 2004, 216.075 km/s)
Azami hız: 314 km/s
Ortalama hız: 214 km/s
Ortalama viraj hızı: 138 km/s
Yön: Saat yönünde
Sağ viraj: 9
Sol viraj: 6
En uzun düzlük: 1.205 m
Tam gaz geçilen en uzun bölüm: 14 sn/1050 m
Tam gaz geçilen kısımlar: Turun %63’ü
Lastikler
Sert (Turuncu işaretli)
Orta sert (Beyaz işaretli)
Pit-Stoplar
Pit alanı uzunluğu: 420 m
Antrenmanlarda hız sınırı: 60 km/s
Yarış sırasında hız sınırı: 100 km/s
Pit yolunda zaman kaybı: 21 sn
Yakıt
Tur başına harcanan yakıt: 2.5 kg
Her 10 kg’lık yakıtın zaman kaybı: 0.4 sn
Frenler
Frenlemede geçilen kısımlar: Turun %14’ü
En kuvvetli frenleme: 5.77 g
Strateji
Güvenlik aracı ihtimali: %30
Ayarlar
Lastik aşınması: Yüksek
Fren aşınması: Yüksek
Yere basma gücü: Orta
Soğutma: Orta 
DRS

 

 


Yorumlar

  1. Araçlar aslında kurallarda belirtilen asgari ağırlıktan daha hafif üretiliyorlar. Sonra demir veya kurşun ağırlıklar (balast) aracın alt kısmına konuluyor ki aracın ağırlık merkezi düşsün. Ağır pilot aracı da ağırlaştırmıyor yani. Sadece ağırlık merkezini biraz yükseltiyor.

    Hele bir de cross-weight meseleleri var hiç girmeyelim 🙂

  2. Nerdeyse bütün pistlerde Tur Rekoru

    2004 Michael Schumacher.

  3. Arabaların ağırlığı sabit arkadaşım. Dediğin gibi olsa herkes arabasına 40 kiloluk jokey gibi adamlar bulur. 🙂

  4. 10 kg yakit yuku 0.4 sn fark yaratiyosa vettel 58 webber 75 kg arada 17 kilo var yani
    vettel 0.7 saniye avantajli bu duruma gore

  5. fatih kılıç avatarı
    fatih kılıç

    ben ferrarinin tek tur kabusunu tam anlamıyla çözdüğüne inanmıyorum. bir adım attılar ileri yönde ama hala mercedes-redbul-lotus ile tekturda baş edecek performansı yok. alonso yine ilk 3-4 diyorum sıralamada. yarışta alonso-kimi-vettel çekişir bence. tabi bi problem yaşamazlarsa. ama büyük ihtimal yine alonso diyorum. mercedesler bu üçlünün arkasında olurlar gibi. inşallah zevkli ve sonunda alonsonun kazanacağı bi yarış bekliyoruz 🙂

  6. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    bahreyn'de hava sıcaklığı çok yüksek olduğundan ötürü pist ısısıda yüksek olacak bu sebepten ötürü mercedes'in burada iyi bir sonuç alma şansı mucizedir.bana kalırsa mercedes mevcut şartlar altında ilk 5'e giremez.ayrıca webberin 3 sıra grid cezası alacağını düşünürsek yarış daha çok alonso ve vettel arasında geçecek gibi gözüküyor.pistin yapısına baktığımız zaman orta downforce isteyen bir pist hızlı virajları var ilk sektör ve son sektör ferrari'ye çok uygun pistin karakteri ferrari'ye biraz daha uygun alonso 1.olabilir ayrıca pistte 4 kez 290 km/h hıza çıkılan yerler var burada renault motorlu araçlar geride kalır diye düşünüyorum teknik veya mekanik problem yaşanmazsa alonso'yu kimse tutamaz.

  7. Tahmini pol derecemi 1.31.585:e revize ediyorum. Geçen haftaki lotusun yerini bu hafta red bull alır, ferrari yarışta, red bull sıralamada favori.

  8. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Mercedes sıralamalarda hızlı olursa yine Mercedes iyidir demektir yarıştada 2 pozisyon kaybetsek yada 1 sıra kazansak 😀 😀 Mercedes sorunları çözmüş diyebiliriz..Bence bu hafta yarışta Ferrari biraz geri plana düşer gibi lotustan kimi raikkonen belki iş yapar gibi red bull kara kutu değişken koşullarda iyi gibiydiler ama tamamen kuru haftasonunda yavaş kaldılar bence çok güzel bir yarış olacak bahreyn 2 DRS ile

  9. polü bence Raikkonen,Vettel,Alonso,Hamılton,Webber,Rosberg biri alır kaldımı başka biri ? 🙂

  10. Bu pist Çin'in hemen hemen kopyası. Sadece biraz daha hızlı virajlar var. Uzun düzlüklerde ferrari uçar gider. Lotus'ta en az ferrari kadar favori. Red bull'a ters gelmesi muhtemel bir pist. Mercedes'in geçen haftaya göre görece yavaş kalması muhtemel. (Şakir pistini, sabuncu hacı şakir mi yaptırdı acep? nerden aklıma geldiyse 🙂 )

    Mclaren burada geçen haftadan bir tık önde olabilir. Ferrari motorunun sevdiği bir pist. Sauber ve str'de hızlı olacaktır. Ferrari motoru kullanan hiçbir takım burada motor problemi yaşamaz. Renault motoru burayi pek sevmiyor. Ben grosjean ve maldonado'nun burada motor yüzünden kalacağını düşünüyorum. Yarışta bir caterhamında kalacağını düşünüyorum.

    Tahmini pol derecem 1.33.170. Pole pozisyonunu kim alır derseniz? alonso, hamilton, vettel, raikonen yada massa beşlisinden biri alabilir (garanti olsun 🙂 )
    Yarışı temiz bir startla alonso alır diyorum. Massa belki podyuma çıkar?

    Webber 3. bölüme gelse bile muhtemelen 7 ve daha aşağı sıradan start alır. Bir iki kişiyi startta biçebilir çünkü müthiş baskı var.

    Vettel hakkında garip bir his var sanki bu yarışı tamamlayamayacak gibime geliyor.

    Ferrari'nin favori olacağı, lotus, red bull ve mercedes'in iyi strateji ile avantajlı olabileceği bir pist. Mclaren iki sürücüsüyle ilk 10 girebilir bu sefer.

  11. Sert lastikleri iyi kullanan Red-bull avantajı burda.Pole yine Hamiltonın olabilir.Ama podyum zor.Vettel-Alonso çekişmesine Rai de dahil olabilir.Webbere takımı sabotaj düzenlemezse Süpriz at.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir