Massa Sert Lastiklerle Doğru Tercih Yaptıklarını Umuyor

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot, son sıralama seansına sert lastiklerle çıkınca şaşkınlık yarattı. Buna rağmen 6. en iyi dereceyi elde eden Ferrari pilotu, Mark Webber ve Lewis Hamilton’ın cezaları nedeniyle 4. cebe yükseldi.

Massa: “Tur derecelerinden ve pol mücadelesi şansımdan %100 memnun değildim”

“Sıra kaybedecek iki araca (Hamilton ve Webber) bakıyorduk. Bu yüzden bir seçenek, piste çıkmadan olanları izlemekti.”

“Diğer seçenek ise sert lastiklerle piste çıkmaktı. Umarım yarın için doğru seçenek budur.”

Brezilyalı pilot sert hamurlarla yarışın başında da avantaj sağlamayı umuyor.

Massa: “(Antrenmanda) sert hamurlarla uzun sürüş daha istikrarlıydı. Bozulma biraz daha iyiydi.”

“(Yarışın ilk bölümünde) sertler daha iyi olabilir. Belki kalkış biraz daha zor olabilir ama neler olacağını göreceğiz”


Yorumlar

  1. Ferrari%100 avatarı

    Yarın belki ilk damalı bayrağı gören olursun Massa
    Zaferde gelmezse en azından podyum

  2. ilk seansta alonso sertlerle 1,32,8 yaptı ve gerçekten acayip güzel bir tur oldu. hatta 2.seanstaki yumuşak lastiklerle atılan daha yavaş turları görünce, alonso'nun bu turu hiç aklımdan çıkmadı.

    2.seansta anlaşıldı ki, felipe yumuşak lastiklerle yeteri kadar hızlı değildi. önce 1,32,501 yaptı, ardından ıkınıp sıkınmasına rağmen derecesi 1,32,358 olarak ölçüldü. bu derece ile pole ya da ilk sıralar için oynayamayacağı (bana göre) açıkça ortaya çıkmışken, q3'e geçmeden önce verilen arada kendi kendime son seansa sertlerle çıkmasını, mümkün olduğu kadar hızlı bir tur atıp cezalardan da bir avantaj elde etmesini, ayrıca ferrari'nin pit stratejileri ile ilk 3 yarışta yaptığı gibi geriye düşürmeyeceği bir stratejiye sahip olabilmesi için hard lastikle çıkmasını istemiştim. ne diyelim, ya aklın yolu bir, ya da ferrari sesimi duydu =)

    amma, ben bunları hayal ederken felipe her ne kadar göze çarpmasa da açıkça harika bir tur attı. 2. seansta (üstelik yumuşak lastikleri olduğu halde) geride kaldığı rakiplerinden f.india ikilisini ve raikkonen'i, yumuşak lastik takmış olmalarına rağmen sert lastikleri ile mağlup etti.

    daha da ilginci, hafta sonu boyunca attığı en hızlı tur, diğer 21 piotun aksine yumuşak lastiklerle değil sert lastiklerle geldi. ve tabi attığı tur ile birlikte oturduğu 6. cep, hamilton-webber ikilisinin cezaları nedeniyle 4. cebe dönüştü ki, ilk 10 pilot içinde hard lastiklerle başlayacak tek pilot olup, ön tarafa bu kadar yakın kalması ballı kaymak gibi geldi adeta.

    felipe'yi bu lastikle bu hızlı turu nedeniyle tebrik etmek isterim; strateji olarak açıkça felipe ilk 10 pilot içinde açık bir avantaja sahip. işin çok büyük bire kısmın bugünkü bıçak sırtı gibi stratejiyi harika bir turla süsleyerek halletti. yarışın 50 tur civarının sert lastiklerle koşulacağından hareketle, geriye felipe'nin yapması gereken çok kilit bir iş kalıyor: sert lastikleriyle kirli taraftan güzel bir start almak. yer kazanması değil hedef, yerini kaybetmemesi. ve ilk pitlere kadar ilk 3 pilottan kopmaması. olay bundan ibaret; sonrası zaten lastik stratejisi avantajı ile birlikte çorap söküğü gibi gelecektir. büyük konuşmamak lazım ama bana göre felipe podyumu bugünden cebe indirdi, galibiyet için göz kırpması ise çok olağan.

  3. Startta ne kadar yer kaybedeği önemli eğer çok tokat yemezse podyum için belki şansı olabilir.

  4. burak evmez avatarı

    Massa'nın pirelli yüzünden kazanması imkansız hiç alışık değil bu lastiklere

  5. Bence Massa surpriz yapacak yarin, kazanabilir bile..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir