Alonso: "Bu Talihsizlikleri Başkaları da Yaşayacak"

yazar:

kategori:

İspanyol pilotun DRS’si, yarışın başında takılı kaldı ki o sırada liderlik mücadelesi veriyordu.

Sorunun ardından Alonso, hemen pite girdi ve 9. turda 19. sıraya kadar geriledi; bundan sonra DRS kullanamadı.

Ferrari pilotu, 8. oldu ama son tura kadar 5.’lik mücadelesine çok yakındı.

Alonso: “Çok ama çok şanssızdık. 4 yarışta iki defa çok şanssızdık.”

“Ama diğerlerinin de başına gelecek ve biz de o anda fırsatı kullanacağız”

İspanyol pilot, DRS sorununun yarışını çok etkilediğini belirtti.

Alonso: “Çok zordu. İki turda iki defa pite girdim. Bu yüzden DRS olmadan grubun arkasına düştüm”

“Yarış çok ama çok zor hale gelmişti.”

 


Yorumlar

“Alonso: "Bu Talihsizlikleri Başkaları da Yaşayacak"” için 50 yanıt

  1. Arap çöllerinde birdaha yarış falan yapılmasın ne lan bu? bir bahreyn, bir abu dhabi, dünkü yarışı İzleyemedim tekrarına baktım ve bu sene 2. defa İzleyemediğim bir yarışta ferrari sorun yaşadı.
    Alonso'nun sorunu şu oldu vetteli geçtiği anda kers'in avantajı vardı, fakat lastik ısıtmadaki sorun nedeniyle vettel iyi yol tutuş yakaladı ve yerini geri aldı. Bu dakikadan sonra alman dayanışması gördük, vettel rosbergi, kanka azicik çekil uğraştırma beni zaten lastiklerin bozuk diye virajdaki yol tutuş farkıyla geçti.

    Alonso'nun flapı 3. turda kontrol amaçlı açıldı ama fark 1.3 saniyeydi rosbergle. Hemen geri kapattı bu sırada çok hızlı açıp kapatmaktan dolayı flap hava akımı yalayamadı. Bu sefer kers'in içinde tozlu hava ve toz partikülleri takılı kaldı. Normalde kersle drs aynı anda açılmaz. Kerste kinetik hava sürtünmesi önemlidir. Drs açıldığında içeride sıkışan havanın çıkması ve dışarıdan gelen Hava'nin flapı hareket ettirerek bir direnc sağlaması ve bu sayede 10 mil'den az olmamak üzere 12-13 mil yaklaşık 17-18-19 km hız kazanması amaçlanır.
    Alonsodaki sorun drs yi ilk anda çok hızlı açıp kapattığı için, kerste biriken Hava'nin dışarı çıkamaması ve tekrar açtığı anda dışarıdan gelen Hava'nin içerideki tozlu havayı dahada artırarak, partiküllerin tüneli tıkaması sonucu tamamen temiz beslemeyi bırakması sonucu oluştuğu açıktır.
    Bunda vettel'in farkı açması ve buna bağlı olarak Alonso'nun endişeyle hareket etmesinin payı büyüktür. Nitekim rosbergi vettelden 1.5 tur sonra geçip tekrar gecildigi anda Hava'nin temizlenmemesi sonucu drs açık kalmaya başladı, stella uyardı o arada rosberg tekrar geçti 5. turda tekrar açınca bu sefer kapanmadı ve 2 tur öyle gitti, yol tutuş kayboldu ve virajlarda di resta çok yaklaştı derken 7. turun sonunda girdi ve yarış o an bitti.

  2. alonso şampiyonluğu kaybedince takımlarla beraber tatile çıkanlar bu tarz söylemlerde bulunmasınlar lütfen.defalarca yazdık bu şahsın nasıl birisi olduğunu.bir daha geriye gidip yazmak istemiyorum.inanın ben sıkıldım ama sıkılmayanlar var ve inat edeip gerçeği göremeyenler var.bu sene ile beraber alonso tarihte bir anı olarak kalacaktır.ferrari daha fazla tahammül edemez bu kadar başarısızlığa .şimdi vettele kontra yapanlar dikkatli izleyin alonso ferrariden kovulunca ferrariye kontra yapacaklar.

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonso kazandığı vakit sırra kadem basanlar şimdi şanssızlık yaşayınca kendilerini göstermeye başlamışlar..
    Birisi maddeler halinde kendince hatalar zinciri oluşturmuş.Yok bilmem 2006 yılında şöyle demiş 2007 de böyle konuşmuş , ordu kurmuş, vs.vs.Hakikaten gülünç.Konuya bak bir de yazılanlara bak.Beddua edenlere de diyecek söz yok.

    Geçen yıl belçikadan önce ve sonra horner papağan gibi Alonsonun da başına bişeyler geleceğini ; bu istikrarın elbet birgün son bulacağını söylediği vakit siz ne düşündünüz.Alonsonun out olduğu Belçika yarışından sonra " bu fırsatı iyi değerlendirdik"dediği zaman Hornerin 2005 2006 2007 yıllarındaki konuşmalarını burada paylaşanınız oldu mu?.

    F1 de ortalama bir sezonda her pilotun başına birden fazla aksilik gelmektedir.Bu vergne nin başına da gelecek vettelin başına da gelecek.Alonso kotayı doldurdu bundan sonra puan kaybı lüksü yok.Bunu dile getirmek birilerinin hatalarından medet ummak mı?Nasıl okuyor ve anlıyorsunuz.

  4. Sen geçen sene talih rekoru kırdın.Bu sene ceremesini çok çekeceksin gibi.

  5. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    neden böyle bir tepki verdin anlamadım. alonso'yu kişilik olarak hiç sevmem, ama ben işini iyi yapan insana saygı duymasını da bilirim. alonso harika bir yarış çıkardı, drs çok da kesti önünü haklı da. ama yaptığı açıklamayı komik buldum ve yorumladım kendimce, ne işe gelmesi var ne başka bir şey. garip

  6. renault şampiyon olduğu 2005 – 2006 2 senesi . sonradan meydana çıktı yaptığı renault,un rakip takımların data çalmaları aşırmaları . renault böyle şampiyon oldu. 2008,de olan scandal gibi

  7. ferrari,nin işi vettel,lin, kaza yapması hata yapmasına bağlamış günaydın

  8. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Fernando ALONSO bir zamanların Renault pilotu schumiyi durduran 2 sene üst üste şampiyon olan belki 3 şampiyonluğunuda yine renoda yapacakken mc larene gitmesi bu yaptığı 1. yanlış ardından döndü müthiş bir dönüşle reno ile üst sıralarda podyumlarda bitirdi sezonu işler tam rayına oturacakken yine gitti ayrıldı takımdan ve hayal ettiği ferrariye gitti bu 2. yanlışı hangi sezondu hatırlamıyorum ama hiç unutmam Renaultta petrova heidfelde geçilirken yarışın sonunda bi demeçler vermişti alonso bey Biz ferrariyiz amacımız Renolarla mücadele etmek değil daha üstlere cıkmalıyız dedi daha dün o renolarla sen alonso ferrariye egzosundan çıkan dumanları yutturan sen bu kelimeleri etmen çok yanlıştı buda 3. hatası yaklaşık 3-4 senedirde hayalini kurduğu ferraride şampiyon olmayı hedefliyor ne diyeyim alma mazlumun ahını cıkar aheste aheste Başarılar Fernando ALONSO Sonuna >>RENAULT F1 TEAM<<

  9. Vettel 55 yarıştır kaza sonucu yarış dışı kalmıyor (kaza çocuğa bak be) ama mutlaka bir yerde o da hata yapacak.Araçta da sezon içinde bazı sorunlar çıkabilir Alonso burada haksız değil.

  10. allah askına arkadas ne alakası var nerenle izliyorsun yarısı !! pes !!

  11. ferrari'yi sevmediğim için böyle başkalarının hatalarından medet uman bir pilota sahip olmaları beni mutlu ediyor. hatta o pilotun ferrari içinde kendi ordusunu kurması çok daha iyi.. aferin alonso… =)

    dön bi vettele bak bakalım en son ne zaman kazaya karışmış?

    dön bi raikonen'e bak bakalım kaç yarıştır puan alıyor, podyuma oynuyor.. hatta bu sene şampiyonluğa oynuyor…

    dön bi hamilton'a bak bakalım hangi araçla neler yapabiliyor bu sene?

    siz bu kafayla.. ohooooo.. 5 yarışta 1 birincilik alırsınız 2sinde podyum 2sinde de saçma sapan sorunlardan taklaya gelirsiniz böyle.. sonra da şampiyonluktan bahsedersiniz… çocuk vettele karşı politik oyunlar yürütürsünüz. vettele gıcıktım ama şu alonso sayesinde kanım ısındı kerataya… sürsün heidi'sini baksın işine, bu ferrarilileri de hiç iplemesin..

  12. bence ferrari yanlış adama oynuyor bu kafayla şampiyon olamazlar

  13. Ben düştüm başkasıda düşsün diyen bir adam alonso işte…

  14. schumi örneğinden sonra böyle düşünmek yanlış. malezyada da ön kanadın dayanacağını düşünmüşlerdi. o da yanlış karardı, bu da yanlış karar. kumar oynuyorlar bu sezon.

  15. burak evmez avatarı

    Evet aynı Marko'nun yaptığı gibi o zamanlar böyle açıklamalar yaptın mı yoksa sadece kendi işinize gelenleri mi görüyorsunuz.

  16. Alonso'nun iki yarışta yaşadığı sıkıntılar önemli puanların uçmasına neden oldu geriye 16 yarış kaldı bence şampiyona Alonso vettel ve rai arasında geçecektir bence şampiyonayı pilotların yarış dışı kalma ihtimallerinden daha çok bu üç pilotun takım arkadaşları belirleyecektir bu üç pilotta takım arkadaşlarından bariz bir şekilde üstün durumdalar kimin takım arkadaşı rakiplerden daha çok puan çalarsa bence o pilot öne çıkacaktır Alonso'nun diğer pilotların yarış dışı kalma ihtimallerini hesaplayacağına masanın performansını nasıl artıracağı ihtimallerini düşünsün

  17. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    Gün gelecek devran dönecek! demiş külhanbeyi ispanyol. bu yarış gerçekten şanssızdı temposu cidden hoşuma gitti gayet iyiydi vettel'i zorlayabilecek tek isimdi. kısmet artık inşallah vettel'in başına gelmez.

  18. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bende Tahir'e katılıyorum. Ferrari sorunun anlık olduğunu düşünmüş olabililir, bu yüzden senin dediğin gibi bir stratejiyi seçmemişlerdir.

  19. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Royal kardeş, Alonso ilk pitten çıktığında neredeydi biliyor musun?Henüz 9. turda araçlar arasında mesafe açılmamıştı.Yani konvoy henüz bozulmamıştı..Orta grubun sonuna düşen Alonsoya 20 tur boyunca drs kullanma demenin saçmalığını kabul etmek lazım.Belki de sadece basit bir takılmaydı ve onun giderilip giderilmediğini görmek için orta grubun arkasında 20 tur boyunca gezinmeye mecbur bırakılmak saçmalıktır.
    Olayın özeti şudur: Orta gruptan drssiz kurtulmaya çalışmak çok zordur.Hem lastik hem de benzin kullanımı artacaktır.Drs nin çalışıp çalışmadığını 20 tur beklemek yerine yüzde 50 ihtimali olan çalışıp çalışmadığını görmek ve bundan sonrası için strateji düşünmek daha akıllıca geldi bana.Tabi burada sc ihtimalini de yoksaymamak lazımdı.Ama olmadı.O kadar çaylak biranda profesyonel akrobat kesildiler.Başkasına lazım olsa 3 kere sc girerdi.
    Eğer Alonso zorunlu pitten çıktığında 3 ya da 4. sıralarda falan çıksaydı sen burada haklıydın.

  20. Dort yarista iki sanssizlik derken Malezya'yi kastetmiyordur insallah. Ben yanlis anladim herhalde.

  21. Raikkonen06  avatarı

    Aman Kimi'nin başına gelmez inşallah ama olursada kader deyip geçeceksin.

  22. ben çok dikkat ettim en az 3 tur açık gitti hatta vettel ile arada 1sn üzeri fark varken nasıl açıyo diye dikkatimi çekti ve çok sinir oldum yarış bitti diye.. şanssız bir yarış oldu ama yinede iyi yükseliş yaptı tebrikler alonso..

  23. Live Timing'deki anlatıma göre Alonso 4. turda DRS ile Rosberg'i geçmiş, ilk virajda Rosberg yerini geri almış. 5. turda Alonso tekrar Rosberg'i geçmiş, bu sefer tekrar geçilmemiş.

    7. turda Alonso'nun DRS'i takılı kalmış ve 8. turda da pite girmiş ve sert lastikleri takmış. 9. turda Alonso'nun DRS tekrar takılı kalmış ve aynı tur pite girmiş. Görünüşe göre de daha sonra DRS kullanmamış.

    3 tur DRS açık giderse siyah turuncu bayrakla uyarılırdı ve derhal pite girmesi söylenirdi. Girmezse ise siyah bayrak ile diskalifiye edilirdi.

  24. piston aşağı hahahah hiç güleceğim yoktuya

  25. Çok dikkat etmedim ama DRS açıkken aracı derhal yarıştan çekmek zorundalar. 3 tur DRS açık gittiğine ihtimal vermiyorum. Yayın yüklensin kontrol edeceğim.

  26. DRS sorunu nedeniyle pite girdikten sonra ilk açışında tekrar açık kaldı. Tekrar pite girip düzelttikten sonra bunun tekrar olacağını biliyorlardı ki adama DRS kullandırtmadılar. Gördüğüm kadarıyla da yapabildiği 1-2 geçişi de DRS'siz yaptı.

  27. DRS yi kullanıma açık olmayan yerde kullanamazsın. Kanatta böyle bir kısıtlama yok

  28. Drs arizasi sanssizlik oldu, Rai de onlerden baslasaydi ilk 3 icin super mucadele seyredebilirdik son bolumde. Bu arada tv goruntulerinde Drs acildiktan sonra kanat olmasi gereken yerde duruyor ama sonra ruzgarin etkisiyle daha fazla aciliyor ve takili kaliyordu, yapacak bisey yok tu, her actiginda takili kalacakti o kanat.. o an da 2 ihtimal vardi, ya Drs siz devam edeceklerdi ya da biraz uzun bir pitstop ile Kanadin normal durus pozisyonunun onune vida gibi bir sabitleyici monte edeceklerdi ki Drs acildiktan sonra kanat daha geriye gidip takilmasin, tabi bu calisirmiydi bilemiyorum. Garanti yolu tercih edip Drs siz devam ettiler ki bence dogrusu da buydu..

  29. Charlie izin vermez diye birsey yok bu avantaj deil dezavantajdir. Sonucta virajdada acik. Kanadi kirilan araci charlie pit yap demiyor. Kimseyi tehlikeye atan durum yok burda. Yarisin tekrarini izlerseniz gorursunuz. Drs 4. Turdan sonra acik oldugunu

  30. Mustafa Sar avatarı

    Acaba WET Schumacher'in rekorlarını kırabilir mi… kirar gibime geliyor…

  31. Mustafa Sar avatarı

    Site yönetimi de sansür uyguluyor… Kendilerince… site yönetimi Abdülhamit'in tahtından eden şey sansür olayıdır… Unutma… RAİ ve WET ALO'dan daha iyi pilot.. bu konuda sansür uygulaman gülünç… bir daha yazayım.. gülünç…

  32. Mustafa Sar avatarı

    FERRARİ bir kez daha saçmaladı… fayda yok.. Bari bu akşam DOCTOR ROSSİ Döktürsünde moralleneyim ya…REDBUL'un şampiyonlugu hayırlı olsun.. Bu sezonda götürürler… 2014 için allah kerimdir… ciddiyim.. redbul sezonu açık ara götürür.. bizim FERRARİ de nal toplar.. birde DOMİNİCALLİ komik demeçler vermeye devam eder.. falan filan…

  33. 20 tur drs kullanmamak saçmalık değil önlemdir. DRS zaten çalışmadığı için alonso zaten tüm yarış DRS'siz gitti. yani aynı şey oldu gereksiz bir yere yapılan pit dışında. o saçmalıksa bile, birdaha kapanacağı belli olmayan drs'i kullanıp 1 tur sonra tekrar pite girmek saçmalığın daniskasıdır. pite girdikten sonra drs'siz geçmeye çalışacağı ne malum? farklı taktik uygulanırdı.

    burda dediğim şeyin daha doğru olduğunu azıcık mantıklı düşünen biri anlar o yüzden uzatmıyorum.

  34. drs açık gitmesine bi kere charlie izin vermez arkadaslar.istesende gidemezsin zaten.bence düzelmesine sevinmelsiniz.yarış dışı kalmaması bile büyük şans

  35. senin canın sağolsun fernando drs problemli bı sekılde 19.luktan 5.liğiğ kovaladın helal sana..yarışı 4.turdada bırakabılırdın ama yapmadın buda senı ne kadar savascı bırı oldugunu tekrar tekrar gosterdı

  36. DRS si açık kalan aracı kimse 3 tur pistte tutmaz. Serhan Acar kaçırdı ama 7. turdan itibaren açık kaldı aynı tur pite girdi. Tuhaf bir de detay var frene bastıkça DRS açılıyordu yani yapması gerekenin tam tersini yapıyordu.

  37. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Takımın hatası yok.Alonso henüz farklar açılmamışken pite girmek zorunda kaldı bu da grubun sonları demekti.20 tur drs kullanmamak saçmalıktır.Önündeki grubu drs siz geçmek hem lastik hem de benzin açısından zaten sakıncalıdır.Muhtemelen toz taneleri diye düşündüler ve el yardımıyla kapattılar.

  38. Evet alonsonun kanadi 4. Turda rosberg in arkasinda takildi. Bunu seehan acar da kacirdi. Tekrar inda gorebilirsiniz 1 sn fark yemeye ve diresta dan baski yemeye basladi. Ilk bolumu uzun tutmaya calisip kaybi onlemeye calistilar ama pitten sonra acinca tekrar drs acik kaldi. Yarista bunlar net olarak gozukuyor. Hatta yaris esnasinda alonsonun drs si acik kaldi diye solemistim. Baris belirgindi

  39. burak evmez avatarı

    Ferrariden beklenmeyecek bir hata mıydı 🙂 Çok güldüm karıştırdın galiba

  40. Vettel DRS alanından çıkmıştı ve arada Rosberg vardı. Bunu hatırlatırım. Çin de sürekli DRS tehdidinde olan ve tempo sorunu yaşayan Lewis vardı. Yani durum tamamen farklı

  41. Bildiğim kadarıyla DRS 7. tur açık kaldı aynı tur yani yarışta 8. tura girilirken pite girdi. Di Resta nın sektör zamanları Alonso dan daha iyiydi ki DRS arızası meydana geldi. Yani 4. turda değildi

  42. yanlısın olmasın.drs açıkken viraj dönmek çok zor bişey.alonso 7.turda pite girmiş.yani 3 tur drs açık gitmesi bence çok zor bi ihtimal

  43. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Avanti arkadaş cevabını vermiş ama sen yine de ilk birkaç turu önemseme.Çünkü geçen hafta çinin ilk turlarında da liderlik mücadelesi vermiyordu hatta massa aynadan 2 kere kendini Alonsoya gösterdi.Sonrasını sen de biliyorsun anlatmaya gerek yok.

  44. aklınca vettelime taş atıyor…………………..Şalu

  45. Mustafa Sar avatarı

    ALO nun şanssızlığından dem vurmak saçmalık.. üstelik iki defa pite girmesi de saçmalık.. ilk pitte drs sorunu da giderilebilir di…

  46. Alonso'nun DRS'si Rosberg'i ilk geçmeye çalıştığı 4.turun ilk DRS alanından sonra bir daha hiç kapanmadı.O yüzden Rosberg'i geçse bile Di Resta'dan baskı yedi.

  47. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Geçen yıl Horner de böyle konuşmuştu.Bir sezonda ortalama bu tür şeyler şeyler en az 2 kere insanın başına gelebiliyor.Alonsonun kota doldu.

    Kum zerrecikleri muhtemelen kanadın sıkışıp kalmasına neden olmuştur.Startta tozlu bölümde vettelin koridorunda iken epey toz duman oldu.Takım arızaya neyin sebep olduğunu açıklar mı bilemem ama bana kum zerrecikleri gibi geliyor.

  48. talihsizlik olduğu doğru ama pit yönetiminin çok büyük hatası vardı. alonso'ya pitten çıktığı 20 tur drs kullandırtmayıp, tam pite gireceği tur deneme için açtırabilirlerdi. bu sayede açık kalırsa pitte kapatırlar alonso da birdaha kullanmazdı. açık kalmazsa da kullanmaya devam ederlerdi. ferrari'den beklenmeyecek bir hataydı.

  49. Liderlik mücadelesi vermiyordu aksine Di Resta nın baskısı altındaydı ama podyum saçma bir arızadan kaçtı. DRS siz iyi yükseldi hatta DRS çalışsaydı birkaç sıra daha yukarıda bitirebilirdi. Aynı sorun Kanada da Schumi nin başına da gelimişti ama Schumi nin DRS si kapanmamış, yarışı bırakmıştı. Alonso bu açıdan şansı sayılır. Kötünün iyisi 🙂 Ama sezon uzun kimin başına neler gelecek kim bilir

  50. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Sağlık olsun yaw. Ne yapalım. İnşallah bidaha olmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir