Ferrari, Şampiyonluk Konusunda Umutsuzluğa Kapılmıyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Bahreyn’de Sebastian Vettel’in en büyük rakibi olacak gibi görünüyordu ancak yarışın başında DRS’de yaşanan sorun Alonso’nun galibiyet şansını yok etti.

Stefano Domenicali “Şu anda fark 30. Ancak bir sonraki yarışta Vettel sıfır puan alır ve biz kazanırsak fark 5’e düşebilir.”

“Henüz 4 yarış geride kaldı. Daha çok zaman var. Geçen yaz 50 puanlık avantaja sahip olduğumuzu unutmayın. Bunlar kolay şeyler.”

“Sebastian çok iyi bir yarış çıkardı ancak o yalnızdı ve performansını kontrol edebildi.  Bu durumda lastikleri en iyi şekilde kontrol edildiğini biliyoruz. Son yarışta bunu biz de gördük.”

“Fernando çok iyi bir yarış çıkarabilirdi bu yüzden gelecekte bu tür durumların tekrarlanmamasını sağlamalıyız.” dedi.

Domenicali, bu sene bazı sıkıntılar yaşadıklarını ve tüm fırsatları değerlendiremediklerini kabul etti.

Domenicali “Tüm yarışlarda podyumda olabilirdik ve bir başka galibiyet daha kazanabilirdik. Durum bu.”

“Olumlu şeylerin geri döneceğinden ve bizim yaşadığımız olumsuzlukların diğerlerini de etkileceğinden eminiz.”

“Odaklanmamız lazım. Şampiyona uzun ve çok fazla ağlamanın gereği yok.” dedi.

 


Yorumlar

“Ferrari, Şampiyonluk Konusunda Umutsuzluğa Kapılmıyor” için 14 yanıt

  1. + 10000000000000000000000000000000000000000000

  2. tabi canım ferrari alonso yu daha önce pite de almadı yani. O 1 tur adamın yarışını kaybetti neredeyse

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Pirelli elbette bunu açıklamasını yapacak olan kurumdur.Buna mecburdur.Fotosunu paylaşıp açıklamasını yapmış.Biz suçsuzuz demiş.Peki Domenicallinin ne demesini bekliyordun?.Pirelliye kufretmesini mi bekliyordun.Yoksa pilotunun beceriksizliğinden bahsetmesini mi?.MAssanın yoldaki parçaları göremeyecek ve onlardan kaçamayacak kadar kör olduğunu mu söyleyecekti.Kucağına alıp teselli etmesini mi bekliyorsun.Şanssızdık işte o kadar.Kanattaki kırık meselesi için geçen haftaki lotus örneğine bakabilirsin.Raikkonenin kanadı da kırıktı hatta burnu da kırıktı ama değiştirmediler ve adam podyuma çıktı.

    Sen bir şumi fanı olarak 2006 yılında yaşananları neden gözardı ediyorsun da şimdikileri eleştiriyorsun.2006 da aynı yarışta MSC de kaza yapıyor , massa da kaza yapıyor ama herkes MSC nin kazasını konuşup tartışıyordu.Massayı soran yoktu.MCS kazandığında Montezemolo başta olmak üzere Todt Brawn üçlüsü seksek oynuyordu.Massayı kamera bile göstermiyordu.Tek yaptığı iş Alonsonun önünü kesmek olan massaya o zaman kim değer veriyordu.Şuna inan ki Massa şuan 2006 da olduğundan daha rahattır ve değerlidir.

    Domenicalli Alonsonun drs si ile ilgili konuştu da ne oldu?.Alonsonun puanları geri mi geldi?Atı alan üsküdarı geçmiş sen burada neden Alonsonun arızası mevzubahis oluyor da massanın arızası mevzu edilmiyor diyorsun.Domenicalli pirelliye veriştirince massaya puan mı yazılacak.
    Allahtan drs arızası massada olmadı.Yoksa komplo teorileriniz bitmek bilmezdi.
    Alonsonun ön kanat kırılınca kendi beceriksizliği diye feryat edenler şimdi massanın kanadı ve lastiği için de aynısını söyleseler ya.

  4. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ulan bir seneyede siz canavar gibi başlasanız da şöyle siz hem takımlarda hem pilotlarda dünya fark atsanız, ondan sonra 30 puan önemli değil deseniz ne kadar güzel olacak..

    Geride kaldıkça hata yapacaksınız.

    Alonso Dasha'yı getirmemiş bu sefer herhal 🙂

  5. daha çok çekeceksiniz.pilotunuz biraz pilot olsun sürmesini öğrensin.çini canlı seyretmedim tekrarından izlediğim kadarı ile bi ara 1 -2 gidiyorlardı.ama aynı yarışta alonso yarış kazanıyor massa podyuma dahi çıkamıyor.malezyada alonso vetteli kovalıyor kanat kırılmasa muhtemelen 1. lik mücadelesi verecek ama massa 5 lik alıyor.ne oldu bu yarışlarda.son yarıştada hadi lastik patladı iki sefer.zaten biri tam pit girişinde patladı çokta zaman kaybetmedi.alonso yarış boyunca drs siz şekilde 8. oluyorken massa 15 .sırada yarış bitiriyor.ki alonsonun fazladan bir pit yapmışlığınıda göz önünde bulundurursak evet bencede massa burayı hak etmiyor.en kısa zamanda kovulmalı bu takımdan.zaten orta gurup mücadelesi veriyor sürekli hiç olmazsa başka takımda bu kadar kötü pilot olduğu anlaşılmaz.

  6. Vettelin kazandığı iki yarıştada alonso problem yaşadı şöyle sorunsuz bi yarış izleyemedikki kim daha iyi kim daha kötü . Alonso ensesine binsede rahat kazanmayı bi görse

  7. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Katılıyorum…

  8. Mustafa Sar avatarı

    her sene aynı numara….
    biraz değiştirmek lazım tiyatro gösterisini dominicalli

  9. Bence Ferrari nin bu seneki aracı gerçekten iyi bir araç.Sonuna kadar mücadelenin içinde olacaklardır.Şansızlık her takımın başına gelebilir,geçen senede RBR bu konuda bayağı dertliydi.

  10. ağladığını sonunda kabul etti hahahaha

  11. Ferrari için kader ağlarını örmüş .İllaki ters giden bir şeyler olacak.Pilotu nirvanaya ulaşı (2012) araç kötü olur.Araç iyi olur pilot hata yapar araç sorun çıkarır vs. Mükemmel komple bir paket göremedik yani.
    Yakın geçmişimizde ki agresif Newey bazlı Rbr gelişimlerini göz önünde bulundurursak Alonsonun şu anda 30 puan geride olması bence feci bir dezavantaj.Ferrari her sene elinden geleni yapıyor ama bu sene artık başarısızlığın bahanesi yok.

  12. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    her başarısızlıktan sonra bunu söylerseniz artık ohoooo….

  13. bir pilotun aynı yarışta 2 kez arka arkaya lastiğinin patlaması, benim bildiğim rahat bir 10 senedir filan ilk kez meydana gelen kocaman bir fiyasko, kesinlikle geçiştirilecek bir mevzu değil.

    ama bakıyoruz ki, dünden bu yana felipe'nin başına gelen bu olay, takım patronuyum diye geçinen, ama yaptığı tek şey yalnızca ve yalnızca 3 numaralı ferrari aracının baş mekanikerliği ve baş mühendisliği olan stefano efendinin hiç mi hiç ilgisini çekmemiş olacak ki, adam lastiğin L'sini ağzına almadı. bir kez olsun felipe'nin lastiğine ne olduğuyla alakalı bir kaç kelam bile zırvalamadı. zırvalamadı, çünkü adamın umrunda filan değil. pirelli başka bile bizim kukla patrondan daha ilgili çıktı mevzuya; en azından açıklamalar yaptı, teitter'da lastikle ilgili bir kça resim filan gösterdi.

    starttan 57. turun sonuna kadar, 4 kez pit yapıp da değiştirilmeyen, pistte 2 saat şakırdaya şakırdaya giden kırık kanat konusunda ağzmı bile açmıyorum, sıra bile gelmiyor ona. normal şartlarda "performansı pek etkilemedi / değiştirecek zaman yoktu / böyle uygun gördük vs." gibi bir açıklama filan gelmeli değil mi? ama bundan bile geçtik artık.

    anladık, alonso yer alonso çıkarırsınız, Allah muhabbetinizi arttırsın. böyle karar vermişsiniz, buna da sözümüz yok. ama diğer ferrari aracı da gavur malı değil, sizin aracınız. diğer pilot da gavura değil, size hizmet ediyor. olay dış kapının mandalını filan geçti artık, alonso ve takım bir tarafta, felipe taaa öbür tarafta. bu kadar da olmaz. ama dedik ya, takım patronuyum diye geçinip, araçlardan birinin başmekanikerliği ve başmühendisliğine soyunup, aynı zamanda o araçta bulunan pilotun başsözcüsü gibi davranmaktan başka bir şey, bu "patron"un görevleri arasında değil demek ki.

    artık webber mi gelir, massa'nın mı canına tak eder, ferrari mi gönderir massa'yı; bilmiyorum. işin nasıl gerçekleştiğinin de zerre kadar bir önemi kalmadı artık, işin iyice suyu çıkmış durumda. nasıl gerçekleşirse gerçekleşsin, felipe bir an önce bu takımdan ayrılsın, ilişiğini kessin. hangi takımda yarışırsa yarışsın hiç önemli değil, isterse her yarış tur yesin. ama yeter ki hak ettiği "önem"i ve "saygı"yı görebilsin artık, hiç olmazsa bir "insan" olarak.

  14. Bu senenin Ferrari modası belli oldu.Bir yarış çok iyi sonuç,hemen ardından felaket.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir