Pirelli, Çok Büyük Değişiklik Yapmayacak

yazar:

kategori:

Sezon başladığından beri Pirelli lastikleri aşırı hızlı bozulmasıyla yarışlardan sonra en büyük eleştirilere maruz kaldı.

Takımların çoğu Pirelli lastiklerini sert eleştirmekten kaçınsa da Red Bull’la birlikte Mercedes’in bu durumdan şikayetçi oldukları söyleniyor.

Paul Hambery “Muhtemelen çok küçük değişiklikler olacak. Bazı lastiklerimizde operasyon aralığında değişiklikler olabilir.”

“Çok fazla değişmemeye çalışacağız. Çok aşırı dayanıklı lastikler üreterek aşırı değişiklikler yapmayacağız.”

“Serin havalara gittiğimizde lastiklerin daha iyi çalışmasını sağlayacak çalışma aralığı için değişiklikler yapacağız.” dedi.

Takımlar sezonun geride kalan yarışlarında Pirelli’nin hafta sonu için doğru tür lastikleri getirmesini isteyecekler. Bunun yanında Formula 1’in Avrupa kıtasına dönmesiyle havaların daha serin olması sonucunda lastiklerin de daha dayanıklı olması ve doğal olarak daha az pit stop olması bekleniyor.

 


Yorumlar

  1. Lastiklerin değismesi sadece Redbulla yarar zaten onların istedikleride bu.Mercedes bu durumdan çok faydalanamaz zira dolu depoyla diğerlerine oranla çok çok yavaş önce bu sorunu cözmeleri lazım.

  2. Pist kenarında ki görevliler PİRELLİNİN bütün ekibiyle akraba olmuştur:)))

  3. Büyük ya da küçük değişiklik yapılmaması gerek.Tam bir saçmalık olur.Baştan o zaman düzgün olsaydı.Pirellinin 1. senesi çok daha kötüydü bu seneye göre o zaman 4 pit bile normaldi.Geçen sene gayet güzeldi şimdi de gayet güzel neyin derdi var anlamıyorum.Bridgestone un yaptığı gibi pitstop olmadan mı izleyelim yarışları.Eğer Pirelli çabuk bitmesin istiyorlarsa benzin ikmali geri gelmeli.Onun dışında araçlara lastik gözüyle de bakması lazım RedBull gibi değişiklik isteyen takımların sadece aero ile dönmüyor işler.

  4. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bu Mercedes'in işine yarıyacaktır çalışma aralığı genişletilirse daha iyi performans verecektir inşallah

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir