Lotus Bahreyn'de Kazanamadığı için Hayal Kırıklığı Yaşamıyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen ve Romain Grosjean podyuma çıktı ama zafer Red Bull pilotu Sebastian Vettel’in oldu. Yarış içinde güçlü tempoları ile dikkat çeken Lotus, belki de sıralamada daha yukarıda olsaydı Vettel’e kafa tutabilidi.

Ama Boullier, galibiyet şansını kaçırmalarının ardından takımın hayal kırıklığı yaşamaması gerektiğini düşünüyor.

Boullier: “Açıkçası mutlu olmam gerek. Takım adına harika bir sonuç”

“Çok sıkı çalıştık ve Enstone’daki herkes çok iyi kenetlendi. Bu yüzden güzel bir hafta sonuydu”

“Sıralamada biraz sorun oldu ama grid pozisyonumuzu iyi telafi ettik. Açıkça iyi bir sonuç Romain’in de geri dönmesi daha da iyi bir konu”

Lotus patronu, Raikkonen’in son pitstopunu erkene çekme kararının doğru olduunu belirtti. Fin pilot, bu kararı yarış sırasında telsizden sorgulamıştı.

Boullier: “Daha uzun süre pistte kalabilirdik ama yerimizi korumak ve Paul di Resta’ya daha kolay bir hamle yapmak istedi.”

“Rahat bir şekilde ikinci olabileceğimizi biliyorduk. Bu yüzden o bölümde alınması gereken risk yoktu.”

“Galibiyet için zorlamak zor olacaktı. Her durumda orijinal strateji bir veya iki tur sonra pite girmekti zaten”


Yorumlar

  1. Aynen ben de siralama tempomuzun gelismesini umuyorum. Soruya gelecek olursak butun yarislari livetiming uzerinden de takip eden birisi olarak ilk 3 yarisa gore hayir koruyamaz, bu yarisa goreyse evet korur diyorum cunku 2.pitstop ile 3.pitstop arasinda medium lastiklere harika bakti tur dereceleri yeni lastikli cogu pilottan iyiydi ve 13-14 turluk lastikleri ile Di Resta'nin 2 turluk lastikleri arasindaki zaman farki sadece 0.1-0.2 saniyeydi.

  2. umarım sıralamarda gelişirizde yarışlarda daha rahat oluruz.En azından ilk 4'de her yarış bir lotus olursa Lastikleride kullanıp kazanma olasılımız daha fazla olur.Ben acaba Grosjeanında Raikkonen gibi lastikleri koruyabilecekmi ondan süpheliyim.

  3. Podyuma 2 pilot birden yerlestirmek her zaman icin iyidir ve bu yaristan once Bouillier'e teklif edilse gozu kapali bir sekilde atlayacagini hepimiz cok iyi biliyoruz. Diger taraftan Kimi lastiklerine harika bakiyor acikca Pirelli ve Rai kombinasyonu kafama hic yatmiyordu cunku Rai deyince akla araci sonuna kadar zorlayan ve cogu zaman aracin kendine eslik edemedigi yari yolda biraktigi anlar geliyordu. En azindan Lotus'a gelene kadar durum boyleydi. Simdi ise bambaska bir Rai var lastiklerine cok iyi bakiyor hic yaris disi kalmiyor acik ara son iki sezonun en istikrarli ismi durumunda.

    Diger taraftan tekrar yarisa donecek olursak Grosjean'i ilk pite aldiklarinda cok sinirlendim sert lastiklerle piste cikmisti ve uzun sure pistte kalip 2 pitstop stratejisiyle yarisi tamamlayacagini dusunuyordum. Rai'nin ilk bolumu medium lastiklerle cok cok uzun surmustu cunku. Ama bu pitstopun zorunlu oldugunu dun ogrendik. Aracta sorun varmis bu yuzden one alinmis pit. Alinmasaydi ve Gro da iki pitstopla trafige takilmadan arac gecmelerle ugrasmadan tamamlasaydi ne olurdu diye de merak etmekteyim.

    Son olarak Ispanya GP sezonun geri kalani icin cok cok cok onemli olacak zira takimlar butun silahlarini burada kullanacak Ispanya;dan sonra ben ahim sahim guncelleme beklemiyorum hicbir takimdan. Butun kaynaklar 2014'e aktarilacaktir o yuzden bizim icin de Ispanya GP hayati oneme sahip olacak umarim siralama performansimizi gelistirmeyi basarabiliriz.

  4. he yav ye.bunu zaten ben uyduruyorum Lotus tek turda araçın uçtunu ama Raikkonenin çok yavaş kaldını söylüyor dimi.cumartesi günü suç bu sefer Kimideydi ama.

  5. Takımın DF konusunda lastik aşınmasını önlemek için temkinli davrandığını düşünüyorum ben. Belki Raiko kendine güveniyor ama teknik heyet farklı düşünüyor olabilir…

    Yani 2 seçenek var sanki

    Ya "çok fazla" hızlanıp pitstop sayısını arttıracaksın. -ki burada Redbull'un zaten uçtuğunu görüyoruz
    Ya da böyle kalıp lastik aşınmasını kontrol altında tutacak ve pitstop sayısından kâr edeceksin.

    Arada çok ince bir çizgi var gibi. Tutturamazlarsa ziyan olacakmış gibi hissediyorum ben… O yüzden de riske girmiyorlar..

  6. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kimi polden başlasa 1 pit stop eksik yapsa bide her yarışı rahat kazanır

  7. dikkat ediyorum yaptığı yorumlara, sürekli hamilton başarılı olduğunda mercedes aracı diye giriyor olaya. şimdi kimi ön sırada başlamadı diye aklınca suçu araca atıyor, Lotus aracı tek turda kötü demeye getiriyor. yahu, kimi kötü olmasın tek turda? grosjean'a geçiliyor olmasın? gerçek bu olmasın?

  8. Bu arada Raikkonen'in yarıştan önce alerjisi varmış,senede 3-4 kez başına gelen bir şeymiş.

    http://www.motorsport.com/f1/news/allergy-almost-sidelined-raikkonen-in-bahrain/

  9. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Raikkonen 2 haftadır DF eksikliğinden şikayetçi. Önümüzde ki yarış İspanya Gp, DF açısından ne seviyede olduğumuzu gösterecektir.
    Bu arada, umarım; Lotus'da, diğer takımlar gibi İspanya'ya iyi bir paket hazırlıyordur.

    Son olarak Bahreyn'de maksimumum alınabilecek en iyi puanları aldık. C.tesi saç baş yolsakta, Pazar günü işler bizim adımıza iyi. 🙂

  10. Eğer istikrarlı bi şekilde zafer takımı olmak istiyorsak öncelikle sıralamada daha iyi bir tek tur Lotus aracı lazım.4 başlarsın 7 başlarsın 1.olursun ama bunun sürekli olması çok zordur.Polden başlıyan bi Kimi düşünün hem lastiklerini çok iyi koruyarak 1 pit stop daha az yapıyor hemde çok iyi bir yarış temposuna sahip bir araçı var.çok rahat bi şekilde kazanır diye düşünüyorum.ama dediğim gibi Pol kazanan bi araç lazım herşeyden önce.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir