MotoGP: Melandri'nin Ducati'deki Geleceği Tehlikede

yazar:

kategori:

Ducati patronu Livio Suppo, eğer Melandri gelecek bir kaç yarışta performansını yükseltemezse takımda gelecekteki yerini görüşmeye açacaklarını söyledi.

Melandri, Fresini Honda’dan Ducati’ye geçisinin ardından şimdiye kadar kötü bir sezon geçirdi ve İtalyan sürücü, takım arkadaşı Stoner’in 117 puanı karşısında sadece 29 puanda kaldı.

Melandri, geçen hafta sonu Donington’da da kabus gibibir yarış geçirdi ve Stoner’in neredeyse 1 tur gerisinde kaldı. İtaylan sürüsü, yarış sırasında düşen Alex de Angelis’in bile gerisinde kaldı.

Melandri, eğer performansı gelişmezse ayrılmaya hazır olduğunu kabul etmişti ve Suppo, sürücünün geleceğini gelecek bir kaç yarışta görüşeceklerini söyledi.

Ducati bndan önce eski GP galibi Sete Gibernau ile test yapmıştı ve Melandri’nin yerine geçeceği yönünde düşünceler var.

Suppo: "Marco’nun hızlı gidemeyeceğini, en azından Çin’deki gibi, söylemek için henüz erken. Ama şu açık ki eğer gelecek 4-5 yarışta Marco, performansında bir sıçrama yapmazsa, birlikte olmak için bir nedenimiz olmalı"

"Bize bir MotoGP motosiklerini tekrar sürmek için motive olarak geldiğinde Gibernau ile Barselona’da bir test imkânı doğru ve bizimkini test etmesi için ona fırsat verdik. Bunun yanında Melandri, ve Alias da, sadece Stoner’in bu motoru sürebileceğine inanmasından bu yana motosikletimizin gerçekten nasıl gittiğini öğrenmemiz adına bu bizim için önemli."

"(Test sürücüsü) Cenapa iyi gittiğinden ve Sete’nin nasıl gittiğinin göz önünde bulundurulmasından bu yana -aktif sürücülerin tur süreleri – Toni ve Marco’nun farklı bir yaklaşıma sahip olduklarını düşünüyorum"

Bununla birlikte Suppo, takımın Gibernau ile ilgili herhangi bir karar vermediğini belirtti.

Suppo: "onuşmak için çok erken. Onunla daha fazla test yapmaya çalışıyoruz ama 2009’da onun bir Ducati sürücüsü olacağnı söylemeye çok uzun yol var, bizim yan takımımızın için bile."

"Çünkü buna benzer bir test yapmak sadece tek bir şey. Ama bundan başka, tekrar oyunun bir parçası olmak ve mutlak beklentileri karşılamak var. Her birine bununla ilgili mantıklı bir şekilde düşüneceğimizi söyledik, hem biz hem de o. Sonrasını göreceğiz"

Melandri ise geleceği ile ilgili düşünmenin kendisi için zor olduğunu kabul etti.

Melandri: "GEleceğimi şimdi düşünmek benim için zor. Sezonun sonunda bile bunu zor bulurum. Ama her iki taraf için de daha iyi bir çözüm bulmamız gerekiyor. Şükür kiaramızda iyi bir ilişki var"


Yorumlar

  1. sinan cem  aziz avatarı
    sinan cem aziz

    Aslında gerçekten anlamıyorum ve yazık oluyor marco melandri gerçekten çok yenetenekli ve bana göre-eminim çoğu kişiye göre-motogp de şampiyon olacak kapasitede bir pilottu neden böyle oldu anlamıyorum takım arkadaşı dolayısıyla aynı motoru kullanan stoner 1.olurken melandri sonuncu oluyor belki de özel hayatıyla ilgili çok ciddi bir sıkıntı da yaşıyor olabilir ya da üstesinden gelemediği bir sorun…Bir formula1 ve motogp seyircisi olarak gerçekten çok üzülüyorum ve açıkçası buraya yorum yazmaktan başka da elimden pek bir şey gelmiyor…İstanbul'da yapılan ilk motogp yi hatırlıyorum da nasılda 1.olmuştu melandri hem de şimdiki takım arkadaşını son virajda geçmeyi başararak…Ne diyelim Allah sana tekrar güç versin nedir:umut en son ölür haydi marco paşa go melandri go!!!GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

  2. Tahsin sadece geçen yılki Melandri yi izle diyorum sana. Her şey en iyi motora binmekle olmuyor. Hayden şampiyon olduğu sene Pedrosa motora uyum sağlayamamıştı. Sonuçta Hayden şampiyon Pedrosa 5. olabilmişti. Bir sonraki yıl Pedrosa Hayden i ezdi geçti. Pilotlar değişmedi sadece motor değişti.

  3. tolga soydan avatarı

    çok yetenekli ama niye böyle ilginçtir.

  4. bu adam motogp'deki nelson adamın altındaki motor en iyilerden belkide en iyisi ama ilk 10'a girmeyi bile başaramıyor.

  5. Buttonun Mclaren için söylediği kelimeyi bende Melandri için söyleyim,Melandrili Ducati bir köpek kadar yavaş…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir