McLaren: "Lewis, Garajımızda Olmaması Gerektiğini Biliyordu"

yazar:

kategori:

Konu hakkında Hamilton’a cevap veren McLaren PR Direktörü Matt Bishop: “Sam, Lewis’i garajdan kovmadı. Aslında o sırada mekanikerler aracımız üzerine çalışmaya başladığında onu (Lewis’i) nazik bir şekilde dışarıya yöneltti; bazı parçalar sökülüyordu ve rakip takımdan kimsenin görmemesi gereken şeyler ortaya çıkıyordu”

“Lewis zaten garajımızda olmaması gerektiğini en başından biliyordu; herkes, rakip takımların garajlarına girilmemesi gerektiğini bilir.”

Bishop ayrıca Hamilton’ın bazı yarışlarda McLaren tesislerine geldiğini ve sürekli sıcak karşılandığını da belirtti.

 


Yorumlar

  1. heikki 1088 avatarı

    Hamilton neyin peşinde çözemedim. Bununla olan ilk haberde de yazmıştım, rakip takımın pilotunun eski garajında ne işi olur. "Laa bakın beni kaybettiniz" diyecekse zaten içimizde yaradır, sürekli deşmese iyi olur kanımca

  2. McLarene zarar vermek bu kadar kolay mı sence? Casusluk skandalında zarar görmemişiz Lewisin demeçlerinden mi görücez allah aşkına.

  3. kimi raikkonen arkadaşa cevaptı bu ama çıkmadı.

  4. Biri sadece gitti. Biri takımın ağzına etti gitt. Biri sıkıldım gittim dedi. Allah için bu olaylarda McLaren ın ne yapmasını istiyordun. Sen olsan McLaren patronu emin ol şuan ki McLaren diye bir takım olmazdı.

    Birde McLaren Lewis gitti diyemi orta sıra takımı oldu. Onu geçtik McLaren biraz yavaş diye orta sıra takımımı oldu. Yani güldürme beni. Yeni bir tasarımın her zaman riskleri vardır.

    McLaren artık sadece F1 takımı değil artık bir otomobil markası oldu. Sadece F1 yok artık planlarda anlıyacağın. Yani gerisini sen kurgularsın düşüncesindeyim.

    Herzaman başkalarının düşüncelerine saygılı olmaya çalıştım ama bir yere kadar kimse kusura bakmasın. Böyle komik düşüncelerinizle milleti harbiden güldürüyorsunuz.

  5. uçup uçmama meselesi değil ama bu. bugün bir diğer haberde de belirtildi. Red Bull bile Williams'ın bir bölümünü kopyalayabiliyor. Mclaren keza çok kötü durumda değil. Bahsi geçen dönemde de ne durumda belli olduğu açık değildi, sezonun ilk testleriydi.

    Hamilton'un 2007'den beri Mclaren araçlarını sürdüğünü dikkate alırsak, şöyle bir araca baktığında karoser altında nelerin değiştiğini anlayabilecek kapasitede olduğunu söyleyebiliriz diye düşünüyorum. ha belki hamilton tamamiyle iyi niyetle gitmiştir bu olabilir ancak yine de mclarenin çekinmesini de anlayışla karşılamak lazım.

  6. Yani Didem sabah akşam hiç gereksiz şeyleri basına anlatıp McLaren a zarar vermek için konuşana ben adam demem kusura bakma.

  7. benim burdan anladığım şey dıştan görülecek bir mekanizmadan bahsedilmediği. sökülüp takılması ve diğer takımların görmemesi gerekmesi. evet schumi bakardı aracın şöyle bir sağına soluna ancak aracın dışından görebileceğimiz birşey olduğunu sanmıyorum. 3-5 saat sonra araç pistteyken görülebilecek birşeyi birkaç saat önceden bir pilotun görmesinin mclaren'a zararı olur mu? bence olmaz. o yüzden muhtemelen iç aksamlardan bahsediyor.

    zaten hamilton'un schumi kadar teknik bilgiye sahip olduğunu da sanmıyorum. zaten bu seneki mclaren'in uçmadığı, ve dış tasarım olarak ilginç şeyler yapmadığı da biliniyor. yarışlardan 2-3 gün önce gelip burnu yüksek yapmışlar biz de yapalım da diyemez çünkü aracın tümünün değişmesi gerekir herkesin bildiği gibi. olay iç kısımla alakalı muhtemelen ben de lewis'in o konuda bilgi sahibi olduğunu sanmıyorum. en azından yeteri kadar.

  8. yıllarca schumi rakiplerinin araçlarını inceledi yarışlardan ve sıralamalardan sonra. keza son yıllarda buna benzer hareketlerde bulunan başka sürücüler de var. durum bu kadar basit olmasa gerek. tabi ki bu sürücülerin neler döndüğüne dair çok yüksek teknik bilgileri de var.

  9. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Şakacı!
    Zaten sizin takımın başına ne geldiyse bu-prof- düşünmekten geldi. Raikkonen, Alonso ve Hamilton gibi pilotları -prof- düşündüğünüz için kaybettiniz, kaybetmekle kalmayıp kendinize rakip edindiniz.

    Sen hangi sıfatla, neye dayanarak Hamilton'ı ezik ve adam olmamakla suçluyorsun?
    Adam sizi bıraktı gitti, orta sıra takımı oldunuz. Şu an Hamilton, McLaren'de olsa idi en azından bir podyum hayali kurabilirdiniz. Sende bunun farkındasın, bu yüzden Hamilton'a kin ve nefret içerikli yorumlar yapıyorsun.

    ''Neymiş ayrılma nedenimi mekanikerlerime anlatacaktım Button bütün hepsini toplamış götürümüş içmeye mi ne.''

    Birader, adam takımdan neden ayrıldığını söyleyecekmiş. Belki mekanikerele de teşekkür edip, güzel ayrılmak isteyecekti. Neden bu konuda teori üretiyorsun, az pozitif -prof- ol. Hamilton'ı nereden eleştireceğini şaşırdın. Tabi pilotajına laf edemiyorsun, karakterine dem vurayım dedin kendince.

    Bu arada sizin oraları bilemem ama, bizim oralarda Hamilton'ın yaptığına; iyi niyet göstergesi, adamlık denir.
    Sizin oradakiler içten pazarlıklı olabilir, bu yüzden de öküzün altında buza arıyorsun.

  10. yeni parçalar sökülüp takılıyormuş. gerçekten akıllıca bir açıklama ama. tebrik etmek lazım. tam da hamilton geldiğinde. çok ilginç.

    lewis hangi teknik bilgiyle, hangi parçanın nasıl çalıştığını nasıl görecek? biz bile (araç sistemleri konusunda lewis'den daha bilgili arkadaşlar kesinlikle vardır burda) 1-2 sayfa yazıyla araçta geliştirilen küçücük bir mekanizmayı zor anlıyoruz da, araç ayarı dışında aracın iç yapısıyla ilgili birşey bilmeyen lewis nasıl bilecek? mühendis olsa tamam bir bakışla ne yaptıklarını anlayabilecek kapasitede olan mühendisler ''belki'' olabilir. o bile zor.

    birşey görüp brawn'a tarif mi edecek ha şöyle bir kablo uzuyordu aracın içine, valla onu gördüm ross abi. hem de bunları adamlarla muhabbet ederken göz ucuyla yapacak. ve bunun üzerine hemen o kablonun ne işe yaradığı çözülecek. vay anassını serhat. üstelik mclaren şuan bir redbull değil yani. mclaren aslında burda lewis'e casus muamelesi yapmış. resmen sen bizim için değil araç için geliyorsun demiş. ayıp. geçen sene sonunda diyordu zaten lewis'in mercedes'e bilgi taşıyacağından korkuyor musunuz diye. adam pilotlar bizim ne yaptığımızı anlamaz demişti. olay bu kadar basit.

    schumi garajlarına girmez çünkü schumi zaten 2006'dan beri ferrari içinde. öyle bir duruma gerek kalmadı yani. lewis daha geçen sene ayrıldı. seneyi bırak 4-5 ay anca oldu.

    açık olan şu ki mclaren'de lewis'in ayrılmasının öfkesi var. beni oynatmazsanız ben de topumu alırım diyen çocuk gibi davranmış. hele de mclaren hamilton'u pişman etmek isterken yavaş kalınca, işin tuzu biberi olmuş.

  11. Sen ne diyosun ben bunları söylediğimde adam senarist muamelesi yapıyo hatta öyle bir karakter ki kendisi herbir haltı bilir (aslında zırvalamaktan başka bi halttan haberi yok) geriye kalan tüm site boştur onun için…
    Lewis'in açıklamasını duyan yaka paça kovulduğunu sanır ama gerçekte öybişey olmayacağını herkes bilir. Dedileri gibi sadece ortasmdan uzaklaştırmışlar haklı olarak.

  12. Adamın yaptıgı dogru veya yanlış bunu eleştirmek hakkında.Ezik miş Adam değilmiş de ne demek? sana mı kaldı onun adamlıgını sorgulamak! Klavye başında millete sallamak da moda oldu.

  13. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    aynen öyle, yazdıklarında sonuna kadar haklısın.

    Hamilton bu kadar çok seviyorsa Mclaren'i bence ayrılmayacaktı.. Mercedes ona galibiyetler, podyumlar veya paralar verebilir. Ama Mclaren'deki kadar sıcak ortamı asla veremez bence.

    Şunuda unutmayalım Mercedes galibiyet alırken Mclaren'de boş durmayacakdır kesinlikle..

  14. Henry Crazy avatarı

    Dün de belirttiğim gibi olayı objektif olarak bileceğimizi sanmıyorum.Ama sadece Sam'a yüklenmek hata olur.Sam'ın üslubu doğru olmayabilir.Ama Lewis'in de o garajda olması o esnada doğru olmayabilir.Her iki taraf kendini savunuyor.Lewis artık kafasından Mclaren'i çıkarmalı.Geri dönüceğine ihtimal vermiyorum.Bir sonraki adres Ferrari olur bence artık.

  15. Yani allah için. O zaman Lauda da gelsin Lewis de gelsin beraber takılalım bizim garajda. Hatta 2 kişi daha bulalım okey çeviririz. Mekanikerlerde buzlu çay getirir. :))))

    Sert bir şekilde kimse kovulmaz. Adama sadece kapı gösterilmiştir diğer herkese yapıldığı üzere. Biraz prof düşünün. Allah için.

    Bu arası WTCC yada Lemans değil. Politikanın ne uçuk yeri. F1!!!!

    Burda duygusallığa yer yok. Geçen bir defa daha yapmıştı bunu Lewis. Neymiş ayrılma nedenimi mekanikerlerime anlatacaktım Button bütün hepsini toplamış götürümüş içmeye mi ne. Böyle şeyleri söyleyerek ne kazanıyon be adam derler bizim oralarda. Bu kadar ezik bir karaktere sahip Lewis. Adam olamayacak bir türlü vallahi.

    Adamın sürüş sitiline hala vurgunum ama yok abi adam değil.

  16. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Hata Hamilton'da tabi ki.. Artık Mclaren ile bir bağı kalmadı. Schumacher ismiyle özdeşleşen Ferrari garajına döndükten sonra gittiğini hiç görmedim, girse bence onada aynı şey yapılabilirdi. Sonuçta artık o bir karşı rakip.

  17. İşte bukadar ya. Daha fazla söze gerek yok.

    2. bir konu var gördüm aşağıda. Hiç bir pilot aracın mekaniğinden anlamaz gibi bir düşünce ve bunu mühendis söylemiş güya.

    Açık konuşayım bunu bir mühendis söylediyse hatta bu McLaren mühendisi bile olsa direk kovulsun. garaja sokmayı bırakın padoğa sokmayın.

    Adamlar nasıl anlamaz yani ben bu kadar halimle neyin ne olduğuna yorum getirebiliyorken adam yıllarca yarışmış hatta çocukken Gokart ına ayar yapan adamlar nasıl anlamaz aracın mekaniğinden.

    Yıllarca McLaren da yarışmış biri takımdan ayrılıyor ve adam garaja geliyor. Bir de üstüne McLaren yeni bir tasarımla sezona başlıyacak. Ben olsam seni garajın önünden geçirmem bırak dışarı çıkarmayı.

    Bu kadar olur yani adamlar araca nasıl ayar yapılmasını sağlıyor zannediyorsunuz anlamıyorum. Size göre şu heralde araç önden kayıyor önü yumuşat yada kanat açısını arttır. Ha bumu yani. Güyorum açıkçası size. Normalde gülmeyip doğrusunu anlatırdım ama o kadar kesin yazmışki arkadaş elimde değil.

    Neyse şimdi işteyim daha sonra bu konu hakkında daha iyi bir yorum yada köşe yazısı yazılabilir. Saygılar.

  18. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Dünde bu konu hakkında bir kaç yorum yapmıştım ve yineliyorum.

    Olay Hamilton'ın dediği gibi cereyan ettiyse, yani garajdan sert bir şekilde kovulduysa; McLaren bu konuda haksız taraf.

    Ancak olay McLaren'in dile getirdiği gibi gerçekleşmişse, Hamilton mübalağa etmiş.

  19. Kovulacaksın tabii ne bekliyordun? Takımın teknik bilgilerini twitter'dan paylaşan bir adama üstelik rakip takıma geçmişken tabii ki de güvenilmeyecek.

  20. en başta lewisin gitmemesi gerekirdi. Senin ne işin var elin garajında. artık sen bir mercedes elemanısın. Doğal olarak takım sorumlusu onu ordan uzaklaştırmasa onun başı yanacaktı. f1 tarihine geçecek bi olay nerdeyse. Kovarlar işte seni aklın başına gelsin. Hala şu mclaren gömleğini atamadı üstünden. yazık.şaşkın.mclaren pitine girmesinden belliydi zaten 🙂

  21. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    tamam lewis mclaren garajına girdi casusluk başladı rakip takımı soydu soğana çevirdi..yahu bırak geldide ne oldu hiç bir pilot hangi parçanın aracına takılıp takılmadığını bilmez hatta bunu bir yarış mühendisi söylüyordu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir