Ferrari Bahreyn'deki DRS Sorununu Çözdüklerini Açıkladı

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, yarışın başlarında hareketli flap açık kalana kadar ikinci sıradaydı. Bu sorun yüzünden Alonso, pite girip meseleyi düzeltmek zorunda kaldı ama mesele hallolmayınca DRS tekrar sorun çıkardı. Daha sonra Ferrari pilotu, DRS olmadan yarışı tamamladı.

Ferrari açıklaması: “Analizler, sorunun, sistemin içindeki mekanik bir parçanın kırılması nedeniyle ortaya çıktığını göstermiştir.”

“Bu sistemin kullanıldığı 3 sene içinde böylesi bir sorun ilktir.”

“Arıza, uzun vadeli bir endişeye mahal vermemektedir; bununla birlikte dayanıklılığa yöneltilen yoğun dikkat, her zaman en üst düzeyde olmalıdır.”

Alonso’nun Bahreyn’de DRS olmadan 8. sırayı alması, Ferrari’nin 2013 aracının gücünü ortaya koyduğu şeklinde yorumlanmıştı.


Yorumlar

“Ferrari Bahreyn'deki DRS Sorununu Çözdüklerini Açıkladı” için 25 yanıt

  1. yarisi bir daha izle arizali olan arka kanatla 2 tur gitti..

  2. DRS'nin açılabileceği alanlar belirlenmiştir. DRS açık olarak gitseydi ceza alması gerekirdi.

  3. Bence en onemlisi drssiz yarisi degil drs acik 2tur boyunca pist ustunde kalmayi becerebilmesidir. Bu kadar yanal kuvvet binen bir pistte gercekten mucize gibi birsey aslinda…

  4. rambo bugüne kadar senden duyduğum en üsturuplu en olgun yorum seni tebrik ediyorum ve düşüncelerine aynen katılıyorum.

  5. hiç gülesim yoktu

  6. gel raikkonen hakkında istediğin yorumu yap sana cevap bile vermem.Ferrariye başka pilotmu yok diyorsun sen nerenle izliyorsun yarışları takım emrini babammı veriyor massaya Alonso ferrariye geldinden beri.Bide Vettelle Redbulla atıp tutuyorsunuz multi 21 emrinden sonra yok öyle yok böyle Ferraride bunlar kaç defa oldu artık sayamadık.

  7. bununla geçmiş olsun artık sezonun sonuna kadar hatasız yarışlar bekliyoruz ferrariden ayrıca drs siz yarışan saygıdeğer adamıma fernandoya tebrikler güvenim tam 30 puan fark kapanacak görüceksiniz ispanyada burda olun vettelciler

  8. Battle_Hymn  avatarı

    Fanatiklik beynine işlemiş mekanik sorundan yarış dışı kalmanın ne anlama geldiğini bilmediğin için cevap yazmamın anlamı yok

  9. Dayanıklılık derken dış dayanıklılık değil, iç dayanıklılığı kastettim. Bazı dataları elektronik olarak aktarma işlemi vardır. Drsdir, kerstir bunları birebir simüle etmek için bilgiler, protatip'e aktarılır. Orada çalışma aralığını rahatça etüt edebilirler.

    Esasında yukarıdaki dayanıklılık simülatörü ifadem yanlış olmakla birlikte doğru'nun içini yalamış. De le rosa'nın en büyük hatası kendininde söylediği gibi simülatörde gelişmesi. Aracın içini canlı canlı test etmeyi 2. plana atıyor, racing ustanın söylediği gibi makinalarla canlı testi az yapıyor bu da de le rosa simülüyle gelişen araçlarda hız ve dayanıklılığın eşit şekilde gelişmelemesine neden oluyor. Yoğunluğu simülatöre verdiği için aracın iç dış dengesini ayarlayamıyor, benim ifademin doğrusu şu; hız için de le rosa simülatörde, dayanıklılık için fisichella araçta test yapmalı. Yoksa Ferrari'nin işi yaş.

  10. şu cok net ve acık alonso yerine hamilton olsaydı son üç senedir en az ikisinde şampiyondu hatırlayın hep mcleranın pit ve dayanıklılık sorunundan gitti gümbürtüye alonsoyu cok büyütüyorlar bence fıs öle olmasa şampiyon olurdu tüm italya ona calışıyor yine bişe yok

  11. inşallah çözülmüştür önümüzdeki yarışta tekerlek tekerleğe güzel bi alonso vettel kapışması izleyeim………………………Şalu

  12. tahir massaya söylemeleri lazım ki yapsın .bir ara nerede fren yapacağını nerede gaza basacağını söylüyorlardı telsizden massa böyle bir pilot işte.sonra fanları (acaba gerçekte massacımı orasıda tartışılır) çıkıp işte massaya şu yapılıyor destek verilmiyor gibi argümanlarla buralarda kalabalık ediyorlar.

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Pilot ve yönetim değişirse şampiyonluk gelir öyle mi?.İyi pilot ve iyi patron = Şampiyonluk demek öyle mi?.Sen o zaman Şumi ve brawna hakaret ediyorsun.İş sadece pilot ve teknik adamda bitseydi mercedesin 2010-2012 arasını domine etmesi gerekmezmiydi.
    2012 de vettelin valensiya ve monzasına karşılık Alonsonun spa ve japonya yarışları vardır.
    Alonsonun alternatör sorunu olmamıştır ama kafasının 3 cm yanından araç uçmuştur.
    Vettelin kafasının 3 cm yakınından araç uçmamıştır ama alternatörü arıza vermiştir.
    F1 dünyasında "kenara çekmek" önemli bir ayrıntı ise "kafasının dibinden araç uçmak" nedir?

    Vettelin arızasının sebebi, daha hızlı olabilmek adına verilmiş bir taviz olma ihtimaline karşılık; Alonsonun kafasının üzerinden uçan araç için çare yoktur.

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sitenin haber seçmediğini nerden biliyorsun?.Editörü müsün?.Site haber seçebilir; gereksiz gördüklerini ve fazlaca magazin içerenleri ayıklayabilir , benzerlerini birleştirip tek başlık altında verebilir , üyelerin birbirine girme olasılığı olan haberleri vermeyebilir.Bu tür şeyler olmuştur olacaktır da.Bilmeden konuşma.
    Ferrarinin massayı takmama meselesi için Alonsonun yardımcısı demek yerine daha mantıklı yorum yapabilirsin.Madem ki takmıyor 8 senedir neden bu takımda sürüyor.Ferrariye pilot mu yok.Elini sallasa 10 tanesi koşar gelir.Massayı 2006 dan beri izlediysen kimlerin yardımcısı olduğunu bilirsin.Massanın kendi bile itiraf etti sen neyin derdindesin.Ortamı gerip,bizim de raikkonenle ilgili yorum yapmamızı mı istiyorsun.

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Pirelli hamiltonun lastiğini daha detaylı inceleme kararı almış.Massanın lastiğini ise birkaç foto göstererek "kendi patlatmıştır bizi bağlamaz" demeye getirmiştir.Demek ki incelemeye bile gerek duymamışlar.Olay bundan ibaretken massa fanları neden Ferrari takımına ve patronuna hakaretler ediyorlar.Drs si bozulan Alonso ama feryat figan edenler massa fanları..
    Öncelikle elma ile armutu karıştırmamak lazım.Alonsonun başına gelen olay ile massanın başına gelen olay farklıdır.Tek ortak yönü vardır o da her iki olayın da şanssızlık olmasıdır.Bunun dışında benzerlik yoktur..Alonsonun olayı Ferrari ile ilgilidir.Ferrari son zamanların en dayanıklı en kaliteli aracı olarak lanse edilmekteydi.Böyle bir arıza elbette konuşulacak araştırılacak ve bir daha olmaması için herkes elinden geleni yapacaktır.Ama lastik patlaması için aynı şey sözkonusu değildir.

    Domenicalli ne yapsın? Ne istiyorsunuz?.Pirelliye kufretsin mi?.Ya da MAssayı bağrına basıp "" Üzülme kuzum inşallah bir daha olmaz sen de sürerken temiz yerlerden geç"" mi desin.
    Patronun konuşmaları Alonsonun buharlaşıp giden puanlarını geri mi getiriyor da massanın lastiğini konuşmasını istiyorsunuz.

  16. seçiyor demek ki 3 günde yazılmış farklı kaynaklardan 100 tane massa haberi gösterebilirim..demek ki site haber seçmez diye saçmalamamak gerekiyor.

  17. Battle_Hymn avatarı

    Ben ferrari'nin 3 yıldır aracı kenara çektiğini hatırlamıyorum mekanik sorun yüzünden.Lakin diğer takımların herbiri en az 5 defa kenara çektiğini çok net hatırlıyorum.Bu f1 dünyasında çok önemli bi ayrıntıdır buna rağmen şampiyon olamıyor isen bu pilot,yönetim ''taktik ve strateji'' başarısızlığıdır başka açıklaması yok.Kadrosunu değiştirmekten başka şansı yok Tifosilerin aksi durumda başarı anca hayal

  18. Dayanıklılık testi simülatörde yapılmaz, makinalarla yapılır. Nasıl bu kanıya vardın bilmiyorum açıkçası.

  19. site haber seçmez bu değerli bu değersiz diye.Arkadaşın Ferrarinin Massayı takmama meselesine gelirsek.Ferrari ne zaman Massayı taktıki.O Alonsonun yardımcısı.

  20. Ferraride ilk defa böyle bir mekanik problem oluyor son 3 senedir. Bence de le rosa'nın payı var bu problemlerde. Adam gittiği takımı hızlandırmakla beraber, belirgin şekilde dayanıksızlaştırıyor. Bkz. 2003-2006 yılları arasında mclaren dayanıksızlığı.
    Bkz. 2012 Mclaren dayanıksızlığı.
    Hepsinde simülatör olarak de le rosa var. De le rosa ferrari'yi bu sene ilk kez sürdüğündede sorun yaşadı. Tamam hız olarak iyi simülasyon yaptiriyorda, dayanıklılık olarak oldukça eksik simülasyon yapıyor.

    Bence fisichella yada kobayasiiyi simülatöre oturtmalı ferrari. Fisichella ile de le rosa iyi bir ikili olur. Fisi, dayanıklılık; de le rosa hız simülasyonu yapar. Yoksa aynı mclaren 2012 olma yolunda gidiyor ferrari. Yada mclaren 2003 diyelim. Ya de le rosa'ya ayar verecekler yada şutlayacaklar başka yolu yok.
    Nasıl beceriyorsa en sağlam araçta bile sorun çıkardı bu sene jerezte. Aman dikkat gidişat aynı mclarenin 2012 aracına doğru yol alıyor.
    Bence buna önlem alınmalı, Ferrari'nin resmi sitesine bu konuyla ilgili bir e mail atacam. Bence basit bir sorun değil bu drs sorunu.

  21. harun bodur avatarı

    10'a mı katlar? biraz daha at istersen. f1 takip etmediğin yaptığın yorumdan belli 🙂

  22. ediyor da site haber değeri olarak görmüyor, çevirmiyor

  23. değil iki sefer yazsanız 10000000000 sefer yazsanız alonso massayı ona katlar.bunu ferraride bildiği için sadece alonsoya odaklanıyorlar.hadi size mutluluklar değerli pilotunuz ile.

  24. harun bodur avatarı

    Ferrari'nin Massa'yı takmaması devam ediyor..Haftasonundan beri varsa yoksa Alonso'nun sorunları..Takım patronu olacak şahsiyetin Massa'nın sorunlarıyla ilgili bir tek söz etmemesi her şeyi açıkça ortaya koyuyor zaten yazıklar olsun be!

  25. harun bodur avatarı

    Ferrari'nin Massa'yı takmaması devam ediyor..Haftasonundan beri varsa yoksa Alonso'nun sorunları..Takım patronu olacak şahsiyetin Massa'nın sorunlarıyla ilgili bir tek söz etmemesi her şeyi açıkça ortaya koyuyor zaten yazıklar olsun be!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir