Brawn: "Vites Kutusu Kuralı Gözden Geçirilmeli"

yazar:

kategori:

Mercedes pilotu Lewis Hamilton, dün 3. antrenmanlarda aracının vites kutusu hasar gördüğü için vites kutusu değişikliği nedeniyle 5 sıra grid cezası aldı.

Mercedes takımı, dün lastik patlamasına ve sonucunda vites kutusunun zarar görmesinde kendilerinin bir hatası olmadığı için verilen cezanın geçerliğinden emin değil.

Brawn “Lewis, cezaya neden olan iç sebepler konusuna dikkat çekti. Gelecekte marjinal durumlar ortaya çıkabilir ve tartışmalar yaşanabilir. Burada sürücünün tetiklediği bir hata var mıydı? Sürücü yüzünden mi oldu? Bu durumlarda uzun tartışmalar olabilir.”

“Kesinlikle bu duruma bakmaya değer.  Dışarıdan bir nedenle ceza almak sinirbozucu bir durum.”

“Şanslıyız ki bu durum çok sık olmuyor ancak şampiyonanın kritik bir döneminde olursa bu daha fazla sinirbozucu olur. Bu konuyu tekrar değerlendirmeye değer.” dedi.

 


Yorumlar

“Brawn: "Vites Kutusu Kuralı Gözden Geçirilmeli"” için 5 yanıt

  1. pist üzerindeki bir yabancı madde yüzünden lastik patlayıp vites kutusu hasarı oluştuğu için vites kutusu değişti yoksa araçta bir mekanik arıza yoktu.

  2. pist üzerindeki bir yabancı madde yüzünden lastik patlayıp vites kutusu hasarı oluştuğu için vites kutusu değişti yoksa araçta bir mekanik arıza yoktu.

  3. Adam diyor Tonya sen diyosun Konya be kardesim ..

    F1 sever degil kin dolu bir seyircisin …

  4. ross brawn'a sormak isterim,
    sezon boyunca "20 yarışta kullanılabilecek azami motor sayısının yalnızca 8 olması ve bu sayının aşılması halinde her motor değişimi için 10 grid cezası kuralı" hakkında ne buyuruyor kendileri???

    yoksa patlayan motorların suçlusu pilot mu acaba?

    laf olsun.
    nalıncı keseri gibi ne tarafı isterse o tarafı kesiyor.

  5. Maliyetleri azaltmak için, dayanıklılığı arttırmak için güzel bir uygulama belki. Eskiden sıralama turu için farklı motor, yarış için farklı motor üretirlerdi. Bir yandan da hak veriyorum. Durduk yere vites kutusunu değiştirdi diye 5 sıra ceza filan ağır bence belki makul seviyede para cezası verilebilir ya da alternatif yollar bulunabilir. Sıra cezası pilotun bireysel hatalarına verilmeli bence. Mekanik bir parça değişti diye bu ceza ağır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir