İtalyan Basınından Vettel'e Övgüler

yazar:

kategori:

Tuttusport: “(Alonso’nun) aracı bozulsa da, mucize eseri 8.’liği kaptı.”

“Ama Vettel yakalanamadı. Rakipleriyle mücadeleye girmeden önde yalnız kalabilme kabiliyeti ile başarılı oldu. Bu şekilde kaçabilirse, onunla baş edilemez. Bu sefer Alonso olayın dışında kaldı ve Lotus çok uzaktaydı”

Corriere dello Sport da Alonso ve Massa’nın başına gelen talihsizliklere atıfta bulundu “Bir takımın Bahreyn’de Ferrari gibi kötü şansa sahip olması çok nadirdir.”

La Repubblica da Multi 21 tartışmalarından sonra Vettel’in gelen başarısını övdü “Rakipleri onu (Vettel’i) eleştirdikçe, psikolojik olarak mahvetmeye çalıştıkça daha sıkı bir şekilde geri dönüyor. İnanılmaz derecede kolay kazandı”

Ama Corriere della Sera, Ferrari’nin gücünün altını çizdi “Hayal kırıklığı yaratsa da Alonso’nun sıkıntılar içinde gelen 8.’liği, Ferrari’nin muazzam potansiyelini kanıtlamıştır.”

 


Yorumlar

  1. italyanlarda vettelin gücünü ve süper yeteneğini keşfetmiş helal olsun

    yavaş yavaş herkes kabul edecek

  2. italya basını boşuna konuşmaz demekki vettel yavaş yavaş ferrari,ye yol alıyor . italya basını,da anladı bu işin alonso ile yürümeyeceğini

  3. Vettel çok yetenekli abi. Kim ne derse desin, 59 kiloluk muazzam hafifliğiyle ve güçlü refleksleriyle, Alonso ve Hamiltondan sonra hatta belki onlar kadar yetenekli ve komple bir pilot. Bu genç adamı marko gibi bir bozuk şiraze yönlendirmese, insan olarakta iyi bir adam. Hak eden alıyor. Henüz 19 yaşında bmw ile istanbul parkta antrenman dahi olsa fastest lap'i yapması bunun kanıtıdır.

    Her ne kadar red bull'u sevmesemde, bu vetteli severim. Televizyon markası gibi kerata. 2011 hariç, kazandığı sampiyonluklar onun en az Alonso kadar komple pilot olduğunu gösterir.
    Alonsoya kalkışta geçilipte sonradan geçen çok nadir pilot vardır. Her ne kadar medium ısıtma sorunu nedeniyle kaybettiği yol tutuştan geçilsede yinede vettel ve hami hariç herkese savunma yapardı alonso. Yapamadı çünkü arkasında hem hızlı araç hemde onun hızlı pilotu vardı. Saygı duyacağız abi, vettel medium ısıtma avantajı ve mercedes'in lastik aşınma sorunuyla dahi olsada drs'siz geçti rosbergi. Bu önemli bir pilotluk göstergesidir. Öne geçtiğinde iki tur fastest lap yapıp 1.5'dan 3 saniye fark ve birde alonso'nun oyalanmasiyla 5 saniye fark yaptı ve orada kopardı yarışı. Nasıl olsa pite erken girmek avantaj, en iyisi fastest laplarla hem farkı açayım hemde erken girip avantaj saglayım mantalitesiyle, müthiş strateji ile lider girip lider dönecek farklar yarattı.
    O kadar doğru şeyi birarada yaptıki bir alonsocu olarak helal olsun dedim. Çünkü bazı düşüncesizler lastik koruma bahanesiyle kağnı gibi gidiyor önde olunca. Nasıl olsa o lastik aşınacak, 4 tur sonrada olsa aşınacak eğer o anlarda fastest lap yapamıyorsan lastik korumanın anlamı yok. Lotus rahat olmasa onlarda koruyamazdı, her neyse önde giden adam vettel gibi olacak abi. Tüm yarışı domine edecek o kadar.

  4. Başkaları gibi kibirli olmayıp adamın hakkını teslim etmişler.Ayrıca piskolojik baskı yaratma çabaları da zerre kadar etkili olmuyor demişler.

  5. şampiyon belli ferrari ve alonso gecen yıl aynı arac hızında red bull 50 puan geriden sampiyon oldu bu yıl aynı arac farkı ferraride var banko sampiyon spor tahmin edilemez degil artık ..

  6. Ferrari bu arabayla bu pilotla bu yılda şampiyon olamazsa çıkmasın 2014'e artık

  7. "..Rakipleri Vettel i eleştirdikçe, psikolojik olarak mahvetmeye çalıştıkça…." demiş gazete ama bu psikolojik savaş Vettel düşmanlığı yaratmaktan başka hiçbir işe yaramamış. Gerçekleri, canlı ve HD yayınlanmasına rağmen göremeyenler böyle art niyetli açıklamaların peşinde yolunu kaybeder.

  8. bencede o kadar pite alınsada drs bozulsada 8. çilikle kanıtlamış olundu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir