Raikkonen, Ferrari'nin İngiltere'de Baskın Olacağını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Fransa’daki 1-2 sonucun ardından Ferrari’nin İngiltere’de yine baskın konumda olacağını tahmin ediyor.

Magny-Cours’da olası br galibiyeti, yaşadığı sorun nedeniyle elinden kaçıran Fin pilot, aracın performansından çok memnun olduğunu ve bunun gelecek haftaki yarış için umut verici olduğunu söylüyor.

Raikkonen, Ferrari web sitesinde yaptığı açıklamada "Silverstone’da gerçekten rekabetçi olmayı umuyoruz. Bu hafta tüm takımlar İngiltere Grand Prix’si öncesi orada testler gerçekleştirecekler. Felipe iki gün test yaptıktan sonra ben perşembe günü kokpite geçeceğim. Bu pisti seviyorum, güzel hatıralarım var. Tekrar zafer için mücadele edebilecek bir araçla burada olmak güzel." diye konuştu.

Fransa’da zafere ulaşamayan Raikkonen, hayal kırıklığına uğramış olsa da şampiyona için çok önemli olan puanlar elde ettiği için mutlu.

"Damalı bayrağı görmüş olmaktan daha iyi bir şey olmadığını kabul etmek zorundayım. Bir kez daha asla pes etmemeniz gerektiğini gösterdik."

"Takım hâlâ tam olarak ne olduğunu bilmiyor. Bazı testler yapacaklar. Ama bir cevap bulmak zor gibi görünüyor."

"Aslında her şeyin başlarda çok güzel gittiği bu yarışı kazanamadğım için üzgünüm. Ama olumlu yanlarını görmeliyiz. Takım harika bir iş çıkardı ve 8 puan kazandık. Problem yaşamamıza rağmen yarışa devam ettim ve şimdi şampiyonada üst sıraya, Kanada sonrası olduğumdan daha yakınım."

"Dört pilotun birbirine yakın olduğu zor bir şampiyonadayız. Henüz sezonun yarısına bile gelmedik ve daha kazanılacak çok puan var. Geçen yıl bu zamanlarda 20 puan gerideydim."


Yorumlar

  1. kimi her zaman zorlayan bir pilot önde olduğunda belki 1. olmayı garantilediğinde bile en hızlı turları atar adam böyle motive oluyo yakaladığı tempodan düşmek istemiyor

  2. tolga soydan avatarı

    bide benim anlamadığım kimi 30 sny önde lider motor patlıyo.bence bu zorlamadan değil gibime gelio.yani 30sny önde niye zorlasınki.bana göre araç rolantide devir düştüğünde sorunlar çıktı.mesela monacoda pitten çıktı SC varken yavaş yavaş giderken motor mu iflas eder.

  3. tolga soydan avatarı

    geçen sene alonso malezyada lewis sayesinde kazandı bi parça.malezyadada bu sene kimi iyi turlar atarak kazandı.sadece kubica ve alonso kazanmıo.alonso aracı yormadan nasıl verim alıyo.hep biraz hızlı olduğunda sorunlar yaşadı.

  4. kimi nin karakterinde var zaten bu, motoru ve aracı aşırı zorluyor, sürüş karakteri bu. mclarende kaç kere motoru iflas etti, zaten dediğin gibi mclaren yarış direktörü kimi ye alman panzari lazım demişti. ama kimi bunun sayesinde seviliyor.

  5. 1.giderken motorunu zorluyacak kadar soğukkanlı :)) bence alakası yok mesela alonso ve kubica aracı yormadan maksimum verim alabiliyorlar ör:kubica kanada'da her turu sıralama turları modunda atmış aracı her tur limitte kullanmış ama araca zarar vermeden.yada alonso monzada yada geçen sene malezyada resmen uçmuştu ama araca bir zarar gelmedi bu kimi'nin karakterinde var.aracı kullanış tarzı farklı.ferrariyi tercih etmesinin nedeni araçlarının dayanıklı olmasıydı ama norbert haug;ferrarinin kimi'ye panzer üretesi lazım. demişti mesela geçen sene ferrari dayanıklılık problemleri yaşadı bu sezon başında iki aracı birden motor patlattı.

  6. eksoz için bir şey diyemeyeceğim, bundan önce mclarende başına neler geldi, eksoz kopmuş, motor kopmuş alışığız 🙂
    adam en üst limitlere kadar zorluyo arabayı, baktığınızda pistte 26 kere pistlerde en hızlı turu atarak üstünlüğü elinde bulunduruyor.
    1. ci giderken dahi motorunu zorlayacak kadar, soğukkanlı:)

  7. kanada da pitten erken çıkan kimiydi zaten, ve hamiltonla fark yarış içerisinde büyük oranda açacaktı. çünkü ilk bölümde oluşan 7 sn. lik farkın ön taraftaki lastiğin ufalanmasından olduğunu hem kimi hemde takım söyledi.
    zaten bu sorunun üstesinden geldikten sonra kiminin turları hamiltondan daha hızlıydı ve son 3-4 tur çok hızlıydı. pite girmeden önceki turlarda da yarışın en hızlı turunu atmıştı.

    söylemek isteğim yarış içerisindeki oluşan 7 sn. lik zamanın lastiklerdeki ufalanmayı kontrol altına almak için olduğunu unutmamak gerek. bu yarışta kesin olmamakla beraber 1.lik için en avantajlı kimiydi.

  8. ne kadar düzgün,samimi ve olumlu konusmuş gene. bu adam 1.liği hakedioo !! eğer peşinde gezen o şanssızlıklar olmasaydıı şmdii liderdi.ama sorun değil onunda dediği gibi gecen sene bu yarıs 20 puan gerideydi.. şmdi ise sadece 5 puan..

  9. ogun savaş avatarı

    Önce bi düşünsünler egzos yarış içinde nası çıkar die 😀

  10. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    sana % 100 katılıyorum Kimi…diğerleri ikincilik için kıyasıya bir rekabet içinde olacaklar…

  11. utku avcı orada hamilton hırsına yenik düştü bu dogru bunu anlaman lazım lider girdigi pitte bir den önünde 2 araç görünce direk heyecan yaptı hırs yaptı geçicem diye vurdu olay bu.

  12. tolga soydan avatarı

    bi yerde okumuştum.kimiye soruyolar sana nie ıceman diolar.bunu takım patronum ron dennise sorun diyodu.

  13. adam pit yolunda mı hırsına kurban gitti.. hırs yapacak bir durum yoktu ..pit yolunda raikoneni sollamak mı istiyordu.. madem rai den ağırdı yeşil ışığı bekleyip rai den kopmamaya çalışmalıydı belki takipteyken şarpmak hırstır ama pit yolunda çarpmak ilginç bir durumdur..NOT:tahsin kardeş senin düşüncelerini kötülemek istemedim kendi yorumumdur saygılar

  14. ogun savaş avatarı

    Lewis hakında yorum yaparken dikkat edelim arkadaşlar Kimi içinde ben İceman çakması diorum tek sahibi var oda Mika Hakkinen !!!

  15. tolga soydan avatarı

    ewet ortadaydı durum

  16. O an için kimse emin konuşmasın Kimi 1. de olabilirdi Lewiste 1. olabilirdi.

  17. tolga soydan avatarı

    ama kimi lewisden daha iyi turlar atmaya başlamıştı

  18. sinan kardeş kanadada birinci olacakken demişsin lewis daha uzun bir 2.bölüm tercih etti kimi'ye göre ve yanlış hatırlamıyorsam SC girene kadar kimiye 7.5sn fark attı lewis ve nerdeyse aynı yakıt yüküyle. sonra kendi hırsına kurban gitti lewis.

  19. kanadada 1. olacakken arkadan gözlerinde tavuk karası olan bir pilot çarptı uçtu 10 puan

    bu yarışda da ilk defa bir arabanın eksozu koptu ve piyango talihlisi yine raikkonendi ve gitti güzelim galibiyet ve 2 puan.

    allahım, bu adama piyango felan vurmasın, nedir bu ya. mıknatıs gibi çekiyo olayı üzerine

  20. her zamanki mütevaziliğin üstünde kardesim nice mutlu konusmalar temennisiyle.. senden artık galibiyet beklıyorm.

  21. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    Sizden duble bekliyoruz kimi İngilterede güveniyoruz 2 pilotumuza da 4EVER FERRARİ,4EVER MASSA,4EVER RAİKONEN GOGOGO

  22. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Harikasın bee Kimi.İngiltere kesin bizim……bnm Kimi içn dusundgum banko yarıslardn biri olarak dusunuorum

  23. her zamanki gibi konusmus:) ayrıca şükür etmesinide bilen bir pilot onu ayrıcalıklı we mukemmel kılan bircok özelligi war we o ozellikler hiçbir zaman kaybolmayacak:) we ingiltere de birincilik bekliyor we kötü birşey olmamasını umuyoruz…

  24. tolga soydan avatarı

    bu pistte mclaren yıllarındaykende iyi işler yapmıştı.geçen sene de kazandı ve bu sene F2008 güçlü durumda.kazanmaması için bi sebeb yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir