Hamilton: "İkinci Pitstop Sonrası Aracım Kendine Geldi"

yazar:

kategori:

9. cepten iyi bir kalkış yapamayan Hamilton, daha sonra tutunma sorunu yaşadı; sonlara doğru ise tempoyu yakalayıp 5. sıraya kadar çıktı.

Hamilton: “Çok ama çok mutluyum. Yarış çok kötü başladı. İyi bir kalkış yapmak isterdim ama korkunç bir start aldım. Ardından çok yavaştım; ortalarda yoktum. Hiç hızım yoktu”

“Araçta ne yapsam hızlanmadı”

“Birden bire ikinci pitstoptan sonra bir şeyler oldu. Araç birden farklı tepki vermeye başladı. Tekrar zorlayabiliyordum. Sıralamada vites kutusu değiştirdiğimizde bir şeyler oldu sanırım; sonra kendi kendine geçti.”

“Başta kolay av gibiydim. Ardından geçişler yapmam harikaydı. Birden bire araç inanılmaz hale geldi.”

Yarışa ilk cepten başlayan takım arkadaşı Nico Rosberg ise kötü bir gün geçirdiğini ifade etti.

Rosberg: “İnanılmaz bir gündü. Çok kötü”

“Güçlü başladım ve podyum için mutluydum. Ama orada kalmanın zor olduğunu biliyordum”

“Gün boyunca sürekli gerilemek, iyi bir duygu değildi. Açıkçası dün en hızlıydık. Yani bir şeyler doğru olmalı ama yarışa biraz dah aönelmeliyiz.”


Yorumlar

  1. Engin Hamilton avatarı
    Engin Hamilton

    Hamilton'in yavas arabayi bile podyuma atar, Vettel'in ne yapacagi ise mechul. Rosberg top sinif bir pilot degil, nasil bu kadar zaman Hamilton'la ayni kefeye konup karsilastirildi saskinlikla izledim.

  2. Rosberg'in aracıda starttan sonra kendinden geçti 🙂

  3. her zaman söylerim hamilton "precision" yeteneği yüksek bir pilot. rakionen gibi. bu adamların tırmanması hiç bi zaman şaşırtmaz..

    rosberg ilk 4 tur harbiden bana en büyük f1 keyiflerinden birini yaşattı. stratejik hatalardan (kişisel olsa bile) bedelini ödemiş olabilir ama o savunmaları hafızamdan çıkmayacak.. amg zaten çok çok iyi bir takım değil ama gelişme kaydederse rosberg'in de iyi sonuçlar alabileceğine inanıyorum. onca savunmayı adam en ufak bir sıyrığa neden olmadan yapabildi. helal olsun.

  4. Hamilton yarışa çok kötü başlayıp 13.lüğe kadar düştü ve o arada hiç bir şekilde iyi turlar atamadı ve gerilerde kaldı.Taki pit stoplardan sonra toparlana kadar..GP2'dede zaten Rosberg Hamilton'ın gölgesindeydi Mercedes'dede böyle gidese aynı olacak..

  5. Raikkonen06  avatarı

    İlahi bir güç Hamiltonun aracına birşeyler yapmış galiba.

  6. Rosberg ilk bölümde savunma yaparken lastiklerini fazlaca aşındırmış olsa gerek. Bu yüzden gerilere düşmüş olabilir.

    Hamilton starttan sonra bir ara 13. idi. İyi kalkamamış, görmemiştim.

  7. vedat özkan avatarı

    Aslında Mercedes takımının yeri Rosbergin yeriydi bana göre.Rosberg Hamilton a oranla yarışın büyük bir bölümünde çok daha fazla mücadele içerisinde kaldı lastikleri çabuk tüketen mercedes takımı bu koşullarda Rosberg in aracında 4 pitstop a gitti bu da Rosberg in epey gerilemesine neden oldu.Hamilton yarışın büyük bölümünde geriden gelerek önü açık bir sekilde lastiklerini korudu.Bu da onu ileriye taşıdı.Kisiler hiç önemli değil ama bir gerçek varki Mercedes takımı geçen yıl yaşadığı artık kronikleşmiş problemleri halen yaşamakda bu hiç umut verici değil.Mclaren takımı da aşama katetmiş büyük güncellemelerin yaşanacağı barcelona gp de Mclarenin ciddi atak yapacağını düsünüyorum Mercedes içinse aynı iyimserlik içerisinde değilim kisisel olarak.

  8. rosberg: ''Açıkçası dün en hızlıydık. Yani bir şeyler doğru olmalı ama yarışa biraz daha yönelmeliyiz."

    evet hamilton'ı geçeceğim diye aşırı sıralama ayarı yaptın. şimdi de yarışa yönelmeliyiz diyorsun. redbull ile ferrari'yi bile geride bıraktın. ama lehine işlemedi. kısa süren bir şovdu sadece.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir