Rosberg: "Muhtemelen Sıralamalara Fazla Odaklandım"

yazar:

kategori:

Rosberg yarışa ilk sıradan başlamasına rağmen lastiklerde çok fazla sorun yaşadı ve 4 pitle ancak 9. olabildi.

Rosberg “Zor bir gündü. Poleden başlamak çok hoş olsa da sonucu öyle olmadı. Sıralamalara çok fazla odaklanıp yarışa yeteri kadar odaklanmadık. Gerçekten sıkıntı yaşıyorduk ve ilk baştan itibaren bunu hissettim. Hoş değildi.”

“Arka lastikleri çok fazla kullanıyorduk. Aracın temeli iyi. Sadece sıralamalarla yarış arasında performans açısından dengeyi bulmamız lazım.” dedi.

Rosberg, ilk turlardan itibaren geriye düşmesinin kendisini üzdüğünü söyledi.

Rosberg “Geriliyordum ve bunu farketmek hoş bir şey değildi. Pistte harika bir yarış istiyordum. Bu yüzden güzel bir yarış olmadı.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Bir söz vardır bilir misiniz? Her kaliteli kumaştan gece elbisesi olmaz diye, pazen de kaliteli bir kumaştır ama olmaz işte.

    Rosberg'de aynen bu atasözünü doğruluyor. Kendi çapında orta sıralarda başarılı olan veya olabilecek bir pilot. Asla üst düzey bir pilot, savaşcı ve safkan yarışçı değil.

    Vettel'e bile parmak çocuk denildi yıllarca ama o bile aşamalar geçti ve bir yol kattetti. Bunlar sana bilmem bir şeyler anlatabildim mi süt oğlan !

  2. ferrari team avatarı

    O zaman burdan şu sonucu çıkartabiliriz,Rosbergin şampiyon olacak kapasitesi yok teorimiz doğrulanmış oldu 🙂

  3. hala saçma sapan niyet okumalar. adam mazoşist mi, neden bile istiye sıralamaya göre ayar yapıp yarışta tonla sıra kaybetsin. sanki tek tura göre ayar yapınca pol garanti oluyor. kaldı ki hamilton sıralamalarda araçtan memnun olmadığını kendisi söyledi. 'rosberg doğru ayarları yapamamış'la 'rosberg sıralamada hızlı, yarışta yavaş olmayı tercih etti' arasında çok fark var; ikincisi pür saçmalık.

  4. akıl akıl gel peşime takıl adama yarışta 2 set medium niye taktınız sayamadım ama herkesten 1 fazla pit yaptı galiba.adamı geriletmek için ne gerekirse yaptılar trafiğe takmak fazla pit yapmak yanlış lastik takmak yanlış yaktik ne ararsan vardı.

  5. Ne bileyim işte bunu Monacoda,Macaristanda yapsan daha iyi olur

  6. zaten hala aynı şeyi düşünüyorum. foya meydana çıktı. çok üstün bir haftasonu zaten geçirdi lewis. 5 sıra ceza aldı, 8 sıra geriden başladı, 4 sıra önde bitirdi. bundan daha üstün bir haftasonu var mı?

    dikkat edersen rosberg sıralamaya odaklandığı için lastikleri fazla aşındırmasından bahsediyor.

    ''Arka lastikleri çok fazla kullanıyorduk. ''

    yani şu önemli: rosberg'in aracı hard lastikle 22 tur gidemezdi. medium taktılar bu sayede 1 pit fazla yaptı ama 2 mediumu da sonuna kadar kullandı. 2 tane mediumu sonuna kadar zorlayarak kullanmakla 1 tane hardı 22 tur boyunca korumaya çalışmak arasında fark var.

    dediğin kadar basit olsaydı zaten, hard takıp 3 pitstopla bitirebilecek olsaydı zaten yaparlardı bunu. bu mantıkla hamilton da ilk pitinde medium yerine hard taksaydı 2 pitle bitirebilirdi. böyle mi diyeceğiz.

    sonuçta hamilton da medium ile başlamasına rağmen pitte medium lastik taktı. o dediğin performans olayı sadece tahmin. hamilton da rosberg kadar mücadele etti tabii alonso-rosberg mücadelesi varken hamilton-grosjean veya maldonado mücadelesi ekranlara gelmedi.

  7. mühendisler muhakkak söylemiştir, kendi de biliyordu sıralamadan sonra yarın düşeceğiz demişti. ama son karar aracı sürenin sonuçta. kullanmak istediği ayarı kullanıyor.

  8. benim o yorumunda karşı çıktığım şey Rosberg'e fazladan bi pit yaptırmaları olmuştu. Yarişa tekrar göz attım 35/57 iken pite geliyor Rosberg , yarışın başında Medium ile başladıgı için bir daha dönmek zorunda degil yani hardlarla bitirebilir mantıken ama o sırada, çaktırmadan takım emri olarak gördügüm tek hard yerine 2 kere medium ile bitirme stratejisini uyguladılar Rosberg'in üzerinde.

    Hamilton'ın yarışta 2. medium stintini kullanma sebebi de muhtemelen araçta yeterli tempoyu bulamadıgı için farklı bir şey denemek istemesi.

    Rosberg'in foyası çıktı deyince sinirlendim ben orada, sanki Hamilton Rosberg'e göre çok üstün bi hafta sonu geçirmiş gibi. Tekrarlayayım Rosberg yarışın başından itibaren hep mücadele içersinde idi , ideal çizgiyi kullanma fırsatını çok nadir buldu Hamilton'a kıyasla.

  9. Aynen Hamilton bir pole kazanınca bu da altta kalmamak için bütün ayarlarını Pole pozisyonunu kazanmak için yaptı…Bunu elde edince RTL'de orda burda devamlı haber olacağını biliyordu ama ak koyun kara koyun yarışta belli oldu…İşin kötüsü sıralamalardan önce hamilton araç ayarları lastik patlaması sebebiyle bozulduğunu dile getirip duruyordu..

  10. ferrari team avatarı

    yahu o kadar mühendis falan vs var hiçmi biriniz düşünmediniz 'ulan yarışta ne b…k yeriz aczık ta yarış için ayar yapalım ' diye ..ulen ne adamsınız yaa

  11. çok profesyonel sorunların var dostum

  12. son 5 saattir söylediğim şeyi söylemiş. muhtemelen çin'de hamilton'ın polünden sonra, kendince bir cevap vermek istedi. resmen Q2 ayarıyla çıkıp 1 günlük şov yaptı. zaten kimse inanmamıştı hamilton ile aradaki 0.4 saniye farka ama, ak koyun kara koyun, foya moya herşey meydana çıktı yarış sonunda. yalancının mumu yatsıya kadar yandı gibi birşey oldu 🙂

    şurda tam rosberg'in dediklerini söylememe rağmen neil perry adlı bir üye foya moya yok! trafik! demişti kesin bir dille. buyrun, dediğim şeyi rosberg söyledi. artık anlamışsındır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir