Mercedes, Mayıs Ayından İtibaren 2014 Aracına Yoğunlaşacak

yazar:

kategori:

2014’te turbo motorlarla birlikte kurallarda radikal değişiklikler olacağı için takımlar yeni sezona erken odaklanacaklar. Mercedes’in Motor Sporları Patronu Toto Wolff, Mayıs ayından itibaren büyük ölçüde yeni araca odaklanacaklarını söyledi.

Wolff “Zaten 2014 aracı için çalışıyoruz ancak düzenli bir şekilde gelecek seneki araç üzerinde çalışma oranını arttıracağız.”

“Mayıs ayında % 50’den fazla çalışanımızın 2014 aracı üzerinde çalışacağını söyleyebilirim.”

“Yaz girdiğinde herkesin temel kaynaklarını 2014’e yönlendireceği konusunda şüphe yok çünkü gelecek seneki araç çok karışık bir araç olacak.”

“Bu durum tabi ki şampiyonadaki durumunuza göre değişebilir. Şampiyonluk mücadelesinde olanlar bu seneki araca daha fazla odaklanacaklar.” d

“Bizim takımlar şampiyonasında ilk 4’te olmamızı, aynı şekilde ilk 4’te sürücümüzün olmasını istiyorum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. bunu geçen senenin sonlarından beri söylüyorlar. bu sezon için şampiyonluk mücadelesi vermek gibi bir amaçları zaten yoktu. liderlere daha yakın olmak istiyorlar -ki şu ana kadar da bu anlamda iyi yoldalar- ama asıl hedefleri 2014 ve sonrası.

    red bull 2009'un ikinci yarısından bu yana en güçlü araba. bu da yeni bir kural seti yürürlüğe girdiği dönemin başlarında önde olmanın önemini gösteriyor. son 5 yılda red bull her sene mevcut aracını geliştirirken diğer dört takım en az bir kere radikal tasarımlar yapmayı tercih etti. 2011'de lotus ve merc cortladı. geçen senenin başında ferrari berbattı , şu anda da mclaren aynı durumda.

    bunun yanında mercedes'in geçen seneden devam eden sorunları da var. yarış hızları hala sıralamadaki kadar iyi değil. lastikleri koruma konusunda belki geçen seneden daha iyiler ama w03 hala en öndeki takımlara kıyasla lastiklere daha sert davranıyor. yine coanda egzozunu çalıştırabilmek için diğer takımlardan daha fazla ekstra benzine ihtiyaç duydukları, bunu dengelemek için yarışı bitirebileceklerinden daha az yakıtla başladıkları ve bu yüzden yarışlarda yoğun şekilde benzin tasarrufu yaptıkları söyleniyor. diğer takımlar yakıt karışım modlarıyla benzin tasarrufu yaparken merc pilotları ayrıca "lift and coast" (frenajdan önce ayağını gazdan çek) mesajı alıyorlar.

    mercedes bu sene çin 2012 gibi bir yarış denk getirirse veya hamilton şapkadan tavşan çıkartırsa yarış kazanabilir ama şampiyonluğu düşündüklerini sanmıyorum. daha ziyade bu seneyi kabul edilebilir bir pozisyonda bitirip 2014'te en iyilerden olmak istiyorlar gibi görünüyor.

  2. Mercedes'in en iyi yaptığı şey…

  3. Evt arkadaslar.Bu seneki gelisememe mazeretleri basliyor ..ins yanilirizz

  4. Artık gelecek sezonun araçına odaklanıcaz,odaklandık.eğer bir takım bunu diyorsa gelecek sezon kesin en hızlı olamıycak demektir.bu kaçıncı takımdır bu seneyi bıraktık gelecek seneye odaklanıyoruz diyen.hiç birindende en hızlı araç cıkmadı çıkmaz bu iş odaklanmaya bakmaz akıl ve zeka işidir yoksa odaklan odaklan bişey olmaz.

  5. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    konu dışı ancak bu sesleri çok özledik arkadaşlar..

    http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=XJcCw3vPR8A&feature=endscreen

  6. Formula 1 'in o saf güçle yarışan araçları ne iyidi keşke bu DRS ve KERS olmasa eskisi gibi 8-10 turda bir olan atakları izlesek tıpkı bahreyn'de alonsonun perez'e yaptığı gibi keşke lastikler bridgestone falan olsa eski çizgililerden 😀 o zaman görürdük redbull mu ferrarimi güçlü …

  7. daha durun be kardeşim bu nedir bune aceledir . daha 3 . 4 yarış oldu 2014,de hazırlanmak ne demek

  8. işler iyi giderken bu kadar erkenden 2014 için çalışmak çok gereksiz. sonra biri 2014 için bir kural açığı veya yeni bir sistem geliştiriyor, mayıstan itibaren sabit bir araç üzerinde çalıştığınız için uyarlayamıyorsunuz. o kadar erken başlamak da yalan oluyor.

  9. Mercedes takipçileri şampiyonluk umudunu unutsun bence..

  10. ferrari team avatarı

    2014 yılının yarısına gelındiğin de de 2015 aracına hazırlanıyoruz derler.Gerçi bu Mercedesin suçu değil formula 1 i bu hale getirenlerin suçu.Her sene kural değişiklikleriyle izleyiciler takımları bıktırdılar artık..Yazıklar olsunn.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir