Pirelli: 'Red Bull Kendilerine Göre Lastik İstedi'

yazar:

kategori:

Lastik tedarikçisi Bahreyn yarışından sonraki Salı günü takımlarla lastik konusunu görüşecek.

Bazı takımlar aşırı aşınmadan şikayetçi ama bazıları bununla mutlu. Pirelli hamurlarda ufak değişiklikler yapmaya hazır olduğunu ve bunun takımların büyük çoğunluğunun isteğiyle gerçekleşebileceğini söylüyor.

Fakat sadece Red Bull’un isteği üzerine hareket etmeyeceklerini de ekliyor.

Hembery: “Yapı aynı kalacak, yoksa en ufak değişiklik aerodinamiyi etkiler. Red Bull bizden değişiklik yapmamızı istiyor, fakat diğer takımlar istemezken bunu yapamayız.”

Hembery lastiklerin kendilerinden bekleneni verdiğini de iddia ediyor.

“Kimse yarıştan önce kimin kazanacağını söyleyemiyor. Çok farklı stratejiler ve geçişler görüyoruz. Bence işimizi çok iyi yaptık.”


Yorumlar

  1. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    İsteyeceğiz tabiki hakkımız bu siz redbull u durdurmaya çalışırken biz bakacakmıyız

  2. Formula 1'e 2-3 tane daha lastik tedarikçisi gelmedikçe, her takım kendine yakın lastik üreticilerini kullanmadıkça bu sorun çözülmez.

  3. Redbullllll avatarı

    Lastikler yumuşak olabilir , hatta daha yumuşatılabilir sorun bence lastik set sayısında sınır olması. Lastik sınırı olmasa hızlı ama lastiği çok aşındıran takım fazlaca pitsop yaparak son sürat gidebilir.

    Şimdi lastikler dayanmıyor ve sayısı sınırlı. Yavaş takımların hızlılarla farkı azaltılıyor. Pilotlar lastik korumaktan yarışamıyor.

  4. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Ferrari – Pirelli İtalyan İş Birliği Komploları Kuranlar Vardı İlk Geldiklerinde.

    Lastikler Aynı Kalmalı. 🙂

  5. onceden motorlar cok on plandaydi, sonra yerini aerodinamige birakti. simdi de lastikler cok on plana cikti. lastiklerin bu kadar on planda oldugunu istemesem de, araclarin bilesenlerinden biri lastik. onu da anlamak takimlarin gorevi. belki kisitliyo hizi ama ona gore gelistir sen de aracini.

  6. genel olarak pirelli'ye karşı aşırı bir "sinir olma" durumu söz konusu. ancak formula1'de işlerin bu noktaya gelmesinden pirelli'yi sorumlu tutmanın gerekçesini ben anlayamıyorum doğrusu. pirelli yönetimi oturup "lastikleri şöyle şöyle yapalım, geçiş ve heyecan artsın" vs. gibi düşüncelerle kafasına göre lastik üretiyor gibi bir durum, kesinlikle söz konusu değil. aksine, fia ve kural koyucuların pirelli'nin eline tutuşturdukları lastik kriterlerine göre lastik üretimi yapılıyor.

    pirelli bilmem kaç yüz kez "istesek tüm yarış boyunca dayanan lastik üretiriz, istesek tüm hafta sonunu tek set lastikle çıkarırız, ama bizden istenen şey bu değil." şeklinde açıklama yaptı şimdiye kadar.

    kurallar peynir kıvamında lastik istiyor, son zamanlarda kantarın topuzunun fazlaca kaçtığı da doğru. fakat bunda suçlanacak en son kurum pirelli'dir ancak. kuralları ve lastik kriterlerini kendileri belirlemiyor.

    bir diğer ilginç nokta da şu:
    "Red Bull bizden değişiklik yapmamızı istiyor, fakat diğer takımlar istemezken bunu yapamayız."
    şu söz bile biz bir tarafımızı yırtarken, red bull haricindeki takımların mevcut lastiklerden ne kadar memnun olduğunu göstermiyor mu; red bull haricinde şimdiki lastiklere gıkını çıkaran yok demek ki.

    alan memnun, veren memnun, kural koyan memnunken pirelli'ye karşı bu acımasız öfkenin nedeni nedir? adamların suçu, yalnızca isteneni yapmak mı?

  7. " Red Bull bizden değişiklik yapmamızı istiyor. " Bu başlığı destekleyen bir açıklama değil. Değişiklik istediğini biliyoruz. Muhtemelen lastikle sorunu olan her takım da ihtiyacı doğrultusunda değişiklik isteyecektir. Ama değişiklik için çoğunluk şart

  8. FİA yarışlarda belirsizlik istedi, Pirelli değil. Halen daha Pirelli yi suçlayanlar var. Hadi F1 severler bunu kavrayamadı bunu geçtim de. Takımlara ne oluyor arkadaş. Pirelli şöyle böyle filan git FİA ya başvurunu yap, diğer takımlarla anlaş ne bileyim imza topla:D vs. hala Pirelli'yi kötüleyerek, basını oyalama peşindeler. Hele ki Redbull'un geçen sene her şey iyi iken gıkı çıkmıyordu ya da başka takımlar şikayet ediyordu. Şimdi tam tersi olmaya başladı az empati kurun daaa.:) Bu saatten sonrada lastik değişimine kimse sıcak bakmaz. testlerde bu kadar rahatsız değillerdi. Yarışlar başladı bazı takımların avantaj sağladığı görüldü ki tamamen alın teri ve çalışmalarıyla yaptılar bunu başka takımlar biraz gerilemeye başlayınca bıdı da bıdı.

  9. vay vay vay redbull ne zaman bu kadar büyüdü nasıl büyüttüler nasıl bu duruma geldik anlamadım 3 sene şampiyon ol f1 i ele geçir oh ne ala f1 i f1 yapan takımlar ne olacak 3 senedir redbulu kolluyolar lastik işi olursada şaşırmam redbulu çok büyüttüler çok

  10. iyi yapmış isticek sizde vereceksiniz okadar

  11. Ekin Kutlay avatarı

    araçların lastik sağlama uğruna maksimumlarını kullanamamaları çok saçma.pirellinin amacı bence her yarışta bol bol konuşabilmek ve reklam yapmak.herkes performansın yeni motorlarla düşeceğini söylüyor pirelli zaten şimdiden düşürdü bile.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir