Porsche, F1'i Kendileri için Mantıklı Görmüyor

yazar:

kategori:

Porsche, LMP1 serisine 2014’de hibrit motoruyla girecek.

Alman marka, Ferrari’den La Ferrari ve McLaren’dan P1 modeline rakip 918 Spyder modeli ile yarış araçları arasında teknoloji transferi olacağını bildirmişti.

Şangay Otomobil Fuarı’nda konuşan Hatz: “Biz, spor otomobil şirketiyiz.”

“Porsche, yarışlardan edinilenleri ürettikleri otomobillere aktarmak içn var olmuştur. Dolayısıyla iki üç sene önce, üst düzey motor sporlarına geri dönmemiz gerektiği açıktı ve en üst spor otomobil serisi ile Formula 1 arasında seçim yapmamız gerekti.”

“Ama son karar ancak mantık çerçevesinde verildi. F1 bir alternatif ama yol otomobilleriyle ilgili istenen noktada değil.”

“Ayrıca politika ve lastiklerle ilgili çok fazla şey varken motorlar ve şasi ile ilgili pek bir şey konuşulmuyor.”

“Aero da inanılmz ama bizim yol araçlarımıza etki edemeyecek kadar aşırı uçlarda”

 


Yorumlar

  1. Çok haklılar.
    Formula 1 motorsporlarının zirvesi uzun denebilecek süredir değildir olsa olsa motor sporları mantalitesinin diğer herşeyden daha zayıf olduğu bir ortamdır.
    Bu hale getirenler utansın, yer almayanlar değil. Bugünün F1'i herkesin cesurca içerisinde yer alabileceği bir halde değil bu da nasıl motorsporu öyleyse dedirtiyor….

  2. porşe tıpkı ferrari gibi kurucusunun soyadıyla anılan bir otomobil markasıdır. Alman menşeilidir ve 1932 yılında kurulmuştur. Bu bakımdan ferrariden bile eski bir arabadır. Hatta adolf hitler'in porse'nın gelişimi için ciddi kaynak aktardığı söylenir.

    Tüm bu sebeplerden ötürü porşeyi f1'de yani otomobil sporlarının 1 numaralı formülünden görmek istiyorum. Porşe ve ferrari benim iki göz ağrımdır, gözüm ağrıyıp durur bu ikisini İzleyince 🙂 Şayet ikisi aynı anda f1'de yarışırsa, porşeye destek vermek için daha çok porşe taraftari olacağım. Ömrümüz olursa 2018'den itibaren porşeyi f1de görebiliriz ama kısa vadede zor.

  3. TifoAlo HRT avatarı

    Girmeme nedenleri çok açık aslında rekabetin maksimum olduğu bir dönemde yeni takım olarak hiç bir şekilde ileri takımlarla aynı tempoyu tuturamayacaklar ilk senelerde.Buda markanın prestijini azaltıcak.

  4. "…politika ve lastiklerle ilgili çok fazla şey varken motorlar ve şasi ile ilgili pek bir şey konuşulmuyor."

    Bu da Porsche den F1 e kapak olsun.

  5. LMP1 sanki çok benziyor yol otomobillerine 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir