McLaren Şimdiden 2014'e Odaklanmayı Tercih Etmiyor

yazar:

kategori:

İngiliz takım, geçen seneyi güçlü kapatmasına rağmen 2013’te şimdiye kadar şampiyonluk mücadelesi verecek görüntü sergileyemedi ama yetkililer, sürekli olarak MP4-28’in aslında kazanan bir araç olduğunu tekrarladı; İspanya GP için de büyükbir güncellemenin haberini müjdeledi.

Yoğunluğu 2014 aracına yöneltip yöneltmeyecekleri sorulduğunda Whitmarsh: “Organizasyonda bu olabilir ama benim bir kusurum var: Rekabetçi dğeilsek yarışlara girmek istemiyorum”

“Belki de bu bir karakter kusurudur ama Avustralya’dan itibaren şunu net olarak söyledik: Şu anda 2014 hakkında konuşmuyoruz bile”

“Zayıf noktalarımdan birisi, rekabetçi olmak istemem. Ön tarafa geri dönmek istiyorum; yarışlara, onu kazanabileceğimizi düşünerek gitmek istiyorum. Son 4 yarıştır böyle düşünmüyoruz ve ben (bu duyguyu) geri getirmek istiyorum”

McLaren patronu, önceliklerinin baş grupta mücadeleye geri dönmek olduğunu, sonrasında şampiyonluk mücadesini düşüneceklerini ifade etti.

Şampiyona ile ilgili hisleri sorulduğunda Whitmarsh: “Gerçek şu ki, podyuma çıkmak, en üst basamağa çıkmak istiyorum.”

“Daha çok bunu düşünüyorum; yapmamız gereken de bu. Adım-adım.”

“Kazanabileceğinizi düşünmeyerek yarışa gitmekten keyif almıyorum. Bu yüzden Perşembe günleri kazanabileceğimizi düşünmek istiyorum”

“Böyle olmamızı istiyorum; insanların da bizden beklediği bu”


Yorumlar

  1. Bu araba İspanya'da ya parlayacak ya da patlayacak…. Görünüşe göre tüm takım güncellemelerden çok umutlu ve pes etmiyor. Bakalım ne olacak.

  2. koskaca mc laren takımının düştüğü hale bak takım acilen toparlanma aşırı agrasif bi pilot transfer edilmeli bu sene perez de button da gerçek yüzde yüz performanslarını gösteremiyolar

  3. mcLaren daha son sözünü söylemedi.

  4. MCLAREN ENGİN avatarı
    MCLAREN ENGİN

    bende inanıyorum mclaren ispanyada byük atılım yapacak ve podyum da olacagız mp4 28 gelişime musayit bi araç mclarene de sezon için de en iyi ve en çabuk gelişim göstern bi araç

  5. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Bir kere Perez gazı aldı.Bu cepte.McLaren bu konuda avantajı eline aldı.
    Eğer McLaren aracı geliştirirse ilk 3 mücadelesi de cepte olur.

    Araçta bir takım gelişmeler olursa eğer ben Perez'in sıralamalarda ilk üç mücadelesi vereceğine inanıyorum.

  6. Seneye odaklanmaya gerek yok şuan için. Araç Catalunya da şov yapmasa dahi gelişmesi gerekiyor. Son senelerde görüldüğü üzere komple bir değişimle gidiliyor Catalunya ya. Bu bize ne kazandıracak görücez bakalım.

    Seneye nasıl odaklınılırki bir kere, test yapamıyorsun. Göz göre göre de parça denenmez yani birde. Yani yapacak bir şey yok şuan için elimizdekini rekabetçi yapmak için uğraşmamız lazım. Daha yolun başında pes etmek olmaz bence. Bir sürü yarış var sonuçta.

    Birde işin diğer yüzü var. Benim korktuğum. Araç güncellemeye cevap vermez ise ne olur?

    Benim araçta gördüğüm güncellemenin hepsinin arka tarafta olması gerektiğidir. Buda bir kaç yarışlık bir test programından sonra tam icraatını göstericek duruma gelir.

    Yani sıkıntılar hemen çözülmeyecektir. Ama ben bu karmaşıklıkta lastikleri iyi korursak kürsü mücadelesi her türlü vereceğimizi düşünüyorum yada şöyle diyeyim her türlü vermemiz lazım.

  7. McLarenZDZB avatarı

    İlk 4 yarıştır hiç umudumu yitirmedim, az da olsa bir ilerleme kaydettik diye düşünüyorum. Ancak önümüzdeki yarış çok daha bariz olacak, takımın ileriye dönük seyrini fotoğraflayacak bence. Haaa olur da podyuma yine yaklaşamazsak bence o zaman havlu atmalıyız şampiyonluk mücadelesinde. Çünkü en büyük ilerlemeyle bu yarışa gelineceği deklare ediliyor Whitmarsh tarafından. Sonrası takım adına keyifli yarışlar izleyebilmek için geçeriz ekran başına, belki Çeko yine öyle güzel geçişlere savaşlara imza atar diye, belki Button'dan inanılmaz geçişler seyrederiz, belki Vettel'in başına bi iş gelir de yarış dışı kalır mı acaba diye, veya Mark'ın Vettel'e bi çelme takışı olur mu acaba bu yarış diye merakla bekleriz napalım 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir